Şimdi Ara

Sürekli izleniyormuş gibi hissediyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
2
Favori
29.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerekli işi görürken birileri beni izliyor gibi hissediyorum sürekli perdeleri kapama ihtiyacı duyuyorum ve bazen yolda yürürken izleniyormuş gibi hissedip arkama bakıyorum normalmidir ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sürekli İzleniyormuş Gibi Hissetmek: Nedenleri ve Psikolojik Etkileri

Sürekli izleniyormuş gibi hissetmek, yaygın bir deneyimdir ve çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu nedenler arasında evde izleniyormuş gibi hissetmek de yer alır.

Evde İzleniyormuş Gibi Hissetmek Neden Olur?

Evde izleniyormuş gibi hissetmek, özellikle tek başınıza evdeyken ortaya çıkabilir. Bu his, aşağıdakiler gibi faktörlerden kaynaklanabilir:

• Yalnızlık: Tek başınıza evde uzun süre kalmak yalnızlık hissine yol açabilir, bu da izleniyor olma hissine katkıda bulunabilir.
    • İç sesler: Sürekli kendi kendinize konuşmak veya kendi kendinize düşünmek, sanki bir başkası sizi izliyormuş gibi bir illüzyon yaratabilir.
    • Gürültüler: Evdeki sesler, örneğin gıcırdayan zeminler veya creaking borular, izleniyormuş hissine neden olabilir.

Sürekli İzleniyormuş Gibi Hissetmek Psikolojisi

Sürekli izleniyormuş gibi hissetmek, psikolojik bir durum olarak paranoi olarak bilinir. Paranoi, genellikle gerçek olmayan veya abartılı bir şekilde izlendiğine veya tehdit edildiğine dair bir inancı içerir.

Sürekli izleniyormuş gibi hissetmek aşağıdakiler gibi psikolojik etkilere sahip olabilir:

• Kaygı: Sürekli izleniyormuş gibi hissetmek, yoğun kaygı ve endişe duygularına yol açabilir.
    • Güvensizlik: Bu his, başkalarına güvenmeyi zorlaştırabilir ve sosyal ilişkileri olumsuz etkileyebilir.
    • İzolasyon: İzleniyormuş hissi, insanları sosyal ortamlardan kaçınmaya itebilir ve sosyal izolasyona yol açabilir.

Sonuç

Sürekli izleniyormuş gibi hissetmek, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen ve çeşitli psikolojik etkilere sahip olabilen karmaşık bir deneyimdir. Bu hisle mücadele ediyorsanız, nedenlerini belirlemek ve başa çıkma mekanizmaları geliştirmek için profesyonel yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • psikiyatriste gitmeni öneririm normal değil bence.
  • Bu durumun tıpta bir adı varmıdır acaba Şimdide duyduğum en küçücük bir seste deprem oldu diye uyanıyorum..
  • tam bilgim yok ama ablam intörn şuan psikiyatri stajında anlatiyodu evde. sürekli izleniyorum diye gelen bi hastayi anlatmisti ondan boyle bisey dedim ben. buyuk ihtimal bi adi vardir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Gerekli işi görürken birileri beni izliyor gibi hissediyorum sürekli perdeleri kapama ihtiyacı duyuyorum ve bazen yolda yürürken izleniyormuş gibi hissedip arkama bakıyorum normalmidir ?

Tıpbi adını bilmesemde kesinlikle bir psikiyatriste gitmende fayda var
  • sosyal fobi bendede var tedavisi yok salla

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bahaneler yaratma ve ortamlardan uzaklaşma
    göz göze gelememek için çaba sarf etme
    utangaçlık
    sosyal ortamdan uzaklaşma
    kusursuz olma istediği kendini gözlemleme
    kendini ve davranışlarını göden geçirme eleştirme
    öz güven yetersizliği
    rahat olamama
    kaslarda gerginlik
    huzursuzluk ve mutsuzluk hissi
    toplum içinde telefon ile konuşmaktan kaçınmak rahatsız olmak
    Durumlarını çok yaşıyorum

Özellike birileriyle konuşacakken 1 Dakika sonra berbere gidiyorum çöp atıcam gibi bahanelerim oluyor
    Bazen kendimide aşağılıyorum ve sürekli arkadaşlarım beni terk edecekmiş gibi hissediyorum
    Tedavisi varmıdır yokmudur .. Yada hastalığım Sosyal fobimidir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahocan -- 13 Haziran 2012; 12:49:05 >
  • lanet olsun tom yakalandık
  • Açıkcası bazen bende böyle hissetmekteyim büyük ihtimal izlediğin bir korku filmi bilinç altında kalmıştır :D bendede çok olan bir şey bu karanlıkta yürürken arkamdan gelen bir şey varmı diye sürekli arkama filan bakarım merak etme pisikolojik bir şey olsada illa pisikolog'a gitmene gerek yok en son çözüm olsun bu
  • Anatidaephobia adında senin söylediklerine benzeyen bir fobi var ama seninkinden ufak bir farkı var sen belirtmemişsin ama Anatidaephobia'da sürekli bir ördeğin seni takip ettiği düşüncesi var sen de ördek mi takip ediyor diye endişeleniyorsun yoksa insan mı ? :D şaka bir yana paranoya olabilir mi sende ki ? Biraz araştırdım sadece takip edilme fobisi diye bir fobi bulamadım ama paranoyak kişilik bozukluğu olduğunu gösteren belirteçlerden biri takip edilme korkusu.Yukarıdaki listende göremedim ama sende kıskançlık veya alakasız şeyleri seninle ilgili olduğunu düşündüğün oluyor mu ? tabi ben psikolog değilim sadece bildiğim kadarıyla sana söyledim gene de psikologa danışmak senin kararın şimdiden geçmiş olsun diyeceğim ama grip değil ki bu yat dinlen geçer diyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offret -- 13 Haziran 2012; 13:16:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmdian

Anatidaephobia adında senin söylediklerine benzeyen bir fobi var ama seninkinden ufak bir farkı var sen belirtmemişsin ama Anatidaephobia'da sürekli bir ördeğin seni takip ettiği düşüncesi var sen de ördek mi takip ediyor diye endişeleniyorsun yoksa insan mı ? :D şaka bir yana paranoya olabilir mi sende ki ? Biraz araştırdım sadece takip edilme fobisi diye bir fobi bulamadım ama paranoyak kişilik bozukluğu olduğunu gösteren belirteçlerden biri takip edilme korkusu.Yukarıdaki listende göremedim ama sende kıskançlık veya alakasız şeyleri seninle ilgili olduğunu düşündüğün oluyor mu ? tabi ben psikolog değilim sadece bildiğim kadarıyla sana söyledim gene de psikologa danışmak senin kararın şimdiden geçmiş olsun diyeceğim ama grip değil ki bu yat dinlen geçer diyelim

Evet Alakasız durumların bile benle alakası var hissediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

bahaneler yaratma ve ortamlardan uzaklaşma
    göz göze gelememek için çaba sarf etme
    utangaçlık
    sosyal ortamdan uzaklaşma
    kusursuz olma istediği kendini gözlemleme
    kendini ve davranışlarını göden geçirme eleştirme
    öz güven yetersizliği
    rahat olamama
    kaslarda gerginlik
    huzursuzluk ve mutsuzluk hissi
    toplum içinde telefon ile konuşmaktan kaçınmak rahatsız olmak
    Durumlarını çok yaşıyorum

Özellike birileriyle konuşacakken 1 Dakika sonra berbere gidiyorum çöp atıcam gibi bahanelerim oluyor
    Bazen kendimide aşağılıyorum ve sürekli arkadaşlarım beni terk edecekmiş gibi hissediyorum
    Tedavisi varmıdır yokmudur .. Yada hastalığım Sosyal fobimidir ?

arkadaşım basbaya sosyal fobisin işte bendede var göz göze temas yok gruplara girme yok toplu ortamda konuşmam yok hiç bişi yok bende tedaviside yok boşa psikoloğa falan gitme 30 tane hap verir 20 seanstan 500 liranı alır boşu boşuna

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Peki yok mu bu hastalığınızın tedavisi illaki olacak.Kainatta her hastalığın bir ilacı var ya bir meyve ya bir bitki kesin bir tedavisi olması lazım
  • tıpta bunun adı şizofrei sanırım araştırsana elinin altında net var..sizofrenisin galiba
  • Bir tanıdığımızın akrabası senin gibiydi(Tabi ondaki ciddiyet ne oranda bilmiyorum). Bankadan falan para çekerken arkamdan izleniyorum falan diyordu. Üniversitesini bıraktı. Psikyatristten destek alıyor.

Tabi ikinizin durumları çok alakasızda olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 14 Haziran 2012; 2:25:06 >
  • dikkat et evinden aldırırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Key

tıpta bunun adı şizofrei sanırım araştırsana elinin altında net var..sizofrenisin galiba

Adamı ne korkutuyorsun dr.a git bir antidepresan birde düşük doz antipısikotik yazar 5 aya iyi olursun inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krampon kelebeği -- 12 Mart 2021; 19:42:53 >
  • konu ismini okuyunca 5 saniye sırıttım sonra kahkaha
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrockLyn

konu ismini okuyunca 5 saniye sırıttım sonra kahkaha

Bende senin gibi insanların halini görüp her gün kahkaha atıyorum problem yok.
    Araştırdımda Tedavisi yok değil ve o kadar ilerlemişte değil hastalığım Tedavi alacağım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.