Şimdi Ara

Aöfe nasıl kayıt olunur?ygsye girdim peki sonra?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar başlıkta derdimi kısaca özetlemek istedim 10 yıldır okul işlerinden uzak kaldım bu sene ygsye girdim 220 puan aldım bazı sorularım var cevaplarsanız çok makbule geçer.

1-Girmek istediğim bölüm 202-411 puan arası 2050 kişi almış geçtiğimiz senelerde.Şimdi bu puanlar sırf ygsden alınan puanlar mı okul puanları da dahil mi?
    2-Yeterli puanı aldım gibi gözüküyor kontenjana takılmazsam başvuruyu ne zaman yapacağım lysden sonra tercihler yapılıyor o zaman tercih mi yapacağım bende?Yoksa 31 ağustosta başvurular varmış gidip direkt başvurumu mu yapacağım?

• 1. YGS sonuçlarında sadece YGS puanlarınız olur. LYS sonuçları açıklandığında YGS puanlarınıza yerleştirmede kullanılmak üzere lise diploma notu temel alınarak ortaöğretim başarı puanınız da dahil edilir.
    2. Temmuz ayında tercih bildirmeniz gerekli. Ancak yerleştirme sonucunuza göre kayıt yaptırabileceksiniz.
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    yani hocam 220+diploma notum olarak puanım ortaya çıkacak peki merak ettiğim birşey daha var bölüm tercihi aöf kayıt sırasında mı yapılıyor yani tercih kağıdında sadece açıköğretim olarak seçeceğim sonra kayıt sırasında mı bölüm seçeceğim yoksa direkt bölüm tercih edecek miyim lys açıklandıktan sonra?Bir de lysye girmeme gerek yok değil mi sonuçta ygs üzerinden değerlendirme yapılacak.Çok teşekkür ederim hocam bu bilgiler benim için çok önemli Allah razı olsun
  • 1. Temmuz ayındaki tercih döneminde ÖSYM'nin yayınlayacağı kılavuzdan istediğiniz açıköğretim bölümlerini tercihlerinize yazıyorsunuz. ÖSYS tercih sonuçları açıklandığında yazdığınız herhangi bir bölüme yerleştirilirseniz sonuca göre kazandığınız bölüme eylül ayında kayıt yaptırabiliyorsunuz.
    2. Aynen, LYS'ye girmenize gerek yok. Tabi kendinize güveniyor, 220'den daha yüksek puan yaparım diyorsanız girip girmemek size kalmış bir şeydir.
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ediyorum bu sınava bile hazırlanamadım malum iş güç çocuklar derken zaten ygs üzerinden alınacak lysnin bana bir artısı yok sanırım aslında benden geçti işim ve mesleğim var çok şükür ama altından kalkabilirsem hem çocuklarıma örnek olmak adına hem de işimde ilerlemek yeni şeyler öğrenmek adına açıköğretim okumak istiyorum hayırlısıyla.Yardımların için çok teşekkürler inşallah senin de isteyip dilediğin ne varsa kolayca ayağına gelsin inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.