Şimdi Ara

Anno 1404 / Dawn of Discovery (2009) [ANA KONU] (61. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.415
Cevap
8
Favori
157.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkürler kardeşim bahsettiğin siteleri araştırıcam ben baya acemiymişim
  • Oyuna yeni basladim arkadaslar. Bi kac sorum var.

5.bolumde 3tane kucuk savas gemisi yapmami ve alttaki adayi kurtamami falan istedi. Bende denilenleri yaptim gectim fakat daha sonra nufusu cag atlatamadigim icin restart yaptim. Bu sefer isi saglamdan alip patricianlari 1300 tane yaptim oyleki cam yeri ve hapishane bile acildi. Daha sonrada gorevlere basladim lakin 4 tane savas gemisi yapmama ragmen yukaridaki fransiz kadin bizim yasli amcaya saldirmadi. Yasli adam hep bizden yardim istiyo gemileri goturme falan diyo ama oyunda devam etmiyor. Ve diger gorevleri yaptim hani acik olan hepsini. Sadece bu kaldi ama gecemiyorum. Diplomasi falanmi isliycek anlamadim. Anlattigimi anlayan arkadaslar yazarlarsa cok iyi olur tesekkur ederim
  • Arkadaslar multiplayer varmi bunda? Venice ek paketi ayri heralde.

Oyunu dr dan almayi dusunuyorum eger multiplayer varsa. Suan ilacla denemelik kullaniyom. 2 gundur uykusuzum .
    bilen varmi bilmiyorum ama dr da ilk sayfada gold paket 20 tl diyo ama ileriki sayfalarda anno down of discovery 50 tl. Bunu anlamadim.

Oynadigim kadariyla sunu soyleyeyim param devamli azaliyor. Vergiyi vatandaslarimin sehri terketmeyecegi sekilde yapiyorum ana yinedw azaliyor.
    Gemiler satarken yada adalar arasi yuk tasirken altin gidiyormu?
    Evi cok yapmanin zararlari ne.
    Uretim yerlerini cok yapmamin zararlai ne?
    Bazen uretimde dolmus oluyorda sen market arabasi cagiriyorsun. İste bunu nasil onlerim yani bi market kac yere bakar?
    Oyuna quickstartdn basladim dogrumu yapmisim?
    Elbise yeri ve halat icin yapilan binalar kac tane o yesillik tarlalara(ismini unuttum) yaparim. 2 tane yazmislar ama bunu anlamadim. Tarlami yoksa o binadanmi iki tane anlamadim.

BU COK ONEMLİ tas madeni tuz madeni demir madeni var kullaniyorum ama su coal madeni nedir ya?

Strateji oyunlara ilgim vardir hele starcraft2 oynarim 4 5 saat ama 10 saat basindan kalkmadim. Starcrafti 2 gunde unuttum. Simdi yatiyorum artik sabah derste cocuklara getir gotur yada rota cizer satis yaptiririm. Sinifin ortaya churc arkaya taverna. ;) arkadaslar sayfalari okudum oyunda gormedigim yerleri okumadim yani bana demeyin git sayfalari oku. Bilen arkadas cevaplarsa sevinirim.

İyi oyunlar herkese...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben elimden geldıgınce takıldıgınız konularda yardım edıcekgım.( yazılarım kotudur ama okuyabılırsen yaralanabılırsın )
    Hocam oncelıkle oyunun mantıgı gercek hayatla kıyaslanabılır sevıyede.madde madde ustte yazdıklarınıza cevap verıcegım.
    1.paranız devamlı azalıyor ıse zarar edıyorsunuz demektır.pekı zarar nasıl edersınız ? uretım sektorunuzun halkın ıhtıyacından fazla olması sızı zarara sokar.orn:100 kisilik halkınız var ama sız 150 kısılık bır uretım zıncırı kurar ısenız,bu bırımlere devlet tarafından ayrılan bakım malıyetlerı yuzunden zarar edersınız.vergıyı devamlı yesılde tutmayınız eger yapacak bır sey yoksa vergıyı 1 kademe asagıda tutunuz bu sayede halktan bıraz daha fazla vergı alabılırısınız.vergıyı yesılde tutmanın anlamı=halkın daha cabuk sevıye atlaması ve nufusun artması demek,az vergı demek.
    2.gemıler her kıyıya yanastıgında ( ındırme,bındırme ) ucretı alınmaz.Yalnız devlet olarak her turlu bırıme,araca,gorevlıye bakım ucretı altında altın verıyorsun.orn: gemı ıcın gereklı olanlar ( kafadan atıcagım ) = 20ton halat,40ton odun,15ton kılıc,10 ton ateşli top ve 15 altın.Bu bahsettıgım 15 altında bakım malıyetıdır ve berlırlı sureler aralıgında her bırıme bakım malıyetı kesılır.bır baska orn: devletın kazancı evlerden 1000 altın.devletın bakım masrafları 700 altın.devletın kazancı =300 altın.
    3.Evi kararınca yap.yeterlı sevıyede ev yaparsan ıyı vergı alırsın.bu yeterlı sevıyedekı evden kastım.urunlerını karsıladıgın ınsanları cogaltırsan bu ınsanlar halıyle nufus artısından dolayı,ıhtıyaclarda tonaj olarak artıs olacak.buda = daha fazla uretım birimi demek ( uretım birimnden kastım=tarla,ekmek,meyve sarabı vsvs ) degışen pek bır sey olmayacak ha bıraz daha fazla kazanırsın orası ayrı.fazla ev demek ayrıca yer sıkıntısıda demektır.ev dıktıgınde bu evlerın kilise,hapıshane,marangoz(normal,hard sevıyede)+hastahane vsvs gibi ihtiyaclarını karsılaman gerekıcek.
    4.uretım yerlerını cok yapmanın zararı tabıkıde bakım masraflarında kasaya zarar demek.100 ton gereken urunden sen 200 ton kapasıtelı bır uretım yaparsan.hem ısraf olur hemde zarar edersın.arada bır depo bınandan kontrol urunlerın sayısını eger aynı yerınde sayıyorsa urun demek uretım ıyıdır.
    5.bu soruyu pek anlamadım ama soyle yorumlayayım.marketlerın bır etki dairesi var o daire ıcındekı birimlerin urunlerını yol vasıtası ile alabilir.NOT: toprak yolda araba yavas gıder,taş yolda araba hızlı gıder.
    6.eger karman corman bır oyun yapmıssan bastan baslaman ıyı olur
    7.elbıseden kastın kenevırden yapılan elbıse ( yesıl ot dıyelım ) o tarlalardan elbıse oluyor cıkan ottan yanı.ayrıca halatta yapabılıyorsun ona gore tarla sayısını ayarla mesela halat ımalatını devamlı aktıf yapma.sonucta devamlı halatla gemı basıcak halın yok.ıhtıyacın oldugunda bastan halat bırımını calıstır halat depola.yada halat satıcagım parası ıyı dıyorsan.halat ımalatı ıcın extradan bır tarla daha yap.elbıse ımalatı ot ıle yapıldıgından ot sayısı az ıse elbıse ımalatında sıkıntı olabılır.yada ot cok elbıse az cıkıyor ıse.elbıse dıken evden 1 tane daha yap.Durumu kontrol et işte.
    8.Coal bıldıgım kadarı ıle komur madenıdır.basta komuru anca zemınde cıkarabılıyorsun ve bu yer yaplayan bır ımalat oluyor.sonrakı sevıyelerde komuru maden olarak daglardan cıkarabılıyorsun daha pratık ve seri.
    9.tuz ımalatı butun elbıselerde lazım ve gereklı olan bır madde.ılerı sevıyede et uretımındede gereklı.tuzu uretmen ıcın ham tuzu komurle işlemden gecıreceksın.
    10.BOL ŞANS.

• quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Ben elimden geldıgınce takıldıgınız konularda yardım edıcekgım.( yazılarım kotudur ama okuyabılırsen yaralanabılırsın )
    Hocam oncelıkle oyunun mantıgı gercek hayatla kıyaslanabılır sevıyede.madde madde ustte yazdıklarınıza cevap verıcegım.
    1.paranız devamlı azalıyor ıse zarar edıyorsunuz demektır.pekı zarar nasıl edersınız ? uretım sektorunuzun halkın ıhtıyacından fazla olması sızı zarara sokar.orn:100 kisilik halkınız var ama sız 150 kısılık bır uretım zıncırı kurar ısenız,bu bırımlere devlet tarafından ayrılan bakım malıyetlerı yuzunden zarar edersınız.vergıyı devamlı yesılde tutmayınız eger yapacak bır sey yoksa vergıyı 1 kademe asagıda tutunuz bu sayede halktan bıraz daha fazla vergı alabılırısınız.vergıyı yesılde tutmanın anlamı=halkın daha cabuk sevıye atlaması ve nufusun artması demek,az vergı demek.
    2.gemıler her kıyıya yanastıgında ( ındırme,bındırme ) ucretı alınmaz.Yalnız devlet olarak her turlu bırıme,araca,gorevlıye bakım ucretı altında altın verıyorsun.orn: gemı ıcın gereklı olanlar ( kafadan atıcagım ) = 20ton halat,40ton odun,15ton kılıc,10 ton ateşli top ve 15 altın.Bu bahsettıgım 15 altında bakım malıyetıdır ve berlırlı sureler aralıgında her bırıme bakım malıyetı kesılır.bır baska orn: devletın kazancı evlerden 1000 altın.devletın bakım masrafları 700 altın.devletın kazancı =300 altın.
    3.Evi kararınca yap.yeterlı sevıyede ev yaparsan ıyı vergı alırsın.bu yeterlı sevıyedekı evden kastım.urunlerını karsıladıgın ınsanları cogaltırsan bu ınsanlar halıyle nufus artısından dolayı,ıhtıyaclarda tonaj olarak artıs olacak.buda = daha fazla uretım birimi demek ( uretım birimnden kastım=tarla,ekmek,meyve sarabı vsvs ) degışen pek bır sey olmayacak ha bıraz daha fazla kazanırsın orası ayrı.fazla ev demek ayrıca yer sıkıntısıda demektır.ev dıktıgınde bu evlerın kilise,hapıshane,marangoz(normal,hard sevıyede)+hastahane vsvs gibi ihtiyaclarını karsılaman gerekıcek.
    4.uretım yerlerını cok yapmanın zararı tabıkıde bakım masraflarında kasaya zarar demek.100 ton gereken urunden sen 200 ton kapasıtelı bır uretım yaparsan.hem ısraf olur hemde zarar edersın.arada bır depo bınandan kontrol urunlerın sayısını eger aynı yerınde sayıyorsa urun demek uretım ıyıdır.
    5.bu soruyu pek anlamadım ama soyle yorumlayayım.marketlerın bır etki dairesi var o daire ıcındekı birimlerin urunlerını yol vasıtası ile alabilir.NOT: toprak yolda araba yavas gıder,taş yolda araba hızlı gıder.
    6.eger karman corman bır oyun yapmıssan bastan baslaman ıyı olur
    7.elbıseden kastın kenevırden yapılan elbıse ( yesıl ot dıyelım ) o tarlalardan elbıse oluyor cıkan ottan yanı.ayrıca halatta yapabılıyorsun ona gore tarla sayısını ayarla mesela halat ımalatını devamlı aktıf yapma.sonucta devamlı halatla gemı basıcak halın yok.ıhtıyacın oldugunda bastan halat bırımını calıstır halat depola.yada halat satıcagım parası ıyı dıyorsan.halat ımalatı ıcın extradan bır tarla daha yap.elbıse ımalatı ot ıle yapıldıgından ot sayısı az ıse elbıse ımalatında sıkıntı olabılır.yada ot cok elbıse az cıkıyor ıse.elbıse dıken evden 1 tane daha yap.Durumu kontrol et işte.
    8.Coal bıldıgım kadarı ıle komur madenıdır.basta komuru anca zemınde cıkarabılıyorsun ve bu yer yaplayan bır ımalat oluyor.sonrakı sevıyelerde komuru maden olarak daglardan cıkarabılıyorsun daha pratık ve seri.
    9.tuz ımalatı butun elbıselerde lazım ve gereklı olan bır madde.ılerı sevıyede et uretımındede gereklı.tuzu uretmen ıcın ham tuzu komurle işlemden gecıreceksın.
    10.BOL ŞANS.

Arkadasim oncelikle cok saol. Oyunu 4 gundur oynuyorum bazi yerlerini cozdum.

Nufus ve uretim yerlerini ayarlayamiyorum. Yani altin hep dusuyor. Halat pahali mesela yapip saayim diyorum. 3000 bin kazanirsam gemi limana gidene kadar 2000 tekrardan dusuyor. Hani hep eksideyim zarar hep. Ama anlamadigim nokta 5. Bolumde oyuna basliyorum nufus ayarlamasini yapiyorum altinlar gittikce eriyor. Hic bise yapmiyorum ama yinede gidiyor.

Diger cevaplarini anladim. Market binasini gelistirirsen market cart lar dahada cogaliyormus. Ware house gelisirse depo artiyormus..

Oyun cok karisik gibi ama eminim bi basit yontemi var. 2 gun once 5 saat patriciana yapmaya ugrastim, simdi hemen hallediyorum.

Suan ise 3 tane savas gemisi yapam altin yok. Altinim artmiyor. Senin anlattiklarina gore ev yada nufus cok eksik cunku heryerde uretim yapiyorum.

Oyunda su sistemi yakalayabilirmiyim? Hic ticaret etmeden sadece vergilerle altin artirma?

Cok saol, en son soruyu cevaplarsan coj sevinirim...

YaZi bicimi icin ozur.

• hiç ticaret yapmadan sırf halka hizmet ve karşılığında vergilerlede çok iyi para kasarsın.aslında tahminen şu oyunda patricianlara ulaşmak 30dk lık iş tabi bazı yerlerde oyunu hızlandırman gerek :)
  • Bu başlıktaki 21 sayfa ipucu yazısından çoğunu bir araya topladık.yeni oyunculara yardımcı olması dileğiyle.TIKLAYIN:http://annoturkiye.freeforums.org/

Not: tecrübeli arkadaşlarda katkı sağlarsa faydalı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yakupkan

Arkadaslar multiplayer varmi bunda? Venice ek paketi ayri heralde.

Oyunu dr dan almayi dusunuyorum eger multiplayer varsa. Suan ilacla denemelik kullaniyom. 2 gundur uykusuzum .
    bilen varmi bilmiyorum ama dr da ilk sayfada gold paket 20 tl diyo ama ileriki sayfalarda anno down of discovery 50 tl. Bunu anlamadim.

Oynadigim kadariyla sunu soyleyeyim param devamli azaliyor. Vergiyi vatandaslarimin sehri terketmeyecegi sekilde yapiyorum ana yinedw azaliyor.
    Gemiler satarken yada adalar arasi yuk tasirken altin gidiyormu?
    Evi cok yapmanin zararlari ne.
    Uretim yerlerini cok yapmamin zararlai ne?
    Bazen uretimde dolmus oluyorda sen market arabasi cagiriyorsun. İste bunu nasil onlerim yani bi market kac yere bakar?
    Oyuna quickstartdn basladim dogrumu yapmisim?
    Elbise yeri ve halat icin yapilan binalar kac tane o yesillik tarlalara(ismini unuttum) yaparim. 2 tane yazmislar ama bunu anlamadim. Tarlami yoksa o binadanmi iki tane anlamadim.

BU COK ONEMLİ tas madeni tuz madeni demir madeni var kullaniyorum ama su coal madeni nedir ya?

Strateji oyunlara ilgim vardir hele starcraft2 oynarim 4 5 saat ama 10 saat basindan kalkmadim. Starcrafti 2 gunde unuttum. Simdi yatiyorum artik sabah derste cocuklara getir gotur yada rota cizer satis yaptiririm. Sinifin ortaya churc arkaya taverna. ;) arkadaslar sayfalari okudum oyunda gormedigim yerleri okumadim yani bana demeyin git sayfalari oku. Bilen arkadas cevaplarsa sevinirim.

İyi oyunlar herkese...

Gold Edition paketini almanı öneririm kardeşim onun içinde Venice paketide geliyor 20 Tl çok güzel bir fiyat açıkcası bende almayı düşünüyorum.

• Umarim aliriz. Ben crackli oyunu oynamayi biraktim. Cunku bu oyun eger hic oynamamissaniz 10 yil sonra bile gayet oynanir. Ben dr dan gold paket alicam. Bencede iyi olur..
  • arkadaşlar anno 1404'te 5.bölümde sorun yaşadım.1 iron strongbox 1 copper key bulmam gerekiyor, copper key buldum fakat diyerini bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür edirim.
  • dostum bir ada var col fırtınası var ada da oraya gemı ıle gıt ada yuzeyıne ıyı bak kuma batmıs kasalar var.onlara teker teker tıkla malzemelerı gemıye al ordan keyde cıkacak.BOL ŞANS
  • quote:

dostum bir ada var col fırtınası var ada da oraya gemı ıle gıt ada yuzeyıne ıyı bak kuma batmıs kasalar var.onlara teker teker tıkla malzemelerı gemıye al ordan keyde cıkacak.BOL ŞANS

copper key'i kum fırtınası olan adada buldum, bulamadığım ise IRON STRONBOX heryere baktım ama bulamadım.
  • o sinsi bir eleman var onun gemılerı var.fılosu var hatta fıloyu batıracan.( vur kac yaparak daha etkılı olur.) o fıladan dusen kasada o ıstedıgın zımbırtı
  • quote:

o sinsi bir eleman var onun gemılerı var.fılosu var hatta fıloyu batıracan.( vur kac yaparak daha etkılı olur.) o fıladan dusen kasada o ıstedıgın zımbırtı

tşk dostum 6.bölüme geçtim
  • konuyu biraz hareketlendirelim

arkadaşlar benim bi iki sorum olcak;

1.cisi; ben bu oyunu indirdiğimde sürüm 1.0.bişey di. sonra kendi update zımbırtısından (dışardan, oyun içi değil) versiyonu yine 1.0.başkabişeye yükselttim. şimdi sorum şu;

ben daha önce de bu oyunu kurup-kaldırmıştım ve orda sürüm 2.0 dı. 2.0 sürümü nasıl yapabilirim?

ikincisi; bunun 3.0 lı versiyonu var mı? (goldedition diye bişey) varsa nerden temin edebiliriz?

üçüncüsü; venice patch kurmak istiyorum. ama hem bulamıyorum, hem de bulduğumu sandıklarım çalışmıyor. ne yapmalı?

dördüncüsü;venice patch ı kurmak için sürümün 1.0dan kurtulması mı gerekiyor?

beşincisi; şöööyle güzell 'düzgün' şekilli şemalli bir ada biliyor musunuz biliyorsanız bize de söyleyin de sevaba girin

altıncısı; hani diğer oyuncularda falan oluyor, gemiyi bağlıyorlar itahtya bir iskeleye. biz bağlayamıyor muyuz?

yedincisi (oha diyorsunuz ); ben bu oyunla beraber razor diye bir hile kullanıyordum. (utanıyorum söylerken, ama -lere inince mecbur ) ilk versiyonunda çalışıyordu ama yüksettiğimde çalışmadı?
    şimdilik bu kadar cevap verenlere şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem91 -- 19 Mart 2012; 0:40:10 >

• orjinal al kardeşim..oyunu kurduktan sonra otomatik patchleri tek tek yüklüyor.sorun yaşamazsın..zaten fiyatı 20 Tl.....burdan:
    www.hepsiburada.com
    Anno 1404 Gold Edition Fiyatı, Taksit Seçenekleri ile Satın Al
    http://www.hepsiburada.com/Liste/anno-1404-gold-edition/productDetails.aspx?productId=oyundonanno1404g&categoryId=3007423

• quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

orjinal al kardeşim..oyunu kurduktan sonra otomatik patchleri tek tek yüklüyor.sorun yaşamazsın..zaten fiyatı 20 Tl.....burdan:
    www.hepsiburada.com
    http://www.hepsiburada.com/Liste/anno-1404-gold-edition/productDetails.aspx?productId=oyundonanno1404g&categoryId=3007423

peki gold edition ne getiriyor ne farkı var yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem91peki gold edition ne getiriyor ne farkı var yani?

onuda sen bul bi zahmet google'dan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerem91

konuyu biraz hareketlendirelim

arkadaşlar benim bi iki sorum olcak;

1.cisi; ben bu oyunu indirdiğimde sürüm 1.0.bişey di. sonra kendi update zımbırtısından (dışardan, oyun içi değil) versiyonu yine 1.0.başkabişeye yükselttim. şimdi sorum şu;

ben daha önce de bu oyunu kurup-kaldırmıştım ve orda sürüm 2.0 dı. 2.0 sürümü nasıl yapabilirim?

ikincisi; bunun 3.0 lı versiyonu var mı? (goldedition diye bişey) varsa nerden temin edebiliriz?

üçüncüsü; venice patch kurmak istiyorum. ama hem bulamıyorum, hem de bulduğumu sandıklarım çalışmıyor. ne yapmalı?

dördüncüsü;venice patch ı kurmak için sürümün 1.0dan kurtulması mı gerekiyor?

beşincisi; şöööyle güzell 'düzgün' şekilli şemalli bir ada biliyor musunuz biliyorsanız bize de söyleyin de sevaba girin

altıncısı; hani diğer oyuncularda falan oluyor, gemiyi bağlıyorlar itahtya bir iskeleye. biz bağlayamıyor muyuz?

yedincisi (oha diyorsunuz ); ben bu oyunla beraber razor diye bir hile kullanıyordum. (utanıyorum söylerken, ama -lere inince mecbur ) ilk versiyonunda çalışıyordu ama yüksettiğimde çalışmadı?
    şimdilik bu kadar cevap verenlere şimdiden teşekkürler

harita olarak 999999 ve 666666 iyi diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem91

quote:

Orijinalden alıntı: sefer33

orjinal al kardeşim..oyunu kurduktan sonra otomatik patchleri tek tek yüklüyor.sorun yaşamazsın..zaten fiyatı 20 Tl.....burdan:
    www.hepsiburada.com

peki gold edition ne getiriyor ne farkı var yani?

Uğraşmasın, venice ek paketi de dahil.

Yani hem ana oyun hem eklenti pakedi var gold edition'da.

• 
Sayfa: önceki 5960616263
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.