Şimdi Ara

Aile içi tapu devri nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hasta babamın vasiliği bende ve üzerine olan evi kendi üzerime almak için ne yapmam gerekiyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vesayet veren mahkemeden onay alarak. Satışın vasi için zorunlu ve gerekli olduğunu ispat etmeniz gerekir yani kısıtlının giderleri gelirleri tarafından karşılanamıyorsa bu takdirde satışa izin yetkisi alabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pablo Vader -- 20 Ocak 2025; 11:16:8 >
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Satış değil ben kendi üzerime almak istiyorum sadece. Bedelsiz devir vs olmuyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Konuya dahil olmayan adam kullanıcısına yanıt

Bedelsiz olunca satılmamış mı oluyor? Vesayet altındaki kişiyi soymasınlar diye bazı kanunlar var ülkemizde.

• 11 Sene evvel arabayı satınca yatırımlık Antalya Merkez' de 1+1 sıfır daire aldım müteahhitden.

İstanbul' a döndükten sonra müteahhit aradı:

"Abi sana yanlışlıkla daha büyük ve pahalı olan daireyi satmışız, şimdi müşteri bu daire için bankadan kredi başvurusu yapınca ortaya çıktı, yol mesarifin bende hemen atla gel şu hatayı düzeltelim" dedi.

Ceza hakimine sordum: "Mal artık senin zilliyetinde, ister devredersin istemezsen yapmazsın" dedi.

Anam; "Boşver uğraşmaya değmez" dedi.

Ben, vicdan yabtım iş yerinden izin alıp gittim ve tapudaki hatayı düzelttik.

O dairedenin de nasibini göremedim, yaklaşık 1,5 sene sonra alele acele sattım...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    boşver bizim gibi para piyasalarında para kaybetmekten iyidir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Şimdi aileden biri çocuğuna mal vermek istese direkt veremiyor mu satış mı yapılması lazım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tek çocuk musunuz? anneniz hayatta mı? üvey mi öz mü?

• ilkerk88 kullanıcısına yanıt
    1 tane kardeşim var, annem de hayatta. Üveylik yok.

• mahkeme değil de noterden bir belge çıkarmak gerekiyor diye biliyorum. arkadaşımın başına geldi ailesi evler bırakmış tapuda da üzerine almış ama o noter belgesi olmayınca kardeşi dava açtı kaç senedir uğraşıyorlar. avukatı demiş noterden x belgesini alsaydın dava açamazdı diye şimdi unuttum ne belgesiydi diye? tapuda üzerine aldın diye bitmeyebilir yani mevzu onu bi sor notere onlar bilir.

taşınamz devrinde bağış seçeneği bulunmakta ama tam prosedürü bilmiyorum bir araştırın isterseniz

Kardeşiniz itiraz edebilir. Çok detaylı bir iş bence bir avukata danışın.

• Evden başka bir şeyi yok babamın. Arabayı aldığında benim üzerime yaptırdık ama şu an kardeşim kullanıyor. Yani onu sen aldın bunu ben aldım muhabbetimiz olmaz. Benim derdim baba ölünce 1 ev için mahkemeyle uğraşmayalım. Kardeşimden bir noter kağıdı almak lazımsa o da sorun değil. Ben basit bir şeydir diye düşündüm tapuya veya notere gidip vasi belgesini gösterip üzerime alabilir miyim diye merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Konuya dahil olmayan adam -- 20 Ocak 2025; 12:29:49 >

Üstad, öncelik ile geçmiş olsun. Cevabını burada değil evin bağlı bulunduğu tapu müdürlüğüne giderek yüz yüze sorman gerekecektir. Noter-Tapu müdürlüğü arasında biraz uğraşacaksın.

Kayınbaba vefat etti, üzerine ev vardı kendisi ve eşi üzerine 2 pay. O vefat edince payı çocuklara geçti, ama çocuklar üzerine almak istese evi bir ton tapu masrafı çıktı mesela o yüzden almadılar.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Başınız sağ olsun. Mal sahibi vefat edince o mal illaki birine geçecek sonuçta ama.

Mal sahibinin gelir giderine bağlı tabi ki. Örneğin vefat eden şahısın borcu çoktur, gelecek mal borcu karşılayamaz, o zaman mirasçılar reddi miras davası açar ve kişiden gelecek tüm mirasi ve peşindeki borçlara red verir. Borç vs durumu söz konusu değil ise ve ölen şahsın noterde avukatta vs miras kanunu yok ise tabiki tüm mal varlığı eşi-çocukları üzerine pay edilir. Ama tapu bu durumda gene ücret istiyor diye biliyorum. Babanızın hastalığı nedir ? kendi karar verme yetisi yok,Alzheimer hastalığı vs var ise doktor raporu ile dediğim gibi ilk olarak tapu müdürlüğüne gideceksin evin bağlı olduğu orada size net bilgi verirler ücret vs çıkacak mı ne yapmanız gerektiği gibi.Ama hastalığı ağır değil ise keyfi üzerinize ücretsiz alacağınızı sanmıyorum.

• -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Demans hastası. Mahkemeden de vasilik davası açtırıp vasiliği aldım. Olmazsa tapuya sorayım dediğin gibi.

• Diğer prosedürler dan ayrı olarak (vasi olunan kişinin malının satışı için mahkeme kararı gerekir) vasisi olduğun kişinin malını sen alamazsın.

Bu vekalet içinde geçerli. Birinden bir mülkün satışı için vekalet aldın. O vekalet ile o mülkü satışını kendine yapamazsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • True_Sun kullanıcısına yanıt
    Tamam kardeşimin üzerine alırız sorun değil. Dediğim gibi vefattan sonra mahkemeyle falan uğraşmayalım derdindeyim.

Kaçırdığım bir yer mi var bilimiyorum..

Allah uzun ömür versin ama vefattan sonra neden mahkeme ile uğraşacaksınız?

Bu arada varsayalım mahkeme izin verdi sizde aileden birine satış yaptınız...

Bedelsiz satış yapsanız bile belediyede ki Emsal bedel üzerinden tapu harcı ödersiniz alan ve satan toplam yüzde 4 ve sanırım 1200 TL civarında da döner sermeya ye para ödersiniz.

Eger bağış yapmak isterseniz, bağış yapılacak mülkün değerinin binde 68 i vergi olarak alınır. Mülkün değeri en az belediye Emsal bedeli kadadr olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi True_Sun -- 20 Ocak 2025; 14:37:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.