Şimdi Ara

AORUS AD27QD | 27' IPS - WQHD - HDR - 144Hz (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
9
Favori
34.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arda505

Sitesinde 8+frc olarak gözüküyor,galiba aynı panel kullanılacak ama bu sefer belki overdrive daha iyi ayarlanmış olarak gelir

Alıntıları Göster
    Overdrive tam olarak nedir hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

Overdrive tam olarak nedir hocam?

Alıntıları Göster
    Panelin piksel tepki sürelerini azaltır,bunu yaparken hızlı hareketli sahnelerde nesnelerin arkasında oluşan izi ghostingi azaltmaya yardımcı olur ama eğer çok arttırılırsa yenileme hızına ve panele bağlı olarak değişmekle birlikte overshoota sebep olabilir yani her zaman piksel geçiş hızlarını arttıracağım diye en yüksek overdriveda kullanmak işe yaramayabilir aksine görüntü daha kötü pratikte kullanılamayacak hale gelebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 30 Ağustos 2019; 19:10:36 >
  • quote:

Panelin piksel tepki sürelerini azaltır,bunu yaparken hızlı hareketli sahnelerde nesnelerin arkasında oluşan izi ghostingi azaltmaya yardımcı olur ama eğer çok arttırılırsa yenileme hızına ve panele bağlı olarak değişmekle birlikte overshoota sebep olabilir yani her zaman piksel geçiş hızlarını arttıracağım diye en yüksek overdriveda kullanmak işe yaramayabilir aksine görüntü daha kötü pratikte kullanılamayacak hale gelebilir

Alıntıları Göster
    Bu şey değil di mi misal 144Hzlik bir panelin, oc ile 165Hz çıkartılması?
    Peki overdrive biz pratikte nasıl kullanıp seçim kriteri yapıyoruz, yani monitör özelliklerinde neye, hangi birime bakmamız lazım bunun için?

• quote:

Orijinalden alıntı: -SKYNET-

Bu şey değil di mi misal 144Hzlik bir panelin, oc ile 165Hz çıkartılması?
    Peki overdrive biz pratikte nasıl kullanıp seçim kriteri yapıyoruz, yani monitör özelliklerinde neye, hangi birime bakmamız lazım bunun için?

Alıntıları Göster
    Hayır değil osd üzerinden ayarlanabiliyor arttırıp azaltılabilir deneyerek anlaşılabilir overshoot gözü rahatsız edecek kadar belli oluyorsa zaten anlaşılıyor,eğer overdrive kısarsan ve yavaş kalırsa ghostingi de rahat fark edersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 31 Ağustos 2019; 8:43:29 >
  • quote:

Hayır değil osd üzerinden ayarlanabiliyor arttırıp azaltılabilir deneyerek anlaşılabilir overshoot gözü rahatsız edecek kadar belli oluyorsa zaten anlaşılıyor,eğer overdrive kısarsan ve yavaş kalırsa ghostingi de rahat fark edersin

Alıntıları Göster
    Anladım, teşekkürler.
  • -SKYNET- kullanıcısına yanıt
    Ifa berlin yaklaştı bakalım daha başka hangi modeller gözükecek,asusun bu modelinin fiyatı çok uçuk oldukça fazla pa32ucx veya apple pro xdr gibi hitap ettiği kesim dar

https://www.asus.com/Monitors/ProArt-Display-PA32UCG/

ASUSyoutube
    ProArt Display PA32UCG – Master HDR in Any Creative Production | ASUS
    https://www.youtube.com/watch?v=fOf0vkNNabA

AORUS AD27QD | 27" IPS - WQHD - HDR - 144Hz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 5 Eylül 2019; 6:32:57 >

• arda505 kullanıcısına yanıt
    En az 20000 liradan girer bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 5 Eylül 2019; 17:9:30 >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Daha da fazla ön sipariş fiyatı 4000 dolarlık pa32ucx den aşağı olmaz tabi bu fiyatlara oled tv alınır orası ayrı ,eksiği yok fazlası var eğer buraya pa32ucg modeli gelirse daha yüksek fiyattan girer.1500 dolarlık pa32uc bile 16000 liraya satılıyor

NordicHardwareyoutube
    Asus PA32UCG knappar in på Apple med 1600 nits, 4K & 120 Hz
    https://www.youtube.com/watch?v=EzyqhL66c0c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 11 Eylül 2019; 2:55:46 >

• Asus XG279Q ve Aorus un FI27Q modellerini bekliyorum.
  • GIGABYTE AD27QD en iyi 1440p G-sync oyun monitörü alternatifi seçilmiş: (ekstra oyuncu özelliklerini övmüşler)
    RTINGS.com
    The 6 Best 1440p Gaming Monitors - Summer 2019: Reviews
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/1440p-gaming-monitors

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 6 Eylül 2019; 8:49:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

GIGABYTE AD27QD en iyi 1440p G-sync oyun monitörü alternatifi seçilmiş: (ekstra oyuncu özelliklerini övmüşler)
    https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/1440p-gaming-monitors
    C27HG70 de burada yer alıyor ama birçok kişi üründeki ghostingden, bulutlanmadan vs şikayetçiydi. Özellikler kağıt üzerinde çok iyi ama kronik sorunlar hep devam ediyor.
  • Buna alternatif olarak LG 27GL850 çıkmış yeni.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar selam,

monitörü gördüğüm anda dibim düştü ama ölüpiksel olayından iade ettim. bildiğiniz sağlam bir satıcı var mı bu ürünü görüp test ederek alabileceğim ?
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    merhaba, önerileriniz güzel oldu teşekkür ederim. ama ben şu firmware güncellemesini yapamadım. windows ingilizce yaptım ve gigabyte sitesinden en son firmware'i indirdim. fakat bir türlü açamadım. dosya .bin dosyası şeklindeydi, ne power iso açtı ne de daemon tools. osd sticks'te firmware update gibi bir kısım hiçbir şekilde bulamadım. haliyle güncelleme yapamadım. bu kısmı nasıl hallettiniz? paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi climates -- 17 Eylül 2019; 18:22:22 >
  • climates C kullanıcısına yanıt
    Firmware güncellemesini osd sidekick uygulamasini kurup, o program üzerinden firmware dosyasini tanıtarak güncelleme yapmaniz gerekiyor. Bu osd sidekick programi uzerinden firmware guncellemesi yapabilmek içinde windows dilini ingilizce yapmak gerekiyor.

Hatta bugun yeni firmware gelmis F08 versiyon. Amd ekran kartlari ile optimizasyon yapılmış.

AORUS
    AORUS AD27QD Gaming Monitor | AORUS
    https://www.aorus.com/product-detail.php?p=921&t=127&t2=&t3=

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Çok teşekkür ederim, tamamdır şimdi oldu :) F02'deymiş bendeki, F08'e güncelledim sayenizde.
  • Monitörü alamadım bir türlü 4.300 tl den inmiyor
    dostum windowsda hdr ayarın kaçta ? sola doğru çekince masaütü rengi çok soluyor
  • monitördeki renk kalibrasyonu ayarlarınız nedir arkadaşlar ? ben karar veremiyorum bir türlü :(
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.