Şimdi Ara

AÖF KREDİLİ SİSTEM HAKKINDA BİLGİ (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
838
Cevap
18
Favori
220.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim kardeşim çok işime yaradı cevabın. . İkinci döneme geçtiğimizde aldığın dersleri yine yazarsan çok sevinirim. Ben gene hatırlatırım ozaman Kendine iyi bak

Herkeze başarılar sınavda Ortalamayı yükseltmemeniz dileğiyle...
  • İlgin için sağol kardeşim. Ama orası çok karışık net bir bilgi yok. iyi günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: woxow

quote:

Orijinalden alıntı: istcool

arkadaşlar sınavda çıkan sorular özellikle şuralardan çıkıyor koyu yazılmış yerlerden çıkıyor vs. diyebilirmiyiz ?

sadece koyu olanlar değil. onlar önemli ama heryerden gelebiliyo. eskiden geçmiş sınavlara bakmak çok rahat yetiyodu insana. şimdi kitaplar değişsede konular aşağı yukarı aynı olduğu için yine geçmiş sınavlara bakmakta fayda var.
    şu murat yayınımıdır nedir onun anlatımlı soru bankasını aldım 7. dönem kitap fiyatı 30 liraydı. bana yetti. ünite başına yaklaşık 50-60 soru var o kadar soruda tüm içeriği kapsıyo. ezberlemeye falanda gerek yok 3-5 kere bakıp çözünce ve sınavda soruyu görünce tanıyosunuz yapıyosunuz. baştan kitaptan çalıştım ama çok bayıyo insanı ve basit bir anlatımı cümleleri dolandırarak yapmışlar insanı bezdiriyo, kitaplar berbat hazırlanmış insan 15 dakika çalışıp 45 dakika dinlenmek istiyo :d

aynen Hocam katılıyorum sana bende aldım o kitabi 50 soru çözüyorum sonra bırakıyorum kitabi :D
    kursa yazılıcam yapaçak bir şey yok ..

• Ben Adalet 1. Sınıftayım. Murat yayın soru bankasını aldım 25 TL ye ünite başı 70 soru fılan var sanırım. Hiç bakmadım ona. o sorulara bakarak geçme ihtimalimiz varmı bu aksam bu kıtaba ve geçmiş sorulara abanayım. Murat yayın soru bankası ne kadar başarılı vizede tecrübe eden varmı??
  • Merhabalar arkadaslar
    Bu sene AOF Isletme 1. sınıfi 2. defa aldim (bu sene tekrarliyorum) - ve bu donem ilk 2 oturuma maalesef giremeyecegim.
    Bir sekilde bu sene de kalirsam (2. kez) okuldan atiliyor muyuz - yoksa kredili olarak devam mi ediyoruz - bilgisi olan var mi acaba ?
    Saygilarimla
  • sunu bilen birisi cevaplar mi??

stratejik yonetim çan 59 diyor ben 50 almisim. bu not final notu olsaydi kalir miydi gecer miydi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enduluslucoban

sunu bilen birisi cevaplar mi??

stratejik yonetim çan 59 diyor ben 50 almisim. bu not final notu olsaydi kalir miydi gecer miydi?

dc en kötü dd olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucuß3

quote:

Orijinalden alıntı: enduluslucoban

sunu bilen birisi cevaplar mi??

dc en kötü dd olurdu

eyvallah ustadim saol. peki ortalama kabul edilen not her zaman cc midir?

• quote:

Orijinalden alıntı: EM4

Arkadaşlar Murat açık öğretim de ff not aralığı 0 - 25 e düşürüldü demişler. Doğru mu bu acaba ?

link??

• iyi günler sorum biraz uzun olucak lakin kafam çok karışık sorularıma cevap verebilirseniz çok sevinirim 1. sorum ben işletme 4.sınıftayım 3. sınıftan 3 dersim kalmıştı ingilizce1 tvs ve iş ve sosyal güvenlik hukuku. şunu anlayamadım geçensene yıllık sisteme göre 3 dersten kalınca üst sınıfa geçilmiyordu ama benim 3 dersimin kalmasına rağmen 4.sınıf derslerini alıyorum bu nasıl oluyor?

bide alttan şu an güz döneminde ingilizce1 ve tvs alıyorum bide bahar dönemindede sosyal güvenlik hukuku alacağım galiba yanılıyorsam düzeltiniz

2. sorum ise ben ders seçimi yaparken türk dili ve ingilizce 3 ü bidahaki güze bıraktım yani şu an alttan sadece ingilizceyi almış oluyorum ve baharda iş hukukunu alacağım tvsde zaten 4.sınıf dersi oldu ben güz döneminde alttaki derste dahil hiç birini yani 4. sınıf derslerini veremezsem bütün derslerden kalırsam tekrar aynı şekil bidahaki güz döneminde alttaki derslerle birlikte yani aynı şimdiki aldığım dersler gibi alacakmıyım

eğer alacaksam o bıraktığım 2 derside yani bidahaki güze bıraktığım türk dili ve ingilizce 3 ü le birlikte alabilirim değilmi yani türk dili ve ingilice 3 de dahil edeyim diyorum edersem 40 kredi yapıyor 40 kredi aşmış mı oluyorum yoksa alabiliyormuyum tam hatırllamıyorum ama ders seçimi yaparken hepsini birden alabiliyordum galiba ama hatırlamıyorum

cevap verirseniz çok sevinirim

• bu sınav bi havika dostum
  • quote:

bu sınav bi havika dostum

iyi miydi sınavın? benim 2 ders kötü geçti
  • quote:

Orijinalden alıntı: reactor1111

quote:

bu sınav bi havika dostum

iyi miydi sınavın? benim 2 ders kötü geçti

cumartesi saat 14 de olan 2. oturum dersleri sıkıntı yaptı biraz ama diğerleri çok süper geçti . pazar günküler hele çok şukelaydı

• 0-32 FF gelir diyen arkadaş baya bi yanılıyor.

Geçen yıl ingilizceden ortalaması 25 olan adam nasıl DD ile koşullu geçti. Geçen yıl idare hukukundan 29 alan vatandaş nasıl DD ile koşullu geçti.

Yani not ortalaması 0-32 olan FF ile kalacak diye bişey yok. Çünkü bunun bi standartı yok, sınava girenler belirliyor çıtayı. Zaten 25.in altında alanlar değerlendirmeye alınmıyor o yüzden ortalama 25.ten aşağı gelemiyor.

Sizin tespitinize göre 32 ve altı alanların ortalamaya alınmaması gerekirdi ki işte o zaman bu dediğiniz tutarlı olur. AÖF.nin tablosu örnek tablodur, o tabloyu genellemeyelim.
  • Başarı notu hesabında alt sınır uygulanması nedir?

Merkezi açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan bölüm ve programlarda öğrencilerin notlarını BDS katılabilmesi için ham başarı notlarının belirli bir baraj değerini aşması gerekmektedir. Başka bir deyişle ders bazında Başarı Notuna Alt Sınır (BNAS) uygulanmaktadır. Başarı notuna alt sınır değeri (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler hariç) 25’tir.

Bunun anlamı şudur; başarı notu 25 ve altında ise o öğrencilerin notu değerlendirmeye, yani o ders için başarı notu ortalaması hesabına katılmaz. Böylece tüm derslerde başarının belirli bir düzeyinin altına düşmesi engellenmiş olur. 25’in altında başarı notu alan öğrenciler o dersi tekrar almak zorundadırlar.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerin başarı notunda 100 ile 70 arası alınan notlar AA ile CC arasındaki harf notlarına dönüştürülecektir. 60 ile 70 arası alınan notlar DD-DC-CD harf notlarına dönüştürülecek ve öğrenciler 2.00 genel not ortalamasını sağlamaları halinde başarılı olarak kabul edilecektir. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerin başarı notuna uygulanacak alt sınır değeri 60 olarak belirlenmiştir. Bu derslerden 60’ın altında başarı notu alan öğrenciler o dersi tekrar almak zorundadırlar.

Başarı notu alt sınırının altında kalan öğrencilere FF harf notu verilir. Bu öğrencilerin notları başarı notlarının ortalaması hesabında dikkate alınmaz. Başarı notuna alt limit uygulanmasının amacı, aşırı düşük notlarla öğrencilerin BDS istatistiği üzerindeki olumsuz etkisini ortadan kaldırmaktır.

• arkadaşlar benim son senem.yalnız 3.sınıftan kalma iktisada giriş ve genel muhasebe derslerim var. genel muhasebe 65 ama iktisat 40 idi vizede.finalde muhasebe iyi geçti fakat,iktisat şüpheli. şimdi ben iktisat'tan geçer not alamazsam kesin kalıyor muyum.yoksa bu derste kredili sisteme dahil mi ? yani şartlı falan geçme durumum var mı ? teşekkürler
  • kafama takılan birşey var arkadaşlar...

Örneğin birinci dönem derslerinden bir tanesinden (yapılan çan eğrisi, 2.0 ve üstü şartı vs gibi hesaplamalar sonucunda) kalınıyor....

İkinci dönem dersler de ise çok yüksek notlarla bütün derslerden geçiliyor...

İkinci dönem derslerinin yüksek not ortalamasının Birinci dönemde ki kalınan derse bir etkisi olur mu?

Yani ikinci dönem ile birinci dönem derslerinin notlarının birbirine etkisi var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maratbilgin

kafama takılan birşey var arkadaşlar...

Örneğin birinci dönem derslerinden bir tanesinden (yapılan çan eğrisi, 2.0 ve üstü şartı vs gibi hesaplamalar sonucunda) kalınıyor....

İkinci dönem derslerinin yüksek not ortalamasının Birinci dönemde ki kalınan derse bir etkisi olur mu?

Yani ikinci dönem ile birinci dönem derslerinin notlarının birbirine etkisi var mı?

eğer dersin FF flansa seneye alacaksın. eğer D serisi bi dersse 2 nin üstünde bi gno varsa geçersin.
  • quote:

quote:

eğer dersin FF flansa seneye alacaksın. eğer D serisi bi dersse 2 nin üstünde bi gno varsa geçersin.

FF den direk kalındığını biliyorum.... Benim sorduğum soru biraz farklı...

Örneğin 1. dönem derslerinin ortalaması 2.0 dan düşük ve bu dersler arasında bir tane CD li ders var... Bu durumda bu dersten kalınıyor...

İkinci dönem bütün dersler yüksek ve ikinci dönem not ortalaması da yüksek...

Böyle bir durumda birinci dönem dersleri ve ikinci dönem dersleri toplanıp işlemlerden geçirilip sonuca gidildiğinde not ortalaması 2.0 ın üzerinde oluyor... Bu durumda birinci dönemdeki CD li dersten geçilmiş oluyor mu?

Bilmem anlatabildim mi...

Yanıtın için de teşekkür ederim...

• quote:

quote:

quote:

FF den direk kalındığını biliyorum.... Benim sorduğum soru biraz farklı...

Örneğin 1. dönem derslerinin ortalaması 2.0 dan düşük ve bu dersler arasında bir tane CD li ders var... Bu durumda bu dersten kalınıyor...

İkinci dönem bütün dersler yüksek ve ikinci dönem not ortalaması da yüksek...

Böyle bir durumda birinci dönem dersleri ve ikinci dönem dersleri toplanıp işlemlerden geçirilip sonuca gidildiğinde not ortalaması 2.0 ın üzerinde oluyor... Bu durumda birinci dönemdeki CD li dersten geçilmiş oluyor mu?

Bilmem anlatabildim mi...

Yanıtın için de teşekkür ederim...

tamam işte .o yılın GNOsu 2 nin üstünde olursa geçersin o derstende.

farzı misal ; 1. dönem 3 tane DD var gerisi eh işte diyelim dno 1.85 diyelim. 2 . dönem yine d serisi dersin var yada cd . ama ortalaman 2 küsür ve gno 2 nin üstü. bütün derslerden geçersin seneye almazsın. sadece F dersleri vermezsin istersen 3.5 olsun ortalaman. bilmem anlatabildim mi

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.