Şimdi Ara

Antifriz kaç derecede donar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, kış mevsiminde arabayı sürmeyi pek sevmediğim için akü kutup başlarını söküp cama örtü çekip camı açık bırakıyorum.
    Fakat dalgınlıktan ötürü 3 gün önce camı açmayı unuttum, kapılar kilitli kaldı anahtar elektronik olduğu için. Düz girişte yok kapıda, çilingirden başka çare yok, fakat bir süre böyle yatsın istiyorum araba.
    Şimdi konumuza geçeyim
    Araba bir miktar su eksiltti, yedek su deposunda ki antifriz seviyesi az-orta şekilde.
    Yaz mevsiminde bir miktar çeşme suyu eklemiştim, kaldı mı içinde bilmiyorum ama yüksek ihtimalle buhar olup gitmiştir. Yüksek ihtimalle saf antifriz var şuan araba da, kırmızı ile yeşil antifriz karıştırıldı benden habersiz akraba tarafından, şuan halen kırmızı ve yeşil antifriz var yedek su deposunda.
    Memleketim Sivas, Sivas'ın soğuğu çok sert olduğu için korkum var. Konuyu çok uzattığım için özür diliyor, bilgi sahibi arkadaşlardan detaylı cevap bekliyorum. Teşekkürler...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Saf antifiriz -12 de donar. Sizin araçta bulunan kullanıma hazır antifiriz ise kullanım oranına bağlı donma oranı -40 lara kadar çıkabilir.

Farklı renkte antifirizler karıştırılmamalı, su olarakta çeşme suyu kullanılmamalı.

Uygun bir zamanda tamamen boşaltıp sıfırdan koydurmak iyi olacaktır.

• oldbeer O kullanıcısına yanıt
    Akrabanın çok bilmiş tavrı yüzünden karışık ikisi hocam, benlik değil durum :(
    Acep donma riski olabilir mi? Bir tık az çünkü yedek su deposunda ki antifriz seviyesi.

• Yedek su deposunda bir miktar azalmış olması sorun teşkil etmez. -20 -30 ları görmediğiniz sürece donmaz. 

Çok teşekkür ediyorum. Mekanik konusunda fazla bilgim yok, sanırım yedek su deposunda su varsa radyatör'de de vardır. Öyle değil mi? Ek olarak, bazen -20 hatta -25 bandında düştüğü oluyor şehrin.

• adnanbeyss A kullanıcısına yanıt

Yedek su deposunda gördüğün 1-2 litre su haricinde, marka modele göre değişmekle birlikte toplam sıvı miktarı ortalama 6-7 litredir. Su donsa bile siz aracı çalıştırmadığınız sürece sorun olmaz.

Çok teşekkür ederim ♥️

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Boruların catlama ihtimalı var bence alınacak risk değil üzerine antifiriz eklenmeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç nedir?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.