Şimdi Ara

Apandist Ameliyatı Ve Sonrası (Yardım) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
172.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir işe yaramıyor dostum boşuna üzülme. Nasıl anlıyorlar peki bir işe yaramadığını onu da söyleyim de tam emin ol. Apendisti alınanlar ile alınmayanları takip edip karşılaştırıyorlar, her şeyiyle farklılıklarına bakıyorlar tabi bu büyük gruplar arasında yapılıyor ve belirli istatistiksel metotlarla doğruluğu kontrol ediliyor.
  • Teşekkürler @alperen.md

Apandist Ameliyatı Ve Sonrası (Yardım)

Apandisit Neden Olur?

Apandis karnın sağ alt bölümünde, kalın bağırsağa bağlı olan, 6 ila 9 cm uzunluğundaki, ince organımızdır. ‘Apandisit’ ise, apandiste meydana gelen, ağrılı bir şişme ve iltihaplanma durumudur. ‘Vücudumuzda neden böyle bir organ var?’ sorusunun günümüzde hâlâ gizemini koruduğu söyleyebiliriz. Bazı bilim insanlarına göre apandis, sindirim için gerekli olan iyi bakterilere ev sahipliği yapmakla görevlidir. Bazı doktorlar bu organın bağışıklık sistemine yardımcı olduğunu belirtir. Kesin olarak söylenebilecek bir şey varsa o da, bir kişinin apandisi alındıktan sonra vücudun işleyişinde apandis yokluğundan kaynaklanan bir sorun olmadığıdır.

Apandisitin yani iltihaplanmanın nedeni ise sindirim sistemindeki bir enfeksiyon ya da apandisin ağzındaki bir tıkanma olabilir. Apandisit her yaşta görülebilir ama çoğunlukla 10 ila 30 yaşları arasındaki kişilerde ortaya çıkar. Apandisitten şüphelenildiği an, acil olarak bir sağlık merkezine başvurulmalıdır. Çok sık rastlanılan bir rahatsızlık olmasına karşın apandisitten korkulmasının nedeni, tıkanan apandise zamanında müdahale edilmez ve apandis patlarsa, vücuda dağılacak enfeksiyon yüzünden ciddi sorunların ortaya çıkabilmesidir.

Apandisin Tıkanması

Apandis genellikle dışkı, yabancı bir cisim ve nadiren de bir tümör nedeniyle tıkanır. Apandisi parmağa benzeyen bir kese olarak düşündüğümüzde bu kesenin tıkanması, burada doğal olarak bulunan bakterilerin birikip çoğalmasına neden olur. Bunun sonucunda apandis şişer ve iltihaplanır.

Apandisin içinde tıpkı bağırsaklarda olduğu gibi pek çok mikroorganizma yaşar ve bu bir sorun değildir. Oysa tıkanıklık yüzünden apandise hapsolan mikropların çoğalması zamanla iltihaplanmaya yol açar. İltihaplanmanın artması ise apandisin şişmesine ve bazı vak’alarda patlamasına neden olur. Apandisteki iltihabın diğer organlara yayılması ölüm riski doğuran, ciddi bir durumdur.

Apandis patladığında ilk önce bir rahatlama hissedilir ancak birkaç saat sonra, enfeksiyonun yayılmasının ardından, belirtiler eskisinden de kötü olarak tekrar hissedilir. Neyse ki günümüzde modern tıp sayesinde, apandisit hastalarına zamanında müdahale şansı oldukça yükselmiştir.

Genel olarak apandisin tıkanma ve iltihaplanma nedenlerini sıralayacak olursak:

dışkı, parazitler veya meyve çekirdeği benzeri yiyecek artıkları,
    sindirim sisteminde (ya da vücudun diğer bir bölümünde) meydana gelen bir enfeksiyon nedeniyle apandisit duvarındaki lenf dokusunun genişlemesi
    Chron (Kron) hastalığı ve ülseratif kolit gibi iltihabi bağırsak hastalıkları,
    karna alınan şiddetli darbe

Apandisitin Belirtileri

Apandisitten korunmanın kesin bir yolu yoktur ancak sağlıklı beslenmek ve bolca taze sebze meyve tüketmek apandisit riskini epey düşürür. Apandisit belirtileri ise farklı şekillerde ortaya çıkabilir:

Karın ağrısı: İlk belirti genellikle göbek deliği çevresinde bir ağrıdır. Ağrı hafif şekilde başlar ancak birkaç saat içerisinde keskin ve ciddi bir ağrıya dönüşür. Apandis şiştikçe ağrı, karnın sağ alt tarafına yönelir. Doktor karnın sağ alt kısmına bastırdıktan sonra, ters bir şekilde, baskı hafiflerken ciddi bir ağrı duyulur. Yürümek ya da öksürmek gibi bölgeyi etkileyen hareketler ağrıyı şiddetlendirir. Zamanında tedavi edilmezse apandisit patlayabilir. Bu durumda karın boşluğuna yayılan enfeksiyon ciddi bir tehlike doğurur. Karın şişliği, şiddetli ağrı ve bulantı görülür.

Karnın sağ alt bölgesinde şiddetli bir ağrınız varsa, yukarıdaki tanıma benzer bir ağrı yaşıyorsanız ağrıyı ilaç içerek dindirmek bir hata olabilir. Ağrı kesiciler belirtileri azaltır ve teşhisi zorlaştırır apandisit teşhisinin gecikmesi de başka tehlikeler doğurur. Apandisit ağrısından şüphe duyduğunuzda hemen bir doktora başvurmanız en doğrusudur.

Karın şişliği: Apandisteki enfeksiyon bu organın iltihaplanmasına ve şişmesine neden olur. Dokunduğunuzda karnınızda bir şişkinlik ve hassasiyet dikkatinizi çekebilir. En ufak bir dokunuş şiddetli ağrıyla sonuçlanır.

Bulantı ya da kusma: Apandisit sonucu kalın bağırsakta da enfeksiyon oluşabilir. Bunun sonucunda tıpkı mide bozulmasında yaşanan belirtilere rastlanır. Şiddetli karın ağrıları da bulantı, kusma, ishal, kabızlık ve iştah kaybı gibi belirtilere yol açabilir. Enfeksiyon ilerledikçe belirtilerin şiddeti de artar.

Ateş: Apandiste enfeksiyon oluştuğunda vücut buna yükselen ateşle yanıt verebilir. Bağışıklık sistemi vücut ateşini yükseltir çünkü bu şekilde enfeksiyonu sonlandırıp vücuda yayılmasını önlemeye çalışır. Bazı hastalarda ateşle birlikte vücutta ürperme ve titreme de görülür. Genel olarak ateş, karın ağrısı ve şişlik belirtilerinden sonra ortaya çıkar. Enfeksiyon iyileşmedikçe vücut ateşi artar ve baş ağrısı, terleme ve sersemleme gibi diğer semptomlar da ardından gelir.

Apandisit Şüphesiyle Ne Zaman Doktora Başvurmalı?

Karnın sağ alt köşesindeki bir ağrıyla birlikte yukarıda okuduğunuz belirtileri yaşadığınızı düşünüyorsanız, hemen bir doktora başvurabilirsiniz. Bunun dışında aşağıdaki maddeleri de dikkate almanız önemlidir:

Karın ağrınız keskin, şiddetli ve ani bir şekilde ortaya çıkıyorsa.
    Karın ağrısı dışında ateşiniz de varsa.
    Kan kusuyorsanız ya da kanlı ishal görülmüşse.
    Karnınızda sertlik ve hassasiyet varsa.
    Ağrıyla birlikte bulantı ve iştah kaybı da varsa.
    Bir haftadan uzun bir süredir karın ağrısı çekiyorsanız.
    İdrar yaparken yanma varsa ya da her zamankinden sık idrara çıkıyorsanız.
    İstemsiz şekilde kilo kaybediyorsanız.
    Yemek yedikten ya da mide ilacı aldıktan sonra ağrı kötüleşiyorsa.

Apandisit Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Apandisit tedavisi genellikle iltihaplı apandisin alınması yani ameliyat anlamına gelir. Kişilerin durumuna göre farklı tedavi yöntemlerinin düşünülmesi gerekebilir. Ameliyattan sonra tam olarak ‘iyileştim’ diyebilmek için kendinize birkaç hafta tanımanız gerekir. Eğer apandisit patlamışsa, iyileşme süreci biraz daha uzayabilir. Bu süreçte siz de bazı noktalara dikkat ederek, iyileşmenin tam olması için sürece katkıda bulunabilirsiniz:

İlk etapta yorucu aktivitelerden kaçının: Normal yaşamınıza dönmeden önce en az 3 gün olmak üzere 2 haftaya kadar uzanan bir süre zarfında vücudu yoracak aktivitelerden kaçınmak gerekir. Ameliyatınızın türüne göre bu sürenin ne olacağını size doktorunuz söyleyecektir. Doktorun uyarılarına harfiyen uymaya çalışın.

Öksürürken karnınızı destekleyin: Sadece öksürürken değil gülerken ya da benzeri hareketlerde karnınız ağrıyabilir. Bu tip hareketler esnasında karnınızın üzerine yumuşak bir yastık koyup elinizle hafifçe bastırarak karnınızı destekleyebilirsiniz.

Ağrı kesiciler işe yaramıyorsa doktorunuzu arayın: Ağrı vücuda ekstra bir yük bindirir ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir. Eğer size önerdiği ağrı kesiciler ağrınızı dindirmiyorsa, doktorunuzu bu durumdan haberdar edin.

Hazır olduğunuzda ayağa kalkıp hareket edin: Hareketlenmek için acele etmeyin. Kısa yürüyüşlerle başlayın ve kendinizi ne kadarı için hazır hissediyorsanız o kadar hareket edin. Vücudunuzu zorlamayın.

Yorgunsanız uyuyun: İyileşme sürecinde her zamankine göre çok daha fazla uykulu olmanız normaldir. Kendinizi yorgun hissettiğiniz her an dinlenin.

Okula ya da işe dönme zamanını belirlemek için doktorunuzla görüşün: Kendinizi hazır hissettiğinizde işe dönebilirsiniz ancak ilk önce doktorunuza danışmanız ve onun da onayını almanız önemlidir. Çocuklara genellikle bir haftadan kısa bir süre içerisinde okula başlayabilecekleri söylenir ama okulda beden dersi veya benzeri aktivitelere 2 ila 4 hafta boyunca katılmamaları önerilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 21 Ocak 2014; 5:36:58 >

• Herkese geçmiş olsun. Ben de oldum. Patlamıştı apandisim, bende hikayemi anlatacağım iyileşince ama bir soru sormak istiyorum.

Doktor pansuman yapılmalı dedi her gün. Sağlık ocağında yaptır dedi fakat eve uzak..

Ben de eczaneden malzemeleri aldım, evde yapsam sorun olur mu sizce?

Lütfen doğru bilgi için bu konuda doktorundan bilgi alan veya evde yapmış arkadaşlar cevap versin.

Bu arada başlığa komik şeyler yazmayın, okuyup gülünce karnımız patlayacak gibi oluyor😊

Bol şifalı günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de diyecektim ama konu altında din tartışması başlamasını istemedim.

Başlamasın da..

Yukarıdaki soruma cevap beklemekteyim arkadaşlar, iki önceki mesajda sorum..

• pansumanı kendiniz yapabilirsiniz bi sakıncası olmaz fakat titiz davranmanız gerekir hastane kadar olmasa da steril bir ortam hazırlamanız sizin icin iyi olur hocam.

• Öncelikle geçmiş olsun.

Bundan yaklaşık 2 sene bende apandisit ameliyatı olmuştum.

Ben ilk kez ameliyat olduğum için çok korkmuştum ama bişecik değilmiş.

Sizin ameliyatınız nasıl oldu bıçaklı mı bıçaksız mı 2 tür ameliyat varmış o bakımdan soruyorum ?

Ben Bıçaksız olmuştum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockstar1907

Öncelikle geçmiş olsun.

Sizin ameliyatınız nasıl oldu bıçaklı mı bıçaksız mı 2 tür ameliyat varmış o bakımdan soruyorum ?

Ben Bıçaksız olmuştum

bıçaklı mı bıçaksız mı bir bilgim yok :) iki yıl oldu ameliyat olalı ara sıra ameliyat yerim ağrıyor geçiyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Vialpando

quote:

Orijinalden alıntı: Rockstar1907

Öncelikle geçmiş olsun.

Ben Bıçaksız olmuştum

bıçaklı mı bıçaksız mı bir bilgim yok :) iki yıl oldu ameliyat olalı ara sıra ameliyat yerim ağrıyor geçiyor :)

2 Yıldan sonra nası ağrıyor anlamadım.

Benim hiç ağrmıyor unuttum bile ameliyat olduğumu :)
  • Pansumanımı evde kendim yaptım. Aynı yapışkanlı bezden kullanmadım ama yapışkan kağıt gibi bir şey (bu da tıbbi) kullandım.

Önce yavaşça pansumanı açtım, ardından önceden hazırladığım iki adet toplanmış gazlı bez (elle toparladım şöyle) ile iki ayrı ameliyat yarasını (birisi dikişli yer, diğer ise apandisim patladığı için dren borusu takılmıştı, onun deliğiydi) ayrı gazlı bazlerle batikonladım.

Yine önceden hazırladığım gazlı bezleri iki ayrı yaranın üzerine yerleştirdim. Ki bu gazlı bezleri diktörgen olacak şekilde katlamıştım kalınca. Diğer pansumandan kopya çektim yani. Ardından bant kağıdı ile yapıştırdım..

Yarın tekrar yapacağım..

Herkese geçmiş olsun.. Ağrınız varsa beklemeyin. yoksa benimki gibi patlar, ölüm tehlikesini atlatsanız bile bunun derdini çekersiniz, yok dren borusuydu yok şuydu buydu...

Ayrıca dren'den korkmayın.. O boru çıkartılırken falan kesinlikle ağrımıyor. Sadece bağırsağıma değer gibi oldu, bunu da gaz hareketinden anladım. Sanki yapışmıştı da çekince içimde bir hareket oldu ama bu ağrı değildi, sadece his. Tam 1 saniye sürdü.

Neşteri görünce de korkmayın, o dren borusunun dikişini kesmek için. Onu da hissetmedim..

Pansumanlar da acıtmıyor.

• ben de bir hafta önce olanlardanım, kapalı yapacak sandık ama bildiğin yarmış doktor amca :) 7-8 cm kadar kesik var...

hala yürürken zorlanıyorum, tavsiyem wc haricinde yerinizden kalkmamaya özen gösterin, bi tek o şekilde iyileşlecek kanımca o ameliyatın yapıldığı yer, bugün daha iyiyydim düne göre ama kızımı servise bindirirken ani bir hareket yaptım şu anda yere tam basamıyorum desem yeridir :(

bağırsaklarınızı yormayacak şeyler yiyin, aklınıza geldikçe kayısı suyu için, beyaz ekmek tüketmeyin, muz yemeyin, şu şartlar altında en önemli şey WC sanırım, emin olun kabız olmak istemezsiniz... hatta kullanacağınız antibiyotiklerden ishal yapanı varsa onu alın ki rahat edin wc'de...

günde 5-10 dakikalık yürüyüşler yapın gazınız birikmesin, sıkıntı yaratır...

proteinler vücudumuz açısından yapıcı onarıcı özelliğe sahiptir, protein açısından yüksek değerli sebzeler yiyin (bkz. siyah mercimek), et bunun için biçilmiş kaftan ama et kabızlık riskini artırır.

herkese geçmiş olsun...

• ameliyat olalı 15 yıl oldu hala yaşıyorum
  • Bende tüm hikayemi anlatacağım ama kısaca şöyle yazayım. Çarşamba gecesi ameliyat oldum 12'ye doğru. Perşembe günü 5.30 gibi taburcu ettiler. Yani dün. O takılan temizleme suyu mu neyse adını tam bilmiyorum onu çıkarırlarken acı verdi be. Ara sıra sancı gibi saniyelik bir şey vurup geçiyor ama gaz sıkışması gibi doktora sordum normaldir dedi. Haftaya gel kontrole dikişler alınacak falan dedi ama ben şuan ayağa kalkarken bile çılgınlar gibi acı çekiyorum ki dün taburcu olurken yataktan kalkarken çektiğimi sormayın. Hayatımdaki ilk ameliyatımdı ve ilk ve son olur inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IntoTheStorm -- 1 Mayıs 2015; 9:57:05 >
  • Herkese geçmiş olsun haziran başlarında karın ağrısı şikayetim oldu önemsemedim üşütme gibi idi mide debaşladı zamanla aşağıya doğru indi ve komple batın kısmını sardı tabi bu olay neredeyse 4-5 gün içinde oldu hala hastaneye gitmedim sonrasında acil servise gittim ve gaz sancısı dedi bir iğne yaptı yolladı ve olan ondan sonra başladı eve geldiğimden yarım saat sonra inanılmaz bir şişkinlik oluştu vücüdumda dedim herhalde bir yerlerim patlayacak ellerim ayaklarım boşaldı resmen sonrasında apar topar yakındaki özel hastaneye gittik ultrasonlar filmler kan idrar tahlili derken kimse apandisit demiyor ama bağırsaklar iç içe geçmiş 3-4 gün burda kalmalısın dedi yeme içme kesilecek düzelirse kendiliğinden düzelecek değilse ameliyat denildi ve sonrasında işim maddiyatını konuşmaya başladı doktor orada anladım tam teşhis koyamadığını ve gidelim dedim sonrasında o iğne yapan devlet hast gittim dedim böyle böyle sen iğne yaptın böyle oldumdiye sonra aynı tahliller orada da yapıldı ve poliklinik saat 19 da açılacak bekleyin denildi ve doktor geldi baktı %90 apandisit dedi ve ancak hast. boş yer yok yatış yapamayız denildive derhal büyük hast gidin denildi sonrasında atatürk eğitim araştırmaya gittim (Ankara dayız bu arada) aynı tahlil tetkik hepsi orada artık öyle bir hal aldıki o ultrason bastırması felan işkence gibiydi ordan oraya tekerlekli sandalye ile gidip geliyoruz ve nihayetinde sabah saat 12 de başayan hastane maceramız en sonunda kesin teşhis ile gece 23 de acil ameliyata alındım yaklaşık 2 saat kadar süren ameliyat sonrası çok zor kendime geldim gece 4 5 gibi uyandım ve çok kötüydü dren takmışlar ve ameliyat bölgesi kapalı yürüyüş yapmam gerektiğini söylüyor hemşireler ve nöbetçi doltorlar ama yok öyle bir ağrı sancı iç organlarımda yapışma oluşmuş gaz dolu ve bağırsak mide çalışmıyor ayağa kalkıyorum her yerimi ateş basıyor su iç diyorlar resmen suyun mideye indiğini hissediyorum ve sanki duşa girip kıyafetimle çıkmışcasına terliyorum. sonrasında yemyeşil mide özü safra tarzı bir istifrar bu olay bu şekilde yaklaşık 4-5 gün sürdü bir lokma birşey yiyemedim içemedim ilaçlar serumlar derken sonunda su içmeye başlayabildim ve inceden bağırsak hareketleri hissetmeye başladım şükürler olsun. derken sonrası iyileşme süreci idi 13 gün hastanede kadıktan sonra taburcu oldum 1 hafta sonra dikişleri aldırmaya gittim yaklaşık 10 gün dren kadlı 20 günde dikişler hiç birşeyim normal değildi yani ameliyat ve sonrası olanlar. şimdilerde aradan yaklaık 1 ay 10 gün geçti ve sağ tarafım şiş ameliyat yeri sert 4-5 kez gittim hast. normal diyorlar bakalım bu ayın sonunda gene gideceğim geçmez ise hala tam düz yürüyemiyorum herşeyden yiyip içemiyorum yaklaşık 13 günde 10 kg zayıfladım. iyileşme sürecim çok yordu beni halen normal yaşantıma dönemedim var mı ki bu şekilde süreç geçiren....

• Arkadaslar acill ankarada tavsiye edecegibiz bir hhastane varmii???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hso_keskin -- 27 Mayıs 2016; 5:33:52 >
  • ben askerde karın ağrısıyla gitmiştim apar topar ameliyat oldum
    hava değişimi derken bitti gitti

ameliyat sonrası ölüm açık net

ben sıcak su koyardım hep
    bu dogru degilmiş

şükür birşey olmadı
  • 4 gün önce olduğum ameliyattır, sabah final sınavına gitmek için hazırlanırken sağ arka böbreğimin oradan bir ağrı girdi, başta beli kitledik sandım. Aradan 15 dakika geçtikten sonra karnın sol tarafından en son anıra anıra acili tuttuğum olaydır.

İnanılmaz bir ağrısı var gözümden yaş gelmişti, duvarları yumrukladım. İlk gittiğim hastanede böbrek taşı mı apandist mi olduunu anlamak için 2-3 saat bakındılar. Daha sonra ilaç yazıp 2 gün sonra gel dediler. Yaklaşk 4-5 tane serum yemenin verdiği rahatlama ile eve gittim.

Daha sonra internetten araştırınca apandist patlamasın da yalancı olarak insan da rahatlama oluyormuş, tabi içkirlendim hemen. Özel bir hastanenin yolunu tuttuk, tahliller falan derken, doktor bey geldi ameliyata alıyoruz. Kan değerlerim yavaştan bozulmaya başlamış, yarım saat sonra ameliyata aldılar kapalı bir şekilde oldum.

İlk ameliyat tecrübemdir, işte narkozu veren hanfendi uyutuyorum dedi, uyutu yu sadece duydum sonrası yok.

Sonra gözümü açtım ameliyattan çıkmışım. 1 gece hastanede kaldım ertesi gün taburcu oldum, 2. gün fenalaştım tekrar hastaneye kaldırdılar. Serum ve iğne ile ağrıları dizginledik. Bağırsaklarda çok fazla gaz varmış ondan yapıyor imiş. Gülmek ve öksürmek tam işkence( bunu yazarken öksürdüm ve yerimden hoplattı)

Yatağa yatıp kalkmak ayrı sorun, ilk 2 gün yardımsız kesinlikle kalkamadım, sırt üstü yatmaktan sırtınız acıyor, narkozun etkisiyle de omuzlarınız da sürekli bir ağrı var.

4. günümdeyim, yataktan kendim zorda olsa çıkabiliyorum, yemek yemem de sıkıntı yok. Az ve sık yiyorum. Doktor 2 gün kusabilirsin demişti öyle bir sorun yaşamadım şükür.

Çarşamba muayenem var bakalım, ameliyat acısı, ilk girdiği krampın yanında solda sıfır.

• Selam arkadaşlar,bende dün akşam kapalı apandisit ameliyat oldum bugün taburcu edildim fakat çok ciddi gaz var karnımda ağrı da var fikri olan varmı uyuyamiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: stEelFoot

Selam arkadaşlar,bende dün akşam kapalı apandisit ameliyat oldum bugün taburcu edildim fakat çok ciddi gaz var karnımda ağrı da var fikri olan varmı uyuyamiyorum

Ameliyat sonrasi normal, 2-3 gune biseyin kalmaz
    insallah dikisleri gorunmeyecek sekilde estetik atmislardir, benim oyleydi belli olmuyor dikis izi

ama cogu kiside vucudun yarisi yarik gibi duruyor

apandisit korelmis bir organ , binlerce yildir otla beslenen insanlarda gelismis, eee son 300-500 yildir et ve diger gidalar tuketilmeye baslaninca korelmis ve en zonunda islevsiz olmustur yani evrimin sonucunda yaramaz bir organa donusmustur

mumkunse mide, bagirsak ameliyati olunurken ekstradan apandisitte alinir cogunlukla , en basit ameliyatlardna biri ama iste narkoz adami mahf ediyor
  • Benim bu apandisit ameliyatı mideye De vurdu midede yanma ve ağrı var ayrıca bademcik te ödem oluşmuş bunlarda olunca benim psikoloji yerle bir oldu yani komik olabilir biraz ama ölümü bile düşünür oldum ya hersey normale dönmez ise . Durum böyle arkadaşlar yakın zamanda baba mi kaybettik bu psikolojik durumdan nasıl çıkarım bilemedim 😢

• Ben de size hastameden yazıyorum. Perşembe akşamı 22:20de ameliyata girdim. Kapalı yapıldı. Ancak vücudumda iltihap fazla olduğundan ve doktor bey pazartesi günü hastaneye geleceği için pazartesi bir aksilik olmazsa taburcu olacakmışım. O zamana kadar antibiyotikli serum ve ağrı kesicili serum yemeye devam edecek gibi duruyor.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.