Şimdi Ara

Antifriz Değişimi Öncesi Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar.2002 model 1.4 clio aracımın antifrizini değiştirmeyi düşünüyorum.Aracımda mevcutta yeşil renkli antifriz var.İlk sorum şu olacak würth ün organik kırmızı renkli antifrizini kullanmayı düşünüyorum bir sorun olur mu, renk önemli mi ? İkinci sorum ise antifriz değişimi yaparken yeni antifriz koymadan önce yine aynı markanın radyatör temizleyicisini kullanıp sistemi temizlememi önerir misiniz ?

Teşekkürler.

• antifiriz rengini değiştirmenizi önermem. kanalları tıkayabilirsiniz. araçta ne renk antifiriz varsa aynısından koyun.

radyatör temizleyicisi kullanmak iyi fikir olabilir. ama mutlaka aynı renk antifiriz ekleyin. yeşilse yeşil kalsın.
  • Cevabınız için teşekkürler öncelikle.Kullanım kitapçığında da antifriz rengi ile ilgili de bir bilgi bulamadım zaten.Sanırım araçta alındığı günden beri bu renk antifriz kullanılıyordur.Bende temizleme yaparak aynı renk antifrizle devam edeyim o zaman.
  • Araç bakır radyatör ise (genelde 2000 öncesi) inorganik
    Alüminyun radyatör ise organik antifiriz kullanılmalı

içinde inorganik varsa organik konursa tepkimeye girip kalıntılar bırakıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Hocam peki aracıma en uygun antifriz için en doğru bilgiyi nasıl alabilirim, yani radyatörün malzemesinin cinsi gibi şeyleri nasıl öğrenebilirim.Sanırım şu anki antifrizim inorganik çünkü yeşil renkli.
  • Hocam arkadaşlar yazmış ama ben de fikirlerimi ve yaptıklarımı yazayım.
    Etkili bi boşaltma yapmak istiyorsanız blokta su tapası varsa (%90 vardır) radyatörle beraber onu da söküp blokta kalan antifiriz ve pislikleri de tahliye etmiş olursunuz.
    Motor soğuduktan sonra (imkan varsa) termostatdan sonra hortum sokup, söktüğün tapadan tamamen duru su gelene kadar suyu açarsan blok da temizlenir. Bu işlemi radyatöre de yaparsanız, temiz olan sistemde ısı transferi daha kolay olup hararet sorunu da kolay kolay olmaz.
    Motor bloğu su tapası (Lada)
    Antifriz Değişimi Öncesi Yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaconda41 -- 23 Şubat 2019; 13:56:51 >

• erdullah E kullanıcısına yanıt
    Radyatör alüminyun ise gri renkte olur

İçinde yeşil varsa tamamen bosaltmanız lazım, içimde yeşil antifiriz kalmayana kadar yıkayıp inorganik koyabilirsiniz yada hiç uğramayıp inorganik antifiriz ile devam edebilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Hocam arkadaşlar yazmış ama ben de fikirlerimi ve yaptıklarımı yazayım.
    Etkili bi boşaltma yapmak istiyorsanız blokta su tapası varsa (%90 vardır) radyatörle beraber onu da söküp blokta kalan antifiriz ve pislikleri de tahliye etmiş olursunuz.
    Motor soğuduktan sonra (imkan varsa) termostatdan sonra hortum sokup, söktüğün tapadan tamamen duru su gelene kadar suyu açarsan blok da temizlenir. Bu işlemi radyatöre de yaparsanız, temiz olan sistemde ısı transferi daha kolay olup hararet sorunu da kolay kolay olmaz.
    Motor bloğu su tapası (Lada)
    Hocam peki bu işlemi sanayide yapan bir yer bulabilir miyim, kendim pek anlamıyorum açıkçası Dediğiniz gibi temizlik yapmak lazım sonuçta 17 yaşında araba ve sanmıyorum ki şu ana kadar böyle bir temizlik yapılmış olsun.Ha ısıtmasında en ufak bi problem yok o ayrı ama ben motorun soğutma sisteminin sağlığı açısından düşünüyorum bu temizliği, o sırada da ısıtma tesisatı da temizlenmiş olur hem.

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

Radyatör alüminyun ise gri renkte olur

İçinde yeşil varsa tamamen bosaltmanız lazım, içimde yeşil antifiriz kalmayana kadar yıkayıp inorganik koyabilirsiniz yada hiç uğramayıp inorganik antifiriz ile devam edebilirsiniz
    Sanırım aracın alıştığı antifrizle devam etmek en mantıklısı Temizlik yaptıktan sonra aynı renkle devam.
  • erdullah E kullanıcısına yanıt
    Sanayide temizlik yapan yerler (özel makineler ile) gördüm ama sadece radyatörü mü yoksa sistemi komple mi temizliyor bilmiyorum, sorman lazım.
    Sistem komple temizlenirse hem fanı daha geç açacak, hem de fan daha kısa süre çalışacak. Temizlikten sonra fandan ve hararet göstergesinden anlarsın zaten. Değişen bişey yoksa ya zaten temizdir, yada temizlik etkili olmamıştır.
    Benim daha etkili uygulamalarım var da "anlamıyorum" dediğin için bahsetmiyorum. Hem biraz riskli, hem de iyice emin olana kadar sürekli takip etmen gerekiyor.
    Kolay gelsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.