Şimdi Ara

AORUS AD27QD | 27' IPS - WQHD - HDR - 144Hz (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
9
Favori
34.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    HDR sadece kullanacağınız zaman açık olmasi gereken bir şey. O yüzden kapali tutuyorum devamlı. O çubuğa gerek kalmıyor.

Kalibrasyon tftcentral'in yayınladığı ayarları kullanıyorum. Memnunum.

Preset Mode Standard

Brightness 35 (başta karanlik gelebilir, göz sagli ve renk dogrulugu icin düşük brightness iyi)

Contrast 50

Gamma 3

Color Temperature User Define

Red: 96 green: 98 blue: 100

Overdrive: balanced

ÖNEMLİ UYARI
    Son çıkan F08 firmware güncellemesini yüklemeyen var ise yüklemesin. F07 de kalın.
    F08 da bir bug mevcut, monitör ayarlarınız sistem/monitör kapandıktan sonra otomatik reset yiyor ve load settings yapamıyorsunuz. Her güç kesintisinde yeniden brightness contrast v.b ayarları yapmak zorunda kalıyorsunuz. Düzeltme gelir yakında o zamana kadar F07 de kalın. F08 guncellemesi yapmis olan var ise de F07 e geri donuluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 23 Eylül 2019; 11:35:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• shockwave error kullanıcısına yanıt
    Aynen F08 indirmeyin !!!!

Ama dostum oyunlarda aktif ettiğin zaman o çubuk baz alınmıyor mu oyun içi ayarlarda ?

• KarulMania K kullanıcısına yanıt
    Hayir alınmaz. O sadece Windows sdr ortami baz aliyor.
    Şahsi tavsiyem oyunlarda zaten HDR açma. Ben açmıyorum hiç.
    Çünkü hem hdr açtığın zaman gsync/freesync kapatmak zorunda kalıyorsun. Hem monitoru 120hz e çekiyorsun. O kaybı istemiyorum.
    Hemde hdr in hakkını veren oyun yok denecek kadar az, hala tam hdr oyun adam gibi yok piyasada. Hakkini veren olsa da onlar içinde en az hdr600 veya hdr800 monitor gerekli. Bizdeki hdr400. Giriş seviyesi yani.

Ama youtubadan hdr içerik tuketirken veya hdr film izleyecegin zaman açabilirsin. Oyunlara göre nitekim daha iyi sonuç veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 23 Eylül 2019; 17:26:43 >
    aim stabilizer içinde gsync/freesync kapatman gerekiyor dimi seninde ?
  • KarulMania K kullanıcısına yanıt
    aynen. aim stabilize açmıyorum zaten. ben daha çok single oyunlar oynadığım için gerek kalmıyor. ama daha rekabetçi oyunlarda, fps'i 144hz e kitleyip freesync kapatarak aim stabil açılabilir.
  • Gigabytein aim stabilizer olarak nitelendirdiği backlight strobing firmalar adını kendine göre farklı koyuyor eğer açılırsa ekran flicker free özelliğini kaybeder

https://www.blurbusters.com/faq/motion-blur-reduction/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 23 Eylül 2019; 23:32:41 >
  • Arkadaşlar aranızda hem AORUS AD27QD hem de Msi Optix MAG271CQR kullanan var mı?

MSI MAG serisi monitörlerde hoşuma gitmeyen bazı durumlar oldu onları şu konumda belirttim:
    https://forum.donanimhaber.com/msi-optix-mag-monitorler-icin-ayar-tavsiyeleri--140101549

Bu monitörü elden çıkarıp AD27QD ya da Samsung LC27HG70 kovalamalı mıyım?
    Hocam, bu nedir anlamadım. Hdr açıyorsun Gsync/Freesync devre dışı. Aim stabilizer açıyorsun yine Gsync/Freesync devre dışı. Bu teknolojiler şuan için birlikte çalışmıyor mu? Öyleyse bir oyuncu için ne anlamı kalıyor ki?
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    AD27QD>CHG70>MAG271CQ

Msi ın bu monitörünün paneli samsung tarafından üretiliyor zaten. Chg70 bu monitörden çok daha üstün bir monitör

• -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Çalışıyor. Hem G-SYNC ULTIMATE hem hdr açmak istersen basıyorsun parayı 8bin liralık bir monitöre açılıyor =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 24 Eylül 2019; 17:49:15 >
    Hocam backlight strobing çoğu monitörde sıkıntılı yarattığı sorunlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 24 Eylül 2019; 17:53:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: XanthiN

Arkadaşlar aranızda hem AORUS AD27QD hem de Msi Optix MAG271CQR kullanan var mı?

MSI MAG serisi monitörlerde hoşuma gitmeyen bazı durumlar oldu onları şu konumda belirttim:
    https://forum.donanimhaber.com/msi-optix-mag-monitorler-icin-ayar-tavsiyeleri--140101549

Bu monitörü elden çıkarıp AD27QD ya da Samsung LC27HG70 kovalamalı mıyım?
    AD27QD daha pahalı bir ürün. HG70 fiyat avantajı var.

HG70 - VA panel ama HDR600 ve Freesync 2.0 var. (amd e.kartınız var ise hem freesync hem hdr aynı anda açılabilir) bulutlanma sorunu biraz daha belirgin tftcentral incelemesinde. Curve bir monitör. bu avantaj mı dezavantaj mı tartışılır. ben curve kullanamıyorum.
    AD27QD IPS panel ama HDR400 ve Freesync 1.0 var (hdr+freesync aynı anda açılmıyor haliyle) Renk doğruluğu daha iyi IPS panel avantajları mevcut. ve bulutlanma nitekim daha az. gaming monitör diye geçtiği için rgb vs ıvır zıvır daha cancanlı bir ürün.

Tercih meselesi. Eğer aralarında 500-600tl fark var ise HG70 tercih edilir. Tabii ikisi arasında en bariz fark VA-IPS panel farkı.
    Eğer daha az fiyat farkı var ise AD27QD tercih edilir şahsi fikrim.

Ben AD27QD hb indirimi olduğunda 3600tl e aldım. Şuan 4bin civarı geziyor sanırım.
    aralarında 500tl fiyat farkı olduğu için HG70 tercih ederdim şuan ki fiyatları itibariyle.

Malesef monitörler çok gereksiz pahalı. 4bin tl e şuan 55" 4k tv alınabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 24 Eylül 2019; 18:8:54 >

• bir monitör alalım dedik kararsızlıktan psikolojim bozuldu doktora gideceğim.!!!
  • sulozanger S kullanıcısına yanıt
    aynen öyle hocam bu monitör işi tahmin ettiğimdende bela bişey çıktı. AD27QD Aldım kurtuldum valla
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Fiyatlar çok uç düzeyde olmasaydı da en iyi monitörü seçebilseydik...
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave error

Çalışıyor. Hem G-SYNC ULTIMATE hem hdr açmak istersen basıyorsun parayı 8bin liralık bir monitöre açılıyor =)
    Önceki mesajlarınızda HDR ve Gsync/Freesync bir arada kullanabilen oyunlar olduğu gibi bir arada çalışmayan oyunlarda var demiştiniz. Son mesajınızda birlikte çalışmıyor deyince dikkatimi çekti.
    Aim stabilizer olsun kırılma önleyici teknolojiler olsun, bunlar özellikle fps rekabetçi online oyunlarda avantajları için seçiliyor, ama birlikte çalışmaması olayı cidden can sıkıcı.

Adamlar monitörü satarken bir çok özellikleri listeliyorlar ama hangi özellik hangi şartlarda çalışıp çalışmadığını, hangilerinde sorun olduğunu vs söylemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -SKYNET- -- 25 Eylül 2019; 13:9:42 >

Hdr+freesync Stabil calismiyor. Mesala 20dk sonra pat diye ekran karariyor ve pc kilit moduna geciyor ekranin gelmesi icin manuel reset atiyorsunuz pc e. Reddit forumlarinda okudum buldum bende. Deneyimledikce görüyoruz :/

Ekran kartın 144+ fps verebiliyorsa eğer bir oyunda, aim stabilizer açıp, oyunuda 165fps e kitlerseniz eğer freesync e gerek kalmaz. Vsync + freesync kapatir kırılma olmadan input lagsiz oynarsiniz. Ama ekran kartının dedigim gibi cok yuksek fpsleri besleyebiliyor olmasi lzm.
    Freesync monitorun destekleyemedigi hz e ciktiginizda veya cok altinda kaldiginizda acilmasi gereken bir şey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 25 Eylül 2019; 15:58:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave error

Hdr+freesync Stabil calismiyor. Mesala 20dk sonra pat diye ekran karariyor ve pc kilit moduna geciyor ekranin gelmesi icin manuel reset atiyorsunuz pc e. Reddit forumlarinda okudum buldum bende. Deneyimledikce görüyoruz :/

Ekran kartın 144+ fps verebiliyorsa eğer bir oyunda, aim stabilizer açıp, oyunuda 165fps e kitlerseniz eğer freesync e gerek kalmaz. Vsync + freesync kapatir kırılma olmadan input lagsiz oynarsiniz. Ama ekran kartının dedigim gibi cok yuksek fpsleri besleyebiliyor olmasi lzm.
    Freesync monitorun destekleyemedigi hz e ciktiginizda veya cok altinda kaldiginizda acilmasi gereken bir şey.
    O zaman piyasadaki 10bin altı monitörlerde HDR ve freesync/ Gsync birlikte kullanılamıyor, illa birisinden feragat etmemiz gerekiyor? Acaba bu yazılımsal sorun olup düzeltilebilecek bir şey midir yoksa donanımsal olarak yeterli olgunlaşmya gelinmediğinden mi kaynaklanıyor? Gerçi 10bin üstü monitörlerde bu sorun yok demişsiniz, demek ki donanımsal bir sorun. 120hz indirmek aslında sorun değil ama kendini bir süre sonra kapatıyorsa orada problem vardır denir. O zamanda Hdrnin pek bir anlamı olmuyor...

Ekran kartımın stabil 144 hz alması, rüyamda görsem inanmam.

aim stabilezer, aimin daha yumuşak ve doğru alınmasına mı yardım ediyor?Hani bazen uzakta ki adama keskin nişancıyla hedef alırken zorlanılır,çok hafif bir titreme olur ve sıktığın yer ile merminin gidiş yönü arasında ıskalamana sebep olacak bir sapma olur. Bu gibi şeylere mi iyi geliyor?

Quick shot atmanı kolaylaştırıyo. Mesela yandan biri sana sıktı pubgde hemen dönüp vuruyosun, ona doğru dönerkenki bulanıklığı gideriyo. Bide sanki daha iyi sprey atıyorum

HDR + FreeSync kullanımı bildiğim kadarıyla FreeSync 2 ile mümkün ancak bu monitörde Gsync ile uyumlu çalışabilmesi bakımından FreeSync kullanılıyor o yüzden HDR + Sync desteği mümkün olmuyor.

quote:

aim stabilezer, aimin daha yumuşak ve doğru alınmasına mı yardım ediyor?Hani bazen uzakta ki adama keskin nişancıyla hedef alırken zorlanılır,çok hafif bir titreme olur ve sıktığın yer ile merminin gidiş yönü arasında ıskalamana sebep olacak bir sapma olur. Bu gibi şeylere mi iyi geliyor?

Bu dediğiniz mouse dpi ile ilgili bir durum. Bazı mouse larda yan tarafa ani dpi düşüren tuş ekleniyor ki hafif sarsıntı yaptığınızda bile düşük dpi dan dolayı imleç oynamasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frostmourne Hungers -- 26 Eylül 2019; 10:13:59 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.