Şimdi Ara

AÖF 2. Üniversite Okumak(Sınavsız vs Ygs)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben makine mühendisliği öğrencisiyim,2.sınıfa geçmek üzereyim hayırlısıyla.Ama bir yandan da kendimi geliştirmek,mesleki hayatımda işe yarayacak bişeyler katmak amacıyla, AÖF'den ikinci bir bölüm okusam mı diye düşünüyorum.Sanırım AÖF lisans öğrencilerine ve mezunlarına sınavsız 2.üniversite adı altında bir hak tanıyor.Şimdi size bununla ilgili bikaç sorum var.Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

-Bildiğim kadarıyla sınavsız 2.üniversite harçları sınavla girilen AÖF harçlarına göre daha fazla.
    Ben bu sene öylesine ygs'ye girdim ve fena sayılmayacak bi puan yaptım,yani sonuç olarak barajı geçerek AÖF tercih etmeye hak kazandım.Size sorum şu,lisans öğrenimi devam eden bir öğrenci ygs'den tercih yaparak AÖF'den 2.üniversite okuyabilir mi ? Yani üniversitesindeki kaydını sildirmeden-dondurmadan ?

Bunu sorma amacım eğer ki böyle birşey mümkünse boşuna sınavsız 2.üniversite ayağına fazladan harç vermek istemiyorum.Çünkü hali hazırda sınava girmişim ve AÖF tercih etme hakkım var.

Diğer bir sorum da AÖF'den 2. bir bölüm okuyacaksam hangi bölümü okumalıyım ? Mesleki hayatımda hangi bölüm benim işime daha çok yarar ?

Şimdiden teşekkürler.

• valla canınız hanği bölümü istiyorsa onu istanbul üniv aöften atatürk aöf ve anadolu aöf ten 2.üniversite uygulaması ile okuyabilirsiniz.
    bide ün.sınavı ile girerseniz muaf ders hakkından faydalanamassınız 2.üniverste uygulaması ile gerersenizistanbul ve atatürk aöf bu hakkkı veriyor bütünleme sınavları var. ben ist üniv aöfteyim bilyiorum. öğrenci temsilcimiz var.
    anadolu aöf muafiyet ne ün sınavı ile girene nede 2,ün ile giren hiç birşey vermiyor bütünleme sınavı bile yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerleyeksan -- 14 Mayıs 2013; 16:36:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniziminkızı290

valla canınız hanği bölümü istiyorsa onu istanbul üniv aöften atatürk aöf ve anadolu aöf ten 2.üniversite uygulaması ile okuyabilirsiniz.
    bide ün.sınavı ile girerseniz muaf ders hakkından faydalanamassınız 2.üniverste uygulaması ile gerersenizistanbul ve atatürk aöf bu hakkkı veriyor bütünleme sınavları var. ben ist üniv aöfteyim bilyiorum. öğrenci temsilcimiz var.
    anadolu aöf muafiyet ne ün sınavı ile girene nede 2,ün ile giren hiç birşey vermiyor bütünleme sınavı bile yok.

Teşekkür ederim yorumunuz için,İstanbul Üniversitesini düşüneceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALEXİST

Merhaba arkadaşlar ben makine mühendisliği öğrencisiyim,2.sınıfa geçmek üzereyim hayırlısıyla.Ama bir yandan da kendimi geliştirmek,mesleki hayatımda işe yarayacak bişeyler katmak amacıyla, AÖF'den ikinci bir bölüm okusam mı diye düşünüyorum.Sanırım AÖF lisans öğrencilerine ve mezunlarına sınavsız 2.üniversite adı altında bir hak tanıyor.Şimdi size bununla ilgili bikaç sorum var.Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

-Bildiğim kadarıyla sınavsız 2.üniversite harçları sınavla girilen AÖF harçlarına göre daha fazla.
    Ben bu sene öylesine ygs'ye girdim ve fena sayılmayacak bi puan yaptım,yani sonuç olarak barajı geçerek AÖF tercih etmeye hak kazandım.Size sorum şu,lisans öğrenimi devam eden bir öğrenci ygs'den tercih yaparak AÖF'den 2.üniversite okuyabilir mi ? Yani üniversitesindeki kaydını sildirmeden-dondurmadan ?

Bunu sorma amacım eğer ki böyle birşey mümkünse boşuna sınavsız 2.üniversite ayağına fazladan harç vermek istemiyorum.Çünkü hali hazırda sınava girmişim ve AÖF tercih etme hakkım var.

Diğer bir sorum da AÖF'den 2. bir bölüm okuyacaksam hangi bölümü okumalıyım ? Mesleki hayatımda hangi bölüm benim işime daha çok yarar ?

Şimdiden teşekkürler.

Benim bildiğim kadarıyla;

ikinci üniverste harçları diğer aöf bölümlerinden yüksek değil, aynı. (İktisat bölümünde okuyorum dönemlik 205 lira yatırıyorum.)

Bir bölümde örgün okurken ygs'den tercih yapıp yeni bi bölüme zaten yerleşemezsin. Mecburen ikinci üniverste programıyla kayıt yaptıracaksın.

İkinci niversitede istediğin bölümü koşulsuz seçebilirsin. Bütünlemeler kalktı. Sadece iknci üniversite alakalı değil tüm Aöf'de. Tek ders sınavı diye bi uygulama başladı. Pek bilgim yok. Ama tamamıyla Aöf ile aynı standartlarda eğitim. Hiçbir ayrımı yok. Tek fark sınavsız kayıt alması.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mikacan

quote:

Orijinalden alıntı: ALEXİST

Merhaba arkadaşlar ben makine mühendisliği öğrencisiyim,2.sınıfa geçmek üzereyim hayırlısıyla.Ama bir yandan da kendimi geliştirmek,mesleki hayatımda işe yarayacak bişeyler katmak amacıyla, AÖF'den ikinci bir bölüm okusam mı diye düşünüyorum.Sanırım AÖF lisans öğrencilerine ve mezunlarına sınavsız 2.üniversite adı altında bir hak tanıyor.Şimdi size bununla ilgili bikaç sorum var.Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Benim bildiğim kadarıyla;

ikinci üniverste harçları diğer aöf bölümlerinden yüksek değil, aynı. (İktisat bölümünde okuyorum dönemlik 205 lira yatırıyorum.)

Bir bölümde örgün okurken ygs'den tercih yapıp yeni bi bölüme zaten yerleşemezsin. Mecburen ikinci üniverste programıyla kayıt yaptıracaksın.

İkinci niversitede istediğin bölümü koşulsuz seçebilirsin. Bütünlemeler kalktı. Sadece iknci üniversite alakalı değil tüm Aöf'de. Tek ders sınavı diye bi uygulama başladı. Pek bilgim yok. Ama tamamıyla Aöf ile aynı standartlarda eğitim. Hiçbir ayrımı yok. Tek fark sınavsız kayıt alması.

yök başkanı söyledi ama henüz alınmış bir karar yok. lafta da kalabilir.uygulamayı görmek lazım.

• Açıköğretim çıkmış soruları www.hizlikitapci.com sitesinde bulabilirsiniz.
  • Bugün telefonuma öğrencisi olduğum üniversiteden şöyle bir mesaj geldi :"Sevgili ogrencimiz:YOK-SIS uzerinden sagladigimiz verilere gore 2. Universitede ogrenim gormekte oldugunuz tespit edilmistir.Bu yuzden ogrenci 1/2 katki payinizi odemek durumundasiniz.YOK-SIS bilgilerinde hata varsa lutfen ogretim biriminizin ogrenci islerine muracaat ediniz." Aynı zamanda da aöf iktisat 1. sınıf öğrenciyim. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ÜNİ de kredisiz dersler??
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.