Şimdi Ara

Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
4
Favori
16.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
225 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yemin ederim bu ülkenin bu kadar kötü gitmesine sebep, adam akıllı, kilo kilo, ağzından saçıla saçıla antep fıstığı yiyememesidir. Yıllardır antep fıstığı yemedim pahalılıktan, 200 tl de vermek istemiyorum kilosuna. Aynı çeşitten ceviz vs nispeten ucuzken niye bu pahalı? Size yemin ederim, 2000 li yılların başında alır kilo kilo yerdik. Fakirdik bir de. Sobamız vardı. Şimdi alamıyoruz, yani nasıl sinirleniyorum anlatamam bunun fiyatını yükseltenlere. Burnumda tütüyordu, ta ki dün a101 de gördüm, 400 gramı 40 tlydi, alıcam lan dedim seni dedim, geberesice dedim. Ve aldım.

Evde nasıl yedim anlatamam, ben bu antep fıstığını nasıl özlemişim, çocukluğum aklıma geldi, gözyaşlarım antep fıstığına damladı. Antep fıstıksız bir halkın hayat damarlarından biri kopmuştur. O küçük sobalı evimizi hatırladım. Ya ne kadar fakirdik ama antep fıstığı alabiliyorduk. Hele ceviz? Bir oturuşta bir kilo ceviz yerdik rahat dedemle.

Yani iktidarın bence bu antep fıstığından bile düşmesi lazımdı. Antep fıstığı yiyemiyorum o yüzden akp ye oy vermeyeceğim demesi lazımdı insanların. Hatta ben cb olsaydım, insanlara çay atacağıma antep fıstığı atardım, %100 oyla hep iktidar olurdum.

Berat Albayrak her hanenin geliri 3 kat artmış diyor? Hani benim gelirim? Hani benim antep fıstığım. Bizim antep fıstıklarımızı kimler yiyor hemen çıksınlar ortaya. Bu böyle gitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 24 Şubat 2020; 2:15:5 >

• ne ucuz ki antep fıstığı pahalı olmasın ?
  • kuruyemiş ve et doğrudan zeka üzerinde etkili o yüzden pahallı
  • Geçen yaz 200 gr migros antep fistığı ya da a101 fıstığı 13 tl gibi birşey di şimdi 21 tl ye dayanmış ay da 5 6 paket alıyordum yolculuklarda iyi gidiyordu ama çok yemekten tiksindim sayılabilir
  • Makarna neyine yetmio patlat bi barilla keyfin yerine gelsn

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İthal etsinler. Bunu sadece türkiye yetiştirmiyor. Kuruyemişte fahiş kar var.
  • Zenginin hali başka, millet 5 liralık çekirdek alıp, çitliyo...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİM artık ucuz değil! Mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hep fıstık lobisinin suçu...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 tl antep fıstığı ?

Ulan karalamak için elinizden geleni yapıyorsunuz.

Makbule gidin 89 tl migrosta zaman zaman indirime giriyor 200 gr 15 tl

Sallayın sallamayın demiyorum ama destekli sallayın.

• Ben üşeniyorum ya yemeye. Ama arada canım çekince alıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa gitmiş yazık.

• quote:

Orijinalden alıntı: unforgiven1127

Makarna neyine yetmio patlat bi barilla keyfin yerine gelsn
    Barilla pahalı. Filiz iyidir iyi...
  • Çünkü müteahhit çocukları viski içerken yanında Antep Fıstığı yiyor.
    Arz kısıtlı , talep var , fiyat artıyor.
    Bu arada Çanakkale'de yetistirilmeye baslandı , 3-5 yıl yerli muz gibi olur.Ucuzlar.
  • Arz talep meselesi. Demekki pahalı olmasına rağmen talep var. Bir malın değerini belirleyen taleptir. İnsanlar birgün şekerin ne kadar tehlikeli olduğunu tamamen anlasa mesela o baklavanın kilosu 5 liraya düşer yine de satamazlar.
    Gerçekten güzel bir tatlı ama kilosuna 200 lira veremem. Ağzına atıp yiyeceğin bir baklavanın tadını 2 dakika sonra unutuyosun. Niye 2 dakikalık bir haz için bu kadar para vereyim. Haketmiyor, ayrıca aldığın kalori sana kilo olarak geri dönüyor. Hiç gerek yok.
  • İnstagram keşfetteki yemek terörcüleri yüzünden pahalı. Lan adam şırdana antep fıstığı döküyor. Öbür dünyada antep fıstığı sormaz mı beni neden şırdana döktün diye.

• Keşke tek derdimiz antep fıstığı olsa 20 tl ye 3 metreküp su alabiliyorum 4 kişilik aileye 10 gün gitmiyor . Ulaşım kişi başı 3.5 tl git gel 7 tl . Elektrik 210 doğal gaz 450 kira 900 . Antep fistigida bir kenarda dursun allasen.

• ahhsan kullanıcısına yanıt
    Ben insanlara artık ucuz şehirlere ilçelere gitmelerini tavsiye ediyorum artık. Yoksa bu şartlarda yaşamak imkansız. Bence sizde taşınmalısınız
  • Az yetişiyor. Talep fazla. İthali yok. Bildiğim siirt ve antep fıstığı var. Diğer yedikleriniz ceviz badem çekirdek ithal.
  • Bu Antep fıstığı ile şov yapan tatlıcılar var ya onlar da sömürüyor piyasayı...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.