Şimdi Ara

ANTHEM MRX SERİSİ AVR RECEIVER (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
10
Favori
23.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi Arkadaşlar konuya bende farklı bir açıdan yaklaşayım.Eğer bu bahsi geçen cihazlar 510,710 burada bahsedildiği kadar bariz farklı cihazlarsa bariz bir şekilde üstünlükleri varsaki burada öyle anlatılıyor.Dünyada bu hobbye gönül veren bu iş için hatırı sayılır meblalar ödeyen kimselerin ne Onkyo 5010,ne Pioneer,ne Denon,ne Marantz,ne Yamaha,ne Sony,ne Rotel vb.markaların üst segment ürünlerini alıp kullanmamaları lazım zira bu markaların fiyat aralıkları hemen hemen aynı.Dünyadaki bu kadar kişininde herhalde 710 dan haberi vardır ve bu kadar diğer markalara nazaran üstün olan cihaza sahip olmak isterler.Ben hiç dinlemedim ya burada bu cihazlar biraz abartılıyor yada Dünyada bu cihazlardan haberi olmayan çok kişi var.Daha öncede bu Topikte aynı fiyat aralığında olan Onkyo 5010 ile farkını sormuştum bir cevap veren olmadı çünkü kafamda 5010 almak vardı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dustdevil D kullanıcısına yanıt
    Avr'nin her oda için test edilmesi gerekmiyor ki! Avr zaten akustik kalibrasyonu onun için yapıyor. Yani bulunduğu mekana göre en doğru sonucu bulmak için. Her mekanda hatta aynı mekandaki farklı konum ve kolonlara göre yeniden ölçüm yapıp tüm ayarları o duruma göre ayarlıyor. Kalibrasyonun zaten amacı bu.
  • aydinsakaryali A kullanıcısına yanıt
    Aydın zaten ben de onu anlayamıyorum.

Cihazın teknik verilerine bakıyorum. İçinin fotolarını büyütüp büyütüp her açıdan tüm devre yapılarını inceliyorum. Komponentlerine bakıyorum. Özelliklerine bakıyorum. Çıkış gücüne bakıyorum. Bağlantı çeşitliliğine bakıyorum. Desteklediği ses formatlarına ve diğer özelliklerine bakıyorum. Önüne bakıyorum. Arkasına bakıyorum. Firmasına bakıyorum. Yok arkadaş. Mantığıma uyduramıyorum. Şu an bence yeni nesil AVR'ler içinde en detaylı özellikleri sunan ve tahminimce de en özel cihazlardan biri Yamaha 3040. Pre Power seçeneğinde de yine Yamaha'nın yeni pre-Power'ı diğer tüm rakiplerinden daha fazla detay özellik ve cazibe sunuyor.
  • teknika kullanıcısına yanıt
    Benim denediğim programlardan biri küçük odalardan birinde sesi bozdu, halbuki diğeri fazla ayar yapmadan çok iyi hale getirmişti. Salonda ise tam tersi bir durum söz konusu. Otomatik oda düzeltmesi idealde iyi ama her duruma uyacak, her durumda optimum ayarı bulacak diye de bir durum yok malesef.
    quote:

MultEQ Pro Calibration is a premium service provided by Audyssey Registered Installers. Using the Audyssey Installer Kit, our Installers can sample more points in your room and customize the sound more precisely to the specific problems in your room, and tailor the sound to your personal preferences

http://www.audyssey.com/technologies/multeq/multeq-pro

Bold yapmadığım bölümde personal preferences de diyor..yani son sözü alet söylememeli... ona da katılıyorum :)

• dustdevil D kullanıcısına yanıt
    dustevil. Zaten o konuda sıkıntı yok! Ben de aynı fikirdeyim. Kaldı ki kalibrasyon sonrası yapılan ayarlar önünüze tabak gibi seriliyor ve siz dilerseniz tüm ayarlara müdahale edebiliyorsunuz. Aksi olsa, ayarlar kilitlenir ve size hiç bir şekilde müdahale imkanı verilmezdi. Bizim burada başından beri tartıştığımız nokta, bir AVR kalibrasyon yapıyorsa, Speaker Distance'ı da mutlaka ölçmeli. Aksi durum zaten kural dışı gibi bir şey oluyor.
    Buna ben de katılırım, Anthem marka AVR dünyadaki başka forumlarla karşılaştırınca Türkiye'de biraz fazla övülüyor gibi duruyor, yoksa her marka cihaz gibi artısı eksisi var, sorunsuz AVR yok zaten...
  • quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

Buna ben de katılırım, Anthem marka AVR dünyadaki başka forumlarla karşılaştırınca Türkiye'de biraz fazla övülüyor gibi duruyor, yoksa her marka cihaz gibi artısı eksisi var, sorunsuz AVR yok zaten...

Aynen öyle. İşte bunların içinde de aslında hiç sevmesem de şu an itibariyle. En etkileyici seçenek Yamaha 3040 ve onun Pre-Power combinasyonu olan Yamaha CX-A5000/MX-A5000. Gerek özellik. Gerek güç. Gerek detaylarda.
    Merhaba Teknika Hocam,

Mesafe ölçüm konusunda anthem destek ile yazıştım. neden mesafeyi ölçmediğini ve ölçmemesi konusunda bir eksiklik olup olmayacağını sordum.
    mesafenin çok önemli olmadığını zaten ortalama değer girildiğini belirtti. (yanlış hatırlamıyorsam 10 yada 20cm aralıklarla ortalama değer girmenize izin veriyor) Arc nin faz ve gecikme gibi tüm ayarları zaten hallettiğini söylediler.
    Ayrıca ben yaklaşık 3 aydır kullanıyorum ve kalibrasyonun mükemmel olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. bas,orta,tiz gecikmeler faz kaymaları,detay ben hiçbir avr de böyle düzgün sonuç veren kalibrasyona rastlamadım.

kısacası mesafeyi elle girmek sonucu değiştirmiyor. MÜKEMMELLLL

saygılar.
  • unuttuğum diğer konu mesafenin ortalama girilme sebebi kalibrasyon diğer avr lerin aksine 1 npozisyon değil 5 ile 15 pozisyon arasında yapılabildiği için.
    buda kalibrasyonun ne kadar profesyonel düşünülerek tasarlandığını gösterir gibime geliyor.
  • yok bu is böyle olmayacak. iki gonullu cikacak biri anthem digeri muadil bir cihaz iki üc tanede misafir katilimci test yapacak.yoksa hep havada kaliyor konusulanlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

yok bu is böyle olmayacak. iki gonullu cikacak biri anthem digeri muadil bir cihaz iki üc tanede misafir katilimci test yapacak.yoksa hep havada kaliyor konusulanlar

ben defalarca yazdım denedik ettik diye. ayrıca tek kıyaslayan ben değilim.
    benim en çok şaşırdığım dinlemeyen ve kıyaslamayanların hala yorum yapıyor olması.
    şunuda açık yüreklilikle söylüyorum pio.lx86 danda lx87 dende yamaha 3030 danda çoooook çok iyi makine. hemde açık ara.

saygılar.
  • Hmm belki endirek olarak ölçüyordur da göstermiyordur ya da hesabında mesafeyi direk kullanmıyordur, mesela bendeki programlar da gelen ses dalgasındaki impulslara bakarak bas ve tiz frekansların ölçüm yapılan yere aynı anda gelmesini sağlayacak filtre üretiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kanomete

quote:

yok bu is böyle olmayacak. iki gonullu cikacak biri anthem digeri muadil bir cihaz iki üc tanede misafir katilimci test yapacak.yoksa hep havada kaliyor konusulanlar

benim en çok şaşırdığım dinlemeyen ve kıyaslamayanların hala yorum yapıyor olması.
    şunuda açık yüreklilikle söylüyorum pio.lx86 danda lx87 dende yamaha 3030 danda çoooook çok iyi makine. hemde açık ara.

saygılar.

Sevgili Kdundar'ın deyimiyle bunu hangi bilimsel veri ve makalelere dayandırarak yorumluyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: teknika

quote:

quote:

saygılar.

Sevgili Kdundar'ın deyimiyle bunu hangi bilimsel veri ve makalelere dayandırarak yorumluyorsun.

sn.teknika. daha önce sizin ile telefonda başka bir konu başlığı ile ilgili görüşmüştük,ev sineması oda akustiği hakkında değerli bilgiler vermiştiniz bana. fikirlerinize ve bu konularda bilginize inanan biriyim.
    anthem konusunda keskin bir karar verdiğiniz kanısındayım. hop. metre ayarını otamatik yapmıyor diye tu kaka bu demeniz biraz acımasız eleştiri olmuş.
    sizce bukadar pahalı bir cihaz bunu akıl edemezmiydi. demekki arc sistemi bunu tolera ediyor diye düşünebilirmiyiz..

telefon ile görüşmemiz uzun bir süre önce idi, hatırladığım kadarı ile istanbulda oturuyorsunuz.sizin içinde uygun ise cihaz geldikten sonra müsait bir zamanda
    sizi ziyaret edip cihazı beraber test ermek isterim,hemde sizin cihazlarınızı yakından görmek isterim
    Böylece sizin cihaz hakkındaki fikirlerinizi almak ve paylaşmak isterim..saygılarımla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 28 Ocak 2015; 21:34:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

quote:

quote:

quote:

saygılar.

sn.teknika. daha önce sizin ile telefonda başka bir konu başlığı ile ilgili görüşmüştük,ev sineması oda akustiği hakkında değerli bilgiler vermiştiniz bana. fikirlerinize ve bu konularda bilginize inanan biriyim.
    anthem konusunda keskin bir karar verdiğiniz kanısındayım. hop. metre ayarını otamatik yapmıyor diye tu kaka bu demeniz biraz acımasız eleştiri olmuş.
    sizce bukadar pahalı bir cihaz bunu akıl edemezmiydi. demekki arc sistemi bunu tolera ediyor diye düşünebilirmiyiz..

telefon ile görüşmemiz uzun bir süre önce idi, hatırladığım kadarı ile istanbulda oturuyorsunuz.sizin içinde uygun ise cihaz geldikten sonra müsait bir zamanda
    sizi ziyaret edip cihazı beraber test ermek isterim,hemde sizin cihazlarınızı yakından görmek isterim
    Böylece sizin cihaz hakkındaki fikirlerinizi almak ve paylaşmak isterim..saygılarımla.

Yahu alakası yok! Cihaz öyle bir lanse ediliyor ki. Dünya da daha iyisi yok demeye getiriliyor. Sizce diğer markalar akıl edemiyor muydu? Hop. metre ayarını. Cihaz iyi olabilir. gerçekten sesi de güzel olabilir. Ama bundan iyisi yok! Diğer cihazlar tu kaka yorumu size tuhaf gelmiyor da, Speaker Distance ölçümünü neden yapmadığının tartışması mı? Acımasız geliyor.

Aynı paraları verdiğinizde, çok daha fazla yeni teknoloji destekleyen, daha fazla özellik içeren, daha yüksek çıkış gücü sunan, daha fazla kanal sayısı sunan, daha yeni ses formatlarını destekleyen cihazlar varken bunların göz ardı edilmemesi gerektiği kanısındayım.

Bu arada teklifiniz içn hiç sıkıntı yok! Memnuniyetle beklerim. Getirin cihazı benim mekanda ve benim kolonlarımda deneyelim. Buraya da paylaşırız. Artılarını ve eksilerini objektif olarak elimizden geldiğince yazmaya çalışırız. Çünkü gerçekten neresinden bakarsam bakayım ikna olamıyorum bu cihaz konusunda. Yalan yok! Çünkü ben de alternatif yeni cihazların araştırması içerisindeyim bir kaç aydır. Belki bu hafta bir arkadaş da yamaha 3030 getirecek denemek için.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Şimdi Arkadaşlar konuya bende farklı bir açıdan yaklaşayım.Eğer bu bahsi geçen cihazlar 510,710 burada bahsedildiği kadar bariz farklı cihazlarsa bariz bir şekilde üstünlükleri varsaki burada öyle anlatılıyor.Dünyada bu hobbye gönül veren bu iş için hatırı sayılır meblalar ödeyen kimselerin ne Onkyo 5010,ne Pioneer,ne Denon,ne Marantz,ne Yamaha,ne Sony,ne Rotel vb.markaların üst segment ürünlerini alıp kullanmamaları lazım zira bu markaların fiyat aralıkları hemen hemen aynı.Dünyadaki bu kadar kişininde herhalde 710 dan haberi vardır ve bu kadar diğer markalara nazaran üstün olan cihaza sahip olmak isterler.Ben hiç dinlemedim ya burada bu cihazlar biraz abartılıyor yada Dünyada bu cihazlardan haberi olmayan çok kişi var.Daha öncede bu Topikte aynı fiyat aralığında olan Onkyo 5010 ile farkını sormuştum bir cevap veren olmadı çünkü kafamda 5010 almak vardı.

Merhaba,

Anthem yanlış hatırlamıyorsam 2011 yada 2012 yılından bu yana avr üretiyor. markanın asıl ve eski ürünleri processor power.
    Avr lerinin özelliklede türkiyede bilinmemesi normal.
    mrx 710 kullana 4-5 kişi var galiba.

• kanomete kullanıcısına yanıt
    Diğer Avr lerin hangisi sadece bir pozisyondan ölçüm yapıyorki...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

quote:

quote:

quote:

saygılar.

Yahu alakası yok! Cihaz öyle bir lanse ediliyor ki. Dünya da daha iyisi yok demeye getiriliyor. Sizce diğer markalar akıl edemiyor muydu? Hop. metre ayarını. Cihaz iyi olabilir. gerçekten sesi de güzel olabilir. Ama bundan iyisi yok! Diğer cihazlar tu kaka yorumu size tuhaf gelmiyor da, Speaker Distance ölçümünü neden yapmadığının tartışması mı? Acımasız geliyor.

Aynı paraları verdiğinizde, çok daha fazla yeni teknoloji destekleyen, daha fazla özellik içeren, daha yüksek çıkış gücü sunan, daha fazla kanal sayısı sunan, daha yeni ses formatlarını destekleyen cihazlar varken bunların göz ardı edilmemesi gerektiği kanısındayım.

Bu arada teklifiniz içn hiç sıkıntı yok! Memnuniyetle beklerim. Getirin cihazı benim mekanda ve benim kolonlarımda deneyelim. Buraya da paylaşırız. Artılarını ve eksilerini objektif olarak elimizden geldiğince yazmaya çalışırız. Çünkü gerçekten neresinden bakarsam bakayım ikna olamıyorum bu cihaz konusunda. Yalan yok! Çünkü ben de alternatif yeni cihazların araştırması içerisindeyim bir kaç aydır. Belki bu hafta bir arkadaş da yamaha 3030 getirecek denemek için.

Tufan abi bende sana telefonda birkaç kez anlatmıştım ama seninle dinleti yapmak birtürlü nasip olmadı. dinlediğinde bize hak vereceksin.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

Diğer Avr lerin hangisi sadece bir pozisyondan ölçüm yapıyorki...

nasıl hangisi.
    hemen hemen hepsi tek pozisyon yapıyor.
    pozisyondan kasıt pek anlaşılmadı sanırım. kalibrasyon yaparken mikrofon pozisyonunu (oturma pozisyonu) 5 ile isteğe bağlı 15 ayrı noktada gezdiriyorsunuz ve her noktada her hoperlörü ayrı ayrı ölçüyor.
    pio. sony vs. avr lerde 1 adet oturma pozisyonuna yerleştiriyorsunuz tarıyor ve bitiyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.