Şimdi Ara

antenin yaptığına bak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • gecenlerde tv anteninin elektrik carpmasına bizzat tanık oldum yönünü değiştirmek amacıyla her değdiğimde bana elektrik çarpıyor anlamadım gitti bi el atın be arkadaşlar ha gayret napayım.srun tv de mi antendemi anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinana2 -- 26 Kasım 2005, 2:23:36 >

• büyük bi ihtimal tvde de sen yine bi bak anteni yanlışlıkla pirize takmış olma. kısa devre filan olabilir
  • Genelde TV ler elektriği bir miktar antene aktarırlar ( çarpmayacak kadar) ama bu çarpma faz çarpması gibiyse tv ye veya yükselticine(eğer varsa ) baktırmalısın.
  • SMPS ile beslendiğinden , birçok TV anten çıkışından dışarı dc sızdırır. normalde ev ortamında bu sorun teşkil etmez ama iyi topraklama yaparmışız gibi ıslak/yağışlı bir ortamda tutulan anten çarpabilir insanı. Bir ihtimal de dandik anten kuvvetlendiricilerinin dandik trafoları da primer-sekonder kısadevresi sayesinde 220 yi kaçırabilir. Ama o durumda muhtemelen TV nin sigortası atmalı idi. Bir tv nin anten çıkışına kontrol kalemi ile dokununca lambası çoğu kez yanar.
    Saygılar.
  • kardeş antenin yükselticisinin pirizini söküp çevir ve tekrar tak yani nötr ile fazın yerlerini değiştir artık çarpmıyorsa şebekeden gelen akım biryerlerden sızıntı yapıyormuş ama çarpmaya devam ediyorsa bu sadece statik elektriktir
  • anten yükselticileri değilde eski tip tv ler bir miktar kaçırabilir tv nin fişini çıkartıp ters takarsak bunu önleyebiliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: egem1194

kardeş antenin yükselticisinin pirizini söküp çevir ve tekrar tak yani nötr ile fazın yerlerini değiştir artık çarpmıyorsa şebekeden gelen akım biryerlerden sızıntı yapıyormuş ama çarpmaya devam ediyorsa bu sadece statik elektriktir

Dediğiniz doğru olabilir ama aklıma bir şey takıldı. şebeke akımı ac olduğundan zaten sabit bir kutup yoktur. Dc ye aletin içinde çevrilir( köpru diot vs..) yani yükselticinin devresinde kutuplar hep sabittir. Bu düşünceye göre prizi ters çevirmenin bir işe yaramamsı gerekir. Acaba yanlış mı düşünüyorum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kafana göre gif
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • üstad şebeke geriliminin 220 dediğimiz uçları alternatif akımdır artı eksi olayı yok zararlı olan uç ise faz dediğimiz uçtur buda fazla nötr arasına giren herşeyi etkiler yani aslında evimizde çalışan makinalar bir şekilde elektriğe çarpılıyorlar bu çarpılma bize iş gücü olarak geliyor.nötr ucuna dokunursan çarpılma olmaz faz ucundan kaçak akım varsa anten üzerinden seni etkiliyordur dolayısı ile prizi çevirdiğinde nötr le yer değiştirmiş oluyor.sende çarpılmamış olursun.evinin prizlerini kontrol kalemi ile kontrol ettiğinde faz yanar nötr yanmaz nötüre dokunursan elektrik çarpmaz yani bu söylediklerim benim başıma geldiği için söylüyom aman ha nötr diye fazı dokunma oda sana dokunur sonra anlamıyorsan böyle şeylere sakın ha aman ha senin yapacağın en güzel şey analog ölçü aletin varsa 220 alternatif akım kademesinde probun bir ucunu anten direğine bir ucunuda eline alacan ibre 20----30 volt gibi bir şey gösteriyorsa önemli değil ibre 100 volt un üzerlerinde ise arızayı aramaya başlasan iyi olur derim.

• bence antenin (anten kablosunun) dışını şiltini toprakla..
    topraklama hatasından olabiliyor bazen.
    geçenlerde aynı olay benim başıma geldi.
    bir mf/hf anteni (boyu 6m filan) coupler topraklanmadığı için anten kablosu olan rg 213 ün canlı ucu çarpıyordu..
    Hava sert biçimde esiyordu..
    Ölçü aletiyle ölçmeye çalıştık ama ölçü aleti sapıttı (fluke 177)
    Sonra topraklama yapınca coupleri problem çözüldü..
    Olan ölçü aletine oldu.
    Ama hallettik..
  • kaç W çıkış vardı o esnada
  • Bence o voltaj TV den geliyor. Tv topraklanırsa birşey kalmaz. Voltajı ölçmek te birşey ifade etmez. 100-200V arası bir voltaj da görebilirsiniz ama ölü voltaj olduğu için çok küçük yüke bindiği an voltaj kaybolur, fazla akım çıkmaz. ama hassas bir insanı rahatsız edecek kadar çarpmaya yetebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.