Şimdi Ara

Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
198
Cevap
4
Favori
16.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
225 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eeeeee çiftciye , tarıma destek vermezlerse böyle fıstıkta pahalanır , herşeyin fıyatı da artar
  • zortak Z kullanıcısına yanıt
    Hem Hindistan'a hem Vietnam'a gittim , burada Kaju 86 TL ama orada 20tl etmiyor , ee hani yurtdışında bir ürünü toptancıya şu fiyata satabiliyorsa içeride onun altına inmezdi? Dediğiniz buradaki toptancı da 20'ye alıyor 80'e satıyorsa burda da anormallik var.
    Not : verdiğim fiyat bim market simbad marka, başka yerlerde daha da fahiş fiyatlar var.
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    mümkünse hocam baklavalık 1.sınıf ve 2. sınıf fiyatlarını rica etsem :)
  • İki sene öncesi 45 liraya alıyordum gülüm. Şimdi olmuş 110 lira. Kimse boşuna ses çıkarmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızın adı gortce K kullanıcısına yanıt
    2 sene önce 1.90 basılan akbil şimdi 3.60

2 sene önce 75 kuruş olan ekmek şimdi 1.50

2 sene önceki sen bile sen değilsin bırakta zam gelsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben minimum fiyattan bahsediyorum, yüksek fiyat zaten var, ülke içi rekabetin düşük olmasından
    ve Türkiye tarımını koruma amaçlı yüksek ithalat vergileri yüzünden.
  • Anetp fıstığı aynı altın gibi yerinde durmuyor.
  • ne sevdiysek zam geldi ne sevdiysek pahalı yaa:((
  • pahalı olmayan ne kaldı ki memlekette herşeye zam herşeye zam geliyor artık :(
  • 3 yillik 2.el arabalar 150 bin liradan satiliyor (Toyota vs...), antep fistigi da varsin olsun 100 lira... Burada isler boyle, Survivor Turkiye.
  • Nizip'ten bildiriyorum 6 ay önce geldiğimde bahçeden çıkan fıstığın kilosu 45-50 tlydi (hiç bir işlem görmemiş ham fıstık) şu an 65 - 70 tl arası altın gibi mübarek bence bunda baklavacıların etkisi çok büyük sadece çerez olarak tüketilmiş olsa bu kadar pahalı olmaz dı
  • A101 deki antep fıstığı ile doyurmuşsun amelini. peyman almaya kalksan 180 tl falandır kilosu. adam gibi olanı 120 den başlıyor artık. paramız pul oldu.
  • 200 lira? Nereden alıyorsunuz acaba, karaborsa falan mı?

• Antep fıstığının çoğunluğu süriyede yetiştiğinden

• 2000li yılların başında fakir olup kilo kilo antep fıstığı yiyebilmek oldukça serin bir hikaye olmuş
  • Antep fistgi en cok urfada yetisiyor ondan pahali 😂😂😂

• Güldürdün !!

• Ben 2012 de Şanlıurfa da çalıştım yaşının kilosu 15-16 liraydı kurusunu da 35-45 arası satarlardı kilosunu ağzımız köpürene kadar yerdik tabi eskiden Antep fıstığı yerken incittiğim çenem zaman Zaman ağırır Antep fıstığının canı sağolsun demekten başka bi şey gelmiyor elden bu pahalılıkta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpaqu -- 25 Şubat 2020; 23:1:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Arz talep meselesi. Demekki pahalı olmasına rağmen talep var. Bir malın değerini belirleyen taleptir. İnsanlar birgün şekerin ne kadar tehlikeli olduğunu tamamen anlasa mesela o baklavanın kilosu 5 liraya düşer yine de satamazlar.
    Gerçekten güzel bir tatlı ama kilosuna 200 lira veremem. Ağzına atıp yiyeceğin bir baklavanın tadını 2 dakika sonra unutuyosun. Niye 2 dakikalık bir haz için bu kadar para vereyim. Haketmiyor, ayrıca aldığın kalori sana kilo olarak geri dönüyor. Hiç gerek yok.
    yanlış,spekülasyon ve stokçuluk ile bir malın değerini arttırabilirsin.genelde piyasalar böyle işler.hiç bir malda arz talep çalışmaz.mesela domates çok üretildi,halci alır çöper döker ama yinede ucuz sattırmaz.
  • Espriye vurmuşsunuz ama farkında mısınız arkadaşlar çok birşey istemiyoruz. Zaten adam gibi yaşayamıyoruz bari en azından dengeli ve sağlıklı beslenelim diyoruz. Ancak yok maddi durumlar nedeniyle Antep fıstığını fındığı cevizi zor alıyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.