Şimdi Ara

Anlık tüketim ve ortalama tüketim sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1,3 Linea ile 1. viteste sakin sakin giderken anlık tüketim 10 litre gösteriyor. 2. viteste de 8-9 litre oluyor anlık tüketim. Aracın ortalama tüketimi 9,0 litre. Bu değerlerde bir anormallik yok mu sizce? Tamam İstanbul trafiği de bu kadar mı artırır tüketimi?

• Anormallik yok... Tabiiki anlık tüketim her zaman farklı olacak..Yolun durumu, arabada adam sayısı, yokuş, iniş , yük, durup kalkma, trafik ışıkları, gittiğin hız, hangi viteste gidiyorsun ??? Arabayı sakin veya spor kullanıyorsun ??* Hepsi anlık tüketimi etkiler...Ortalama tüketim ise Şehir içi ve uzun yoldaki 100 km toplamında yaptığın tüketimin ortalaması....Garip olan bir durum yok...SENDE SU İÇERKEN HER ZAMAN AYNI MİKTAR SUYU AYNI ZAMANDA İÇEMEZSİN...Hava durumu ve senin anlık ihtiyaç durumuna göre değişir...Umarım bu çok basit açıklamam yeterli olmuştur...Saygılarımla... EK... yazıyorum 1 ve 2. vites te seyir aracın tekerlere en çok güç aktardığı en çok benzin, mazot, LPG harcadığı anlar..Araç hızlandıkça 3, 4, atacaksın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 9 Ağustos 2015; 11:10:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Anormallik yok... Tabiiki anlık tüketim her zaman farklı olacak..Yolun durumu, arabada adam sayısı, yokuş, iniş , yük, durup kalkma, trafik ışıkları, gittiğin hız, hangi viteste gidiyorsun ??? Arabayı sakin veya spor kullanıyorsun ??* Hepsi anlık tüketimi etkiler...Ortalama tüketim ise Şehir içi ve uzun yoldaki 100 km toplamında yaptığın tüketimin ortalaması....Garip olan bir durum yok...SENDE SU İÇERKEN HER ZAMAN AYNI MİKTAR SUYU AYNI ZAMANDA İÇEMEZSİN...Hava durumu ve senin anlık ihtiyaç durumuna göre değişir...Umarım bu çok basit açıklamam yeterli olmuştur...Saygılarımla... EK... yazıyorum 1 ve 2. vites te seyir aracın tekerlere en çok güç aktardığı en çok benzin, mazot, LPG harcadığı anlar..Araç hızlandıkça 3, 4, atacaksın...

Anlaşılır açıklamanızdan dolayı çok teşekkür ederim vakit ayırıp gayet basit bir şekilde açıklamışsınız. Anlık tüketimi etkileyen faktörler konusunda çok haklısınız ben de bu faktörleri göz önünde bulunduruyorum. Örneğin dik bir yokuş çıkarken anlık tüketim 25,0 litre gösteriyor ve normal karşılıyorum. Fakat konuda bahsettiğim araçta tek kişiyim (75 kiloyum:) ), dümdüz bir yoldayım, araçta yük yok ve devir olarak 2000'deyim yani aracı bağırtmıyorum. Bu durumda 10 litreler fazla geldi bana.

• Düşük vites çok benzin yakar...1 ve 2. Viteste araç her zaman çok fazla yakar...Birde geri vites....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.