Şimdi Ara

Antifirizden Anlayanlar Hangi Çeşit koymalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 model dci aracım var orjinalinden sarı renkte antifirizi vardı şimdi değişmesi gerekiyor.Ancak bu araca organik mi inorganik mi g12 mi ne koyacağımı bilmiyorum yardım ederseniz sevinirim.

• yeşil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

yeşil
    + liqui moly katkısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Organik antifriz kullanmalısınız.
    Ayrıca antifrizin türü ile rengi arasında hiç bir bağlantı yoktur. İnorganik de kırmızı renkte olabilir, organik de. Renk işinin bir standartı yoktur.
    Önemli olan inorganik-organik karışımı yapmamaktır, yoksa başınıza iş açarsınız. Bilindik bir markanın organik antifrizini kullanabilirsiniz, aynı renk olması daha da iyi olur.
    Şahsen ben kendi aracımda Castrol Radicool SF kullanıyorum, kırmızı renkli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Organik antifriz kullanmalısınız.
    Ayrıca antifrizin türü ile rengi arasında hiç bir bağlantı yoktur. İnorganik de kırmızı renkte olabilir, organik de. Renk işinin bir standartı yoktur.
    Önemli olan inorganik-organik karışımı yapmamaktır, yoksa başınıza iş açarsınız. Bilindik bir markanın organik antifrizini kullanabilirsiniz, aynı renk olması daha da iyi olur.
    Şahsen ben kendi aracımda Castrol Radicool SF kullanıyorum, kırmızı renkli.
    aradığım cevap buydu.İçindekini tamamen boşaltacağım atıyorum içindeki inorganik ise ben boşaltıp sistemi temizlemek adına 2 3 lt su ile temizlesem sonra organik alıp koysam sıkıntı yaşar mıyım ? renklerin anlamı ömür ile mi alakalı ?
  • servisten al bence

• quote:

Orijinalden alıntı: zeytin kolonyası

servisten al bence
    servis yeşil ile sarıyı karıştırmış içim rahat etmedi ve çok kazık fiyatlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • biri organic diğeri in organic nasıl yapmış bu hatayı

• 2012 aracı kaç km de antifriz değiştirmeye götürüyorsunuz ? 2008 model hiç antifriz değişmemiş aracıma 120bin km de gittiğimde 160bin de gel dediler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 28 Ağustos 2018; 18:47:25 >
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    2-3 litre su yetmez. Eğer içindekinin inorganik olduğundan eminseniz, sistemi 3-4 defa komple su ile doldurup boşaltmanız gerek. Ek olarak soğutma sistemi temizleyiciler de kullanılabilir.

Renk olayı tamamen üreticilerin keyfine bağlı. Hangi renk boya katarlarsa, antifriz o renk oluyor.

Antifrizin cinsi, ömrü vs. renkten bağımsızdır. Renk konusunda bir standart yok maalesef.

Sizin yapmanız gereken öncelikle kullanma kılavuzunda önerilen antifrizi kullanmanızdır. Eğer yazmıyorsa veya bulamıyorsanız, OAT veya HOAT antifriz kullanmanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antor

2012 aracı kaç km de antifriz değiştirmeye götürüyorsunuz ? 2008 model hiç antifriz değişmemiş aracıma 120bin km de gittiğimde 160bin de gel dediler.
    servis 6. yılda değiştirdi ama mahvetti.
  • quote:

2-3 litre su yetmez. Eğer içindekinin inorganik olduğundan eminseniz, sistemi 3-4 defa komple su ile doldurup boşaltmanız gerek. Ek olarak soğutma sistemi temizleyiciler de kullanılabilir.

Renk olayı tamamen üreticilerin keyfine bağlı. Hangi renk boya katarlarsa, antifriz o renk oluyor.

Antifrizin cinsi, ömrü vs. renkten bağımsızdır. Renk konusunda bir standart yok maalesef.

Sizin yapmanız gereken öncelikle kullanma kılavuzunda önerilen antifrizi kullanmanızdır. Eğer yazmıyorsa veya bulamıyorsanız, OAT veya HOAT antifriz kullanmanız gerekir.
    çok sağolun.
  • quote:

bu ürünü alayımı mavi imiş rengi.

• quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

servis 6. yılda değiştirdi ama mahvetti.

Alıntıları Göster
    Özel servise gittiğimde biz değiştirmeyelim, başkasınada kurcalatma değiştirince tortu kalır, patlak çatlak çıkar belki yetkili servise git demişlerdi. Gittiğim özel servis sadece toyota bakan bir servis. Sizde böyle diyince kafam karıştı açıkcası.
  • ben sanayiden almıştım sarı antifiriz,üzerinde reno onayı felan yazıyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim kullandığım bu.sanayide daha ucuzdu belki zamlanmıştır tabi.

Antifirizden Anlayanlar Hangi Çeşit koymalıyım ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Özel servise gittiğimde biz değiştirmeyelim, başkasınada kurcalatma değiştirince tortu kalır, patlak çatlak çıkar belki yetkili servise git demişlerdi. Gittiğim özel servis sadece toyota bakan bir servis. Sizde böyle diyince kafam karıştı açıkcası.

Alıntıları Göster
    Yetkili servis bakım yaparken arayıp tüm sıvıları değiştirmemiz lazım dedi komple boşaltıp yenisini koyacağız dedi ama üstüne yeşil eklemiş bitek gidip randevuydu vs uğraşmaktansa kendim yapacağım bişey olsa bile üzülmem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Servisin kullandığı antifriz Total supra gibi bir şey. Su ile karıştırılmaz, ekstra uzun ömürlü antifriz grubunda geçer. Dci motor 5.8 litre gibi soğutma suyu alır. Araçta olanda Total glacelf supra'dır büyük ihtimalle.

• quote:

Orijinalden alıntı: acc4

Servisin kullandığı antifriz Total supra gibi bir şey. Su ile karıştırılmaz, ekstra uzun ömürlü antifriz grubunda geçer. Dci motor 5.8 litre gibi soğutma suyu alır. Araçta olanda Total glacelf supra'dır büyük ihtimalle.
    ürünü inceledim açıklamada renaultta üst derece performans veriyormuş sağolun bunu alayım
    ancak kırmızı renkli ve su ile karıştırılır yazıyor ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.