Şimdi Ara

Antep fıstığı niye çok çok çok pahalı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
198
Cevap
4
Favori
16.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
225 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence çok çok çok pahalı değil ama çok çok pahalı olabilir
  • DbA kullanıcısına yanıt
    Antep otogarından aldığım antep fıstığı 1 hafta sonra buzdolabında böceklendi. İthal kaju yerim , hem daha ucuz hem kabuksuz . Tüketiciler ülkede hem örgütsüz hem de kollektif hareket etmiyorlar, 1 ay antep fıstığı alınmasa bakın fiyatlar nasıl düşer.
  • artık sadece fıstık alabiliyoruz antep almak imkansız gibi.
  • Bu soruyu düşünen bir tek ben değil mişim😂 Yalnız olmadığıma sevinsemde doğru olduğuna üzüldüm😀😌

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen dostum doğru tespit

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DbA

cumartesi antepteydim yaş antep fıstığı kg 70 tl idi. en ucuzu yani içi açılmayan antep fıstığı kg 65 tl idi sanırım ona ağaç altı diyorlar. satıcının söylediğine göre lezzet ve çıkımına göre alınabilecek olan antep fıstığı 90-120 kg arasında imiş. Şöyle bir baktım benim ankarada çitlekçide 90 tl'ye aldığım ana çıtlak antep fıstığı antepde 120 tl. Sözde gastronemi şehri ilan edilmiş, gastro gastro geçiriyorlar millete.
    Fiyatlar saka gibi. İngiltere'de Amerika'dan gelen fıstığın kilosunu 64tl den satıyorlar. Arada kampanyalarla 40tl e düşüyor. Aynı kaliteyi burada 100tl ye bulamazsın.

• pahalılıktan ziyade rekolte önemli , bir ülkede bir ürünün rekoltesine göre fiyat biçilir . tabii ülkemizde bunun üstüne bir de kar marjını etkileyecek abuk subuk perakendeci payları , maliyetler var ama neyse . ürünün son fiyatını etkileyen bir sürü etmen var .
  • çünkü aracılar hep %200kar etmek istemelerinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codebringer06 -- 26 Şubat 2020; 11:47:49 >
  • Antep fıstığı pahalı değil, biz çok fakiriz. Şunu artık bi anlayın. Valla kafamı duvarlara vuracam. Arkadaşım, senin cebindeki paranın değeri YOK. Cebinde euro varsa, dolar varsa kralsın. O zaman antep fıstığı pahalı gelmez sana. Avrupalı fiyatına bile bakmadan alıp pazar arabasına atıyor bu meredi. Sen iki saat düşünüyosun ulan alsam mı almasam mı diye. Kafanda fayda/maliyet analizi yapıyosun. Yani kısaca yesen bile ağız tadı ile yiyemiyosun, yerken verdiğin paranın acı tadı da geliyor ağzına. Dolar ve euro tam gaz yükselmeye devam ediyor ve antep fıstığı daha da pahalı olacak. Ülke olarak hala nasıl dehşete düşmüyoruz anlamıyorum. Bunun yarısı bir avrupa ülkesinde olsa yönetim çoktan koltuğu bırakıp gitmişti.
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    64tl derken 8 pound demek istediniz galiba, zira İngilizlerin lira ile maaş almadıklarını ve lira ile harcama yapmadıklarını biliyorum.
  • Ben antepliyim
    Kim bilir kaç yıl kaç sezon öncenin fıstıgıdır o
    Oyle yerlerde temiz mahsul satılmaz
    Son sezonun 1. Sınıf kavrulmus fıstığını 200tl den asagı bulamazsın antepde
    Geçmiş sezonlarınkini ve 2-3.sınıf fıstıkları daha ucuza alabilirsim 100-150gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Formel kullanıcısına yanıt
    Fındığı Türk,e bırakmıyorlar ki tıpkı en iyi sebze meyvenin ithal olduğu gibi. O yüzden piyasada 10 liraya bulamıyoruz . Ihracat olrak satılıyor.

• unforgiven1127 kullanıcısına yanıt

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenbalx

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-yiyecek-icecek-kuruyemis-siirt-fistigi-duble-boy-1-kalite-1-kg-50-tl-kavrulmus-794584863/detay

Antep yok ama siirt var 50tl kilo
    Linkteki ürünü siz mi satıyorsunuz?
  • 2002 de 100 kişiden 4ü borcluydu, süper ekonomimiz var dedikleri bu dönmede 100 kişiden 74 ü borçlu, neye göre süper yada adamların süper olarak istedikleri şey bok içinde yaşayanlara süper demek mi ?
  • Atakan A kullanıcısına yanıt
    Hayır. Sahibindede ana sayfadaydı.
  • Eskiden de antep fıstığı (ve baklava), muz, et(beyaz et de dahil) ve araba lükstü, sadece arada reklamları seyrettik, sen reklamlara denk gelmişsin, sonra kaldığımız yerden devam ettik. Ortalamada 80 lere göre biraz daha yukarıdayız yine de.
  • cavador kullanıcısına yanıt
    Önce sokakta kredi kartı dağıttılar, sonra bankacılığı her türlü mecburi kıldılar/özendirdiler, sonra dışarıdan karşılıksız para pompaladılar. Biz de bu yeme düştük. Eskiden varsa yiyordun yoksa yiyemiyordun, dolayısıyla borçlanmıyordun, şimdi yoksa da yiyorsun yiyorsun yiyorsun, sonra bir bakıyorsun ki kendini satmışsın, ipin başkasına geçmiş.
  • Antep fıstığı dediğiniz yine bizim bölgeye ait, Şanlıurfa fıstığı( bakmayın bizim sınırlaımızda yetişir %80 i) olarak geçer ,, Ürün Son 15 yıllık sürecinde sulama alanı bölgesi ilan edilmesi sebebi ile, rekoltede düşük çıkmakta ve az tutmakta, örnek 1 yıl 1 ton veren ve 2. yıl yarım ton veren ürün gittikçe 700 kilo ile 2. yılda 250 kilo vermeye başladı ,piyasada tüketim bazında buna etki olarak dondurma, baklava , künefe yada kadayıf, pastacılık sektörünün gelişmesi sonucunda ,bu ürün gamına çok fazla ihtiyaç hissedildi , sadece bu sene yeşil fıstık ilk olgunlaşan fıstık 23-24 lira bandında, olgunlaşmış pembemsi veya kırmızı fıstık, 30-35 lira , bandında kurutulmuş 45-50 lira bandında, kavrulmuş 65-70 lira bandında, yeşilken çıkarılmış sektörde kullanılan 80-100 bandı satıldı .. toptan satılan fiyatlar , düşünün siz 1 milyar para bağlıyorsunuz ( örnek 4 daire parası 1300 kiraya verdiğinizi düşünün 12*1300*4 = 65 bin lira para getirisi var ve risksiz evleri satarken de %15 kar ile sattığınızı düşünün 30*4=120 bin lira +65 bin lira = 185 bin lira kar ) buda tekabül %20 kar oranı hepsini o şekilde üreticiden tüketiciye giderken taşımacılık +%20 kar koyun ... ama bölgede gittikçe fıstık ekimi ve badem ekimi artmakta , ürün rekoltede yüksek olursa inanın fiyatlar 10-15 lira bandına gelir , ama bölge gittikçe ılımlılaşan bir bölgeye doğru gidiyor . bu nedenle çok ekilmesi gerekli 5 yıl veya 10 yıl sonra uygun fiyata gelir..

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.