Şimdi Ara

Antidepresan kullanıyorum.Kullanmayı düşünenlere yaşadıklarım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
21.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklaşık 18 aydır antidepresan kullanıyorum.Çok kez ilaç değiştirdim.Kullanmamın nedeni takıntılarım, paranoyaklığım,sürekli kabus görmem,ilerleyen dönemlerde hayal görme, çok kırılgan olmam, uyuyamamam uyuduğum zaman kalkamamam ve hiçbir sorunum yokken bile mutsuz olmam.Hissizleşiyorum.Sadece kötü duyguları değil, iyileri de kaybettim.Sevgi, heyecan, nefret, korku. Eskiden tek kelimesine, tek bakışına kırıldığım, günlerce uyuyamama sebep insanların artık canımı acıtamaması. Çok garip. Hayatımı film izler gibi izliyorum.İyi mi kötü mü bilemedim.İçimden bir şeylerin koptuğunu, eridiğini hissediyorum. Eskiden heyecandan titrerdim.Şimdi sürekli titriyorum. Kısacası duyarsızlaştım. İlaç mutlu etmedi, duygularımı aldı.İlaç aldığıma pişman mıyım diye çok düşündüm fakat yine olsa yine başlarım.Kullanmak isteyenlere şunu söyleyebilirim, ilaç mutlu etmiyor. Sorunlarınızı çözmüyor. Duygulanızı törpülüyor hislerinizi azaltıyor. Ağır depresyon geçirip de üstesinden gelmiş ya da gelememiş herkesin tavsiye ve tecrübelerine açığım. Fakat çok rica ediyorum depresyon geçirmemiş arkadaşlar tavsiye vermesin.Ukala olduğumu düşünmeyin lütfen. Yaşamayan ne olduğunu veya çözümünü bilemez.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Antidepresan Kullanımı: Bilinmesi Gerekenler

Antidepresanlar, depresyon, anksiyete ve diğer ruh sağlığı sorunlarını tedavi etmek için yaygın olarak kullanılan ilaçlardır. Yıllardır antidepresan kullanan kişiler olarak, bu ilaçların hem faydalarını hem de yan etkilerini deneyim edebilirsin. İşte antidepresan kullanımı hakkında bilmen gerekenler:

Faydaları:

• Depresyon ve anksiyete belirtilerini azaltabilirler
    • Kişilerin işlevselliklerini ve yaşam kalitesini artırabilirler
    • İntihar riskini azaltabilirler

Yan Etkileri:

• Mide bulantısı, baş ağrısı ve uyku sorunları gibi hafif yan etkiler oluşabilir
    • Bazı kişilerde kilo alma, cinsel işlev bozukluğu ve duygusal körelme gibi daha ciddi yan etkiler görülebilir
    • Nadiren, serotonin sendromu gibi ciddi yan etkiler oluşabilir

Uzun Süreli Kullanım:

• Bazı kişiler uzun yıllar boyunca antidepresan kullanabilir
    • Uzun süreli kullanımın etkinliği ve güvenliği hakkında araştırmalar devam etmektedir
    • Ancak, uzun süreli kullanımın yaşam kalitesinde genel bir iyileşmeye yol açabileceği düşünülmektedir

Antidepresanları Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

• Antidepresanları her zaman doktorun önerdiği şekilde kullanmalısın
    • Doktoruna kullandığın diğer ilaçlar, sağlık sorunları ve alerjiler hakkında bilgi ver
    • Yan etkileri doktoruna bildir ve gerekirse doz ayarlaması veya farklı bir ilaç denenmesi gerekebilir
    • Hamilelik veya emzirme döneminde antidepresan kullanmadan önce doktoruna danışmalısın

Antidepresanlar, ruh sağlığı sorunlarını yönetmede faydalı olabilir ancak potansiyel risklerini anlamak önemlidir. Bu ilaçları kullanmayı düşünüyorsan, doktorunla faydaları ve riskleri dikkatlice tartmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çok teşekkür ederim
  • hocam ilaç nasıl bir hissiyat veriyor? mesela gayet normal sıradan yaşayan biri alsa ne olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • panter20 kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğiniz oduna dönüyosunuz.Refleksleriniz azalır, cesaretiniz tavan yapar, heyecanlanmazsınız, sinirlenmezsiniz, çok güzel bir haber sizi sevindirmez, umursamaz olursunuz
  • Bu tür ilaçlar herkese farklı etkiler gösterebilir. Birinin alerjisi vardır balon gibi olur biri de tam tersi iyileşir.

Genelleme yapmak anlamsız doktora güvenin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu dedigin etkiler de yine psikolojik. Sen ilac kullanmadan once insanlar hep 'antidepresan kullanmayin, insani ruhsuz ve hissiz yapiyor' diyorlardi. Sende de yillarca bunun emareleri belirdi. Zamani gelip antidepresan kullaninca hu defa o zamana kadar duyduğunu hayata gecirip duyduklarinin kurbani olmaya başladin.. Yani bu bir tercih, heyecanlanmak mutlu ya da mutsuz olmak hislerini yaşamak senin ellerinde.. Nerden biliyorsun diyeceksin; yaklaşık 6 7 sene once 1.5 sene kadar ben de kullandim. Ben de senin gibi kendimi hilkat garibesi zannediyordum o dönemlerde; ama birakmamdan bu yana yaklasik 6 7 sene geçti ve şu an dönüp bakiyorum; iyi ki tedaviye devam etmişim...

O hissizlik vs; hepsi birer yanilsamadan ibaret.. anksiyete, sana oyun oynuyor. Bu şekilde sana ilaci biraktirip seni yeniden depresyona sokacak girdap gibi. Doktorunu dinle tedaviye devam et

• Ilaca hersey gozuyle bakarsan bunlari soylemen normal.

Ilac sana iyilesmen icin zemin hazirlar.Tabiri caizse mal gibi olursun.Kafan rahatlar.Bu bi firsattir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hangi ilaç
  • Asterix kullanıcısına yanıt
    Rexapin-Prozac

• Yaklaşık 10 gün Zedprex diye bir antidepresan kullandım. 8. günden sonra dediklerinize yakın şeyler yaşadım, hatta cinsel istek bile olmuyordu bende. Doktora dediğim şey sürekli uyku halim var ve duygularım değişiyor du 10 saniyede yapıştırdı antidepresanı bende bıraktım 10 günden sonra.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmiş olsun.Hep mi kullanmayi dusunuyorsun bunu ? Antidepresan almadan bu sıkıntıları aşmayı denedin mi ?

• Özgüvene katkısı oluyormu şu aralae çok zor zamanlar geçiriyorum babamın vefatı diğer sorunlar derken psikologa gidip yazdırsam işe yarsrmı etkisini 1 ayda yani kısa bir sürede hemen gösterirmi?

• Grayscale G kullanıcısına yanıt
    Antidepresanlara çok fazla önyargılıydım.Hastalıgımı başka yollarla çok defa aşmayı denedim ve gerçekten savaştım.Mental sorunlarım olduğunu kabullendim.İlacı sürekli kullanmayı düşünüyorum

• Bilgilenenüye34 kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası bir vefat haberinden dolayı başlaylacaksanız sakın başlamayın. Özgüven değil de umursamazlık verdiğinden daha rahat hissediyorsunuz

• Bende yaklaşık 3 aydır kullanıyorum takıntı, davranış ve kaygı bozukluğu yüzünden. Beni iyileştirdi, yeniden hayat verdi desem yeridir. Önceden günümün çoğu zamanında hissettiğim ve düşündüğüm tek şey vardı onlarda beni mutsuz, rahatsız eden takıntılarım. Henüz çok genç olmama rağmen hayata olan inancımı kaybetmiştim, kaygı ve stresten cinsel istek bile kalmamıştı 1-2 ay hiç bir şey yapmadan durabiliyordum ve isteğimde gelmiyordu. Tek kelimeyle aldığım her nefes sanki nefes değil boğucu sıcak bir buhar gibiydi, spor yaparken her an düşüp bayılıp, ölecek gibi hissetmek 70 yaşında ölüm döşeğinde birisi gibi hissetmenin tarifi imkansızdı. Peki ilaç şimdi bana ne yaptı ? Sürekli bir şeye odaklanmamı engelliyor böylelikle takıntılar tekrarlamıyor, fiziksel olarak rahatlamamı sağlıyorlar (Normal omuz hizası, nefes dengesi, kalp çarpıntılarının bitmesi) bana kendim için yaşamayı hatırlatıyorlar, eğlenmeyi unutmuştum, bir müzikten zevk alabilmeyi bunları tekrar edindim. Ve inanılmaz bir şey belkide en yaygın görülen yan etkisidir cinsel isteksizlik ve genel iktidarsızlık, bende ise aşırı bir isteklilik var, karşı cinsime yeniden karşı cinsimmiş gibi bakabiliyorum ve onlarla bu yönde iletişim kurabiliyorum. Geç boşalma sıkıntısı yaşar genellikle insanlar bende bu sıkıntıda yok. Yemek yerken acaba hangi lokmada boğulabilirim diye düşünmüyorum artık veya olabilecek kötü olayları kafaya takıp saatlerimi harcamıyorum, hayatın akışına uyum sağlıyorum. Uzun süredir de spor yapmak benim için bu kadar keyifli olmamıştı, her an bayılacak, ölecek gibi yaptığım sporu gayet kuvvetli bir şekilde aşırı zevkle yapıyorum. Zihnimdeki bütün kara bariyerler kalktı sanki. Onun haricinde bazı zamanlar bir takım şeylere tepkisiz kalabiliyorum iyi veya kötü olsun. Mesela normalde beni sevindirecek bir şey çok nadirde olsa hiç bir etki uyandırmıyor aynı şekilde kötü şeyler içinde geçerli ama sadece nadiren ve bazı zamanlarda. İlacıda ömür boyu kullanmayı düşünüyorum çünkü şimdi ilacı kullanırken normal bir insan nasıl olurmuş onu anladım, ben bu ilacı almadan önce gerçekten hayatı yaşamıyormuşum, hiç bir hareketim sağlıklı değilmiş. Bu ilacı aldığımda hastalığımın ne kadar ciddi bir şey olduğunu farkettim, çünkü ilaçtan önceki bozuk algıda zaten ne yaşadığınızı pek anlayamıyorsunuz. Ancak sakin kafayla analiz ettiğinizde durumun kötülüğü ortaya çıkıyor. Bu ilacı belki ömür boyu kullanmak, yaşamımdan 10-15 sene kısaltabilir, lakin uzun yaşammı yoksa kaliteli yaşammı diye soracak olursanız, ben kesinlikle kaliteli yaşam derdim.

Edit: Bu ilaçları normal bir insan kullandığında hiç bir etki göremez şimdiden söyleyeyim. Normal bir insana özgüven vermez, daha rahat olmasını sağlamaz, kafa yapmaz. Sadece saçma salak yan etkilerini gördüğünüzle kalırsınız. Hasta olmadan ilaç kullanan iyileşemez, ilacın etkisini görebilmek için öncelikle hasta bir insan olabilmek gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Underworld16 -- 15 Mart 2018; 2:22:14 >

• Aynılarını yaşıyorum kendimi 80 yaşında dede gibi hissediyorum hayat dengem şaştı resmen artık her gece Allah’a yalvarıyorum öleyim gideyim diye uç noktalarda yaşıyorum tabii dıştan mutlu gözükünce hayat sana güzel keyifçi seni diyorlar söylesem umursamıyorlar bu da insana daha çok acı veriyor. Depresan sakinleştirici ilaçlar kullanıyorum ben de pek faydası Yok hiç bir şeye umudum yok artık onu yapıyorsun suç oluyor en iyisi kendi halinde yaşamak.
  • Psikiyatri boş iş.

• Zaten öyle biriyim etkisi yine de olur mu hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: daggerboy

Zaten öyle biriyim etkisi yine de olur mu hocam?

Hiçbir fikrim yok malesef.Takıntı yoksa ilaca da gerek yok

• 17 yaşındaydım tüm yaşıtlarıma ders olsun.

Ergenliği zor yaşayanlardandım. Heves ettik filan bi gün gittik. Bu arada takıntılarım, depresyonum vardı. Çok fazla kâbus görüyordum, stresten tırnaklarım ve parmaklarımı yediğim için iğrenç gözüküyordu. Doktor yüzüme bile bakmadan dinledi ve sonrasında ilacı yazıp gönderdi. İyileşmem, tedavi vs. onun hiç umrunda değildi.

Başta 25 likle başladım. Neyse hiçbişey hissetmiyorum filan. Bu arada o sıralar ben 4 yıllık sigara içicisiydim ve 3 4 günde 1 paket bitiriyordum filan buna sonra değinicem tekrardan.

İkinci ay 50 mg a çıktı. Artık yavaş yavaş etkilerini hissetmeye başlamıştım ve arkadaşlarımla içmeye her gittiğimde kusmuklarımı temilemek zorunda kalıyorlardı.

Dördüncü ay 50 mg + 1mg yazmaya başlamıştı. 1 mg dediğime bakmayın he. Öfke kontrolü için vermişti o ilacı.

Konu sahibi kişinin dediği gibi hayatı film izler gibi izliyordum. Hiçbişey hissedemiyordum ne üzülüyorum ne sinirleniyorum ne başka bişey. En sonunda alkolü de tamamen kesmek zorunda kalmıştım. Ama 5 6 günde bi paket sigara bitirmeye başladım.

8. Ay 100mg+ 1 mg yazmaya başladı. Zombi gibi yaşıyordum resmen. Ne yemek yiyebiliyordum ne başka bişey. Sonra sanırım beni en çok sarsan darbeyi yemiştim. Erekte olmakta çok zorlanmaya başlamıştım. Bu durum baya canımı sıkmıştı açıkçası. Yeter dedim. Birden bütün ilaçlarımı çöpe attım...

(bu kesinlikle önerilmeyen tamamen yanlış bir harekettir, bunun normali doktora başvurup öyle bırakmaktır)

Bırakma kısmı çok zor geçmişti. 5 6 günde bitirdiğim sigara paketi artık 1 günde, belki 6 saatte bitiyordu. Belki böyle yaparak aptallık ettiğimi düşünüyor olabilirsiniz, size saygı duyarım, yaptıklarımın sorumsuzca olduğunun farkındayım. Ama ruhsuz, hiçbişey hissetmeden yaşamaktansa, kısa ama nefret dolu takıntılı bi yaşantıyı tercih ederim. Sonra zamanla sigarayı 2 güne azalttım, arada hala 1 günde bittiği zamanlar oluyor.

18 yaşındayım şu an ve keşke 15 yıldır antidepresan kullanan annemin sözünü dinleseydim diyorum şimdi kendi kendime. Biranın o iğrenç ama yine de seni kendine çeken tadını, öfke duymanın vücuda yaptığı etkilerin her bi gramını hissetmeyi bile özledim.

Eğer cidden büyük sorunlarınız olduğunu düşünmüyorsanız, etrafınızdaki insanlarla sosyal bağ kurmaya çalışmadan lütfen şunlara başlamayın.

Edit: Takıntılarımı yendim diyebilirim. Şüphesiz bunda ilaçların etkisi çok büyüktü.
    Anlatmaya çalıstığım şey de bu zaten.

İlaç hastalık için vardır, kafa bulmak için değil, yoksa ilaçlar sizinle kafa bulmaya başlar haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D6CFDB3D6 -- 16 Mart 2018; 11:40:20 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.