Şimdi Ara

ANTALYA & İZMİR & AYDIN İş , Yaşam Hangisi yeni bir başlangıç için daha iyi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar değerli Forum üyeleri öncelikle ön yargılı olmamanızı ve lütfen troll yapacak arkadaşların yorum yapmamalarını rica ediyorum. Şimdiden bütün yorumlarınız için teşekkür ederim.

25 Yaşındayım devlet memuruydum özet geçmek gerekirse ilk dönemlerde anlaşılmayan daha sonradan ortaya çıkan bir kalp rahatsızlığım dolayısıyla ilişiğim kesildi mesleğim silahlı ve efor gerektiren bir meslek olduğu için sağlık yönetmeliğinde engel teşkil ediyordu. Sağlık olsun diyelim.

Değerli büyüklerim ve küçüklerim bu yukarıda yazdığım 3 Şehirden birine yerleşmek istiyorum. Maddi durumum fena sayılmaz evim arabam falan var. Ailemin durumu de yerinde şükür.

Bekarım ama ailemle beraber yaşıyorum gideceğim şehire aynı şekilde ailemde gelecek benimle birlikte neyse konuya gelelim.

Bu üç şehirden hangisi daha iyidir yaşamak ve iş için ben üçünü de gezip gördüm fakat düzenli olarak yaşayan siz arkadaşlardan fikir almak istiyorum.

Öncelikle İş Kurmak istiyorum bu üç şehirden hangisinde ne iş yapılabilir? Ne iş yaparsak bizim için daha iyi olur?

Yaşam koşulları ve kaliteleri nasıldır?

Önceliğim yukarıdaki sıradaki gibi Antalya & İzmir & Aydın sıralaması sorduğum soruların dışında bütün + ve - lerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum.

Teşekkür ederim. Saygılar.

• Hava kirliliği ne kadar bir kıstas oluyor, kalp rahatsızlığınızla ilgili?

• Önemli bir kıstas değil , hatta spor faliyetlerimi etkileyecek durumda bile değil şuan için yürüyüş, hafif koşu , yüzme gibi fazla yüklenmeyen sporları yapabiliyorum.

• Antalya çok dönemsel bir yer. İzmirde düzen kurmak daha mantıklı olabilir

• Evet kesinlikle haklısınız yorumunuz için teşekkürler , yazdım bir köşeye tercih sırasında değerlendireceğim.

Konu güncel değerli üyeler yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

• Antalya'ya 2defa tatile gittim, Aydın'da birkaç gün kaldım ama İzmir'de 8ay kadar kaldım ve ben İzmir'i çok beğendim. Eğer bir gün İstanbul'dan kaçarsam kesin İzmir'e giderim.
  • Öncelikle geçmiş olsun hocam..Bir çok şehir gezmiş birisi olarak Antalya gerçekten farklı bir yer.Antalya sadece turizim gibi düşünülebilir ancak o şekilde değil.Antalya merkez İzmir,İstanbul gibi normal bir şehir.Turizim Antalya ilçelerinde yoğun olarak var.Antalya'da girişimci bir insan güzel paralar kazanabiliyor.

Antalya'da ne eksik ?

*Lezzetli yemek yapan yer fazla yok olanda çok güzel paralar kazanabiliyor

*Mağazalar güzel işler yapıyor

*E-Ticaret üzerine

*Rent a car

Aslında yazılacak bir çok başlık var ancak sizin burada yeteneğiniz ve yapmayı düşündüğünüz meslek önemli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Antalya.Gayrimenkul Merhabalar cevabınızı biraz geç gördüm kusura bakmayın. Çok teşekkür ederim :)

Yorumunuz çok isabetli oldu Ailemle düşünüp taşındığımızda bizim için en iyi olacak yerin Antalya olacağına karar vermiştik çünkü hatta bu ay sonu inşallah Antalya'ya gelerek gözlemlemeyi ve biraz vakit geçirmeyi düşünüyorum.

Yazdığınız işler için şöyle ayrı ayrı işler hakkındaki fikrimi ve durumumu yazayım size değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim.

*Yemek sektörüyle alakalı hiç bir bilgim yok maalesef direkt pas geçiyorum o yüzden

*Şuan ailemden insanların işlettiği Saat ve Cep Telefonu ve Aksesuarları mağazalarımız var bunlar üzerine bilgi sahibi ve zamanında işletmesinde çalıştığımdan dolayı bilgi sahibiyim. Bu tarz bir mağazacılığı düşüne bilirim üstelik E-Ticaret'leriyle de aktif olarak uğraştığımız işler bunlar sizce iş potansiyelleri nedir bu işlerin?

*Rent a car işini bir dönem araç alım satımı yaptığım için yanında tabiri caizse merdiven altı kiralamada yaptım. İşin kurumsal yönüne ise çevremden dolayı hakimim fakat bilemiyorum çok yapmak istediğim ve girmek istediğim bir sektör değil ama yine de düşünülebilir bir noktada tutmaktayım hala.

Cevaplarınız için şimdiden çok çok teşekkür ederim. Sağlıkla kalın

• thugahp T kullanıcısına yanıt

Problem yok rica ederim hocam.Aslında rent a car'dan kastım yabancı ağırlıklı çalışan firmalar var onlara verilebilir.Burada yerliler gerçekten çok hor kullanıyoruz ancak onu pas geçtik.

İş konusunda Antalya'da telefoncular caddesi diye tabir edilen bir yer var(Antalya'nın en işlek caddesinden birisi) o işi yapanların geneli o cadde üzerinde diyebilirim..Kapalı yol diye tabir edilen yer orada da o işi yapan kişiler var ancak 2 bölge içinde kiralar emsallerine göre çok yüksek maalesef.(Kendim içinde olduğum için biliyorum)..

Eğer yine aynı sektör üzerinden gitmeyi düşünürseniz Antalya'da biraz daha kenar bölgeleri seçmeniz gerekebilir.Kenardan kastım kötü bölgeler değil o sektörün olmadığı yerler diyebilirim.Benim çalıştığım bölge Konyaaltı bölgesi yabancılarında yoğun olarak yaşadığı bölgeler olabilir,yine benim bölgemden uzak lara kısmı var orası olabilr,biraz kirası uygun olsn uygun ürün satarım derseniz Kepez bölgesi olabilir.

Sizde geldiğiniz zaman göreceksiniz ki;Aynı işi yapan irili ufaklı dükkan onlarca dükkan var.Herkesin nasibi mutlaka kendisinedir ama o risk alınır mı karar sizin.

Antalya'yı bölümlersek

Antalya merkez herkesin gittiği aynı işi yapan onlarca işyerinin olduğu bölge.Kiralar işlek yerlerde yüksekdir iç kısımlarda yaya trafiği çok fazla yoktur.

Konyaaltı(benim çalıştığım bölge) Yabancılar(Rus,İran vb) nufüs diğer bölgelere göre fazladır.Gelir düzeyi merkeze göre daha yüksektir(kiralarda ona göre yükseliyor)

Lara bölgesi: Güzeloba tarafı(Lara'nın sonu) yabancılar özellikle ruslar vardır..Lara'da iç kısımları Konyaaltına göre daha elit ve pahalıdır.Antalya'da yaşamın en pahalı olduğu bölge diyebilirim.Bu bölgede ev fiyatları ve dükkan kiraları zirve yapmış durumda.

Kepez Bölgesi: Kepez çok büyük bir ilçe aslında..Suriyelilerin yaşadığı yerde var üniversite öğrencilerinin yaşadığı bölge de burada kime hitap ettiğiniz önemli.

Sahile yürüyerek yada arabayla gitmeyi düşünüyorsanız Konyaaltı bölgesi ideal konumda.

Çarşıya yakın olsun istiyorsanız Muratpaşa ideal

Sakin olsun kiralar makul olsun istiyorsanız kepez'in otogar civarı ideal yerlerdir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.