Şimdi Ara

Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
4
Favori
16.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
225 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Orda bahsedilen muhabbet şu; 2 çeşit fıstık var 1. kuruyemiş normal 2. baklavalık boz fıstık. Kuruyemiş fıstığın kilosu antepde heryerde 70-80 Lira. Çekilmiş temizlenmiş boz antep fıstığı 140-160 lira. Doğrudur bir ara baklava için kullanılan ürün hiç bulunmuyor diye kilosu 200 TL yi gördü.
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Dünya fındık üretiminin yüzde 70 'i Türkiyede dinyada fındığın en pahalı olduğu ülke gene Türkiye.
    Kaju uzak doğudan ithal ama yerli antep fıstığından ucuz, biri bana bu eziyeti anlatsın bu ülke insanları bu eziyete layık mı ?
  • 1 kilo için 100tl bence yine pahalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayıp ediyorsun, bunları sorgulamaman gerekiyor.
  • Yalnız kaju da uzak doğuda falan 3 4tl birşey. Bizde 70 80tl kilosu.

• Ben az once yedim yiyemeyen dusunsun xd xdddd xdd

Tarimi sanayiyi bitiren mütayit soyguncu tayfasına oy verenler düşünsün

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avripa bizi daha çok kiskansin diye
    Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı?

• Ben lise zamanı okurken çalışmadığım halde babamla kiloyla Antep fıstığı alır her gün yarım saat Antep fıstığı yerdik.Simdi bende çalışıyorum alırsak ayda 1 alıyoruz.Genel olarak çok fakirleştik.Ônceden sıfır araba alırdık 4 yaşından büyük araba binmezdik şimdi kullandığım araba 2012 yani 8 yaşında bir kaç yıl daha bu arabayla devam çünkü para yok yeni araba almaya.Araba fiyatlarına baktım Yeni Mercedesler 500 bin TL yeni Dacia lar 120-160 bin TL.

Onuda bırak 2005 Mercedes e için 120-140 bin TL istiyorlar.

Bence ülke düzeni ve yaşam standartı şu 3-4 senede çok değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 25 Şubat 2020; 15:5:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antep fıstığı 200 TL/Kg ise , A101 nasıl 400 Gr=40 TL oluyor.
    Demek ki 1000 TL/KG imiş A101'deki. Siz Antep fıstığı alıp yememişsiniz,
    Muhtemelen Siirt veya İran fıstığıdır o.

Seçimde çay yerine Antep atmak mı? Hayin, sen bütçeyi mi batıracaksın,dış güjlerdenmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

Bu Antep fıstığı ile şov yapan tatlıcılar var ya onlar da sömürüyor piyasayı...
    Kurutulmuş bezelyeyi çekiyorlar değirmende.

Baklavaya para verilmez.
    Mısır şurubu, bezelye, ve hamurdan ibaret.

Fırından paskalya çöreği alıyorum. Üzerine fındık yerine yer fıstığı koymuşlar.

Her şeyin çivisi çıktı. Ahlak bitti ülkede.

• Benim yüzümden

• Allah baska dert vermesin. Maslov ihtiyac piramidinin dibindeyiz. Adam diyor ki eskiden fistik yiyorduk. Birakin su fizyolojik ihtiyaclari. Yemec icmeden baska eglenceniz yok mu? Keyfiniz yok mu

Tilsimli kitap ulkenin en cok kitabi siralamsinda.Boyle bir toplumda yasiyoruz ya baslarim fistiginiza! dertleriniz makul olsun ama lutfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 25 Şubat 2020; 16:38:16 >
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Hocam pastane işletmecisiyim. Bahsettiğiniz fiyat hangi kalite ve kabuklu olanlar mı?
    Yoksa baklavalar için kullanılan içlerden mi değilse kuş boku ve boz fıstık fiyatları nedir şu an?

• Masarifane kullanıcısına yanıt
    biz üreticiyiz genelde; boz kavlak yada çoğunlukla kuru ben kabuklu satıyoruz...
    www.niziptb.org.tr
    Nizip Ticaret Borsası
    http://www.niziptb.org.tr/end/?PID=bulten&CAPNO=D
    buradan günlük fiyatlara bakabilirsin.

kuzenim nizip fıstık halinde al-satçı istersen fiyat alabilirim..
  • Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı?
  • ahmetkep kullanıcısına yanıt
    hocam öğrenci evinde kalıyorum yani makarna kalitesinden anlayan bir insanım filiz 1. kalite bir makarnadır Nuh ankara 2. dir kim ne derse desin siz bana güvenin filiz yiyin.

• olayın üretimin çok olmasıyla alakası yok, serbest piyasa var, eğer bir ürünü 50 liraya yurt dışındaki

toptancılara satabiliyorsa, fiyat asla içeride 50 liranın altına inmez. Olay altın gibi

dünyanın her yerinde ederi aynı, bu dediklerim kolay bozulan ürünler için geçerli değil.

Bozulmayan rahatça ihraç edilecek her şey için geçerli.

Yani onu yiyebilmen için her zaman yurt dışının alım gücüyle rekabet etmen gerekiyor veya
    Yurt dışının istemediği düşük kaliteliler sana kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 25 Şubat 2020; 18:14:45 >
  • adam 200 lira demiş millet de gelmiş yok 100 lira yok 80 lira demiş sanki çok ucuzmuş gibi
  • bütün mallar çiftcinin elinde patladı çiftcilere yardım etseler fıstıgında fiyatı düşer
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.