söylenenlerin aksine. temassız kart kullanma. kullanım alanı yoksa nakit hiç taşıma. çok örneğini gördüm sen yapmazsın ama yine de söyleyeyim kartın şifresini kartın üzerine yazma. tek kart kullan, kart cüzdanı taşı, boynuna as. cebine koyma. |
Askerliğini yapan biri varsa ufak bi sorum var. (2. sayfa)
-
-
ekstra ufak bir çanta hazırlaman senin yararına olur,çünkü verdikleri ürünler az oluyor ve onlarla yetinmeye çalışıyorsun,mesela adamlar sana 3 tane tshirt verir ama ben yanımda yedek götürdüğüm için her gün değiştiriyordum ve ter kokmuyordum,yanında getirmeyenler çamaşır gününü beklemek zorunda kalıyordu,ekstra olarak diş macunu deodorant fırça falan gibi şeyler götür,zaten her halukilarda onları kullanıyorsun.
-
Herkes nakit geçmiyor vs yazmışta
Acemiliği Kırkağaç'da ustalığı Şırnak ta yaptım.
Kantin askeriyenin kendi bünyesindeydi yani nakit harici ödeme yoktu. Zaten herifler vergiden istisna mal satıyor uyguna birde bankaya pos cihazı hesap aç vs girmezler üstüne de bi kaç yıl yada ay kalacak komutan ve erler sorumlu o kantinden açık çıkarsa komutan mesuliyetli. Ortada ticari işletme bile yokken nasıl kart geçiyor ?
Gelelim soruya,
Kırkağaçta içerde ATM vardı özellikle Ziraat bankası atmsi.
Biz oraya teslim olduğumuzda Ziraat bankası asker hesapları açılmış ve kartları elden teslim edilmişti.
Askerlik boyunca yatacak er maaşları oraya yatacak.
Şırnakta ise dışarı çıkmak ölümcül ve yasaktı (çözüm süreci patlamış Cizre İdil Silopi operasyonları zamanı) Bu sebepten dışarı çıkan kelle koltuktaki araç er söförüne herkes atm kartını ve şifresini verir parasını çektirdi. Mobil bankacılıktanda bakiyesini kontrol ederdi.
Kendine önceden bir ziraat hesabı aç kartını al ve internet bankacılığı da al
Askerde bi tane daha asker ziraat kartı verirler
Cebinde orda alacağın şeyler için ufak nakit götür 300-500 TL civarı.
Kalan bank kartında olsun.
Sonrası zaten şartlara göre çözülür.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
ne kadar kalacağına bağlı. yanılmıyorsam 3 fanila 3 çorap 3 tane de boxer(külot bence) verildi ama askere gittikten 15 sün sonra verdiler. 1 banyo havlusu 1 de yüz havlusu verdiler. Gazinoda askerlerin ihtiyaç malzemelerini satıyorlar. şampuan ,kol saati ,yüz havlusu ,banyo havlusu, sinek spreyi,çorap,boxer,fanila(genelde çoğu kişi gazinodan aldığı için birçok kişinin bedenine uygun kalmıyordu). Tıraş bıçağı,tıraş köpüğü,ayakkabı boyası,tırnak makası çoğu şey bulunuyor zaten. Pudra var mıydı bilmiyorum. Duş aldıktan sonra bot giymeden önce ayaklarımı pudralıyordum her türlü mantara karşı faydalı olmak lazım. Bence yastık kılıfı götür (mavi renk). Yastıktan da bulaşıyor mantar. Eşofman altı,tişört,rahat bi ayakkabı.
-
Kartı cüzdana koyup boynumuza asın hocam
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen hocam temassızı açmayayım ya kaybolur falan sonra sıkıntı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam zaten Ziraat hesabım var üniversiteden kalma genç kart. Onu götüreyim diyorum.
Mobil bankacılık nasıl oluyor ki telefon yasak değil mi askerde hocam?
ben askere 0 lira ile gidip hızlıca rütbe alıp kendime asteğmen maaşı bağlatmıştım dostum sana da aynısını tavsiye ederim
-
Acemilikte riske girme, ustalıkta yerine göre bakıp bi şekilde temin edersin.
Kağıt üstünde evet.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tamam arananadam31
Ptt kart veriyor sama onunla yapabilirsin
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Belki şuan öyledir En azından bazı birliklerde olabilir Fakat ben 2017de Ankara'da kısa dönem olarak askerlik yaptığım birlikte maaşlar için iban verme olayı yoktu
-
Çorap, atlet yatarken veya istirahat günler giymek için sivil tişörtler, tırnak makası, şampuan, lif, parfüm deodorant, tıraş köpüğü ve bıçak(kantinde de oluyor fakat ilk günler kantinlerde çabuk bitebiliyor) varsa ilaçların, çarşı izinleri için birkaç farklı kıyafet, kapri tarzı yatarken vs. giyebileceğin bir şey ve mont (gittiğin yeri bilmiyorum ama kışında çarşıya çıkacaksın sonuçta) Ha bide içiyorsan sigara Kantinlerde bitiyor geç geliyor Bir karton çantana koyarsan iyi edersin gitmeden
-
Kasım celbinemi gidiyorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X