Şimdi Ara

Askerliğini yapan biri varsa ufak bi sorum var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Askere gidicem de, orada para işleri nasıl oluyor? Yanımızda banka/kredi kartı götürebiliyor muyuz? Götürebiliyorsak hangi bankanınki olacak?

Mesela bende Ziraat Gençkart var ve kullanıma hala açık, bunu askerde kullanabilir miyim yoksa ayrı bir askerlik hesabı vs. mi açtırmam gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tüm banka ve kredi kartları geçer. Askerde zaten nakit pek kullanılmıyor heryerde kartla alıyorsun alacağını otomatlar falanda kartla çalışıyor. Temassız özelliği olsun kartının gerisi önemli değil.

• askerlik yapmadım ama askerlerin içinde büyüdüm aileleri para gönderiyor bazı askerler para çalabiliyor hırsızlık olayları baya oluyordu birde zorla para almaya çalışanlar falan da var askerlik hesabı hakkında hiçbir şey duymadım öyle bir şey yok diye biliyorum

• Little Caprice kullanıcısına yanıt

Tamamdır hocam teşekkür ederim

• meola147of kullanıcısına yanıt

Zaten nakde gerek yok diyolar hırsızlık vs. den dolayı da çok az taşırım yanımda.

• Yanında az bir nakit olsun ne olur ne olmaz. Kart olarak hepsi geçiyor ve hırsızlığa karşı temassız ödeme olmuyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mayınlara dikkat et yeter.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Birliğine teslim olduktan sonra adına hesap açılıyor Gidip imza atıp kartı alıyorsun Er maaşın buna yatıyor 50kuruşa bi bardak çay içsen kartla ödüyorsun Pos cihazı olduğu için kendi kartlarını da kullanabilirsin fakaf atm olarak anlaşmalı bankanın atmsi oluyor genelde sadece

• Banka kartı götür. Nakit geçmiyor zaten ama bedelli yapacaksan her ihtimale karşı askerden terhis olunca yolda kalmayasın diye (olur da işler ters gider diye)100 ya da 200 alsan iyi olur. Banka önemli değil ama her zaman ziraat diğer bankalardan öndedir. Nereye gidersen git ziraat var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abingasi -- 24 Ağustos 2022; 7:24:36 >
  • bana hiç gerek olmadı nakit para. ama gideceğin yere göre değişebilir, herşeyi karttan hallediyorduk

• braveheart92 kullanıcısına yanıt

Temassızını açtırmayayım mı kartın o zaman?

Hocam bir de bi sitede orada para yatırabileceğimiz kartların (yemekhane fişi mantığı) satıldığı da yazmıştı. Bu doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 24 Ağustos 2022; 10:14:42 >
  • cimbomlusinan kullanıcısına yanıt

Kendi kartımıza da maaşlar yatabiliyor diye okudum internette de ondan sordum. Hesabınızın ibanını verin ona yatırırlar yazmışlar, ziraat olursa iyi olur yazmislar

• abingasi kullanıcısına yanıt

Yok kısa dönem gidicem hocam

• Kısa ve uzun dönem kalktı. Normal askerlik oluyor 6 ay  

• The Notorious II kullanıcısına yanıt

Aynen işte beleş olandan yapıcam yani hocam  

• Askerde malımızı çalan birini görüp dövsek ne olur acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tüm ödemeler kart ile oluyor. O yüzden kredi kartı veya banka kartı götürmen faydana olur. İmkanın varsa kredi kartını al limitini de 1000 TL veya üstü yap kısıtla yani. Oraya gidince canın tatlı vs çeker eksik olma.

Bizim orada sanırım 2 banka vardı ATM olarak. Birisi Teb diğeri ise Ziraat olması lazım. Hayırlı nöbetler şimdiden :)

Edit: 6 aylık yapacağım diyorsunuz. 1000 TL limit yetmez siz onu baya yükseltin bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkyTech74 -- 24 Ağustos 2022; 10:26:30 >
  • askerlikte nakit geçmez,kartın temassız özelliği olsun yeterli,güzel saklayabileeğin bir yere veya boynuna astıgın cüzdanına da 100 lira falan koy yeterli olur.

• Kart gotur, nakit pek kullanilmiyor. ATM oluyor her yerde bu arada bilgin de olsun. Kartinin temassiz olmasi isini cok kolaylastirir, onun haricinde banka hesabi aciliyor adina oraya yatiyor. Kart da veriyorlar (usta birliginde oluyor bu). Bizimkisi is bankasaydi, hepsi ayni mi yoksa degisiyor mu bilmiyorum.

Askerde eglenmeye bak, kafayi takma bir seylere ben cok dett ederdim, 1 seneye yakin oluyor doneli, ozledigim seyler var, eglenceliydi bazi seyler :(

• Yeri gelmişken bende sormak istiyorum yakında tecili bozucam gibi bazılar ekstra çanta hazırlıyor gerek var mı askerlikte verilmiyor mu dikiş ipliğinden yeni kıyafetlere(yeşil tshirtler atletler vs) büyük çantadan çoraba kadar ne bileyim diğer şeyler bunlara gerçekten ihtiyaç var mı kısaca masraf çıkaracak bir şey var mı ?

@Zibidi Gonzales @SkyTech74 @anonline @abingasi @cimbomlusinan

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.