Benim telefon Galaxy Beam. Samsung arkadaşımız henüz bir güncelleme çıkartmadı -ki çıkartacakmış gibi de görünmüyor- Bugün sıkıldım ve dedim Beam'in S Advance ile aynı hardware'i var. S Advance'ye Jelly Bean güncellemesi çıktı. Acaba Odinle Beam'e S Advance'nin firmware'sini yükleyebilir miyim dedim.
Olmadı tabi. O .tar dosyasını notepad ile açmayı denedim. Olmadı. Biraz araştırdım ve 010 editor diye bir program indirdim. 800 mb'lik dosyayı o programla açtım. Böyle içinde tuhaf tuhaf harfleri olan bir şeydi. …¿`~‡d@0â tarzı bir yazı anlayacağınız.
Dosyadaki bütün I9070 yazan yazıları arayıp hepsini I8530'a değiştirdim.
Odinde açtım dosyayı.... Biraz bekledikten sonra hata verdi.
O sırada ben internetten .md5'in ne olduğuna bakıyordum. Bir parola veriyorsunuz. Bir algoritma var. O algoritma o parolaya bakarak bir yazımsı şey oluşturuyor. İşte benim o firmware'i not defterinde açarken gördüğüm şeyler bunlardı.
Bir site buldum .md5 dosyalarını hackleyebiliyoruz diyen türden bir şeydi. Biraz baktım. %99.99999 olasılıkla internetteki dandirik çakma facebook hackliyoruz diyip de asıl sizi hackeyen sitelerden biridir.
Şu anda bilgisayar buzdağının üzerindeki bir kar tanesini gördüğümü biliyorum. Eğer bunların hepsinden anlayan bir arkadaşımız varsa anlatsa ne güzel olur -tabi bu dediğim de biraz saçma adam çıkıp da neyi anlatıcak bilgisayar dediğin üç kelimelik bir şey değil ki? -
Neyse..... Hepinize iyi günler -ya da geceler-
İşin güzel tarafı ne biliyor musun? Haziran ayında Jelly Bean'in beta sürümünün gelmesi ve gerçek güncellemeyi 7 aydır beklememiz.
Yok ben de saatlerce araştırdım, hatta beta sürümünü de yükledim. İşlemcinin setini performans yaptım gene de geçmedi takılmalar.
Anlamadığım şeylerden birkaçı, adamlar niye betayı yapıp bıraktılar. Ya da S Advance'ye çıkartıp bu telefona çıkartmıyorlar. Ya da en azından size güncelleme yok artık bile demiyorlar?
Kendim portlayabilmem mümkün mü? Eğer uzun süren araştırma gerekliyse nereden nasıl başlamam gerektiğini bilmem gerekiyor. Xda'daki geliştiricilere çok imreniyorum.
Uzun süren bir süreç olsa da programcılık çok ilgimi çekiyor ve zamanımı ayırmaya hazırım. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.