Şimdi Ara

ANTHEM MRX SERİSİ AVR RECEIVER (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
684
Cevap
10
Favori
23.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: teknika

quote:

Orijinalden alıntı: enerji78

Aynen katılıyorum Ali abi. Internet radyo mevzusu ne cçok buyutuldu. Alırsın bir tane Sonos connect bütün internet radyolar emrinde. Ayrıca telefondan da hepsini kontrol edersin. Ayrıca AVR ' dekine göre 10 kat iyi olur. Dediğin gibi ayda kaç 4k ve 3d film izliyoruz. Atmos'u saymıyorum bile. Amaç İsviçre cakisi mi almak yoksa direkt olarak amaca hizmet eden bir cihaz mi almak.

Geldi AVR 9.000.- TL'ye. AVR 7.500 + Sonos 1.500 = 9.000.- Tl. Diğer eksikleri saymıyorum bile.

Ses kalitesi diğer alternatiflerden oldukça üstünse bu farklar göz ardı edilebilir. Yok aynı seviyelerde ses başarımı varsa o zaman durum sıkıntılı.

Diğer yandan sadece gözlemim, tüketici elektroniğinden ziyade daha butik üretim yapan, Krell, Mcintosh vs gibi üreticiler cihazlarına bu tip donanımlar koymuyorlar. Maliyetten midir, yoksa arzu ettikleri ses için mi bu özellikleri koymuyorlar, net bir cevap bulmak mümkün değil. Ancak dual mono yapılarda, kafesli kasalar üretip, herşeyi birbirinden ayırmaya çalışıpta bu kadar özelliği barındırmak, arzu edilen sesede ulaşmak bu özellikleri cihazlar için almaktan çok daha önemli bir maliyet olsa gerek.

• quote:

Aynen katılıyorum Ali abi. Internet radyo mevzusu ne cçok buyutuldu. Alırsın bir tane Sonos connect bütün internet radyolar emrinde. Ayrıca telefondan da hepsini kontrol edersin. Ayrıca AVR ' dekine göre 10 kat iyi olur. Dediğin gibi ayda kaç 4k ve 3d film izliyoruz. Atmos'u saymıyorum bile. Amaç İsviçre cakisi mi almak yoksa direkt olarak amaca hizmet eden bir cihaz mi almak.

Kesinlikle.

Ayrıca ne radyoymuş arkadaş. Üç beş tane oyuncak özellik olay oldu. 500-600 lira sonos 2. el alınır alınmasa da radyo dinleyecek adam telefonu bağlar sisteme telefondan da dinler.
    Ayrıca 50-100 liraya wd tv alırsın ondan da dinlersin. Binlerce radyo kanalı var. Olmadı laptopu sisteme bağlar yine radyo dinlersin. Allah akıl vermiş isteyen çare bulur. para harcamadan da.

• erdote kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun Erdoğan hocam mutlu güzel günlerde keyifili dinletiler dilerim. Anladığım kadarıyla spesifik bir cihaz. Şuna inanırım bir cihazda kalite arttıkça yan özellikler azaltılıyor. Yeni çıkan teknolojiler herzaman iyi anlamına gelmiyor. Bazı büyük tv markalarının yeni serilerinden 3d yi kaldıracakları ciddi şekilde söyleniyor.
  • altanpsx A kullanıcısına yanıt
    Dual mono yapı, kafesli kasa, kaliteli işçilik,en iyi komponentler kullanma.. bunların maliyete yansıması doğrusal oluyordur herhalde. Mesela amfi tasarımcısı olsam ve 10 maliyetle bir amfi yapsam, crosstalk'u azaltmak için yapmam gereken harcama tek amfiyi iyileştirmek için +5, dual mono yapı için +10 olsa hangisini tercih ederdim?

Hedef kitlem bütçe sorunu olmayan ve ses kalitesine önem veren ve bu gibi detayları bilen alıcılar için herhalde 20 maliyetle dual mono üretim yapıp üstüne kar marjını koyup satmak olurdu. Öte yandan dual mono yapıya gitmeden crosstalk azaltmak için ekstra mühendisliğin getirdiği maliyet 5'de kalmayabilirdi, bunun için AR&GE yapacak personel ve laboratuvar gerekirdi, hedef kitle de bu tür tasarımlardan çok hoşlanmıyor ise müşteri kaybetmem bile olası.

Butik üreticilerin bundan başka yapabileceği pek birşey yok, bildikleri ve güvendikleri tasarımları belli müşteri kitlesine sunup hayatta kalmaları lazım. AR&GE laboratuvarları ve know-how'a sahip olan, üretimi çok daha ucuza mal edip sürümden kazanan verimliliği önde tutan rakiplerle aynı segmentte ve özelliklerde ürün çıkarmaya çalışmak çok maliyetli olur.

Pioneer AV konusunda Sim Audio firmasının yaptığını tekrar hatırlatmıştım, dürüst bir butik üretici firma aynısını yapmaz ama bir fikir verir:

http://www.audioholics.com/av-preamp-processor-reviews/simaudio-moon-cp-8-processor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 19 Şubat 2015; 11:12:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dustdevil

Dual mono yapı, kafesli kasa, kaliteli işçilik,en iyi komponentler kullanma.. bunların maliyete yansıması doğrusal oluyordur herhalde. Mesela amfi tasarımcısı olsam ve 10 maliyetle bir amfi yapsam, crosstalk'u azaltmak için yapmam gereken harcama tek amfiyi iyileştirmek için +5, dual mono yapı için +10 olsa hangisini tercih ederdim?

Hedef kitlem bütçe sorunu olmayan ve ses kalitesine önem veren ve bu gibi detayları bilen alıcılar için herhalde 20 maliyetle dual mono üretim yapıp üstüne kar marjını koyup satmak olurdu. Öte yandan dual mono yapıya gitmeden crosstalk azaltmak için ekstra mühendisliğin getirdiği maliyet 5'de kalmayabilirdi, bunun için AR&GE yapacak personel ve laboratuvar gerekirdi, hedef kitle de bu tür tasarımlardan çok hoşlanmıyor ise müşteri kaybetmem bile olası.

Butik üreticilerin bundan başka yapabileceği pek birşey yok, bildikleri ve güvendikleri tasarımları belli müşteri kitlesine sunup hayatta kalmaları lazım. AR&GE laboratuvarları ve know-how'a sahip olan, üretimi çok daha ucuza mal edip sürümden kazanan verimliliği önde tutan rakiplerle aynı segmentte ve özelliklerde ürün çıkarmaya çalışmak çok maliyetli olur.

Pioneer AV konusunda Sim Audio firmasının yaptığını tekrar hatırlatmıştım, dürüst bir butik üretici firma aynısını yapmaz ama bir fikir verir:

http://www.audioholics.com/av-preamp-processor-reviews/simaudio-moon-cp-8-processor

Aynı görüşlere sahibim.

• quote:

Orijinalden alıntı: vagus35

Hayırlı olsun Erdoğan hocam mutlu güzel günlerde keyifili dinletiler dilerim. Anladığım kadarıyla spesifik bir cihaz. Şuna inanırım bir cihazda kalite arttıkça yan özellikler azaltılıyor. Yeni çıkan teknolojiler herzaman iyi anlamına gelmiyor. Bazı büyük tv markalarının yeni serilerinden 3d yi kaldıracakları ciddi şekilde söyleniyor.

Teşekkür ederim,,cihaz şimdiden çok hoşuma gitti,,daha ısınma dönemindeyiz,1 ay kadar sonra maça tam kadro çıkmaya hazırız..
    Cihazda sadece internet radyo yoktu onuda 80 tl verip Bluetooth aldım,zaten geri kalan diğer özelikler benim hiç ilgi alanıma girmiyor, cihaz kendini çok güzel kalibre ediyor,extra özelikler ile vakit kaybetmiyorum..ne yaptın 1223 ile aran iyimi,,bir sıkıntı varmı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdote -- 19 Şubat 2015; 12:56:47 >

• erdote kullanıcısına yanıt
    :) Hocam bir gün youtube a bir video koyda uzaktanda olsa sesini duyalım. 1223 gayet iyi hocam. Şimdilik sadece flac albümler dinliyorum sistemi tam kafama göre kurmadım henüz. Ama insanın dinledikçe dinleyesi geliyor gerçekten. Taşınmayı bekliyorum bir çift floorstand hop alıcam, büyük ihtimalde magnat quantum veya monitor audio rx6 olacak. Bunlara kablo olarakta supra ply 3.4 e karar verdim ilk etapta bu şekilde devam etmeyi düşünüyorum. Şunu soracaktım birde Bi wire bağlantı öneririmisin ne gibi artısı olur abi ne dersin.?
  • vagus35 V kullanıcısına yanıt
    :)) olabilir koyarız YouTube'da ...
    Biwire destekliyorsa hoparlör,kullanabilirsin,tiz ve bass sesler ayrı ayrı gider kollonlara ,daha keyifli olur,.
    Düşündüğün hop.markalarıda kendini kanıtlamış güzel ürünler,hangisini alırsan pişman olacağını sanmam..
  • Bilgilendirme :

Stok Sınırlı Kampanya başlamıştır

Anthem MRX 510 kampanyalı fiyatı 6800 TL
    Anthem MRX 710 kampanyalı fiyatı 8400 TL
  • quote:

quote:

Geldi AVR 9.000.- TL'ye. AVR 7.500 + Sonos 1.500 = 9.000.- Tl. Diğer eksikleri saymıyorum bile.

Sonos 'u neresi 1500 'e satıyor. Söylede kimse almasın. Fiyat 349 €

Tercih meselesi isteyen istediğini alır. Kimisi internet radyoyu eksiklik sayar kimisi HMDI girişi olmayan AVR kullanıp HDMI olmamasını eksiklik saymaz.

• quote:

quote:

quote:

Sonos 'u neresi 1500 'e satıyor. Söylede kimse almasın. Fiyat 349 €

Tercih meselesi isteyen istediğini alır. Kimisi internet radyoyu eksiklik sayar kimisi HMDI girişi olmayan AVR kullanıp HDMI olmamasını eksiklik saymaz.

http://www.sesvegoruntusistemleri.com/index.php?do=catalog/results&q=sonos

Bu arada gözünüz aydın fiyat artmış. Toplam oldu 10.000.- Tl.

• teknika kullanıcısına yanıt
    Hangi fiyat artmış? Listesi 1024 TL. 1500 değil.

http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Connect-Network-Muzik-Sistemi,PR-446.html
  • quote:

Enerji,
    Amfin curumek uzere internet yok radyo yok atmos yok. Sat gitsin. Yeni trend all in one cihazlar. Sonos almissin 1500 lira yazik dimi sana. O paraya amfi alirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

Enerji,
    Amfin curumek uzere internet yok radyo yok atmos yok. Sat gitsin. Yeni trend all in one cihazlar. Sonos almissin 1500 lira yazik dimi sana. O paraya amfi alirsin.

Yok yok yanlış olmasın.
    İsviçre tipi avr almak lazım hepsi bir arada ses çıksın yeter ama radyo şart ne yaparız radyosuz sonra.

Yeni sloganımız;

internet radyosuz avr kalmasın

• Bence Anthemin eksiği yok da fazlası var sanki
    O da fiyatı
  • quote:

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

Enerji,

Yok abi ben ne satıcam. HDMI girişi bile olmayan AVR kullanıpta Anthem'i beğenmeyen arkadaşlar varken sıra bana düşmez.

• kanomete kullanıcısına yanıt
    Dün Pioneer başlığında da yazmıştım bu tip internet radyo vs gibi özellikler butik üretim cihazlar için çok önemsenmeyen özellikler açıkçası benim bu noktada Antheme yapabileceğim tek eleştri Mrx 710 dan önceki model olan mrx 700 modelinde hem internet hem de HD radyo mevcutken MRX 710 modelinde bu özellikleri çıkartması eleştirilebilir onun dışında cihazın işi ve işlevi belli görüntü ve ses bunun dışında kalan tüm özellikler ekstra bonus mahiyetinde kanımca olsada olur olmasa da olur bana göre son derece başarılı bir amfi
  • Sık dinleyen biri olarak Internet radyo dert olmasa gerek, iphone (apple fanatiği değilim, android vb.'de de aynı programlar var) üzerindeki internet radyo yazılımı ile analog giriş kullanılarak çözülebilir. Eğer wireless isteniyorsa airplay veya benzer teknolojiler var. Hatta eski bir iphone ya da ipod touch bile applikasyon ile airplay receiver'e dönüştürülüp analog çıkışı herhangi bir amfiye/AVR'ye bağlanabilir.

Bence AVR'de önemli olanlar şunlar (doğal olarak herkese göre farklı olacaktır):

- Format desteği
    - Oda düzeltme/bass management
    - giriş çıkışlar
    - hoparlörleri güzel sürebilmesi

Bence tek eksiği pre-out olmaması (düzeltme: 710'da varmış), o da olsa yine Anthem'in processor ürünlerine alternatif olacaktı belki o yüzden eklememişlerdir.

Görüntü işleme özellikleri çok önemli olmasa gerek, AVR'ye iyi bütçe ayıran birisinin sahip olduğu TV veya projektör de yüksek kaliteli olacağı için görüntüyü daha iyi işleyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 19 Şubat 2015; 16:39:32 >

• quote:

2 satır yazıyı bile anlamamışsın.

AVR'nin fiyatı artmış dedik. Sonus'un değil.

Hee sakın benim AVR'ye laf atma. Çünkü 10 sene önce bile 11.500.- TL'idi. Şu an bile 2. eli senin şu an kullandığın AVR'den daha pahalı. Kaç kişi satayım diye bekliyor biliyor musun? Demek ki şimdi bu kalite de AVR olsa 30.000.- TL olur herhalde. Bu arada sana komşu olan bir arkadaşın daha yeni aynısından aldı ve 22.000.- TL'ye de Klipsch THX Ultra kolon takımı aldı. Neden aldı? Bir sor bakalım. O kadar parayı kolon takımına verip benim AVR'den alacağına başka AVR de alırdı. Neden aldı acaba? Telefonunu vereyim yorumlarını bir dinle istersen. Hee ben falan önermedim. Kendisi aldıktan sonra benimle tanıştı. Ben senelerdir kullanıyorum. Ama şu an yeni sıfır bir AVR alacak olsam, o zaman da bu günün yeniliklerini içeren ve aynı kalite de AVR alırım gene.

Pioneer'in Stereo Amplileri de dahil, tüm AVR'lerinde Air Studio Monitor onay damgası vardır. Pioneer VSA-ax10ai/s Air Studio REFERENCE onayı alan tek AVR'si ve bu boşuna değil! Masanın üstüne koyunca bile anlarsın nedenini.

• quote:

quote:

2 satır yazıyı bile anlamamışsın.

AVR'nin fiyatı artmış dedik. Sonus'un değil.

Hee sakın benim AVR'ye laf atma. Çünkü 10 sene önce bile 11.500.- TL'idi. Şu an bile 2. eli senin şu an kullandığın AVR'den daha pahalı. Kaç kişi satayım diye bekliyor biliyor musun? Demek ki şimdi bu kalite de AVR olsa 30.000.- TL olur herhalde. Bu arada sana komşu olan bir arkadaşın daha yeni aynısından aldı ve 22.000.- TL'ye de Klipsch THX Ultra kolon takımı aldı. Neden aldı? Bir sor bakalım. O kadar parayı kolon takımına verip benim AVR'den alacağına başka AVR de alırdı. Neden aldı acaba? Telefonunu vereyim yorumlarını bir dinle istersen. Hee ben falan önermedim. Kendisi aldıktan sonra benimle tanıştı. Ben senelerdir kullanıyorum. Ama şu an yeni sıfır bir AVR alacak olsam, o zaman da bu günün yeniliklerini içeren ve aynı kalite de AVR alırım gene.

Pioneer'in Stereo Amplileri de dahil, tüm AVR'lerinde Air Studio Monitor onay damgası vardır. Pioneer VSA-ax10ai/s Air Studio REFERENCE onayı alan tek AVR'si ve bu boşuna değil! Masanın üstüne koyunca bile anlarsın nedenini.

Bak bu senin AVR'nin içi.

Bu da benim AVR'nin içi!

Neden iyi bir AVR 10 sene kullanıyor ve sonra bile alıcı bulabiliyor belki bir fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknika -- 19 Şubat 2015; 18:44:27 >

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.