Merhaba. Bu konuyu mahallemde oturan bir çocuk için açıyorum. Kendisinin cinsiyeti erkek; kendisi 11. sınıfa gidiyor, anne babası ayrı ve tek maaşla annesiyle yaşıyormuş. 2 tarafı da Öğretmen olduğu için çevresi (network) oldukça kısıtlıymış. Söylediği kadarıyla LGS 2021'de 380 puan almış (%8 küsür yüzdelik dilim) ve LGS puanıyla alan proje bir devlet Anadolu Lisesinde okuyor. Sınıftaki tek yakın arkadaşı Eşit Ağırlık seçtiği için Sayısal bölümlere biraz daha yatkın olduğunu bana söylemesine rağmen Eşit Ağırlık seçmiş ve Eşit Ağırlık sınıfında okuyor. Okul başarısı fena değilmiş yani lisede şu ana kadar her dönem Takdir veya Teşekkür belgesi almış ama YKS'de çok yüksek sıralama yapabilecek kapasitesi olmadığını söyledi. TYT ve AYT Matematikten kaybediyormuş biraz. Bununla birlikte kendisinin biraz kararsız ve üşengeç olduğunu gözlemledim. Forumda birçok kişiye düşündükleri bölüm hakkında kabataslak bilgi vermeme rağmen aynı mahallede oturan çocuğa yardımcı olmakta zorlandım (mum yakınına ışık vermezmiş misali). Bahsettiğim niteliklere sahip bir çocuğa önerebileceğiniz üniversite-bölüm veya meslek var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 20 Nisan 2024; 19:40:31 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Anne Babası (İkisi de Öğretmen) Ayrı, Utangaç Tek Çocuğa Meslek Önerileri
-
-
Konuyu up'lıyorum.
-
bence kendisi bile kim olduğunu bilmiyor. biz nereden bilelim
-
Arkadasi sectigi icin sectiyse meslegi de arkadasina sorsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tıp knk tartışmasız
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yardımcı olamaman normal çünkü verdiği bilgiler yetersiz ve garip yani arkadaşı tmye geçtiği için tmye geçmesi aşırı saçma dediği gibi sayısal bölümlere ilgisi varsa sayısala geçsin ama geç başladığından dolayı telafi için bayağı çalışmalı
-
muhasebe maliye gibi sessiz sedasız arkada işini yapıp günün sonunda eve gideceği rahat bir şey okusun çok potansiyeli de yoksa
-
Tıp
O da öğretmenlik veya fen edebiyat fak okuyup orta bir okula atanıp sessiz sedasız işine gidip gelsin
Adamın bazı dönem teşekkürleri var deniyor, TYT, AYT Mat iyi yapamayacağı söyleniyor, üşengeç olduğu söyleniyor ama siz burada gelmiş adama tıp tavsiye ediyorsunuz. Siz istediğiniz kadar tıbbı aşağılamaya devam edin, bu sene bi yükselsin o zaman göreceğim ben sizi
-
edebiyat öğretmenliği
-
Sen ne anlatıyon be abi. Tıpı nerede aşağılamışım
Mat iyi yapamıyorsa üşengeçse yallah sanayiye. Hem ayranım dökülmesin hem tatsız şeyler yaşanmasın olmuyor öyle.
-
yönetim bilişim sistemleri. ancak boğaziçi istanbul akdeniz marmara gazi gibi yerlerden ziyade daha farklı yerlere bakabilir kazanması kolay olan. hayırlısı olsun.
-
Ülkenin tyt mat ortalaması 8, adam gelmiş mat yapamayan sanayiye diyor. Peki o zaman, bu arkadaş yerine 8 net de yapamayan adam girsin gireceği yere o halde bu arkadaş sanayiye gideceği için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Sen ne anlatıyon be abi. Tıpı nerede aşağılamışım Mat iyi yapamıyorsa üşengeçse yallah sanayiye. Hem ayranım dökülmesin hem tatsız şeyler yaşanmasın olmuyor öyle. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X