Şimdi Ara

Anne kızlık soyadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akadaşlar bugün yeni hat aldım.Ama belgeleri hazırlanayan kız anne kızlık soyadını 1 harf ile yanlış girmiş.Ne gibi bir sorun oluşturur?
    Ayrıca gidip düzelttirebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: _rayman_

Akadaşlar bugün yeni hat aldım.Ama belgeleri hazırlanayan kız anne kızlık soyadını 1 harf ile yanlış girmiş.Ne gibi bir sorun oluşturur?

sorun olmaz mı,
    her seferinde MH ne,1 harfin yanlış yazıldığı ile ilgili,dil dökersiniz,gidip şimdiden düzelttirin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakansant

quote:

Akadaşlar bugün yeni hat aldım.Ama belgeleri hazırlanayan kız anne kızlık soyadını 1 harf ile yanlış girmiş.Ne gibi bir sorun oluşturur?

sorun olmaz mı,
    her seferinde MH ne,1 harfin yanlış yazıldığı ile ilgili,dil dökersiniz,gidip şimdiden düzelttirin.

Düzeltilebiliyosa yarın ilk iş onu hallederim, şu anda kargo beklediğim için evden çıkamıyorum.
    Teşekkürler.
  • orda kız ne yazmışsa soran müşteri hizmetlerine de aynısını soyle doğru kabul edecekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: termal1

orda kız ne yazmışsa soran müşteri hizmetlerine de aynısını soyle doğru kabul edecekler.

mantıklı
    Şimdi ordan geliyorum kız herhangi bir sorun olmayacağını söyledi, peki sorun çıkmasa bile değiştirebilir miyiz dedim buradan malesef yapamıyoruz dedi.
    Çok kafaya takarsam müşteri hizmetlerinden halletmeye çalışırım.
  • quote:

quote:

orda kız ne yazmışsa soran müşteri hizmetlerine de aynısını soyle doğru kabul edecekler.

mantıklı
    Şimdi ordan geliyorum kız herhangi bir sorun olmayacağını söyledi, peki sorun çıkmasa bile değiştirebilir miyiz dedim buradan malesef yapamıyoruz dedi.

Bazen,öyle kılçık MH yetkilisi denk geliyor ki,
    Mesela soruyor;
    Annenizin kızlık soyadının,2. ve 4.harfini söyleyin diyor,
    Bayideki kızın yanlış yazdığı 1 harf yüzünden,
    yanlış yazılmış filan demeye kalmadan,pat diye yüzüne kapatabiliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

mantıklı

hocam bende gecen gun turkcell hat alirken annemin kizlik soy ismini soyluycegime anneannemin kizlik soy ismini soylemisim cok kafaya takmiyorum ya hatti da zaten turkcell kalitesini olcmek icin aldim yakinda vinn bulabilirsem kullanirim falan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakansant

quote:

quote:

mantıklı

Bazen,öyle kılçık MH yetkilisi denk geliyor ki,
    Mesela soruyor;
    Annenizin kızlık soyadının,2. ve 4.harfini söyleyin diyor,
    Bayideki kızın yanlış yazdığı 1 harf yüzünden,
    yanlış yazılmış filan demeye kalmadan,pat diye yüzüne kapatabiliyor.

Doğrudur hocam, ilerde sıkıntı yaşamamk için hallederim yakın zamanda.
    Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim.

@blacktox55
    Hocam bende pek kafaya takmıyorum ama hakansant doğru söylüyor, ilerde bir problem çıkınca uğraştırabilirler.En iyisi bir an önce halletmek.

• Anne kızlık soyadı bankalarda ve gsm operatörlerinde müşteri güvenliği için kullanılıyor. Fakat ezber bozan birkaç şey paylaşayım.
    Aslında anne kızlık soyadının esprisi güvenlik kelimesidir. Sözleşmelerde "Annenizin Evlenmeden Önceki soyadı ya da Güvenlik kelimesi" diye belirtilir. Fakat yurdum insanımızın bir güvenlik kelimesi belirtip, sonrada bunu unutacağı öngörüldüğü için, çoğu kişinin bilmediği Annenizin evlenmeden önceki soyadı devreye girmiştir. Birde buna "Anne Kızlık Soyadı" gibi saçma bir isimle sorulmasıda cabası..

Benim kendi adıma yaptığım güvenlik tedbiri, bankalara ayrı bir güvenlik kelimesi, operatörlere ayrı bir güvenlik kelimesi vermek oldu.
    Hiçbir kurum Anne evlenmeden önceki soyismini doğru verip vermediğinizi araştırmaz. Eğer yanlış bile vermişseniz güvenlik kelimeniz artık odur, ve yanlış vermeniz sizin adınıza daha güvenlidir. Çünkü En yakın akarabanız bile bunu tahmin edemez.

Sivaslı bir arkadaşım vardı, Anne Evlenmeden önceki soyadına "sivas58" yazdırmıştı, sözleşmeyi düzenleyen kişi bir an şaşırmış, fakat arkadaşım tarafından ikna edilmişti

quote:

Yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal telekom -- 9 Ocak 2013; 9:57:25 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.