Şimdi Ara

aöften makine mühendisliğine geçebileceğim bir önlisans bölüüm var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hukuk ikinci sınıf öğrencisiyim bölümümü seviyorum ama hep sözel, matematik hiç yok hem biraz kafa dağıtabileceğim hem de dgsye girip tamamlayabileceğim bir sayısal bölüm tavsiye edebilir misiniz

• Web tasarımı ve kodlama öneriyorum DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçtim. Normalde örgün olarak makine mühendisi mezunuyum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı anda iki tane örgün lisans okuyamazsın, hukuktan kaydını sildirmen gerekecek DGS ile kazandığın zaman. Ya da hukuktan mezun olduktan sonra başlamalısın, o durumda da okurken askerlik için okula ara vermen gerekebilir sanırım.

Bilgisayar programcılığından bilgisayar-yazılım-endüstri-fizik-kontrol otomasyon mühendisliklerine geçiş var diye biliyorum. TYT'ye girmeden bu sene kayıt yaptırabilirsin. AÖF'de harç ücreti ödüyorsun.

Elektrik enerjisi üretim bölümünden de mekatronik ve elektrikle ilgili mühendisliklere geçiş var diye biliyorum ama 2. üni kapsamında okunmuyor tytye girmek gerekiyor sanırım ve stajı var bu bölümün

DGS kontenjanları bu sene baya azaldı iyi üniversitelerde. Kontenjanlar böyle devam ederse iyi üniversitelere geçiş eskisi kadar kolay olmayacaktır.

• LaciRomantik kullanıcısına yanıt

Hocam makinede gördüğünüz mat fizik gibi ortak dersleri bilgisayara geçince saydılar mı?

• taha178 kullanıcısına yanıt

Hepsini saydılar. Mat,fizik,edebiyat gibi ana derslerin yanında istatistik, lineer cebir vb. dersler ve seçmeli dersleri dahi saydılar (bilim felsefesi vs.) Bu arada hazırlık sınıfı olan üniversiteler için yds puanınıza göre (egede 60 yetiyordu.) hazırlıktan da muaf oluyorsunuz  

• Hocam bilgisayardan ziyade daha somut bir şeyler yapabileceğim bir alan istiyorum ve hocam bilgisayar okurken derslere giriyor muydunuz yoksa sadece sınavlara mı giriyordunuz

hukuk okurken önlisansı okuyup hukuk bitince dgsye girmeyi düşünüyordum,askerliğe gidecek bir durumum yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

İyiymiş hocam, dersler sayılırken ege'nin %30 ingilizce olması dil açısından problem olmadı mı?(Türkçe ders ingilizce yerine sayılmıyor ya onun için diyorum.) Bir de iki tane yani hem lisans hem önlisans transkripti vermenize izin verdiler mi yoksa sadece lisans transkripti mi verdiniz?

O ingilizce olan derslerin hepsi zaten sadece bilgisayar mühendisliğine ait olan dersler, sayılması mümkün değil yani. Önlisanstaki hiç bir ders sayılmıyor bu arada, web tasarım ve kodlama sadece dgs'ye girmeye yarıyor ne yazık ki.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

tamam hocam teşekkürler

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.