ADSL bağlantısı için Apache AE-DSL modem kullanıyorum ve sorunlardan bir türlü kurtulamadım. Şahsen Apache modemleri iyi bilirdim, hatta en iyilerden... Fikrim neredeyse tamamen değişti. Neredeyse diyorum çünkü biliyorum ki bizim telekom da sorunlu... Bugün yine bağlantıda anormallikler yaşadım. Bu sefer sorun sadece yabancı sitelerle ilgili değil. Linux.org.tr adresini de elli denemeden sonra bir kereye mahsus olarak açabildim. Tabi onların da hostlarının yabancı olma ihtimali var… Bazı siteleri hiç açamadım, bazılarınıysa arasıra açabildim. Arasıra yaşadığım modem kilitlenmeleri de cabası. Bazen haftalarca hiçbir sorun olmuyor… Kısacası alet stabil çalışmıyor. Diyeceğim odur ki , acep bu modem bizim standartlarımıza uygun değil de sinyal kalitesizliği gibi nedenlerden dolayı mı sorun yapıyor yoksa bir firmware güncellemesi mi lazım? Hem GlobespanVirata hem de Apache’nin kendi sitesinde bir güncelleme bulamadım. İlgili sorunlar hakkında, modemi pencereden atmak dışında bir çözüm önerisi olan var mı?
Genelde bildik markaları tercih etmek lazım daha doğrusu testten geçmiş modelleri. Mesela inca da adı duyulmuştur ama boktan bişey. Ben speetouch a bayıldım.
Apachenin adsl modemlerinin hemen hemen hepsi sorunlu. Herkes yaşıyor aynı problemleri.
Apachenin adsl modemlerinin hemen hemen hepsi sorunlu. Herkes yaşıyor aynı problemleri.
adsl de zoom dan şaşmayacaksın 4 aydır kullanıyoruz tık yok. ara sıra telekomdan kaynaklanan sorunlar oluyor. ama zoom x4 ömanyak bi adsl modem keşke zoom alsaydın. biz evde 3 kişi kullandığımız için router özelliği olan bu modemi aldık. kablosunu switchimize bağladık ve direct olarak hem aağı hemde interneti paylaşıyoruz ve sadece 1 dakikada kurulum hazır oluyo.Bir arkadaşımın babasının okulundada senin modemi kullanmışlar ve onlarda sorunluydu
beyler bende AE-dsl pache ile cok tırmaladım kullanımı kolay guzel ama alet bir illet aynı anda telefonu kuyllanamıyorum resmen dial upa donmustu ardındna bende ZooM 5554 X5 aldım babalar gibi cok kusel biraz butceniz varsa tavsiye ewderim :)
Evet bende zoom X4 kullanıyorum ama X5 almadığıma pişman oldum çünkü onun üstünde kendi switchi var...