Yaşım 20. A2 ehliyetine girdim büyük bir şevkle. Sınav olacağım işte Pazar günü. her neyse, vitesli bir motor almak istiyorum ve Apache 2013 ( titreşimsiz ) tam bana göre. Şöyle ki;
Ben hayatımda sadece 1 defa vitesli motor kullandım. Ve çok da iyi kullandım. Sadece 2 kere stop ettirdim kalkarken o da debriaja alışma aşamasıydı. Hatta arkadaşım bana " Sen ilk defa kullanıyor olamazsın. " dediğini hatırlıyorum. Yol alırken arada vites de sıkıntı yaşıyorum o da ilk kullandığımdan ötürü. Fakat çok nadir. Vitesi yükseltmekte ya da küçültmekte değil, sadece 2'den 3'e atmakta biraz sıkıntı yaşıyorum. Mesela vitesi yukarı çekecekken ayağımı alttan almak biraz zorluyor. Alışacağım en kısa zamanda. Tamamen araba kurdu olduğum için motor mantığıyla aynı düşündüm ve ona göre sürdüm. Arkadaşımın motoru ( apache ) vites tarafını üste çekince ne oluyor, alta itince kaç oluyor diye öğrendikten sonra kendimi arkadaşımla beraber otobana saldım. Araba mantığıyla aynı olduğundan karşıma aniden çıkan bir araçta hemen vites küçültüp kurtulmayı başarabilmiştim. Buna hem araba, hem de 1,5 senedir mobilet tarzı motor kullandığım için hakimim. Şimdi size bir sual yönelteceğim;
Bu yukarı da anlattığım olay yaklaşık 1 hafta önce oluyor. Yarın onunla birlikte Şile'ye gideceğiz ve motoru ben kullanacağım. Bana kendi motorunu değil de Apache'nin 2013 modelini tavsiye etti. Çünkü diğer modellerinde ağır titreşim hakimmiş. Elimde 5 bin tl para var. Apache 2013 almayı düşünüyorum 1 2 haftaya kadar. Sizden de destek fikir alayım dedim.
Apache 2013 kullanan varsa nasıl bir motor olduğunu söyleyebilir mi? Eğer ki 2013 model kullanmadılarsa Apache'nin diğer modelleri hakkıdna bilgi verebilirler mi? Çünkü duyduğuma göre fazla özellik yüklememişler titreşimi kapatmaktan hariç.
Şimdiden teşekkürler.
Merhaba. Yerinde bir karar olur. Kendini kanıtlamış bir modeldir... (bknız kuryeler)
Ayak pag'larının arkalarına lastık conta eklenmiş. Titreşim eski kasaya göre az.
Buda arkadaşın yazdığı farklar....
quote:
1-) Ön far cam rengi füme yapıldı. Bu daha sert bir görünüm kazandırdı. 2-) Adeta terorist havası veren kaş ve göz şeklinde gündüz farkları eklendi. 3-) Depo kenarındaki rüzgar kanalları büyütüldü. Motora gelen hava akımı arttırılarak performansın artması sağlandı 4-) Gösterge paneli karbon kaplama yapıldı. 5-) Motor aldındaki grenaj bütüldü ve hava akışı fazlalaştı. endişe etmeyin kaldırımdan inerken çarpmıyor 6-) Yan kapaklar karbon görünümü ile dikkat çekiyor. 7-) Koltuk iki bölümden oluşturuldu. yolcunun kaymaması için bir arka bölümü tırtıklı, sürücünün rahatı için ön bölüm biraz daha rahat ve geniş yapıldı 8-) Arka kuyruk değiştirildi. Karbon görünümü ile değiştirilerek, plakalık daha spor bir hale getirildi 9-) Arka yan kuyruklar geişletilerek, motora daha kaslı bir görünüm kazandırıldı. 10-)Kafa grenajı daha kısa hale getirilerek, hem spor bir cadde motoru görünümü, hemde şık ticari bir görünüm sağlandı. 11-) Arka lastık yok tutuşunu arttırmak için genişletildi. Ebatlar= 110*80*17 12-)Yolcu basamağı motor braketinden bağımsız hale getirildi. 13-)Motor koruma demiri daha spor bir hale getirildi 14-)Gösterge panelindeki hız bölümünün rengi maviye, demir saatinin rengi ise beyaza çevrildi.
Kullandım, kendi adıma farkları yazmak gerekirse;
1-Titreşim yok diyen bol keseden sallıyordur. Çok çok az belli devirlerde titreşim var. Eski kasaya göre çok az. 2-Eski kasada olduğu gibi yenidede lastikler berbat.
3- Aklına soru işareti getirmeden, gönül rahatlığı ile alabilirsin. Aldıkdan sonra iyiki almışım diyebileceğin bir motor Uzun yola gelirmi ? Evet 500 kilometre 2 marşda aldım. Arkadaşın motorunu ediremite götürdüm 2 kişi.. Aklıma gelenler bunlar şimdilik.
İyi denilebilecek kıvamda o zaman. Hava soğutmalı olması beni bayağı korkutuyor. Çünkü 5 ayda bir 1000 kilometrelik yol kat edeceğim. Hani sadece bu motor değil başka motorlarda fazla dayanmaz 1000 km'lik yola ama önemli olan 1000 km yol sırasında sürekli dinlendirecek miyim motoru? Hava soğutmalı olmasından dolayı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme