Şimdi Ara

ANTALYA - İSTANBUL YOLU SEYAHATİ (NE YAPILIR , NEREDE DURULUR)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
24.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sa arkadaşlar antalyadan istanbula gidicez 4 gün sonra. araç 1.3cdi 75hp 2010 model corsa. biz geze geze yani güzel yerler göre göre gitmeyi planlıyoruz. hangi yol güzergahından gidebiliririz nereyi önerirsiniz ? ayrıca yemek olarak nerelerde yiyebiliriz ? yolculuğu en keyifli halde bitirmek için nasıl yapabliriz...

• bence Burdur üzerinden çıkın yola hem yolu daha güzel hem de Burdur da şiş yer, ceviz ezmesi alırsınız merkezde meşhur şişçi ve ceviz ezmesi satan dükkan var.

Burdur'dan sonra ilk durak Afyonkarahisar olur, bene merkeze giderek zaman kaybetmeyin özdilek avm + ikbal tesisleri ihtiyaçlarınız için yetcektir,
    ayrıca outlet mağazalarından da alış veriş yapabiilirsiniz, o meydandan tekrar istanbul istikametine girdiğinizden emin olun sonraki durak kütahya :)

Kütahya şehir merkezi gezmek açısından o güzergahdaki en iyi şehir merkezidir, vakit ve saat durumunuza göre Kütahya kalesine çıkabilirsiniz.

en son o yolu kullanıdığımda yolun büyük kısmı bitmişti şimdi sanırım tamamen bitmiştir, bilecik-bozüyük' şehir merkezine girmiyor yol, direk Sakarya ya çıkarsınız, Sakarya nın ıslama köftesi meşhurdur ama şehir merkezinde en iyi nerede yenir bilmiyorum çark caddesinde bir tur atılır gözünüze kestirdiğiniz yer de yenir.

yolun gerisi zaten otoban, istanbul gişeler 130km. Vaktiniz olursa izmite girin sekapark, pişmaniyeciler falan otobana giriş çıkış yaptığınza değecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: lervolerto

bence Burdur üzerinden çıkın yola hem yolu daha güzel hem de Burdur da şiş yer, ceviz ezmesi alırsınız merkezde meşhur şişçi ve ceviz ezmesi satan dükkan var.

Burdur'dan sonra ilk durak Afyonkarahisar olur, bene merkeze giderek zaman kaybetmeyin özdilek avm + ikbal tesisleri ihtiyaçlarınız için yetcektir,
    ayrıca outlet mağazalarından da alış veriş yapabiilirsiniz, o meydandan tekrar istanbul istikametine girdiğinizden emin olun sonraki durak kütahya :)

Kütahya şehir merkezi gezmek açısından o güzergahdaki en iyi şehir merkezidir, vakit ve saat durumunuza göre Kütahya kalesine çıkabilirsiniz.

en son o yolu kullanıdığımda yolun büyük kısmı bitmişti şimdi sanırım tamamen bitmiştir, bilecik-bozüyük' şehir merkezine girmiyor yol, direk Sakarya ya çıkarsınız, Sakarya nın ıslama köftesi meşhurdur ama şehir merkezinde en iyi nerede yenir bilmiyorum çark caddesinde bir tur atılır gözünüze kestirdiğiniz yer de yenir.

yolun gerisi zaten otoban, istanbul gişeler 130km. Vaktiniz olursa izmite girin sekapark, pişmaniyeciler falan otobana giriş çıkış yaptığınza değecektir.

çok teşekkür ederim güzel bi tavsiye oldu

• Antalya'dan Afyon'a kadar bir bilgim yok. Önce Afyon kalesine çıkarsınız. Sonra Afyon'dan Kütahya'ya geçersiniz. Bu iki şehir arasında dinlenebileceğiniz bir tesis veya bir ağaç altı bulamazsınız. Çorak arazi. Kütahya'dan Bozüyük'e doğru giderken Porsuk çayı var. Oralarda durup güzel bir piknik yapabilirsiniz. Yok olmaz derseniz Porsuk çayını bir kaç km geçince Kemal Kükrer Tesisleri var. Güzeldir. Köfte yemek isterseniz yine Bozüyük'e gelmeden sol tarafta Akçaabat köftecisi var. Daha sonra Bozüyük, Bilecik, Sakarya şeklinde devam edebilirsiniz. Yeni yollar, tüneller, viyadükler yapıldı. Yol artık eskisi gibi Bilecik ve Bozüyük'e girmiyor. Kısa sürede otobana ulaşırsınız. Zaten ondan sonrası yaklaşık 2 saatlik İstanbul yolculuğu.
  • ikbalde sucuk ekmek yemeyi ve kaymak almayı sakın unutmayın ama yanınızda bir buzluk termos gibi birşey olsun hava sıcak olursa kaymaklar gidene kadar bozulabılıyor cidden harika kaymakları var ordan paket paket kaymak almıştım en son geldıgımde sucuklarıda yine bir o kadar güzel.ben ankaradan antalyaya gider gelirim sürekli konya üzerinden gidip gelirim ama arada sırf kaymak ve sucuk için afyon üzeri gittiğimde olur :)
  • Bu güzergahta aman amanlık hiç bir yer yok. Belki Afyon da istanbula dönmeden Özdilek e uğrayabilirsiniz. Ama size tavsiyem Afyondan fazla uzaklaşmadan deponuzu kontrol edin. Afyon-Kütahya arası benzin istasyonu yok gibi bişey. Tabi yaklaşık 5 ay öncesinde durum böyleydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Lupara_ -- 30 Mayıs 2011; 0:16:20 >
  • quote:

bence Burdur üzerinden çıkın yola hem yolu daha güzel hem de Burdur da şiş yer, ceviz ezmesi alırsınız merkezde meşhur şişçi ve ceviz ezmesi satan dükkan var.

Bu yolculuktan sonra 5 kilo almış bir vaziyette İstanbul'a varabilirsiniz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mersin nasıl bir şehir ?
    5 yıl önce açıldı
    Antalya Nasıl Bir Şehir?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

ikbalde sucuk ekmek yemeyi ve kaymak almayı sakın unutmayın ama yanınızda bir buzluk termos gibi birşey olsun hava sıcak olursa kaymaklar gidene kadar bozulabılıyor cidden harika kaymakları var ordan paket paket kaymak almıştım en son geldıgımde sucuklarıda yine bir o kadar güzel.ben ankaradan antalyaya gider gelirim sürekli konya üzerinden gidip gelirim ama arada sırf kaymak ve sucuk için afyon üzeri gittiğimde olur :)

aynen hocam sucuklarıda çok lezzetlidir yanlş hatrlamıyosan cumhuriyet sucukları vardı heralde orada ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AIDS

quote:

ikbalde sucuk ekmek yemeyi ve kaymak almayı sakın unutmayın ama yanınızda bir buzluk termos gibi birşey olsun hava sıcak olursa kaymaklar gidene kadar bozulabılıyor cidden harika kaymakları var ordan paket paket kaymak almıştım en son geldıgımde sucuklarıda yine bir o kadar güzel.ben ankaradan antalyaya gider gelirim sürekli konya üzerinden gidip gelirim ama arada sırf kaymak ve sucuk için afyon üzeri gittiğimde olur :)

aynen hocam sucuklarıda çok lezzetlidir yanlş hatrlamıyosan cumhuriyet sucukları vardı heralde orada ?

evet hocam miss misss şimdi yola çıkasım geldi walla :D
  • burdur-afyon(sucuk)-kütahya-bozüyük(sağa dönüşü kaçırmayın)-bilecik-pamukova-otoban-istanbul

genelde afyonda mola veririm birde sapanca taraflarında...afyon haricinde dışarda yemek yemem.
    termosta çayım, atıştırmalıklarım olur. tek sürücü yol bitmiyor, o yüzden fazla mola vermek istemem.
  • Hiç bir yerde durmam 5.5 saattede varırım yine ya da Afyon ikbalde veya cumhuriyet tesislerinde durulur sucuk ekmek veya (istediğin birşey)yenir kangal sucuk alınır kaymaklı ekmek kadayıfı yenir kaymak alınır sonra bozüyüğe kadar durulmaz bozüyükte kent merkezindeki ömür lokantasında durulur işkemebe çorba ve kebap yenir sonrada İstanbula yol alınır.İyi yolculuklar
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AIDS

quote:

evet hocam miss misss şimdi yola çıkasım geldi walla :D

aynen benmde 6 günüm var ya :D acaba hızlı bi şeklde süreki 140-150 ile gitsem ne kadar zamanda varırım istanbula

• Ben sadece Kütahya'da benzin almak için durmuştum 3 ay önce gelirken..Gece 1'de çıkıp sabah 8:40 gibi İstanbul'daydım.

Afyon'da durabilirsiniz.Sucuk,lokum vs. için.Öncesinde Burdur'a girip ceviz ezmesi filan alabilirsiniz ki şiddetle tavsiye ederim ceviz ezmesini.Çok ama çok güzeldir.
    Afyon'dan sonra Kütahya'da durursunuz duracaksanız.Ardından Bozüyük geliyor bildiğim kadarıyla.Yolda Kemal Kükrer Tesisleri vardı ama civarını hatırlamıyorum şu anda ama muhtemelen Bozüyük'ü geçtikten sonra filan.Yemek için idealdir.Ya da İlhan Tan,Çuhadaroğlu gibi tesislere de uğrayabilirsiniz.
    Sonrasında da zaten otoban filan derken İstanbul..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Lupara_

Bu güzergahta aman amanlık hiç bir yer yok. Belki Afyon da istanbula dönmeden Özdilek e uğrayabilirsiniz. Ama size tavsiyem Afyondan fazla uzaklaşmadan deponuzu kontrol edin. Afyon-Kütahya arası benzin istasyonu yok gibi bişey. Tabi yaklaşık 5 ay öncesinde durum böyleydi.

Tam üstüne bastın. 2 veya 3 tane var ve onlarda da kamyoncular duruyor. Zaten Afyon-Kütahya 90 küsür km. Benzin yeter. Bu iki şehir arasında ağaçlık bir yer de yok. Yol zev ki açısından kısır bir mesafe. Ama benim Kütahya'nın 10 km dışında her zaman durduğum bir yer var. orada rüzgar püfür püfür eser. 2 saatlik uyku insanı dinç hale getirir.

• afyonda sucuk ekmeğini bi yede gerisi kolay...
  • Geze geze gidilecekse burdur istikametinden değil ısparta'dan giderim Ormanların içinde yol tüneller karacaören barajı kenarı balık veya sabahsa köy kahvaltısı.Burdur üstünden gitsen kuru dağ görürsün başka bişey değil.Otobüsler burdur üstünden gider çünkü otogara 10 km yakın diye ben 10 km için kuru dağ çekmezdim.Özellıkle dağ bayır tırmanması deli eder.Afyon ikbal tesisleri yanına yeni alışveriş merkezleri yapıldı orada mola verilebilir.Isparta merkezde bişey yok direk geçilerek karacaören barajında mola verin derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bucakli

Ben sadece Kütahya'da benzin almak için durmuştum 3 ay önce gelirken..Gece 1'de çıkıp sabah 8:40 gibi İstanbul'daydım.

Afyon'da durabilirsiniz.Sucuk,lokum vs. için.Öncesinde Burdur'a girip ceviz ezmesi filan alabilirsiniz ki şiddetle tavsiye ederim ceviz ezmesini.Çok ama çok güzeldir.
    Afyon'dan sonra Kütahya'da durursunuz duracaksanız.Ardından Bozüyük geliyor bildiğim kadarıyla.Yolda Kemal Kükrer Tesisleri vardı ama civarını hatırlamıyorum şu anda ama muhtemelen Bozüyük'ü geçtikten sonra filan.Yemek için idealdir.Ya da İlhan Tan,Çuhadaroğlu gibi tesislere de uğrayabilirsiniz.
    Sonrasında da zaten otoban filan derken İstanbul..

Kemal Kükrer'in yerini tarif ettim. Çok güzel bir yer. Buraya özel ilgi gösteririm her geçişimde. Nokta tarifi yapmak gerekirse eğer:

Kütahya'dan Bozüyük'e doğru giderken Porsuk çayını bir kaç km geçince sol tarafta bulunuyor. BP benzin istasyonunun olduğu yer. Kütahya'daki Balıkesir, Bozüyük, Afyon kavşağında Yimpaşın bulunduğu yerden itibaren tam 40 km'de solda. Bozüyük tarafından gelenler için de 31. km'de. sağda. Kümbet kavşağından itibaren 1. km civarında.

ANTALYA - İSTANBUL YOLU SEYAHATİ (NE YAPILIR , NEREDE DURULUR)

• burdur tarafından gidersen ana yola 1km uzaklıktaki in suyu mağrasınada uğrayabilirsin sıcak yazgününde buz gibi bir mola...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanliturk

Geze geze gidilecekse burdur istikametinden değil ısparta'dan giderim Ormanların içinde yol tüneller karacaören barajı kenarı balık veya sabahsa köy kahvaltısı.Burdur üstünden gitsen kuru dağ görürsün başka bişey değil.Otobüsler burdur üstünden gider çünkü otogara 10 km yakın diye ben 10 km için kuru dağ çekmezdim.Özellıkle dağ bayır tırmanması deli eder.Afyon ikbal tesisleri yanına yeni alışveriş merkezleri yapıldı orada mola verilebilir.Isparta merkezde bişey yok direk geçilerek karacaören barajında mola verin derim.

Antalya'da oturuyorum.. Her sene 1-2 sefer İstanbul'a gider gelirim.. Evim Lara tarafında, dolayısıyla Isparta yolu bana çok daha yakın.. Barajı, göleti, etrafının orman olmasına rağmen Isparta yolunu önermem.. Yol duble yol değil.. Çok keskin olmasa da devamlı viraj var.. Kaza yapma riski Burdur yoluna göre çok daha fazla.. Bu yüzden ben genelde duble yol olan Burdur yolunu tercih ederim.. Siz istediğiniz kadar ben zaten yavaş gidiyorum diyebilirsiniz, peki ya karşınızdan gelen de aynını mı diyor?

• quote:

Sakarya ya çıkarsınız, Sakarya nın ıslama köftesi meşhurdur ama şehir merkezinde en iyi nerede yenir bilmiyorum çark caddesinde bir tur atılır gözünüze kestirdiğiniz yer de yenir.

Sakaryada ıslama köfte ve kabak tatlısı için Kent Park yanındaki Köfteci İsmail yada Yeni Camideki Köfteci Mustafayı tavsiye edebilirim. ikisine mesafe olarak 9-10km farkeder.

http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=208777445576862366431.0004a47e005e8013d97fb otoban gişelerinden yenicami

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.