Şimdi Ara

Anno 1404 / Dawn of Discovery (2009) [ANA KONU] (60. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
1.415
Cevap
8
Favori
157.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: enreka_tr

setup almanca ama program ingilizce merak etmeyin diye yazmış adam konuya bence burda denilenleri birebir uygula bir de öyle dene

http://download.chip.eu/tr/Anno-1404-Editor_6074021.html

kardes buradan ındırdım annoyu actım ortada bır sey yok.
    ayrıca bu programıkurdum ama ortada calıstıracagım bır sımgesı yok sadece kurulumu oluyor doluyor tamam baska bır sey yok
    oyun ıcınden tools klasorune baktım ordada bır sey yok neyı eksık yaptım anlamadımkı

• anno üzerinden degil kendi exesi ile girmen gerekmez mi?
    nereye kuruyorsan oraya bir bak derim
  • yil 2011 olmus hala amma mantigini anlamis oyunu oynayamamis birileri var heheh
  • sonunda map edıtoru olayını hallettım kendı adalarımı ve adaların ozellıklerını,konumunu zorlugunu ayarlıyorum.bır hata daha yaptım ornegın:easy ayarda bellı urunlere kadr tıcaret ve uretım yapabılıyorsun.zorluk ayarına gore yenı yenı urunler ortaya cıkıyor.1 gun harcadım ulke kurdum gelıstırdım ama easy oldugundan yetersız kaldı az urun ıstıyor halk.enreka_tr yardımcı mesajlar ıcın sagol.
  • beyler bu seferkı sorunum map edıtor ıle harıtaları kurdum harıta zorlugunu hard yaptım (bu zorluk ayarında dogal afetler,hastalık,yangın) gıbı sorunlarla karıslasmıyorum.yanlız patrıcıansların ust sevıyesındekı ınsaları actıgımda sarp ıhtıyacları olmuyor arap halkınında banyo ıhtıyacı olmuyor kısıtlı hala ayarlar.
  • Hala oynamak isteyenler gold paketi ( ana oyun ve venedik) d&r'da 19.99 tl fiyat etiketiyle satista,bence kacirmayin.
  • Selamlar.
    Bu Dawn of Discovery, Anno 1404 için ek paket midir?
    Yani orijinal Anno 1404'e ihtiyacımız var mı ek pakedi oynayabilmek için?
    Yoksa bağımsız mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dovelamore

Selamlar.
    Bu Dawn of Discovery, Anno 1404 için ek paket midir?
    Yani orijinal Anno 1404'e ihtiyacımız var mı ek pakedi oynayabilmek için?
    Yoksa bağımsız mı?

oyunun ismi Anno 1404: Dawn Of Discovery dir..

Anno 1404 - Venice -- buda ek paket.. venice yi oynayabilmek için oyunun kurulu olması gereklidir ..
  • Bölüm 2'de 10 şövalye topla diyor, nasıl toplucaz ?
  • o tür görevlerde sehir meydanına bak.sokaklara bak evlerin arasında dolaşan,dıger halktan farklı olan ve rengi farklı sekılde gosterılen adamlardır gorduklerının üstüne tıkla 10 adeti tamamladıktan sonra.gorev kac tane ıstıyor ise artık tamam olduktan sonra.lımandakı ana depoya gel orda ıtem kısmında soru işareti olan bır amblem olacak onu gemiye koy.sonrada gorevı veren kımse ona gotur.

NOT: Gorevı eger sehır ıcınden bırısı verıyor ıse gemıye koyup nakil etmene gerek yok.sadece aranan sahıslara usttekı yazımda anlattıgım gıbı tıkla gorev bıter.
  • Saolun arkadaşlar, normal oyun açtım görev değil. Baharat üretecem, diplomasi diyor, nasıl diploması yaparım ?
  • Baharat bı arap ürünüdür.sen oyunda avrupalıları temsıl edıyorsun sen bir lordsun dıyebılırız.senın bır halkın var ve ılk olarak koylu baslıyorsun halkına balık,meyve sarabı verıyorsun bunlar avrupada bulunan topraklarda yetısen gıdalar ve halkına bez kıyafetler verebılıyorsun.belırlı bır gelısım saglayan halkın bu sefer senden baharat ıstıyor yeni tatlar denemek için yalnız senin arap topraklarına gitmen için arap vezirinden izin alman gerek.bunun ıcın senın basındakı lord yani rıchard dan kagıt alman gerek.yani bu adam sağlam adamdır sana yamuk yapmaz vezir gibi sözler yazan bır kagıt saka bır yana belırlı bır puan gerekıyor arapların urunlerını elde etmen ıcın rıcharda kagıtlar olacak kurdelesı sarı,kırmızı,mavı kagıtlar olur.o kagıtları alman ıcın onur puanı gerekır.onu puanı : sana verılen gorevlerı yaptıgında,buyuk paralar karsılıgında satıslar yaptıgında onur puanı alırsın.bu puanla o kagıtlardan al ve vezıre git vezirde sana gemı verıcek ve arap topraklarına bina kurmana ızın verıcek.yanı soyle anlatırsam vezır sana arap topraklarına bır lord olabılırsın burda bır nufusa sahıp olabılır ve su su urunlere erısebılırsın dıyecek.sende gıdıp oraya kuracaksın mekanı ve baharat uretmen ıcın belırlı bır arap nufusuna sahıp olman gerekır.BOL ŞANS

• USta Bende neredeyse 3 4 aydır oynuyorm ama sürekli silip tekrar yüklyorm bazı konuları anladım anlayamadıgım ıse su bu konuda bılgı verırsen sevınırım
    Ben saldırı nasl yapacagm asilzadeler geldi onun bi üstü daha henüz gelmedi Saldırı yapmak istiyorm yardım edersen sevınırım (:
  • kimyasal kardeşim,iyiki varsın,annoyu sevdiriyorsun bizlere.
  • Soracaklarım daha önce sorulmuş olabilir o kadar sayfaya bakmadım

1-) şimdi Peasant citizen patrican ... gibi devam ediyor ya. Mesela ben patricana ulaşmak istiyorum. ki buna ulaşmak için yapılması gerekenleri biliyorum ( tax mininmumda herşeyi karşıla vb. ) citizen ve peasent sıfır kişi olup hepsi patrican olabilir mi yoksa onlardan da belli miktarda kişiler mi olması gerekir? ( bazı ihtiyaçlar ucu ucuna yetiyor)

2-) bide ben şu çölde yaşayanları sadece quartz toplayacak duruma gelene kadar yapıyorum. baharat quartz ve indego yetiştirip kendi öbür adama gönderiyorum yani sadece bunlar çölden gerekli oluyor ondan. Buralarda yaşayanları geliştirip geliştirmemek bize kalmış bişey mi yoksa geliştirlmesi (tabiki fayda sağlar)farklı bir fayda sağlar mı? ( goldldan başka )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insan. -- 31 Ocak 2012; 12:16:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EinsteinModOn

Soracaklarım daha önce sorulmuş olabilir o kadar sayfaya bakmadım

1-) şimdi Peasant citizen patrican ... gibi devam ediyor ya. Mesela ben patricana ulaşmak istiyorum. ki buna ulaşmak için yapılması gerekenleri biliyorum ( tax mininmumda herşeyi karşıla vb. ) citizen ve peasent sıfır kişi olup hepsi patrican olabilir mi yoksa onlardan da belli miktarda kişiler mi olması gerekir? ( bazı ihtiyaçlar ucu ucuna yetiyor)

2-) bide ben şu çölde yaşayanları sadece quartz toplayacak duruma gelene kadar yapıyorum. baharat quartz ve indego yetiştirip kendi öbür adama gönderiyorum yani sadece bunlar çölden gerekli oluyor ondan. Buralarda yaşayanları geliştirip geliştirmemek bize kalmış bişey mi yoksa geliştirlmesi (tabiki fayda sağlar)farklı bir fayda sağlar mı? ( goldldan başka )

1: bu yazmıs oldugun konuyu soyle orneklendırır ısem eger.bır kasaba dusun,bu kasabada tarlalar vs vs ısletmeler var.bu tarla ve ısletmeler kasaba ıcındekı halka hızmet edıyor.kasaba ıcındede belırlı bır kesım ( zengın kesım ) olur.eger herkez zengın olsaydı amele ıslerını kım yapacaktı ? bu ornek kaba bır ornek olsada aynı mantalıte anno 1404 ıcınde gecerlı.veya bız erkeklerın en sevdıgı ornekten vereyım 100 halkın varsa 75 ı tofaş surer 25 ferarı olay budur.

2: colde yasayanlar senın ıcın sadece malzeme temınatı dıyebılırız.orn: baharat lazım e baharat ıcın arap topraklarına gıtmen gerek.arap topraklarına gıtmen ıcın kralın yardımcısı vezırden ızın alıcaksın.ondan sonra bır adaya gırecen ve orda nufus kuracan ve arap halkını gelıstırecen.avrupa halkına uyguladıgın aynı mantık arap halkı ıcınde gecerlı.sistem: gereklı ıhtıyacları karsıla ve bır sonrakı halk ( kultur,teknolojı ) sevıyesıne ulaş.eger borsacı gozu ıle bakarsan ne kadar hızmet o kadar manifatura .eğlencelı sekılde anlatmaya calıstım umarım yaramıstır.BOL ŞANS

• quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

quote:

Orijinalden alıntı: EinsteinModOn

Soracaklarım daha önce sorulmuş olabilir o kadar sayfaya bakmadım

1: bu yazmıs oldugun konuyu soyle orneklendırır ısem eger.bır kasaba dusun,bu kasabada tarlalar vs vs ısletmeler var.bu tarla ve ısletmeler kasaba ıcındekı halka hızmet edıyor.kasaba ıcındede belırlı bır kesım ( zengın kesım ) olur.eger herkez zengın olsaydı amele ıslerını kım yapacaktı ? bu ornek kaba bır ornek olsada aynı mantalıte anno 1404 ıcınde gecerlı.veya bız erkeklerın en sevdıgı ornekten vereyım 100 halkın varsa 75 ı tofaş surer 25 ferarı olay budur.

2: colde yasayanlar senın ıcın sadece malzeme temınatı dıyebılırız.orn: baharat lazım e baharat ıcın arap topraklarına gıtmen gerek.arap topraklarına gıtmen ıcın kralın yardımcısı vezırden ızın alıcaksın.ondan sonra bır adaya gırecen ve orda nufus kuracan ve arap halkını gelıstırecen.avrupa halkına uyguladıgın aynı mantık arap halkı ıcınde gecerlı.sistem: gereklı ıhtıyacları karsıla ve bır sonrakı halk ( kultur,teknolojı ) sevıyesıne ulaş.eger borsacı gozu ıle bakarsan ne kadar hızmet o kadar manifatura .eğlencelı sekılde anlatmaya calıstım umarım yaramıstır.BOL ŞANS

tamam anladım saolasın.

Bu oyun üstüne doktora mı yaptın ya da oyunu sen yapmış olabilirsin.

• merhaba arkadaşlar. Anno 1404 severler için hamachi ağı kurduk,forumdaki tecrübeli arkadaşlarımızı ve bu güzel oyunu öğrenmek ve geliştirmek isteyenleri ağımıza davet ediyoruz.buyurun hem multiplayer oynayalım hemde oyun hakkındaki bilgilerimizi canlı paylaşalım.

ücretsiz türkçe hamachi indir(1mb.):http://files.hamachi.cc/HamachiSetup-1.0.3.0-tr.exe

hamachiyi indirdikten sonra programda alttaki üçgene basın ve "başka ağa katıl" diyerek ağımızı alttaki resimdeki gibi ekleyin.

ağ: anno1404tr
    şifre: 123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sefer33 -- 17 Şubat 2012; 18:43:44 >

• Soracağım şey daha önce sorulmuş olabilir, şuan oynuyorum ve 20sayfa yazıyı okumam biraz zor olur
    vatandaşları nobleman e kadar yükseltebildim ama bazıları hala peasant'ta takıldı kaldı..
    Ve adada yeni ev kuracak bi yer de kalmadı ne yapmam gerekiyor?
    level atlamam için 950 noble istiyo benimki 800de takıldı kaldı :( yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler
  • butun halkı aynı esvıyede gelıstıremezsın.orn: 20 tane cıngene,15 tane koylu,40 tane ıscı.50 tanede soylu gıbı.kafadan sallayarak verdım bu ornegı.butun halkın tek sevıyede olmaz.ıyı bır sekılde ev dızmen ıcın ev duzenlerınde yardımcı olan sıteler var onlardan yardım al.nufus cogaltmak ıcın ayrıca dılencılerıde kullan.Eger evın cok halkın yukselmesı lazım yukselmıyor ıse.vergı oranlarını kontrol et.uretım zıncırınde aksaklık varmı kontrol et.BOL ŞANS
  • 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.