Şimdi Ara

Anti Kemalistler Neden Atatürkü Sevmez? (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
14
Favori
27.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ataturk, meclis konusmasinda; ortadoguyu emperyalistlerin oyun sahasi haline gelmesine izin vermeyecegiz demistir.
    1945 te israili taniyan ilk devletletden biri turkiyedir. Meclis kararinin altinda donemin cumhurbaskani inonu nun imzasi vardir.
    Ataturk vefat ettikten sadece 7 yil sonra bu nasil bir u donusudur?
    Ataturk ve kemalistler asla ayni degildir bugun. O yuzden millet onlari sevmez. Bunu Ataturk e mal etmek cok yanlis olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-79D3769B2

quote:

Orijinalden alıntı: Saitp

"İbnü'l-Münzir şöyle der: "Öteden beri cuma namazını, devlet başkanı veya onun emriyle kıldıracak bir kimsenin kıldırması şeklinde uygulama yapılmıştır. Bunlar bulunmazsa, halk öğle namazı kılar." (Ahmed Naîm Tecrid-i Sarih Tercümesi, III, s. 48)" Yani kardeşim cumhurbaşkanımız kıldırmak zorunda değil. Başkalarına vermiş bu görevi. İmamlarımız kıldırıyor. Bunca insan bu zamana kadar yanlış mı kılmaz merak etme Ayrıca
    "Cuma namazının farz olması için bâzı şartlar olduğu gibi, sahih olması için de bâzı şartlar vardır. Bu şartlar şunlardır:
    1. Cuma namazının öğle vaktinde kılmak.
    2. Namazdan evvel hutbe okunmak.
    3. Cuma namazı kılınan yer, herkese açık olmak. Muayyen kişileri içeriye alıp sonra kapısı kilitlenen bir camide cuma kılınmaz.
    4. İmamdan başka en aşağı üç erkek cemaat bulunmalıdır. Bu sayı, İmam Mâlik'de otuz; Şâfiî'de kırk kişidir. Ebû Yûsuf'a göre ise iki erkek cemaat de kâfidir.
    5. Cuma namazını kıldırmak için vazife sahibi, yani, cumayı kıldırmaya resmen izinli bir kimse bulunmalıdır. Eğer yetkili bir kimseden izin alınmış olmaz da Müslümanlar da namaz için toplanmış bulunurlarsa, içlerinden birini imam yaparak cumayı kılabilirler.
    6. Cuma namazı kılınacak yer, şehir veya şehir hükmünde olmalı. Şehrin ne demek olduğu müctehidler arasında ihtilâflıdır. Daha sonraları, köylerde bile cuma namazının kılınabileceği hükme bağlanmıştır." Kaynak:http://goo.gl/qrIrBD Allah'a emanet ol kardeşim.

Yazdığım şeyi ya tam okuyamamışsın yada tam anlayamamışsın. Ben zaten cumhurbaşkanı kıldırması zorunlu diye bir şey söylemedim. Dedimki bu ülke laik bir ülkedir ve İslam'ın egemenliğini kabul etmeyen bir ülkedir. Böyle bir sistemin görevlendirdiği memur veya imamın arkasında cuma namazı kılınmaz.

Alıntıları Göster
    :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-79D3769B2 -- 8 Haziran 2015; 17:40:24 >

• Bu kemalistler ne garip…

13 sefere çıkan, Bağdat, Belgrad, Rodos, Boğdan ve Macaristan vs. gibi ülkeleri fetheden Kanuni Sultan Süleyman’ı (rahmetullahi aleyh) haşa Harem’den çıkmayan biri olarak tanıtıyorlar, ama yaklaşık 400 yıl hakimiyetimiz altında bulunmuş olan -affedersiniz- kıçı kırık Yunanlılara karşı zafer kazandı diye M. Kemal’i Türklerin Atası yaptılar. Hatta “Atatürk olmasaydı…” diye başlayan sloganlar ürettiler.

Bu bakış açısı, siyonist bir bakış açısıdır. Yaklaşık bir asırdır, tarihimize siyonizm gözlüğü ile bakmamızı sağlamak için çalıştılar.

Buna göre;

Devletin başında bulunması gerektiği için hacca gidemeyen Padişahlar: “kötü”, ancak “halkın” hacca gitmesini engelleyen M. Kemal Atatürk “iyi” oldu.

Gizlice içki içtikleri iddiasıyla bir – iki Padişah: “kötü”, fakat içki fabrikası kuran ve “alenen” içen, üstelik “halkın” da içmesini temin eden M. Kemal Atatürk: “iyi” oldu.

Halktan bir kesim peşine takılır da binlerce insan ölür endişesiyle isyan eden kardeşini feda edip öldüren Padişahlar: “kötü”, fakat sırf şapkaya muhalif olduğu gerekçesiyle kardeşini, yani ailesinden birini değil de “halkı” katleden M. Kemal Atatürk: “iyi” oldu.

Yabancı kadınlarla evlilik yaptıkları için Padişahlar: “kötü”, ancak “halktan” olan kadınları çırıl çıplak soyup Iran Şahı’na takdim eden M. Kemal Atatürk: “iyi” oldu.

Insan hakkı, din hürriyeti diye Hıristiyan ve yahudilerin bile ibadetine karışmayan Padişahlar: “kötü”, ama Müslümanların Ezanından “Allah” ismini çıkaran M. Kemal Atatürk: “iyi” oldu.

Bu listeyi uzatmak mümkün, lakin lafı fazla uzatmak istemiyoruz.

M. Kemal Atatürk’ü genelde “Allah ile kendi arasında” diyerek savunan kemalistlerin, Padişahların kendilerine ve ailelerine ait olan, dolayısıyla “Allah ile kendi aralarında” olan meselelere burunlarını sokup kötülemeleri, diğer taraftan “halka” zarar veren M. Kemal Atatürk’ü yüceltmeleri, sadece; “tarihe siyonizm gözlüğü ile bakmak”la izah edilebilir.

Buna mukabil Müslümanlar olarak biz, tarihe “siyonizm gözlüğü” ile değil, “gönül gözüyle” bakar, “Islam”ı ölçü alırız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3976

quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GOXIN

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: egeym

quote:

Orijinalden alıntı: 1080p

Aynen öyle iman şartımi ata.turku sevmek ?

Osmanlıyi inkar eden, Osmanlıya iftira eden,Osmanlı Türkçesinin alfabesini bir gece de Latin alfabesine geçiren, kilik kiyafetle batıya özenen, hocaları asan, ve takipçilerinin cumhuriyetin kazanımlariyla elde ettigi yargi gucuyle muslumanlara zulüm üstune zulüm yapan, insanların inanclariyla,kilik kiyafetlerine ve nasil inanmasi gerektigini dayatan birisine onu sevmezsen Turk değilsin muamelesi yapip bir de sevgi ve saygi mi bekliyorlar bunlar ?

Asıl siz ata....turku sevmiyor onu kullaniyorsunuz cunku firmware leriniz 1923 de yazildi.
    Fabrika ayarina donus yakinda.

Arap alfabesi çok kullanışsızdı. Osmanlı'da okuma-yazma oranı yerlerde sürünüyordu. Bir de bir gecede diyorsun. TDK EN İYİ ALFABEYİ BULMAK İÇİN AYLARCA ÇALIŞTI AYLAR! Ve aynı şekilde, kadınların kara çarşafla gezmesi kabul edilemez. Kur'an da kadınların kapanması ile ilgili ayzan tek şey ziynet yerlerinin kapatılması. Kara çarşaf modern de değil. Yüce Atatürk, Türkiye'nin çağdaş, modern bir ülke olması için ölümüne kadar çalıştı. Yazıklar olsun... Yazıklar olsun! Sizin için öz evladıymış gibi çalışan birine saygı duyulmuyor. Ben nasıl bir ülkede yaşıyorum? Zeki, hünerli Türk halkının nasıl beyni yıkandı? Zamanında neden izin verildi?

Yüce atatürk !!!!!

Şimdi bir şey diyeceğim olmayacak burda.....

Yüce = Yüksek, büyük, ulu, ulvi

Pardon acaba ne dokundu?

O az bile değil mi size göre..

İşte bu yüzden nefret ettim sizden ve atatürkünüzden.

Ne var yani Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasında büyük katkısı olan bir lidere yüce denmesi çok mu abes? Şu anda başkalarının sömürgesi altında değilsen bunu o nefret ettiğin kişiye borçlusun, kimseye hesap vermeden topraklarında özgürce yaşıyorsan bunu o nefret ettiğin kişiye borçlusun.

Sizler daha 12 yıllık geçmişi olan birine neredeyse tapıyor, ısırıyor hatta yalıyorsunuz ama biz Türkiye Cumhuriyetini kuran birine yüce deyince mi kötü oluyoruz? Allaha şükür biz sadece O'nu seviyoruz. tapmıyoruz, yalamıyoruz, ısırmıyoruz.

Kim kime tapıyor arkadaşım .Ben Çok Şükür Allah'tan başka hiç kimseye tapmam da Yüce kelimesini de kullanmam ama siz az kaldı tapacaksınız atatürke Tamam Türkiye ye faydası olmuş liderlik yapmış ama bunu tek başına yapmamış bu kadar abartmanın alemi yok.Hem sen benim kimlerle aynı kefeye koyuyorsun ve bunu neye dayanarak yapıyorsun konuştuğün kelimede bir mantık olsun.

Bende aynı öyleyim Allahtan başkası faso fiso ama siz deyince hemen tekil kabul etme. Atatürk'e tapmıyorum tapanlada işim olmaz. Yüce kelimesinin ne anlamı olduğunu biliyor musunuz? yada siz hangi anlamda sanıyorsunuz? SÜREKLİ AYNI ŞEYİ SÖYLETİYORSUNUZ. BİZ HER ŞEYİ ATATÜRK TEK BAŞINA YAPTI DEMİYORUZ. ŞUNU KAFANIZA SOKUN. ONUN SAYESİNDE ONUN DESTEĞİ VE AKLI İLE BU NOKTAYA GELDİK DİYORUZ. TABİİ Kİ HALK OLMASA TEK BİR KİŞİ BUNU YAPAMAZ. AMA EN BÜYÜK PAY ATATÜRKTEDİR. YETER ANLAYIN ARTIK BÜTÜN DÜNYA BUNU KABUL EDİP GÖRÜYOR.

• tamam kardeşim haklısın ama çobansız bir koyun sürüsü ne yapabilir açıkla bana
  • Israili taniyan ikinci devlet turkiye.. Ataturk un kemiklerini sizlatmislardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bilemezsinki

Oy verme meselesini tartışmıyoruz ki, ayrıca Peygamber'inin mescidleri restore edilmesi ve daha el verişli halde kullanımı amacı ile yaptırmıştır bunları... Bu dediklerin ne yaptı bilmiyorsan eğer araştır derim. Parti binası yaptılar, ahıra çevirdiler, depo niyetine kullandılar. 8 tane camii'yi satıp vakıf malını devlet malına çevirdiler. daha sayayım mı ?

Oy verme meselesini tartışmıyoruz ancak eğer AKP'ye oy verdiysen (ki camiyi Hollanda'lı bir şirkete sattıkları ortaya çıktı) bu senin olaya at gözlükleri ile baktığını gözterir.
    Allahü teâlâ Tevbe sûresi 107-110. âyet-i kerîmelerini inzal buyurarak gerek Dırâr Mescidi ve gerek bu mescid halkı hakkında işin iç yüzünü bildirdi. İnen âyetlerde meâlen şöyle buyruldu: "Bir de zarar vermek, mü' minlerin arasına ayrılık sokmak için ve bundan önce Allah ve Resulü ile harb edenin gelmesini beklemek için bir binâ yapıp, onu mescid edinenler ve; "Bununla iyilikten başka bir şey kasd etmedik" diye muhakkak yemin edecek olanlar vardır. Allahü teâlâ tanıklık eder ki; onlar, şeksiz-şüphesiz yalancıdırlar. Sen onun içerisinde hiç bir vakit namaza durma. Tâ ilk gününde temeli takva üzerine kurulan mescid, senin içinde kıyamına elbette daha lâyıktır. Orada tertemiz olmalarını arzulamakta olan erler vardır. Allahü teâlâ çok temizlenenleri sever.

Binasını, Allah korkusu ve rızâsı üzerine kuran kimse mi hayırlıdır, yoksa yapısını yıkılacak bir yerin kıyısına kurup da onunla birlikte kendisi de Cehennem ateşine çöküp giden kimse mi? Allah, zâlimler güruhuna hidâyet vermez. Onların kurdukları binâ, kalblerinde temelli bir şek ve nifaka sebeb olacaktır. Meğer bu kalbleri ölümle parçalanmış olsun. Allahü teâlâ her şeyi ' bilen, her yaptığını yerli yerince yapandır."
    Peygamber bizzat içinde bidat ettikleri için mescit yıktırmıştır. İyi araştırmanı tavsiye ederim.

• ShaG kullanıcısına yanıt
    10 numara 5 yıldız cevap olmuş hocam elinize sağlık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • THE LAST WARRIOR kullanıcısına yanıt
    peki sen ve sözde TÜRK'çüler osmanlı doğru düzgün bir TÜRK devleti bile değil. neden osmanlıdan öncesini çöpe atıyorsunuz ? ATATÜRK ve Kanuni'yi karşılaştırmak saçmadır.Atatürk'ü Hun devleti liderleriyle karşılaştır tamam diyeyim.

siz aktroller siz yok musunuz işinize gelince Kürtlerle masaya oturursunuz şehide kelle sayın Öcalan dersiniz işinize gelincede kortloro mocloso soktonoz diyip TÜRK çülük taslarsınız .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarja Turunen -- 8 Haziran 2015; 17:58:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: THE LAST WARRIOR

Bu kemalistler ne garip…

13 sefere çıkan, Bağdat, Belgrad, Rodos, Boğdan ve Macaristan vs. gibi ülkeleri fetheden Kanuni Sultan Süleyman’ı (rahmetullahi aleyh) haşa Harem’den çıkmayan biri olarak tanıtıyorlar, ama yaklaşık 400 yıl hakimiyetimiz altında bulunmuş olan -affedersiniz- kıçı kırık Yunanlılara karşı zafer kazandı diye M. Kemal’i Türklerin Atası yaptılar. Hatta “Atatürk olmasaydı…” diye başlayan sloganlar ürettiler.

Bu bakış açısı, siyonist bir bakış açısıdır. Yaklaşık bir asırdır, tarihimize siyonizm gözlüğü ile bakmamızı sağlamak için çalıştılar.

Buna göre;

Devletin başında bulunması gerektiği için hacca gidemeyen Padişahlar: “kötü”, ancak “halkın” hacca gitmesini engelleyen M. Kemal Atatürk “iyi” oldu.

Gizlice içki içtikleri iddiasıyla bir – iki Padişah: “kötü”, fakat içki fabrikası kuran ve “alenen” içen, üstelik “halkın” da içmesini temin eden M. Kemal Atatürk: “iyi” oldu.

Halktan bir kesim peşine takılır da binlerce insan ölür endişesiyle isyan eden kardeşini feda edip öldüren Padişahlar: “kötü”, fakat sırf şapkaya muhalif olduğu gerekçesiyle kardeşini, yani ailesinden birini değil de “halkı” katleden M. Kemal Atatürk: “iyi” oldu.

Yabancı kadınlarla evlilik yaptıkları için Padişahlar: “kötü”, ancak “halktan” olan kadınları çırıl çıplak soyup Iran Şahı’na takdim eden M. Kemal Atatürk: “iyi” oldu.

Insan hakkı, din hürriyeti diye Hıristiyan ve yahudilerin bile ibadetine karışmayan Padişahlar: “kötü”, ama Müslümanların Ezanından “Allah” ismini çıkaran M. Kemal Atatürk: “iyi” oldu.

Bu listeyi uzatmak mümkün, lakin lafı fazla uzatmak istemiyoruz.

M. Kemal Atatürk’ü genelde “Allah ile kendi arasında” diyerek savunan kemalistlerin, Padişahların kendilerine ve ailelerine ait olan, dolayısıyla “Allah ile kendi aralarında” olan meselelere burunlarını sokup kötülemeleri, diğer taraftan “halka” zarar veren M. Kemal Atatürk’ü yüceltmeleri, sadece; “tarihe siyonizm gözlüğü ile bakmak”la izah edilebilir.

Buna mukabil Müslümanlar olarak biz, tarihe “siyonizm gözlüğü” ile değil, “gönül gözüyle” bakar, “Islam”ı ölçü alırız.

kemalist nedir? kimlerdir? Atatürk'ü her seven sayan kemalist midir? Atatürk ilke inkilaplarını benımsemiş olanlar osmanlı soyundan değil başka bir soydan mı gelmektedir? Türk değil midir bu insanlar yada hepsi padişah düşmanı yada din düşmanı mıdır? eğitim sistemimizin sonucu olarak sizin gibi bilip bilmeden yorum yapan arkadaşları daha çok göreceğiz ne yazık ki.

• Turkiye laik bir ulke fakat diyanet isleri kurumu cuma namazi kildirabilir. Devletden vesayet almistir.

• quote:

Orijinalden alıntı: techniquest35

Yahu Allah aşkına bırakın şu zırvalıklarınızı yeter ya. Atatürk'ü din düşmanı oalrak gören cahillere sesleniyorum! Eğer az birkaçınız adam gibi müslüman olup, dinden anlasaydınız dinsiz bir adamın ülkeyi kurtaramayacağını bilirdiniz. Şimdi sessizce köşenize çekilip,insan gibi , iyice dinimizi öğrenip, adam akıllı bir düşünün. Bakın dünyadan ne din düşmanları ne cahiller geldi geçti. Hiç biri de istediğine kavuşamadı. Yüce Allah(C.C) yarattığı kulunun içini de dışını biliyor zaten merak etmeyin.

Şu devirde kendine yediremeyenler zaten Atatürk'ü kötülemeye başlıyor. Yahu Atatürk'ten üstün tuttuğunuz "kişiyi" bugün bir ulusal dünya savaşı çıksa hangi biriniz o kadar askerin başına emir komuta edebilecek şekilde göreceksiniz? Nerelerde ön saflarda yer alacak? Ne kadar bilgisi var bu konularda? Ne kadar cesaretli? Ne kadar dinimizi iyi biliyor?

Şuradaki "bir noktaya" da değinmek istiyorum. Bakın Atatürk vatanı için, şimdikiler ise önce kendileri ve ailesi için uğraşıyorlar. Eskiden ne güzel söz vardı, şimdi raflara kaldırılmış gibi. "Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" diye.

Her neyse sevmiyorsan da kardeşim benim , kalkıp boynuzlarıp adama da laf etmeyeceksin! Bugün bu vatanda bağımsız yaşıyorsak onun ve tüm şehitlerimizin anısınadır. Onun vatanımız düşmüşken,bilinçi çökmüşken tekrar tüm insanları canlandırmasıdır. Hem bilinçlerini hem de cesaretlerini. Tekrar bir umut vermiştir her yaptığı konuşmada insanlara. Tekrar cesaretlendirmiştir herkesi. Yüce gönüllü şehitlerimiz ve onun önderliğinde şuan rahat nefes alıyoruz. BEn vatanımı kurtarmaya önderlik etmiş bir adama kusura bakamyın arkadaş din düşmanıdır diyemem. Zaten olmadığını anlamıyorsunuz siz. Din düşmanı olan birisi önce kendini düşünür. Kendi çıakrlarını düşünür. Velevki iyice milattan önceki yılalrdan bugüne bir göz gezdirin bakalım anlayacak mısınız? Şimdi kalınsağlıcakla!

"Bizler, sizlere karşı durmak için sevmedik Atatürk'ü! Bizler onu hep sevdik, o kendi zamanında bile şehitlerimiz tarafından, o zamanki milletimiz tarafından hep sevilmişti zaten. Aksi olsaydı ne için Başkumandan olsun? Ne için milletemizie önderlik etsin? Ne için milletimiz onun ile birlikte kurutulışa yürüsün? Ne için bağımsızlık mücadelesini onun ile birlikte versinler? Hey efendiler, siz bu insanları da inkâr etmiş olursunuz o zaman yapmayın böyle." Bu da son sözümdür.

.

• Tarja Turunen kullanıcısına yanıt
    Benim siyasi görüşüm seni ilgilendirmez benimle Türkçük diye konuşamazsın ayrıca ben Osmanlı öncesini kötülemedim hem Kanuni Sultan Süleyman nasıl Türk değil bi açıkla bana.Babası Yavuz Sultan Selim Annesi Ayşe Hafsa Hatun.
  • Tarja Turunen kullanıcısına yanıt
    Osmanlinin seceresi oguzhana uzaniyor... Senin ki?

• O kâğıt üstündedir dostum. Ben de bu kadar biliyorum ve kılıyorum. Yine de biraz araştır derim. Bir şey diyemeyeceğim.
    //Şunu da izle derim:http://goo.gl/WdKSP2 ve cuma namazı Türkiye'de kılınamayacaksa bunca imam niye kıldırıyor ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linux Kullanıcısı -- 8 Haziran 2015; 18:02:23 >
  • İngiliz aşığı oldukları için, kraliçenin ayakları altına yatmayı sevdikleri için sevmezler. Neden olacak başka
  • Oguz > bozoklar > kayi > osmanli
    Simdi turklugune laf ettigin osmanlinin seceresi bu.. seninkini yazda gorelim bakalim kimsin, nesin

• mahmudhudavendi kullanıcısına yanıt
    seceresi diyorsun Amerikayı kuranlarda İngilizler. Ama sonuçta birleşmiş milletler. Kesin bir ırk söz konusu değil.

soyum Selçuklu akıncılarına dayanıyor.Akıncılar nedir bilirsen utanman gerekir bu yazdıklarından

Anlayacağın osmanlı padişahlarından daha TÜRK'üm koçum rahat ol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarja Turunen -- 8 Haziran 2015; 18:05:39 >
  • THE LAST WARRIOR kullanıcısına yanıt
    orayı yanlış yazmışım. Ha şu da var madem TÜRKçü bir devletti neden böcek gibi yaşayanlar TÜRKlerdi elin gavuru savaşa gitmez esnaflık yapar benim garibim savaşır ve en kötü işleri yapardı.
  • ATATÜRK'ün askerleri bdp yi meclise taşıdı

Mustafa Kemal putlaştırıldı derken mecaz filan yapmıyorum.

Bayağı putlaştırıldı (Kendisine rağmen değil, bizzat kendi iktidarı döneminde, bizzat kendi kontrolünde).

“Atatürkçülük” yahut “Kemalizm” kesinlikle bir putperestlik projesidir.

“Türkler Allah’ı bırakıp Atatürk’e tapsınlar” denilerek yola çıkılmıştır.

5 Ağustos 1935 tarihli Cumhuriyet gazetesinde “Peçesini atan Türkiye” başlıklı bir haber:

Hâşâ “Atatürk yarım bir ilahtır; Türklerin babasıdır. Hiçbir Devlet şefi için hayatında bu kadar heykel dikilmemiştir. Ne Mussolini’nin, ne Hitler’in, ne de Lenin’in anıtları onunkilerle ölçülemez.”

4 Ocak 1934 tarihli Hakimiyet-i Milliye gazetesinde Aka Gündüz imzalı bir şiir müsveddesi:

Hâşâ “Atatürk’ün tapkınıyız. Herşey (O)’dur. Her yerde (O) var…”

Kemalettin Kamu’nun hezeyanını da hatırlayalım:

Hâşâ “Ne örümcek ne yosun / Ne mucize ne füsun / Kâbe Arabın olsun / Bize Çankaya yeter.”

Bu da Yusuf Ziya Ortaç’ın Mustafa Kemal tasavvuru:

Hâşâ “Yoktan var ediyor Tanrı gibi her şeyi.”

Behçet Kemal Çağlar’ın “Bizim Mevlut” saçmalığı:

Hâşâ: “Gök kubbenin altında birden dize gelerek / Gel ey 19 Mayıs, eşsiz sabah, merhaba! / Ey Samsun’da karaya çıkan ilah, merhaba!…”

Beterin beteri var. Bu da Betin’den:

Hâşâ “Atatürk ekber! Atatürk ekber! Ancak O var: Atatürk!”

Yaşar Nabi’nin ‘sanayi dini’ beyannamesiyle bitirelim:

Hâşâ “Motorların şarkısı olsun yeni bestemiz, / Yeni din ezanları minareler yerine / Bulutları püskürten bacalardan okunsun… / Ceddimiz nasıl önce tapardıysa ateşe / Öyle Cunhuriyetle doldurduk kalbimizi.”

Mustafa Kemal’in resimlerini her yere asmak, büstlerini her yere koymak, heykellerini her yere dikmek, ismini her yere vermek, “andımız”da vs. kendisine mütemadiyen bağlılık bildirmek, “Ulu Önder” ve “Ebedî Şef” diye konuşmak, yukarıdaki iğrenç metinlerle beraber düşünülmeli ve bütün bunların “yeni din” projesine ait unsurlar olduğu idrak edilmeli.

La İlale İllallah.

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.