Şimdi Ara

Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
4
Favori
16.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
225 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten Allah sabır versin, çok zor bir durum. Antep fıstığı olmadan yaşanmaz, yasansa bile çok zor yaşanır. Rabbim yâr ve yardımcın olsun..
  • 200TL ye nerden alıyorsun çok merak ediyorum kg 80TL kardeşim kavrulmamış alırsan daha da ucuz
  • Kuruyemiş zaten akıl mantık işi değil . Türkiye İskandinav ülklerine döndü resmen tarım 0 artık . Bu kadar pahalı olmasının mantıklı hiçbir açıklaması yok .
  • Faydalı ne varsa pahalız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • belki içi çıkmış fıstığa diyordur

• SPHAR3X kullanıcısına yanıt
    ne sıfırı ya çiftçinin elindeki mallar satılmıyorki.hiçbirşeyden haberiniz yok

• yapmacikinsan0 Y kullanıcısına yanıt
    O zaman antep fıstık içi yazmalı değil mi marketlerdeki ve raftaki adı bu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yapmacikinsan0 Y kullanıcısına yanıt
    Tamam işte bu mevcut tarım bitmiş anlamına gelmiyor mu ? Kasım ayında Niğde'ye gittim iş için . Orada bir köylü amca ile sohbet etme imkanım oldu . Çok fazla tarla vardı sordum buralarda ne ekiyorsunuz diye. Patates , şeker pancarı falan ama artık sadece az patates yapıyoruz dedi. Şeker fabrikaları özelleşince çoğu mahsülleri almamışlar vaktinde kotalar falan . Adamlarda 1 sene zarar 2 sene zarar 3.de satıyor tarlasını . Devletin verdiği destek falan hikaye .
  • SPHAR3X kullanıcısına yanıt
    devletin verdiği destek dönüm başına 15-20tl bişey.bak şaka yapmıyorum 15veya 20tl bişey.evet yanlış duymadın.dışardan yediğin 1-2tane tavuk döner parası.baya destek veriyorlar demi?

• Bezelyeli baklava yi

• antep fıstığı, sınırlı alanda yetişiyor. Ağaç olarak geç sürede ürün veriyor, bakımı ve işlenişi çok süreç alsa da yine gereğinden fazla Pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadag63 -- 24 Şubat 2020; 10:56:48 >
  • Baklavacı lobisi fıstık sıkıntısı çekmemek için pahalı satıyorlar.

Fıstık istiyorsan baklava al (!)

• Almayın düşsün fiyatı.Bir ara fındıkta çok pahalıydı halk tepkisini gösterdi sonra fındık üreticisi fındığımız para etmiyor diye ağlamaya başladı.Antep fıstığı çok fahiş.Acil fiyatı indirilmeli dibe çekilmeli.
  • 5 ay önce İngiltere'de satılmıştı. Kampanyalı fiyat 40tl'e geliyor. Normalde 250gr 2 pound olanlardan alırım. Amerika'dan gelen ithal ürünler bu fiyata satılıyor ve kalite olarak Türkiye'de marketlerde bulamayacağınız seviyede. Biz kendi ürünümüzde aynı kaliteyi bulabilmek için 2 katı ücret veriyoruz paranın alım gücüne hiç girmiyorum.
    Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı?

• bende siirt fıstığı arıyorum. 1.kalite , büyük olanlardan . en uygun nereden alırız ? :)
  • Amalajlı ürün alırsanız kazıklanırsınız. 200 lira da olur 500 liraya da gelir.
    Antep kilosu 110-120 civarında. Ama sadece o değil hepsi son yıllarda anormal pahalı hale geldi. Et yemek daha ucuza gelir. Sanırım hasat ile ilgili badem, kaju gibi kuru yemişlere göre antep son 1 yılda daha fazla pahalı oldu.
    Tabi arkadaşın yazdığı gibi italyanca pahallı değil pahalı.
  • Yaşadığınız yerde makbul varsa şubeye gidip fiyata bakın, alabileceğiniz en uygun fiyat onlarda.
  • fetönün oyunlarından biri daha. fıstığı aşırı pahalandırıp halkı galeyana getirip kriz algısı yaratıyorlar.

hiç merak etmeyin 2023 de reis bütün oyunları bozmuş olacak.
  • Antep fıstığı meyve mi ?

• çocukluğumdan beri antep fıstığı ve üzüm tüketimim yıllık 10 kilodan aşağı düşmedi... ilk defa yaş üzüme para verdiğimde ne kadar zoruma gitti anlatamam.. Antep fıstığına (karışık kuru yemiş hariç) hiç para vermedim.. yaş ve kuru olarak yıllık neredeyse 10 kiloya yakın tüketiyorum..

valla biz satışını kilosu 60-70 tl'den yapıyoruz tüketiciye gelene kadar 200 oluyor klasik Türkiye !

edit: pahalı bulanlar için; antep fıstığı ilk 15-20 yıl mahsül vermez (atasözü: zeytin babadan fıstık dededen kalmalı).. 30 yıl sonra tatmin edici mahsül vermeye başlar.. ayrıca toplanması zahmetlidir.. 40-45 derce sıcakta, çeltikli ve çeltiği sakızlı (reçineli) bir meyvedir.. satış fiyatı 60-70 lira olan bu meyveyi pahalı bulanları fıstık işlerinde görmek isterim.. ter tabiri caizse kıçınızdan akar
    görseldeki ağaç ortalama 30 yaşında
    Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 24 Şubat 2020; 15:52:57 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.