Şimdi Ara

Antivirüs sıralama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    1.Avast indirme:
    2.Bitdefender
    3.ClamAv

Kaynak: Justin Pot makeusof yazısı

Windows için:
    Avast! Free Antivirüs 7:

Avast! Free, 150 milyonu aşan ve her gün aralarına yenileri eklenen kullanıcı sayısıyla en popüler antivirüs programlarının başında gelmektedir. Zararlı yazılımlara karşı anlık anlık olarak sizi koruyan farklı sekiz koruma kalkanına sahiptir. Bu nedenle gerçekten geniş kapsamlı bir arayüze sahiptir.

Gelin görün ki son zamanlarda Avast! giderek daha yavaş taramalar, yüksek sistem kaynak kullanımı ve performans düşüşlerine yenik düştü dersek hiç de yanlış olmaz. Belki de bunca zamandan sonra yaşadığı bu durgunluğa çözüm olarak gerçek bir yenilenmeye ihtiyacı vardır.

İndir106.52 MB
    avast! Free Antivirus
    Bedava Antivirüs Programı
    Microsoft Security Essentials 4.1:

Microsoft bir şeyi istediği zaman, istediği şeyi elde etmeyi gerçekten iyi bilen firmaların başında geliyor. Bu noktada Microsoft Security Essentials'ı Windows 8 üzerinde Windows Defender adıyla varsayılan antivirüs programı olarak kullanıcılara sunarak neredeyse pazarda Avast! Free Antivirüs kadar yüksek sayıda kullanıcıya sahip olmayı başardılar.

Windows ile entegre olarak gayet kabul edilebilir algılama oranlarıyla birlikte gayet hızlı çalışan bir antivirüs olarak dikkat geçiyor ama gelin görün ki bir antivirüs programı olarak işlevleri yeterli düzeyde değildir. Özetlememiz gerekirse Microsoft Security Essentials arka planda işini sessizce yapmaya çalışan bir antivirüs görüntüsünü bizlere sunuyor.

Arka planda işini sessiz sedasız yaptığı için birçok kullanıcının tercihi olarak görülmesi de gayet doğal olarak karşılanmalıdır.

İndir10.58 MB
    Microsoft Security Essentials
    Ücretsiz Microsoft Antivirüs Programı
    Avira Free Antivirus 2013:

Eğer antivirüs programlarından bahsediyorsak, Avira için Alman kalitesinin ve yüksek performansın birleşimi demek hiç de yanlış olmayacaktır. Yakın zamana kadar Avira'nın adı genel olarak sıkıcı pop-up reklamlarıyla anılmış olsa da bir antivirüs programını bu tarz konularla değerlendirmek pek doğru olmayacaktır.

Neyse ki Avira Free Antivirüs 2013'le birlikte bu can sıkıcı pop-up reklamlarına bir son verilmiştir. Kurulum sırasında programın tarayıcı araç çubuğunu yüklerseniz sizlere güvenlik özellikleriyle ilgili birçok ilginç bilgi sunacağı gibi bunun yanında izleme engelleyici ve bir web sayfası ayrıştırıcı özelliği de sizlere sunuyor.

İndir1.99 MB
    Avira Free Antivirus
    Ücretsiz Antivirüs Programı
    AVG AntiVirus Free 2013:

AVG Antivirüs Free 2013 sürümüyle birlikte büyük bir gelişme kaydetmiş ve bir anda birçok basamağı birlikte atlamış. Özellikle Metro arayüzüne benzetilen yeni kullanıcı arayüzü gerçekten mükemmel. Yeni gelen buton modelleri eski sürüme göre gerçekten çok başarılı.

Özellikle yenilenen antivirüs algılama motoru, AVG'nin ödevini gerçekten en iyi şekilde yaptığının bir göstergesi. Öyle ki algılama oranı neredeyse Avast ile aynı düzeyde ve yapılan geliştirmeler sayesinde performansı en hızlı antivirüs programlarının arasında kendisine bir yer bulmasını sağlamış gibi görünüyor. Ayrıca program kurulumu sırasında bilgisayarımıza kuracağımız araç çubuğu sayesinde gizliliğimizi korumamıza da yardımcı oluyor.

Kaspersky

Kaspersky Lab tarafından hazırlanmış olan Kaspersky Anti-virus yazılımı ile bilgisayarınızı tehdit edebilecek her türlü içerikten koruma imkanı sunan, gelişmiş bir antivirüs yazılımıdır.

E-posta algılama, keylogger engelleme, anlık mesajlaşma programları ile bütünleşik çalışma, programın özelliklerinden sadece birkaçıdır.

Özellikleri:
    Virüs, Trojan ve worm algılama özelliği vardır
    Spyware ve adware engelleme özelliği vardır
    Gerçek zamanlı koruma sunar
    E-posta koruma özelliği vardır
    Internet tarayıcıları ile bütünleşik çalışarak internet trafiğini kontrol altında tutabilir
    Java ve Visual Basic betiklerini tarama
    Sistem dosyalarını ve çalışan uygulamaları kontrol altında tutar
    Malware içerikli siteleri engelleme özelliği vardır
    Gelişmiş koruma ve kurtarma özelliği
    Zararlı içerik bulaşmış bilgisayarlara rahatlıkla kurulabilir ve sistem taraması yapılabilir
    Kurtarma diski oluşturarak bilgisayarı tehlike anında tekrar eski haline döndürebilir
    Gizlilik koruma özelliği vardır
    Keylogger algılama ve engelleme özelliği
    Otomatik virüs veritabanı güncelleştirme
    Anlık mesajlaşma programları ile gelebilecek tehlikelere karşı koruma sağlar
    Tam sistem tarama özelliği ve kritik bölümleri tarama özelliği vardır
    Tarama işleminde ilerleme yüzdesini, taranan dosya sayısı ve o an taranan dosya ismini görüntüleme
    Gizlilik temizleme özelliği ile internet geçici dosyaları, çerezler vb. kalıntıları temizleyebilir
    Sistem geri yükleme noktası oluşturma özelliği
    3. parti yazılımları tarama özelliği vardır
    Tarama ve algılama geçmişini grafiksel olarak görüntüleme
    Windows Vista ve Windows 7 işletim sistemleri için masaüstü araç eklentisi ile kolay kullanım
    Antivirüs algılama ve tarama seviyesini ayarlama imkanı
    Algılanan zararlılar için sesli ve görüntülü uyarı özelliği yanında e-posta ile anlık bilgilendirme özelliği
    Oyun modu ile tam ekran oyunlar açıkken bazı program ayarlarını otomatik olarak devre dışı bırakabilir (Ör: sesli ve görüntülü uyarı)
    Tema desteği ile program görünümü değiştirilebilir
    Program ayarları yedeklenebilir ve tekrar yüklenebilir

Bitdefender

BitDefender Antivirus Plus 2012, virüslere, casus yazılımlara kimlik hırsızlarına ve hesap avcılarına karşı bilgisayarınızı korurken sistemi yormayan yapısıyla da kullanıcı dostu bir arayüz sunuyor. Program bulut temelli servisleri sistemi yormadan korurken, sosyal medyadaki güvenliğinizi sağlıyor.

Özellikleri:

Virüs ve diğer zararlı yazılımlara karşı en son teknolojiyle donatılmış savunma.
    Tüm internet kullanımınızı, e-postalarınızı ve anlık mesajlaşma trafiğinizi gerçek zamanlı olarak tarar.
    İki farklı proaktif savunma teknolojisi ile yeni nesil tehlikelere karşı etkin güvenlik.
    Çevrimiçi aktivitelerinizi takip eden tüm casus yazılımları engelleyerek kişisel bilgilerinizi koruma.
    Alışveriş, banka ve diğer çevrimiçi hesaplarınızı korur.

Kredi kartı bilgilerinizi çalmaya çalışan tüm internet sitelerini engeller.
    E-posta, web veya anlık mesajlaşma aktiviteleriniz sırasında kullandığınız kişisel bilgilerinizi gizler.
    Konuşmalarınızı özel şifreleme yöntemi ile şifreleyerek korur.

Yahoo! ve Windows Live Messenger anlık mesajlaşma yazılımlarındaki konuşmalarınız şifrelenerek korunur.
    Bilgisayarınızdan aldığınız verimi azaltmaz.

Geliştirilmiş tarama teknolojisi ile güvenli olduğu belli olan dosyaları atlayarak tarama hızını arttırır ve sistemdeki işlemci yükünü azaltır.
    Dizüstü bilgisayarlar için geliştirilmiş modu ile pil ömrünü azaltmaz.

• Faydali bir paylasim olmus

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel bilgi sağol... Bence en iyisi Avast gerçekten çok kullanışlı ve işe yarar...
  • AZ biraz hort olacak ama napalım lazım oldu işte :)

Şimdi her yerde 2013-2014 yılının en iyi anti-virüs yazılımı sıralamaları dolaşıyor.
    Ve çoğu siteye göre de Bitdefender lider gözüküyor. Ya gerçekten iyi bir AV ya da reklama en yüksek parayı bu AV basmış.

ehh... Benimde Kaspersky'nin 15 gün sonra süresi doluyor. Kaspersky ile mi devam etmeli yoksa başkasına mı geçmeli?

Sizlerin önerebileceği AV'ler nelerdir?
  • Haa bir de Microsoft Security Essentials hakkında fikirlerinizi alabilirsem ne mutlu bana :)
  • Comodo en iyısi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En İyi Antivirüs Programı
    8 yıl önce açıldı
    Android Antivirüs Önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GunslingeR085

Comodo en iyısi

hocam comodo bana görede iyi ancak herşeye izin için soruyorya deli ediyor adamı tamam benden izinsiz hiçbirşey olmuyor ama gına geliyor bir yerden sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: copywriter

AZ biraz hort olacak ama napalım lazım oldu işte :)

Şimdi her yerde 2013-2014 yılının en iyi anti-virüs yazılımı sıralamaları dolaşıyor.
    Ve çoğu siteye göre de Bitdefender lider gözüküyor. Ya gerçekten iyi bir AV ya da reklama en yüksek parayı bu AV basmış.

ehh... Benimde Kaspersky'nin 15 gün sonra süresi doluyor. Kaspersky ile mi devam etmeli yoksa başkasına mı geçmeli?

Sizlerin önerebileceği AV'ler nelerdir?

Hort mort devam:)
    Önerim kesinlikle norton 360 olcak gerçek ten harika kasper, bitdefender yeni sürümleri denedim
    norton gerçekten bir adım önde
  • Aynı durumu Kaspersky ile yaşadım ve halen de yaşamaya devam ediyorum. Değiştirmeme sebep olarak lisansın bitmesi haricinde bir de bu var.
    Özellikle her oyunda, skyp v.s. gibi uygulamalarda, bazı web sitelerinde sertifika için izin istiyor. Tam oyunun en heyecanlı yerindeyim, pat oyun aşağı iniyor sağ alttan bana sırıtıyor. Lanet ettim bir yerde
  • Ronaldinho26 kullanıcısına yanıt
    Norton kullanmıştım eskiden, sessiz sakin ama sık sık yaptığı ufak güncellemeler ile beni memnun etmiştir.
    Ancak 360'dan önceki sürümleri sistemi çok kullanıyordu. Şu anda durum nasıl bir deneme sürümü indirmek gerek gibi.

Haa... bir de şu var ki PC'de pek virüs göremiyorum. Ya ben iyi kullanıyorum ya da Kaspersky çok iyi çalışıyor.
    Gerçi raporlara göre şimdiye kadar PC'de 4 tehdit algılanmış sadece. Onların da 1'i yüksek riskli.

Hani insan düzgün, iyi, güzel, hoş çalıştığından da emin olamıyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: copywriter

Norton kullanmıştım eskiden, sessiz sakin ama sık sık yaptığı ufak güncellemeler ile beni memnun etmiştir.
    Ancak 360'dan önceki sürümleri sistemi çok kullanıyordu. Şu anda durum nasıl bir deneme sürümü indirmek gerek gibi.

Haa... bir de şu var ki PC'de pek virüs göremiyorum. Ya ben iyi kullanıyorum ya da Kaspersky çok iyi çalışıyor.
    Gerçi raporlara göre şimdiye kadar PC'de 4 tehdit algılanmış sadece. Onların da 1'i yüksek riskli.

Hani insan düzgün, iyi, güzel, hoş çalıştığından da emin olamıyor :)

Sistem kullanımı olayını çok iyi halletmiş norton ondan eminim ne açılış süresi değişti ne tam tarama yaparken
    kasmalar oldu.Bende AV konusnda çok meraklı bir mahlukatım :)
    ve son çıkanların hepsini denedim özellikle şunu söyliyeyim bitdefender gerçekten güzel ama performans özellikle açılış yavaşlığı, devreye girmesi inanılmaz geç oluyordu
    win 8.1 pro normalde 15-20 saniyede açılırken bitdefender 45-50 sn civarıydı ayrıca tarama yaparken oyun oynuorum ben ve çok etkiliyor 360da bu sıkıntıları hiç yaşamadım
    kasperde güzel ama norton 360 v 21.01 özellikle kullanıcı arayüzü çok güzel olmuş bütün ayarları çok rahat anlayarak basitçe yapıyorsun
    Kesinlikle tavsiyem deneme sürümünü indir daha önceki antivirüsleri tamamen kaldır regeditten dahil hiç bir dosya kalıntısı olmasın ve rahatına bak

Norton 360 deneme sürümünü indirdim.
    Adı üstünde deniyoruz, bekleyip göreceğiz
  • Yaklaşık 5 aydır Norton 360 kullanmaktayım ve bilgisayarıma hiç mi virüs bulaşamıyor dedim ama gerçeklerle geçen hafta karşılaştım. Yedeklerimi depolamış olduğum 1 tb lık hdd, mi bir kaç dosyanın lazım olmasından dolayı şirketteki bilgisayarıma takmam la taşınabilir hdd de virüs bulması çok uzun zamanını almadı. Virüs uyarısını görmem le şaşırdım. Şirket bilgisayarlarında nortonun ticari antivirüs programı bulunmakta ve anladım ki kişisel bilgisayardaki norton 360 virüs bulaşmasına tam engel olamıyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

Yaklaşık 5 aydır Norton 360 kullanmaktayım ve bilgisayarıma hiç mi virüs bulaşamıyor dedim ama gerçeklerle geçen hafta karşılaştım. Yedeklerimi depolamış olduğum 1 tb lık hdd, mi bir kaç dosyanın lazım olmasından dolayı şirketteki bilgisayarıma takmam la taşınabilir hdd de virüs bulması çok uzun zamanını almadı. Virüs uyarısını görmem le şaşırdım. Şirket bilgisayarlarında nortonun ticari antivirüs programı bulunmakta ve anladım ki kişisel bilgisayardaki norton 360 virüs bulaşmasına tam engel olamıyormuş.

detaylara bakmak lazım hdd sürekli takılımıydı mesela 360ın olduğu pc de
    veya bulduğu virüs detayı neydi gibi ama tabi negatif bir durum
    geçen bende aynı şeyi yaşadım sonra güvenlik geçmişine baktım ki ben o klasörü
    2 ay önce dışlamışım
    burdaki örnekte olduğu gibi durumlar olabiliyor bazen

• copywriter kullanıcısına yanıt
    hocam oyun modu varsa ancak ozaman ileti almazsın
    taşınabilir sadece evimdeki kişisel bilgisayarımda takılı ve başka bir bilgisayarda o güne kadar hiç takmadım. Detayları en kısa zamanda ss olarak atarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FoxPark

taşınabilir sadece evimdeki kişisel bilgisayarımda takılı ve başka bir bilgisayarda o güne kadar hiç takmadım. Detayları en kısa zamanda ss olarak atarım.

bazen bunlar oluyor
    açıkçası hiçbir şekilde tam korunuyoruz diye bir şey yok ama çok önemli virüs,keylogger, vs bunları bulsun yeter
    3 güvenlik duvarı 3 av kullansak bile net olduğu sürece tehditlere açığız
    zaten net ne demek fırsat ve tehdit paradoksu
    herkes sıcak(Eskişehir Çok Soğukda) güvenli günler

• Kaspersky sanırım en son test sonuçlarına göre bitdefender'dan 1. almıştı KIS 2014 güzel olmuş bir süre kullandım, şuan değişiklik olsun diye NIS satın aldım sonuçta symantec kalitesi ve hiç kasmıyor sistemi tavsiye ederim.
  • @Ronaldinho26 arkdaşımızın tavsiyesi üzerine Norton 360 deneme sürümünü kurdum ama yorumlardan sonra aklım iyice karıştı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.