Şimdi Ara

AOC G2460VQ6 vs BenQ Zowie RL2455

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıktaki iki monitör arasında kaldım. Bilgisayarımda GTX 1060 var. Hoparlörlerinin kalitesi önemli değil. Displayport ve hdmi çıkışları var bilgisayarımda.

Baktığım zaman ikisinin de özellikleri neredeyse birebir aynı. Çok ufak bir fiyat farkı var aralarında.
    https://www.epey.com/monitor/karsilastir/93435-93486/aoc-g2460vq6_benq-zowie-rl2455/

İki monitörden biriyle ilgili bir tecrübeniz varsa paylaşabilir misiniz?

• Belli ki hayır :'(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben aoc modelini kullanıyorum genel olarak memnunum fakat ips panele alıştıktan sonra tn panel renk açısından vasat.Benq modelini kullanmadım fakat 4ms gecikmeli ips panel veya olmadı va panel monitör daha iyi bir tercih olabilir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatic

Ben aoc modelini kullanıyorum genel olarak memnunum fakat ips panele alıştıktan sonra tn panel renk açısından vasat.Benq modelini kullanmadım fakat 4ms gecikmeli ips panel veya olmadı va panel monitör daha iyi bir tercih olabilir bence.

ama 4ms gecikmeli ips panel sahibi monitörler süper pahalı =/ 800tl'den daha fazla vermek istemiyorum. Aoc'den genelde sizin gibi herkes "eh yani memnunum" şeklinde bahsediyor :D çok ortalama bir beklentim var yani. Hafta sonu da vatan bilgisayara gidip kendi laptopumu bağlamak suretiyle deneyeyim diyorum.
  • Ben bugun 770e asus vg245he aldım sanki asus daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: road35

Ben bugun 770e asus vg245he aldım sanki asus daha iyi

Nereden aldın acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: lamert

quote:

Nereden aldın acaba?

Gitti gidiyor Mediamarkt bitmiş ama sanırım sonuncudu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Viewsonic vx2428j vs Aoc 24g2sp
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lamert

quote:

Nereden aldın acaba?

Gitti gidiyor Mediamarkt bitmiş ama sanırım sonuncudu

Evet öyle görünüyor :'(

Neyse teşekkür ederim yine de.
  • Maksimum kart varsa şuan 780 tl ye alabilirsiniz. 50 tl maksipuan 30 tl gitti gidiyor indirim yapıyor direk

• quote:

Maksimum kart varsa şuan 780 tl ye alabilirsiniz. 50 tl maksipuan 30 tl gitti gidiyor indirim yapıyor direk

Maalesef

Güzelmiş gerçekten de monitör :D içim gitti.
  • lamert L kullanıcısına yanıt
    Laptop kullanacaksanız büyük ihtimalle 60hz üzeri desteklemeyecek yani 75hz almanızın bir mantığı yok.
  • selam.bende aynı ıkılemde kaldım. ve samsung ls24d330 var nasıl bı monıtordur? bu 3u arasında cok kararsızım. samsung daha ucuz oldugu ıcın ona yoneldım bıraz ama kararsızım bende sızıngıbı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatic

Laptop kullanacaksanız büyük ihtimalle 60hz üzeri desteklemeyecek yani 75hz almanızın bir mantığı yok.

Aslında gtx 1060 ekran kartı ve displayport 1.4 çıkışı olması sebebiyle hiç düşünmemiştim destekler mi diye ama şimdi içime bir kurt düştü. Yarın yine de laptopu aldığım yeri arayıp sorayım.

quote:

selam.bende aynı ıkılemde kaldım. ve samsung ls24d330 var nasıl bı monıtordur? bu 3u arasında cok kararsızım. samsung daha ucuz oldugu ıcın ona yoneldım bıraz ama kararsızım bende sızıngıbı.

Samsung'la ufak farkları var aslında. AOC 75 Hz, Samsun 60 Hz ama öte yandan Samsung'un renk derinliği gerçek 8bit iken AOC'nin 6bit+FRC.

Zor seçim gerçekten eğer @Fatic 'in de dediği gibi 75Hz kaldırmayacaksa o kadar fazladan para vermeye hiç gerek yok.

• saolun. Şöle söliyeyim eskiden e2461 vardı aocun belkı hatırlarsınız. O monıtoru sattım ve pısman oldum. Samsungda sankı ona benzıyor özellik ve görünüş açısından. O yüzden bıraz ona yatkınım fakat g2460da 75hz o aklımı karıstırıyor. Samsung overclock edılemezmı acaba bılgınız varmı

• quote:

Orijinalden alıntı: desncr

saolun. Şöle söliyeyim eskiden e2461 vardı aocun belkı hatırlarsınız. O monıtoru sattım ve pısman oldum. Samsungda sankı ona benzıyor özellik ve görünüş açısından. O yüzden bıraz ona yatkınım fakat g2460da 75hz o aklımı karıstırıyor. Samsung overclock edılemezmı acaba bılgınız varmı

Şu anda laptopu yüklendim vatan bilgisayar'a gidiyorum. İki ürün de mağazada var gibi. İkisine de takıp bakacağım. Kısmet artık hangisinin görüntüsü daha çok hoşuma giderse bayılacağım parayı. Alırsam buraya da yazarım deneyimimi.

• Hayırlısı bakalım

• desncr D kullanıcısına yanıt
    hocam LG 24MP29G ürünü dikkatimi çekti, almayı düşünüyorum bi araştır.IPS panel, 75 hz, 1ms Mrb, 5ms gtg, Freesync özellikleri ön plana çıkıyor.vatan gitmişken onada bak derim.
  • @nuri504 bahsettiğiniz ürünü bulamadım internette ama zaten dün monitörü vatan bilgisayardaki çalışanları kanser etmek suretiyle aldım.

samsung ls24d330 / AOC G2460VQ6 / BenQ Zowie RL2455 monitörlerini rica ettim yan yana dizdiler ve hepsini bilgisayarıma bağlayarak oyun ve videolar üzerinde deneme yaptım. Öncelikle itiraf etmeliyim ki hepsi çok kaliteli ve tatmin edici görüntüler veriyor fakat ancak yan yana koyup da aynı görüntüyü açtığımız zaman aradaki farklar belli oluyor.

Benim gözlemim: AOC'nin karanlık görüntüleri oyun oynarken kolay görmenizi sağlayan teknolojisi aynı zamanda renklerin bozulmasına neden oluyor. Özelliği kapatabiliyorsunuz ama yine de renkler diğer iki ekran kadar iyi olmuyor.

Samsung'a gelirsek diğerlerinden çok daha ucuz fakat 75 Hz olmadığı için çok yanaşmadım almaya fakat bunu dert etmeyecek herkese tavsiye ederim. Zira fiyatı da çok daha uygun.

Not: Monitörü aldım bir heves koşarak eve geldim kurdum ve sağ alt köşede ölü pikselle karşılaştım. Adamları çok uğraştırdım diye orada test ettirmek istememiştim hakikaten malım. Neyse zart diye değiştirdiler monitörü ama tabii "oh 50tl ucuza aldım derken" 20tl fazladan taksi parası vermiş oldum.

eyyorlamam bu kadar.
    hayırlı forumlar.

• Saolun,çok yardımcı oldunuz.samsung s24d330da akıcılık ve tenk konusunda bir sorun yoktu heralde.overclock özelligi varmıs sanırım.görüntüde sıkıntı yoksa alacağım.

• lamert L kullanıcısına yanıt
    Pardon, yanlış yazmışım.Ürünün ismi Lg 24mp59g.Karar vermekte zorlandım ama sonunda lg yi aldım.Menmunum tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.