Şimdi Ara

Anonymous Çeviri ve RDR 2 Türkçe Yama Tartışma Konusu (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.557
Cevap
11
Favori
76.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
134 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlla ki koca yürekli bir arkadaşımız yamayı hallediyor zaten. Yamaya para mı verilir arkadaşlar gözünüzü seviyim. Zevk işidir yama yapmak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: withindarkness

Link için teşekkürler.

Hello,
    I would like to report an infringementation of user license of RDR 2. A turkish translation group is trying to sell translated game files and charging roughly 10 dollar for the all translated files. You can access their site from this link "https://www.anonymousceviri.com/2019/10/red-dead-redemption-2-turkce-yama.html ".

Bu şekilde bir mesaj yolladım ve hemen ayrıntı bilgi için müşteri temsilcisi mail atmış ilgileneceklermiş.
    Ucuzsa alayım değilse şikayet edeyim. Bu kadar saçma bir insan topluluğu olamaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Tam da parayla Türkçe yama satmak ne kadar yasal ve ne kadar etik bir şey bunu tartışıyorduk. Bu tartışmanın üzerine bu konunun patlaması iyi denk geldi.

Biz yıllar önce Oyun Çeviri'deyken hiçbir oyundan bir kuruş para kazanmadık. Sadece birkaç arkadaş hediye ve işimizi kolaylaştırmak adına çevirisini yaptığımız oyunlardan bir iki tanesini bize hediye etmişti sağ olsun. Ama onun dışında ben çevirisini yapalım diye oyun satın aldığımı da bilirim kendi cebimden.

Bu iş öyle parayla satarak olacak iş değil. Türkçe yama işi gönül işi. Oyun modları bile o kadar değil çünkü oyun modu yapan adam o modu herkesten önce kendisi için yapabilir. Ama çeviri tamamen gönül işidir. Bağış sistemi veya patreon gibi sistemlerden faydalanabilirsin çünkü gerçekten ÇOK ZAHMETLİ bir iş. Ama hadi bu çeviriyi yaptık bunu bir iş modeline çevirelim işi olmaz...

Benim senelerden beridir gördüğüm iki şey var:

1) İnsanlar, gönüllü çeviri yapan arkadaşlara çok yükleniyor. Şu yama nerede kaldı, bu ne zaman çıkar, artık çıkmadı mı, yeter insanları bekletiyorsunuz vs...

2) Bu tarz -ÖZELLİKLE DE GÖNÜLLÜ OLARAK BAŞLAYAN- işlere para karıştı mı işin rengi değişiyor. Bu iş para ile yapılacak iş değil. Zaten yasal da değil. Bu işi ancak gönüllü olarak yapan hakkını vererek yapıyor ama onlar da çok yıprandığı için devam edemiyor.
    Ben bir önceki mesajımda isimsiz kahramanlar olarak bahsetmiştim eski herhangi bir oyunun Türkçe çeviri ekibi olan üyelerden. Sizin hangi oyunları çevirdiğinizi bilmiyorum ama yine de size yıllar sonra teşekkürü bir borç bilirim.
    Ki kendim de zamanında çeviri değil pese birçok yama yaptım hiçbirinden de bir kuruş istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coimbra -- 11 Temmuz 2020; 9:16:22 >

• Arkadaşlar bu gibi insanların eline düşmemek için okuyun çalışın öğrenin. 1 sene yama çıkmasını beklemek yerine ingilizce öğrenin.
  • Yazdım yazdım sildim
    Bu millete her şey müstehak. Senin neyine türkçe oyun. Ha beleş olsaydı o zaman bu emeğin karşılığında belki teşekkür ederlerdi. Ama emeğin karşılığını isteyince senden kötüsü yoktur.
    Bu millet her konuda böyle. Leş

• quote:

Orijinalden alıntı: asertyu

Trol olduğunuz belli. Madem pahalı ucuzunu sen yapsaydın. Yapılan iş uzun olduğu için 50 lira eder. Sigaraya günde 20 lira verip. 7-8 K lara sistem toplayıp odayı RGB ye boğup 50 lira çok yeaw demek saçma. Pahalıysa alma. Bekleyeceğine İngilizce öğren. Alacağın kitap 100-200 liradan aşağı değil. Gelip boş boş konuşmayın. Almama imkanın var.
    Ne 7.8 k sistemi bahsediyorsun.ulan ekram kartim bile 4.5 k arasi.sistemim 12 k civari.
    Evet almama secenegimj kullaniyorum.zira ekran kartim4k da yetersiz para lazim.😂
    Yama nasilsa kirilacak.ciftlik bank a para kazandiramam.zira koyun degilim😁😁😁😁hadi dc ye gidin siz orda yalaklanin

• Ana sayfada ki populer konulardan gordum burayi, azcik bakayim dedim de öh. 1 yamaya 50tl mi istemisler gercekten. Lan millet skyrim, dragon age origins ve niceleri gibi tonluk seyleri ucretsiz cevirdi. Bu nasil 1 ac gozluk. Ben hep diyorum, kendimde turkum ama bu turklere guvenilmez. Herkes uc kagitcilik pesinde, milleti yolma derdinde.

Valla 1 yamaya 50tl ödeyecek kadar dusurmesin Allah kimseyi, ne diyim.

• Tool ile ilgili bir sıkıntı yok. Mart 5'ten bu yana rdr2 dosyalarını açıp paketleyebilen tool yayında. (OpenIV)

Her denilene inanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kage.

Ana sayfada ki populer konulardan gordum burayi, azcik bakayim dedim de öh. 1 yamaya 50tl mi istemisler gercekten. Lan millet skyrim, dragon age origins ve niceleri gibi tonluk seyleri ucretsiz cevirdi. Bu nasil 1 ac gozluk. Ben hep diyorum, kendimde turkum ama bu turklere guvenilmez. Herkes uc kagitcilik pesinde, milleti yolma derdinde.

Valla 1 yamaya 50tl ödeyecek kadar dusurmesin Allah kimseyi, ne diyim.
    Valla arkadas 50 tl istemeleri hadi insan anliyor.arzis yuzsus bunlar diyede.
    Bunlari savunun saksakcilar var onlara ne demeli😂😂😂😂😂

• Onlari savunanlari gordum ama kaale almadim size de tavsiye ederim. Soyle bir sey farkettim onlari savunanlarin cogu arka arkaya mesaj atmis pek bi dakika farki yok. Tahmin ediyorum ki bu kisiler, ceviren ekipten yamalari ucretsiz alabiliyor ama karsiliginda burda savunuyor. Planli gelmis olduklari belli dedigim gibi, bi sayfada rahat arka arkaya 4 5 destekleyici mesaj gordum. Gormezden gelin bos insanlari ^^

• Neye ağlıyon o zaman. Oyuna pra vermiyorsunuz oyunu anlamak içi para veriyorsun. Oyun duruyor aç oyna. Projenin büyüklüğünden haberi yok sanki ama sizin gibi ölücüler işin hakkını bile vermiyor. 12 K sisteme ver 50 lira için akşama kadar ağla

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9BF23F064

Valla arkadas 50 tl istemeleri hadi insan anliyor.arzis yuzsus bunlar diyede.
    Bunlari savunun saksakcilar var onlara ne demeli😂😂😂😂😂

Alıntıları Göster
    Dün görmüştüm aklıma geldi bir anda 280 civarı toplam mesajın vardı. Bakıyorum düşeni görünce o mesaj sayın 100 artmış
  • asertyu kullanıcısına yanıt
    Hadi dc ye.arkadaslarin oraya kacti hadi orda yala burda kimse gormez.puahahahaha

• quote:

Orijinalden alıntı: JRache

Dün görmüştüm aklıma geldi bir anda 280 civarı toplam mesajın vardı. Bakıyorum düşeni görünce o mesaj sayın 100 artmış

Alıntıları Göster
    Ahhahaha .allah carpti bu walkur.u.
    Ulan dunden beri twd izliyemiyorum.dh takip etmekten.😁😁😁😁😁
    Neymis 20 tl aylik.hahahahahah
    Netfilx aldim yuzlerce dizi film izliyorum.
    Koyunbank ne verecek bizlere 5 adet yama cevir cevir oyna.
    Puhahahahaah

• Adamlarla bir bağım yok. Sen de otur yamayı bekle torrentçi beleşçi

• quote:

Adamlarla bir bağım yok. Sen de otur yamayı bekle torrentçi beleşçi
    Adamlar utanmadan söylüyor hocam ben orjinal oyuna para vermiyorum yamaya mı para verecem diye böyle kişilikli insanlara ne laf anlata bilirsin ki
  • Burada ki üyelere müstahak az bile 50 lira. Gerçekten kendinizden utanmalısınız diyeceğim ama nasıl olsa utanmayacaksınız. Milyar dolarlık şirketin yapmadığını yapıp kendi dilinizde böyle sinematik bir oyunu oynamanızı sağlamışlar. Adamlar zaten ing biliyor siz de anlayın diye 6 aydır uğraşıyorlar. Siz keyif yaparken adamlar çeviri yapıyor tabi 3-5 bir şey kazanacaklar ki bu yamaların devamı gelsin. Anlamsız eleştirileri yapanlar hem kötü niyetlisiniz hem de gamer değilsiniz..

Bu arada Rdr 2 çalıştırabilecek sisteme sahip olup da 50 liraya laf etmek gerçekten karakter yoksunluğunun göstergesidir bunu da böyle bilin..Gerçi ben çeviri grubunada söyledim keşke 100 lira yapsalardı da hiç alamasaydınız yamayı

Hater lar bu mesajı da boşuna alıntılamayın çünkü yorumlarınızın çöp kadar değeri yok gözümde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 11 Temmuz 2020; 9:47:9 >

• quote:

Benim grupla ne alakam olur. Yamayı almayacağım ki. Oynadım bitti İngilizcem de var. Benim dediğim şu 50 lira bence eder. Gamepass kısmına bir şey diyemiyorum. Ayda 20 fazla. Ama sadece rdr2 için 1 aylık alırdım ihtiyacım olsaydı. Kırarız diyenlere de karşıyım emek hırsızlığı olarak görüyorum. Fiyatı beğenmezsen almazsın çok basit.
    Hocam sıkıntı yamanın 50 Lira olması değil. Gamepass diye bir sistemle insanların karşısına çıkmaları. Gamepass diye bir sistemi açıklayana kadar yama yapan ekibi destekleyenlerin bile bir kısmı şuan eleştiriyorsa bu işte yama yapan ekibin hata yaptığı ortada. Geçmişte bazı oyunlara dil değil ama başka türlü içerik yaması yapan bir sitede çalışmış bir insan olarak bu işlerin ne kadar zor olduğunu bilerek bende 4-5 yorum yazarak destek çıkmıştım yama ekibine ama şuan açıkçası keşke çıkmasaydım destek diyorum.

Yama ekibinden burada yazılar yazan arkadaşa özelden mesaj atıp eleştirilere aldırış etmeyin bile dedim gecen haftalarda.

Ben yamayı alacaktım ama şuan almaktan vazgeçtim çünkü böyle yanlış bir sistemle insanların karşısına çıkan bir grubu üzülerek belirtiyorum destekleyemem.

Böyle bir sistem için son anda karar alınmadığı da net ortada. Biz gönüllü çalışan ama emeğimizin karşılığını da almak isteyen bir ekibiz diye lanse ettiler kendilerini. Böyle lanse edip sonra insanların karşısına gamepass diye bir sistemle çıkarsan insanların kafasında binlerce soru işareti olur.

Böyle bir sistem 2-3 günde karar alınıp sonra hazırlıkları 10 günde tamamlanıp hayata geçecek kadar basit bir sistem değildir. Koca firmalar böyle bir sistem için aylarca kafa yorup ona göre hazırlıklarını yapıp hayata sokuyorlar.

Belli ki bu sisteme geçme kararını yama yapımı aşamasında almışlar. Ayrıca resmi olarak henüz şirketleşmemiş bir oluşuma güvenilip böyle bir sistemi insanlar dahil olmayı istemekte ciddi tereddütler yaşayacaklardır.

İnsanlara sürekli biz emeğimizin karşılığını sadece almak istiyoruz ve makul bir fiyatla karşınıza çıkacağız. Derdimiz para kazanmak değil diyen bir grubun bir anda böyle bir sistemle karşılarına çıkmaları önceki tüm söylemlerinin aksi bir davranış oluyor.

Bu arada yama fiyatı ilk açıklandığında direk gamepass olacak diye duyuruldu. Tepkiler üzerine tek seferlik 50 TL olan fiyatı açıkladılar. Bu da ayrı bir mevzu.

İlk açıklamayı yaparken iki ayrı paket şeklinde bir duyuru yapsalar emin ol tepki çekmezlerdi.

RDR2 Ömür boyu Türkçe yaması 50 TL
    RDR2 dahil tüm Türkçe yamaları içeren gamepass aylık 20 TL diye duyurulmuş olsalar bu kadar tepki almazlardı.

Bu şekilde duyuru yapmak zor bir şey değil. Bunu yapamayan bir grubun kuracağı gamepass üyelik sistemin üyelik güvenliğini nasıl sağlayacağı ciddi bir soru işareti yaratıyor.

Kısa lafın özü sürekli bizim derdimiz para kazanmak değil sadece emeğimizin karşılığın almak dan dem vuran bir ekip olarak insanların karşısına gamepass diye aylık üyelik isteyen bir sistemle çıkarsan tepkiler gelmesi normal. Bunu hesaplamaları ve tepkilere karşı hazırlıklı olmaları ayrıca bu tepkileri normal karşılamaları gerekirdi.

Ama onlar ne yaptılar. Elinden emziği alınan bebek gibi forumdan kaçtılar. Böyle yapan bir oluşumun bir firma kuracağız demesi ayrı bir komedi. Tamamen amatörlük yaptıkları ve böyle bir amatörlük yapan bir oluşumun yapacağı bir sisteme ben şahsen güvenmem ve üye olmam. Üyeliğimin hacklenmeyeceğinin ve bilgilerimin çalınmayacağının garantisi olmayacağı ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 11 Temmuz 2020; 9:47:4 >

• Su yukardaki 2 tane yalakta bunkarin ekipten😂😂😂😂
    Yav hicmi utanma arlanma yok bi gudin dc ye burayi rahat birakin.biz yamayi kirip oynariz.siz verin 50 tl
    Puahhahahahah

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.