Şimdi Ara

Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
4
Favori
16.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
225 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: M Y S T

Stokculuk yüzünden böyle şuanda durum.
    Zincir şeklinde kuruyemiş satıcıları yüklü miktarda stokluyorlar kilo40-50 TL iken. Sonra mallar piyasada azalınca 80-90 dan iteliyorlar şuan tam özet bu
    Stok yapılmasa şimdi nasıl Antep fıstığı olacak? Hatta fıstığı bırak fasulye nohut buğday limon vd ürünlerin hepsi stok yapılması lazım ki kışında millet bu ürünlerden yiyebilsin
    Stoğu tüketici yaparsa satıcı yapmaz sadece ürün çıktığı zaman satar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan tuzlu fıstık, çekirdek bile 20-25 TL olmuş. Özellikle SİİRT fıstığı severim. Kilosu 95 TL.
  • cavador kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi eskiden parası olan harcardı veya başka şansı yoktu, yazlığı olan parası olduğu için alırdı, araba alan parası olduğunda alırdı, paket ürün satışı çok azdı, herkesin köye bir bağlantısı vardı, herşey para değildi vs vs. Yani düz mantık karşılaştırma doğru değil. Söylemlerinin çoğu da sınırlı algıdan ibaret ki o yılları yaşamadığın da belli.

• Ucuz ne kaldı ki?
  • Sen stoku nereden anlıyorsan yanlış anlıyorsun . Senin stoktan anladığın depolamak o zaten gerekli birşey .
    Benim kastım bazı kişilerin bilinçli piyasadaki malları toplayıp piyasayı manipüle etmesi. Piyasadaki malların büyük kısmını ben toplasam piyasaya ben yön veririm fiyatı ben belirlerim yersen. Daha da anlaşılır yazayım mı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aynı şey muz için geçerli. 10-12 lira kilosu. 4 tane alıyorsun 1 kilo tutuyor. yerken 10 saniye sürmüyor. bazen acıyorum şuna para vermeyi. ve bayadır almadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Barilla pahalı. Filiz iyidir iyi...

Alıntıları Göster
    Golda neyinize yetmiyor pis fakirler.

• Fındık, fıstık, kuru incir , kuru kayısı , yaş meyve ve sebzeler dış piyasaya satılıyor. Elde kalan düşük kalite ürünler de yallah iç piyasaya.. Üstelik yüksek fiyata. Bu ürünleri yetiştirmeyen elin Avrupalısı bizden daha ucuza yiyor. Lafa gelince fındıkta dünyanın en büyük üreticisiyiz. Ulan vatandaş yiyemiyor be! En büyük üreticisi olan bir ülkede vatandaşına bu kadar pahalıya satanlar namussuzdur!

• Stokçuluk yapıp fıstığı piyasaya azar azar süren antepliler yüzünden pahalı.
  • Türkiye'de ne ucuz ki? Badem, Fındık falan çok mu ucuz sanki?

Badem falan Abd'den geliyormuş...

www.birgun.net/amp/haber/kuruyemis-fiyatlari-el-yakiyor-279286

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 26 Şubat 2020; 23:55:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgora

Çünkü müteahhit çocukları viski içerken yanında Antep Fıstığı yiyor.
    Arz kısıtlı , talep var , fiyat artıyor.
    Bu arada Çanakkale'de yetistirilmeye baslandı , 3-5 yıl yerli muz gibi olur.Ucuzlar.
    Şaka mısın sen

Antep fıstığının yetişme şartları ve zamanından bi haber bomboş bir yorum

• Çünkü ticaretini yapan insanlar paraya tapıyor

• Bu konu neden bu kadar popü oldu

• Bende çok sövüyorum bu olaya adam akıllı bir karışık çerez alalım desek kg fiyati en az 100 tl.

Ulan ben 8-10 saat çalışıp o kadar para kazanamıyorum. Ülkemde yetişen bir şey neden bu kadar pahalı.

• quote:

Sen stoku nereden anlıyorsan yanlış anlıyorsun . Senin stoktan anladığın depolamak o zaten gerekli birşey .
    Benim kastım bazı kişilerin bilinçli piyasadaki malları toplayıp piyasayı manipüle etmesi. Piyasadaki malların büyük kısmını ben toplasam piyasaya ben yön veririm fiyatı ben belirlerim yersen. Daha da anlaşılır yazayım mı
    Senin dediğin şekilde bir şey varmı diye bakalım

Almanya fiyatı 20.16 Euro yani 133 lira

Türkiye fiyatı 100-120 lira civarı
    www.migros.com.tr
    Antep Fıstığı - Migros
    https://www.migros.com.tr/antep-fistigi-c-280d

Almanya fiyatı daha pahalı bu farkın nedeni de nakliye maliyetidir. Yani karaborsacılığa gerek yok adam burda satamazsa yurtdışına satar

Türkiye'de herkes amele ücreti maaşı alırken sonra amele maaşımla niye Antep fıstığı alamıyorum diyor . Ameleler hiçbir zaman Antep fıstığı yiyemezdi zaten bu toplumun %10u civarıydı eskiden, şimdi halkın çoğu asgari ücretle çalışıyor

İnsanlarda alım gücü düşünce hemen suçlu stokçular deniliyor bunun çözümü zaten serbest piyasa. soğan -patates otomobil ithalatını serbest bırak stokçuların elinde patlasın mallar. Ama öyle bir şey yok sadece otomobilde vergiler yüksek olduğu için ithalat yapılamıyor piyasadaki az sayıdaki otomobili galericiler almış onunda çözümü vergilerin düşürülmesidir

Türkiye'de amele -ırgat aylık geliri=120tl*26gün=3120tl'dir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 27 Şubat 2020; 14:31:51 >

• Gerçekten değişik bir düşünce yapın var.
    70 milyonluk Türkiye piyasasını küçümsemen de garipmiş burada satamazsa Almanya’da satar.
    O kadar kolay olsa herşey Türkiye’de iç piyasaya kimse mal vermez herkes yurtdışına gönderir. Almanya’da Küçük su en az 1 euro. Türkiye’de 1.5tl en pahalısı . Gerizekalı mı bu Erikli Türkiye’de su satacak kadar. Gitsin 4-5 katına Almanya’da satsın .

Hele otomobil piyasası konusunda. Yıllardır otomobil piyasasını takip ederim. Şuanda extreme durum var . Koronavirüs yani Çin yüzünden piyasa allak bullak. Almanya’daki ya da Avrupa’daki fabrikalar yavaş çalışıyor piyasaya mal yetişmiyor. Bayilere git istersen çarşaf çarşaf araç kapora sırası var.
    Ama bundan 4-5 ay önce arabalar bayilerin elinde kaldı kimse bu fahiş fiyatlardan ve vergilerden dolayı almak istemedi.
    Sarı site-galerici ve yurdum insanı yüzünden de 2. El fiyatları uçtuğu İçin yine sıfır araba kuyruğu oluştu bu fiyatlara rağmen. Ha bi de devletimizin yerli üretim araçlara düşük faiz kandırmacası yüzünden.
    Düşük faiz kampanyası çıkar çıkmaz o faiz kadar arabaların fiyatları arttı tabi bunu farkedebiken elin parmaklarını geçmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M Y S T -- 27 Şubat 2020; 20:58:16 >

• quote:

Gerçekten değişik bir düşünce yapın var.
    70 milyonluk Türkiye piyasasını küçümsemen de garipmiş burada satamazsa Almanya’da satar.
    O kadar kolay olsa herşey Türkiye’de iç piyasaya kimse mal vermez herkes yurtdışına gönderir. Almanya’da Küçük su en az 1 euro. Türkiye’de 1.5tl en pahalısı . Gerizekalı mı bu Erikli Türkiye’de su satacak kadar. Gitsin 4-5 katına Almanya’da satsın .

Hele otomobil piyasası konusunda. Yıllardır otomobil piyasasını takip ederim. Şuanda extreme durum var . Koronavirüs yani Çin yüzünden piyasa allak bullak. Almanya’daki ya da Avrupa’daki fabrikalar yavaş çalışıyor piyasaya mal yetişmiyor. Bayilere git istersen çarşaf çarşaf araç kapora sırası var.
    Ama bundan 4-5 ay önce arabalar bayilerin elinde kaldı kimse bu fahiş fiyatlardan ve vergilerden dolayı almak istemedi.
    Sarı site-galerici ve yurdum insanı yüzünden de 2. El fiyatları uçtuğu İçin yine sıfır araba kuyruğu oluştu bu fiyatlara rağmen. Ha bi de devletimizin yerli üretim araçlara düşük faiz kandırmacası yüzünden.
    Düşük faiz kampanyası çıkar çıkmaz o faiz kadar arabaların fiyatları arttı tabi bunu farkedebiken elin parmaklarını geçmez
    Almanya'nın suyu yoksa ve Erikli Almanya'ya suyu akaryakıt kullanmadan ucuz bir şekilde götürme imkanı varsa Erikli geri zekalıdır hatta Almanya'ya su satmayan herkes

Ayrıca Erikli İsviçre firması Nestle'nin oldu zaten.(Yani isviçre firması Almanyaya suyu daha yakından ve ucuza götürebilir)

Son zamanlarda herşeyin suçlusu karaborsacılar gösteriliyordu .Hükümetin hiç suçu yok herşeyin sorumlusu stokçular dedikleri karaborsacılardı otomobilde de bu gayet mantıklı gözünüyordu oysa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 28 Şubat 2020; 1:3:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.