Şimdi Ara

AOC E2243FWs 21.5' Monitörün Bilgisayarı Kapatması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, elimde AOC E2243FWs 21.5" monitörü var. Masaüstü bilgisayarıma takılıyken bazen 15 dakikada bir bazen 2 saatte bir bilgisayarım yeniden başlıyordu. Hep kasada sıkıntı var diye düşünüyordum. Sonra laptopuma taktım ve hiçbir problemi olmayan laptop kapandı. Monitörün adaptöründe sıkıntı olabileceğini söylediler.

Arıza monitörde midir yoksa monitörün adaptöründe midir?

• Selam,

İkisinde de olabilir. Öncelikle aynı adaptörden bulup, denemeniz lazım. Aynısından bulunamıyorsa; aynı elektrik değerlerini ve soketini içeren bir adaptör de olabilir (birebir aynı adaptör olmadığı için monitör hiç açılmaya da bilir.
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Öncellik cevabınız için teşekkür ederim.

Gidip adaptörün aynısından aldım yaklaşık olarak 4 saattir çalışıyor. Henüz bir sıkıntı çıkmadı ve sanırım ilk defa bu kadar dayanıyor. Kapandığı takdirde elektronikçiye gitmek mecburiyetinde olacağım :).

Tek sıkıntı laptopa bağlı olan vga kablosunu monitöre takarken çok ince elektriklenme gördüm umarım bir sıkıntı yaratmaz.

Düzenleme: Bilgisayar yine aynı şekilde yaklaşık 6 saat açık durduktan sonra kapandı ilk defa bu kadar uzun dayanmıştı. Sizce sorun nerede olabilir? Elektronikçiye sordum VGA kartında sorun olabilir dedi ama bana pek güvenilir gelmedi konuşması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ManuEngineer -- 2 Aralık 2018; 2:3:33 >
  • Rica ederim.

Adaptör seçeneği elenmiş oldu. Muhtemelen monitörde kaçak gibi bir durum veya başka bir sorun olabilir. Bu tarz sorunların ummadık yerlerden çıkabileceğini de ekleyeyim.
    Teşekkürler.

Elektronikçiye tamire bıraktım. Pek güvenmiyorum bu tarz yerlere fakat el mahkum. Bakalım hayırlısı artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManuEngineer

Teşekkürler.

Elektronikçiye tamire bıraktım. Pek güvenmiyorum bu tarz yerlere fakat el mahkum. Bakalım hayırlısı artık.
    Rica ederim.

Yetkili teknik servisine ücret karşılığı bıraksanız daha iyi olurdu.
  • Resmi bir servis bilgisine ulaşamadım. 😊

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Elektronikçi çalıştırdım herhangi bir problemi yok dedi. Çok enteresan gerçekten.

Hocam monitörü alt kata taktım alt katta kapanmadı. Üst katın topraklamasından kaynaklı bir sıkıntı olabilir mi?

Üst katta topraklama var mı yok mu emin değilim buata prize kablo geliyor ama alt katta kapanmayınca aklıma sadece bu ihtimal geldi.

• Geçen gün söyle bir bilgi okudum aslında geçici bir çözüm. Monitörü bağladığın prizin toprak bağlantılarınıni elektrikçi bandı gibi yalitkan bir bantla kapayıp prizi takip dener misin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ManuEngineer

Hocam monitörü alt kata taktım alt katta kapanmadı. Üst katın topraklamasından kaynaklı bir sıkıntı olabilir mi?

Üst katta topraklama var mı yok mu emin değilim buata prize kablo geliyor ama alt katta kapanmayınca aklıma sadece bu ihtimal geldi.
    Dediğim gibi bu tarz durumlarda her şey ihtimal dahilinde.
  • Yine kapandı. :)

Kesin olan tek şey laptop zorlandığı zaman kapanıyor.

Şöyle anlatayım. League of legends de yüksek grafik gerektiren, fps'in düştüğü anlarda eğer laptopa bu monitör bağlıysa laptop kapanıyor, fakat eğer monitör laptopa bağlı değilse herhangi bir sıkıntı olmadan devam ediyor.
  • 1 Haftadır çözemedim problemi. Yok mu daha önce böyle bir şey yaşamış birisi?
  • laptop'un çözünürlüğü monitörden daha mı düşük ? eğer monitör daha yüksekse daha çok sisteme yük bindiğinden oluyor diyeceğim, laptop çok ısınıp termal korumaya almak için kendini çat diye kapatıyor olabilir. sıcaklıkları test eder misin monitör bağlıyken.
  • designr kullanıcısına yanıt
    Sadece laptopta olmuyor ki. 2 farklı kasada da oldu aynısı.

Evet daha düşük bu arada. Yine deneyeceğim dediğinizi teşekkürler :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.