Arkadaşlar merhaba, Bilgisayar mühendisliği okuyorum, mevcut okuluma yatay geçiş ile geldim. Sayılmayan derslerimden ve buradaki önkoşul sistemi yüzünden adam akıllı ders alamıyorum. Min 1,5 sene daha var gibi mezuniyet için. Bu dönemde 3 ders alabildiğim için artık darlanmaya başladım evde. Kpss'ye asılıp yüksek bir puan alırsam bir yerde çalışmaya başlayabilir miyim? Yani bir yandan okul diğer yandan işi devlet kabul ediyor mu? |
KPSS ile Devlette Yazılım Mühendisi Olmak: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Perspektifi
Bilgisayar Mühendisliği KPSS ile Devlete Ataması Var Mı?
Evet, Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunları, KPSS puanları ile devlette yazılım mühendisi olarak çalışabilirler.
Bilgisayar Mühendisliği Mezunları KPSS'ye Girer Mi?
Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunları, devlette yazılım mühendisi olarak çalışmak için KPSS'ye girerler.
Devlette Bilgisayar Mühendislerinin Atama Puanları
Bilgisayar Mühendislerinin devlette atanabilmek için aldıkları KPSS puanları, her yıl değişmektedir. Güncel atama puanlarını KPSS'nin resmi internet sitesinden kontrol edebilirsiniz.
Bilgisayar Mühendisliği Mezunları Hangi Kurumlarda Çalışabilirler?
Bilgisayar Mühendisleri, KPSS puanları ile aşağıdaki gibi kurumlarda yazılım mühendisi olarak çalışabilirler:
- Bakanlıklar
- Kamu Kurum ve Kuruluşları
- Üniversiteler
- Belediyeler
Bilgi Teknolojileri Alanında Kariyer Olanakları
Günümüzde bilgi teknolojileri alanı hızla gelişmekte olup, Bilgisayar Mühendisleri için çok çeşitli kariyer olanakları bulunmaktadır. KPSS ile devlete yerleşerek, bu alanda uzmanlaşabilir ve başarılı bir kariyere sahip olabilirsiniz.