Arkadaşlar bir el atın nolur hiç bilgim yok bu konuda.
Ben 2007 senesinde, bulunduğum ilde vasat olan bir okuldan 84.84 diploma notu ile mezun oldum.Yanlış hatırlamıyorsam bölümümde 4.düm. Bu okulu seçmememin sebebi aobp'nin çalışkan öğrencilere fazla gelmesiydi. Okul öğrencileri genelde tembel olduklarından başarılı öğrenciler yüksek puana sahip oluyorlardı. Bu yüzden bu okula girip 2007 senesinde mezun oldum.
2008 de össye girdiğimde okulumdan 72 puan geldi. Bu puan sayesindede iyi bir yerlere girdim.
Şimdi tekrar ösyye girmek istiyorum ama sistem değişmiş. Bu puana kaç gelir bunu öğrenmem lazım. Sorduğum arkadaşlarım 50 53 arası gelir dediler bende not hesabımı ona göre yaptım.Şimdi sitelerde gezinirken şöyle bir yazı buldum;
Örnekteki gibi 2009′da 90 olan AOBP, 2010′da 90×5=450 olabilir. Düz liseli için 450×0,15=67,5 puan sınav puanına eklenecek. 2009′da bu öğrenci 90×0,8=72 puan almıştı
Yani burdaki durum tam beni anlatmıyor mu? Ama tek farkı benim ortalamam 90 değil, 84,84 dü ama bana gene de 72 gelmişti. Bunu hesaplamayı bilen varsa yardımcı olursa çok çok sevinirim. 400 puan almak istiyorum ve bu duruma göre arada 17 puan fark var :/ Aşağı yukarı bir puan verebilir misiniz?
en yüksek 60 geleceğini düşünürsek sana da ortalama 55 falan gelir diye düşünüyorum.
Arkadaşım çok teşekkür ederim peki bu durum benim girmek istediğim yerinde puanını düşürür mü? Ben 390 puanlık bir yer hedefliyorum o zaman okul puanlarındada 10 15 puanlık bir azalma olmaz mı?
evet durum taban puanlarının, en yüksek puanlı yerler da dahil, 15 puana yakın azalacağını gösteriyor.
O zaman bu puan düşmesinin mantığı nedir ki? Aynı şey olmuyor mu?
taban puanları ösym ayarlamıyor. biz tercihlerimizle belirliyoruz. puanın düşmesi seni şöyle etkiler: senin sınav başarın okul başarından daha önemli olacak sınav puanının hesaplanmasında. yani aynı netlere sahip iki kişi arasındaki okul puanından kaynaklı uçurum eskiye göre çokkça azaldı demektir. eski öss sisteminde en başarılı 80 puan alirken orta halli öğrenci 50 60 arası alıyordu. bu da 20 20 puan demekti. ama şimdi buı fark eskiye göre daha az.
bu arada hangi bölümü bitirdin? ben fizik bitirdim.
Arkadaşım sana nasıl teşekkür etsem az. Ben işletme okuyorum bölümümü çok seviyorum finansman alanında yüksek lisans yapmak istiyorum ama hazır fırsatım varken derslerimin de sayılma durumu varken yeni bir üniversitenin diplomasını almak istiyorum. Ben 3. sınıftayım şu an. Hedefim tm1den 390 400 arası puan alabilmek. edebiyatlarım türkçem fulle yakın ancak matematik 2 berbat. Şimdi geometri çözerek arayı kapatmak istiyorum umarım olur. Bilirsin finaller artı alese hazırlanırken birde buna çlaışmak zor geliyor insana.
kolay gelsin sana kardeşim. aynı evreleri ben de atlattım. en sonunda da masterı bırakıp hayalimdeki bölümü okumaya karar verdim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme