Şimdi Ara

Anlayan, bilen biri varsa bakabilir mi lütfen (MSI Masaüstü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben aşağıdaki bilgisayarı almak istiyorum fakat kafama takılan bazı şeyler var.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-nightblade-core-i7-4790s-3-2-ghz-8-gb-1tb-128gb-2-gb-nvidia-gtx960-win10.html

İşlemcinin 4. nesil i7 4790S olması, ekran kartı 2 GB olması, Ram in ddr3 olması sıkıntı olur mu? Yani sizce bu bilgisayar bu paraya değer mi? Laptop düşünüyordum yalnız aynı fiyata neredeyse 2 kat performans artışı söz konusu olduğundan vazgeçtim.
    Toplama düşünmüyorum çünkü beceremem o işi :)

Yardımlarınız için teşekkürler.

• Yeni konu açıp, para limitinizi belirtip toplama sistem tavsiyesi isteyin.
    Buna verdiğiniz parayı havaya atın daha hayırlı olur. İçindeki donanımlar o kadar etmez.
    Herkes donanım mühendisi değil, sora sora öğrenip pc diziyor. Sizde öyle yapın, üşenmeyin. DDR4 lü K model işlemcili ve hatta GTX 1060 ya da RX480'li bir pc dizersiniz. Üzerine Tom Clancy's The Division'ı dahi alabilirsiniz. Çok daha karlı çıkarsınız
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ustanak -- 8 Ağustos 2016; 19:34:04 >
  • welldone msi ddr3 gtx 960 +1500$ 4000tl direk çöp

bütçeyi belirtin burdan bunun 3 kat performanslısı çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 8 Ağustos 2016; 19:59:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ustanak

Yeni konu açıp, para limitinizi belirtip toplama sistem tavsiyesi isteyin.
    Buna verdiğiniz parayı havaya atın daha hayırlı olur. İçindeki donanımlar o kadar etmez.
    Herkes donanım mühendisi değil, sora sora öğrenip pc diziyor. Sizde öyle yapın, üşenmeyin. DDR4 lü K model işlemcili ve hatta GTX 1060 ya da RX480'li bir pc dizersiniz. Üzerine Tom Clancy's The Division'ı dahi alabilirsiniz. Çok daha karlı çıkarsınız
    Kolay gelsin

quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

welldone msi ddr3 gtx 960 +1500$ 4000tl direk çöp

bütçeyi belirtin burdan bunun 3 kat performanslısı çıkar

4 bin tl bütçem var ama msi sonuçta bu kendi fiyatı olacak tabi. ram falan çok mu sıkıntı ddr3 olması. şu laptopa göre hangisine veriyim parayı bilemedim. bana hazır bişi lazım

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gp62-leopard-pro-core-i7-6700hq-2-6ghz-16gb-1tb-hdd-15-6-gtx960m-2gb-w10.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wizard93 -- 8 Ağustos 2016; 20:28:47 >

• Ddr3 olması sıkıntı değil. Sıkıntı, o sistemin o kadar etmemesi. Sırf kasanın üzerinde msi yazıyo diye o kadar para verilmez. Msi anakartı ve gpuyu kendi markasını takar geri bleşenler zaten bellidir. Sende gider msi anakart gpu alır intel işlemci hdd ssd vs o sistemi nerdeyse yarı fiyata toplarsın. Bütçen 4binse bu sistemin iki katını yoplarsın. Aman diyim bu sistemi almak gibi bi hata yapma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam taşınabilirlik mi önemli yoksa değil mi? Hazır olmasında ısrar etmenizin sebebini anlamıyorum, siz parçaları tek tek alsanız da vatan size toplayıveriyor yani hazır olarak veriyor kasayı eğer siz isterseniz. 4 bin tl bütçeyle 1070li sistem toplanır (monitör hariç sanırım?)
  • Gereksiz israf olur sıkıntı o. Daha ucuza bundan çok daha iyi, aynı fiyata 6700k lı ddr4 16gbli daha iyi ekran kartlı (1060 ya da rx480 gibi) sistem kurulur.
    Siz hala kurulu sistem istiyor, laptop linki veriyorsunuz En iyisi Hazır pc kasa ya da laptop tavsiyesi diye editleyin konu ismini. Daha anlaşılır olur
    Çünkü donanım konusunda başlangıç bilgisine sahip biri bile girse konuya, o linkteki MSI kasayı görse, fiyatı görse.. Ya alay eder ya da tatlı dille alay edip toplama pc ye yönlendirir sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ustanak -- 8 Ağustos 2016; 20:52:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunuzeus

Ddr3 olması sıkıntı değil. Sıkıntı, o sistemin o kadar etmemesi. Sırf kasanın üzerinde msi yazıyo diye o kadar para verilmez. Msi anakartı ve gpuyu kendi markasını takar geri bleşenler zaten bellidir. Sende gider msi anakart gpu alır intel işlemci hdd ssd vs o sistemi nerdeyse yarı fiyata toplarsın. Bütçen 4binse bu sistemin iki katını yoplarsın. Aman diyim bu sistemi almak gibi bi hata yapma

Cidden 2500 tlya aynı sistem toplanır mı? Öyleyse tabi düşünmek lazım baya fark varmış. Şöyle birşey var parçalarda bir sıkıntı olursa diye sıcak bakamıyorum. Böyle alırsam MSI garantisinde olacak sonuçta. Su an ssdli bir asus dizüstü var. 4 yıldır kullanıyorum. Bu masaüstünü oyun için düşünüyordum.
  • wizard93 W kullanıcısına yanıt
    O notebook o fiyatlara satılır eder ama sistem etmez çünkü daha performanslısını kendin yapabilirsin. Msi garantisi olacak evet ama intel işlemciyi kendisi tamir etmeyecek ki yada nvidia ekran kartını... Kendin toplarsanda aynı garantiler olacak zaten. Notebook daha az performans verecek olmasına rağmen fiyatını hakediyor diyorum çünkü kendin istediğin parçalarla bir notebook oluşturamıyorsun alternatifi yok. Son olarak oyun için alacaksanız ve taşıma gibi derdiniz yoksa kesinlikle masaüstü alın

• quote:

Gereksiz israf olur sıkıntı o. Daha ucuza bundan çok daha iyi, aynı fiyata 6700k lı ddr4 16gbli daha iyi ekran kartlı (1060 ya da rx480 gibi) sistem kurulur.
    Siz hala kurulu sistem istiyor, laptop linki veriyorsunuz En iyisi Hazır pc kasa ya da laptop tavsiyesi diye editleyin konu ismini. Daha anlaşılır olur
    Çünkü donanım konusunda başlangıç bilgisine sahip biri bile girse konuya, o linkteki MSI kasayı görse, fiyatı görse.. Ya alay eder ya da tatlı dille alay edip toplama pc ye yönlendirir sizi.

Ben gecen sene gördüm asusun su rog bilgisayarlarına gtx 760 li ekran kartli 5000 tl veren insanlar vardi. ama o bunun gibi çok abarti derecede kötü bir bilgisayar degil bence. Tabi deneyimlisiniz baya siz bu konularda birsey diyemem ona. Peki vatan toplama konusunda saglam mi? Daha önce boyle birsey yapmadigim icin bilmiyorum o isler nasil yapiliyor

• wizard93 W kullanıcısına yanıt
    Dışarıdan değil tüm ama tüm parçaları vatandan alacak olsanız dahi daha iyisini toplarsınız.
    Güven konusunda 3 örnek var, 3'ünü de paylaşayım

2015 sıfırdan kasa dizen arkadaşım: Uğraşmayalım Vatandan alalım dedi. He iyi sen bilin dedim. Sistemi tam kafada karar kıldık yazdım bu bu fiyatı bu bu. Ben o dönem iş güç ayağına çok yoğun olduğumdan sabret hiç deme bunlara ben monte ederim akşam gelip ya da hafta sonu dedim. Ok dedi. Gaza gelmiş orada yani vatan'da tüm parçaları taktırmış.
    Kızdım kontrol ettim en ufak eksik yok ve salla parti değil güzelce, dikkatlice yerleştirilmiş. Tek problem vardı kasanın ön tarafındaki usb girişleri kablosu takılı halde çalışmıyordu. Kasanın ayıplı olmasından ötürüymüş sonra değişti.

2106 Yılbaşı. Çok yakın bir arkadaşım bana demeden pc toplamış resmini attı kasanın baaaak artık bununla DayZ oynayacağım diye (Dayz için pc toplamış) neyse.. Aa ne iyi vs deyip gittim.
    Kasa içindeki stok fanların 3'nünde kablolarının bağlanmamış olduğunu, stok sürüm cpu fanının bir yuvasının (vida benzeri siya plastik şey) kasanın içinde yuvarlandığını (monte eden ya takmadı ya da kasten gevşek bıraktı başka ihtimal yok) gördüm.
    Parçaları olması gerektiği gibi takıp, bağlayıp hallettik sorunu.

Son olan 2 ay önceki olay. PC dizecem bilgin vaaaa mı diye soran arkadaşa eh var öyle süper değil ama idare eder dedim. Dizmiş pc şu nasıl vs konuştuk (ddr 3 destekli anakarta ddr3 16gb ram seçmiş sağ olsun) ayarladık. Dedim dur gitme. Hafta sonu birlikte gidelim ben başında duracağım
    Parçaları aldık ve ben salak ayağına yattım bilgi sıfır gibi davrandım. Arkadaş şehir içi diğer mağazadan istediği fanı almaya gitti o vatanda yoktu. Adam monte ederken dibindeydim bi çakallık yaptığı an ortalığı ayağa kaldıracaktım..
    Adam her ama her parçayı takmadan ne işe yaradığını, takarken de monte etmenin pratik yollarını anlattı. (Monte konusunda bilmediğim şeyleri öğretti) Eksiksiz kasayı dizdi, arkadaş geldi fanı da monte etti biz de paşa paşa gittik.

3 Ayrı Vatan'da yaşanan durum bu. Uzun uzun anlattım umarım az da olsa işe yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: wizard93

quote:

Orijinalden alıntı: Yunuzeus

Ddr3 olması sıkıntı değil. Sıkıntı, o sistemin o kadar etmemesi. Sırf kasanın üzerinde msi yazıyo diye o kadar para verilmez. Msi anakartı ve gpuyu kendi markasını takar geri bleşenler zaten bellidir. Sende gider msi anakart gpu alır intel işlemci hdd ssd vs o sistemi nerdeyse yarı fiyata toplarsın. Bütçen 4binse bu sistemin iki katını yoplarsın. Aman diyim bu sistemi almak gibi bi hata yapma

Cidden 2500 tlya aynı sistem toplanır mı? Öyleyse tabi düşünmek lazım baya fark varmış. Şöyle birşey var parçalarda bir sıkıntı olursa diye sıcak bakamıyorum. Böyle alırsam MSI garantisinde olacak sonuçta. Su an ssdli bir asus dizüstü var. 4 yıldır kullanıyorum. Bu masaüstünü oyun için düşünüyordum.

2500 tlye bu sistemin daha iyisi toplanır :D 3500 tlye 1060lı zorlasan 1070li sistem toplanır

• quote:

Dışarıdan değil tüm ama tüm parçaları vatandan alacak olsanız dahi daha iyisini toplarsınız.
    Güven konusunda 3 örnek var, 3'ünü de paylaşayım

2015 sıfırdan kasa dizen arkadaşım: Uğraşmayalım Vatandan alalım dedi. He iyi sen bilin dedim. Sistemi tam kafada karar kıldık yazdım bu bu fiyatı bu bu. Ben o dönem iş güç ayağına çok yoğun olduğumdan sabret hiç deme bunlara ben monte ederim akşam gelip ya da hafta sonu dedim. Ok dedi. Gaza gelmiş orada yani vatan'da tüm parçaları taktırmış.
    Kızdım kontrol ettim en ufak eksik yok ve salla parti değil güzelce, dikkatlice yerleştirilmiş. Tek problem vardı kasanın ön tarafındaki usb girişleri kablosu takılı halde çalışmıyordu. Kasanın ayıplı olmasından ötürüymüş sonra değişti.

2106 Yılbaşı. Çok yakın bir arkadaşım bana demeden pc toplamış resmini attı kasanın baaaak artık bununla DayZ oynayacağım diye (Dayz için pc toplamış) neyse.. Aa ne iyi vs deyip gittim.
    Kasa içindeki stok fanların 3'nünde kablolarının bağlanmamış olduğunu, stok sürüm cpu fanının bir yuvasının (vida benzeri siya plastik şey) kasanın içinde yuvarlandığını (monte eden ya takmadı ya da kasten gevşek bıraktı başka ihtimal yok) gördüm.
    Parçaları olması gerektiği gibi takıp, bağlayıp hallettik sorunu.

Son olan 2 ay önceki olay. PC dizecem bilgin vaaaa mı diye soran arkadaşa eh var öyle süper değil ama idare eder dedim. Dizmiş pc şu nasıl vs konuştuk (ddr 3 destekli anakarta ddr3 16gb ram seçmiş sağ olsun) ayarladık. Dedim dur gitme. Hafta sonu birlikte gidelim ben başında duracağım
    Parçaları aldık ve ben salak ayağına yattım bilgi sıfır gibi davrandım. Arkadaş şehir içi diğer mağazadan istediği fanı almaya gitti o vatanda yoktu. Adam monte ederken dibindeydim bi çakallık yaptığı an ortalığı ayağa kaldıracaktım..
    Adam her ama her parçayı takmadan ne işe yaradığını, takarken de monte etmenin pratik yollarını anlattı. (Monte konusunda bilmediğim şeyleri öğretti) Eksiksiz kasayı dizdi, arkadaş geldi fanı da monte etti biz de paşa paşa gittik.

3 Ayrı Vatan'da yaşanan durum bu. Uzun uzun anlattım umarım az da olsa işe yarar.

teşekkürler bilgilendirme için. araştıracagim mutlaka bu toplama işini.

• Çok çok daha kâr eder, burada mesaj atan herkese hak verirsiniz. Şimdiden kolay gelsin
  • Soran kisi kararini vermis marka olsun tek yer.muhatabım olsun diyor siz nerdeyse 3.te 2 fiyata toplanir diyorsunuz bosa yoruyorsunuz

Bilgisayar teknik servisinde calistim bildigin 10-15tl fare bile garantili tamir olmuyor direk yenisini veriyorduk 1hafta icinde sorun olursa..

-Anakart:Asus birebir evden alip yenisini verirler
    -Ram-Ssd: Kingston xfurry serisi alip tek muhatab bulursunuz
    -İşlemci calismayacak degil isinir 50tl islemci sogutucu takarsiniz tamam..
    -Kasa olarak corsair-Vento (asus) thermaltake-zalman gibi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.