Şimdi Ara

Apandist Ameliyatı Ve Sonrası (Yardım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
2
Favori
172.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba 3 gün ard arda sancılı bir karın ağrısı sonrasında apandistimin şiştiği anlaşıldı ameliyat geçirdim 2 gün oldu ameliyat geçireli güç geçtikçe daha iyi oluyorum fakat bu apandist kör bağırsak diyorlar doktor da ben huylanmayayım diyemi salladı bilgim yok tam anlamı ile bu apandist nedir yahu?

ve düzelme süreci hızlı mıdır? Önceden tecrübeleri olan varsa yardımcı olan olursa makbule geçer iyi akşamlar cevap bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Apandisit Ameliyatı ve Sonrası

Apandisit, karnın sağ alt kısmında bulunan ve iltihaplanması apandisit olarak adlandırılan küçük bir organdır. Bu durum, ciddi ağrıya ve diğer semptomlara neden olabilir ve genellikle apandisitin cerrahi olarak alınmasını gerektirir.

Ameliyat Sonrası Ağrı

Apandisit ameliyatından sonra, kesi bölgesinde ağrı ve hassasiyet yaşamak yaygındır. Bu ağrı genellikle birkaç gün içinde azalır, ancak bazı durumlarda yıllar sonra bile devam edebilir.

Eğer apandisit ameliyatı olduğun yer ağrıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir:

• Cerrahi Yara İzi: Ameliyat yara izi bazen ağrıya neden olabilir, özellikle de gerildiğinde veya baskı uygulandığında.
    • Enfeksiyon: Nadiren de olsa, ameliyat sonrası enfeksiyon ağrıya neden olabilir.
    • Fıtık: Bazı durumlarda, ameliyat sonrası fıtık oluşabilir ve bu da ağrıya neden olabilir.
    • Diğer Altta Yatan Tıbbi Durumlar: Ağrı, apandisit ameliyatıyla ilişkili olmayan diğer tıbbi durumlardan da kaynaklanıyor olabilir, örneğin bağırsak tıkanıklığı veya idrar yolu enfeksiyonu.

İdrar Yaparken Ağrı

Apandisit ameliyatı sonrası idrar yaparken ağrı, iki nedenden kaynaklanabilir:

• Mesane Tahrişi: Ameliyat sırasında mesane tahriş olabilir ve bu da idrar yaparken ağrıya neden olabilir.
    • İdrar Yolu Enfeksiyonu: Nadiren de olsa, ameliyat sonrası idrar yolu enfeksiyonu gelişebilir ve bu da idrar yaparken ağrıya neden olabilir.

Ne Zaman Doktora Görünmelisiniz

Ameliyat sonrası ağrı uzun süre devam ediyorsa, şiddetliyse veya diğer semptomlarla birlikte görülüyorsa, doktora görünmek önemlidir. Bu semptomlar şunları içerebilir:

• Ateş
    • Titreme
    • Bulantı veya kusma
    • Karın ağrısı
    • İdrar yaparken yanma veya ağrı

Doktor, ağrının nedenini belirlemek için fizik muayene yapacak ve gerekirse görüntüleme testleri isteyecektir. Uygun tedavi, ağrının nedenine bağlı olarak değişecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet Türkçede kör bağırsak diye geçer. Muhakkak Allah boşa yaratmamıştır da, henüz bir işlevini yararını bilmiyoruz pek. Sorun yok yani üzülme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

Evet Türkçede kör bağırsak diye geçer. Muhakkak Allah boşa yaratmamıştır da, henüz bir işlevini yararını bilmiyoruz pek. Sorun yok yani üzülme.

Evet hocam allah boşa yaratmamıştır olan oldu neyse bakalım ilerleyen günlerde nelerle karşılaşacağız

• quote:

Orijinalden alıntı: Vialpando

quote:

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

Evet Türkçede kör bağırsak diye geçer. Muhakkak Allah boşa yaratmamıştır da, henüz bir işlevini yararını bilmiyoruz pek. Sorun yok yani üzülme.

Evet hocam allah boşa yaratmamıştır olan oldu neyse bakalım ilerleyen günlerde nelerle karşılaşacağız

Sen içini rahat tut. Bi bademcik değil yani. Net bi işlevi yok

• ben ameliyat olmuştum doktor bi zararı yok istersen alak demişti kör bağırsak hatta lise biyolojisine göre selulozu sindiren bakterilerin bulunduğu yer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay önce ben de apandisit ameliyatı oldum bildiğim kadarıyla aktarayım; kalın bağırsağın bitiminde 5-8 cm uzunluğunda 0.5 cm çapında solucan gibi bir oluşum bunun adı apendix, bu yapı zamanla iltihaplanıyor içi mikrop ve bakteri doluyor buna da apandisit deniyor  Apandist Ameliyatı Ve Sonrası (Yardım)
    (fakat bunun neden olduğu hala adamakıllı biliniyor değil) şiddetli ve vücudun sol tarafında oluşup bir süre sonra sağ tarafa doğru seyir eden bir karın ağrısı, iştahsızlık ve kusma belirtileriyle kendini gösteriyor zamanında müdahale edilmezse içi mikrop dolu olan bu yapının zarı delinmeye başlıyor ve daha sonra yırtılıyor buna da apandisit patlaması deniliyor eğer kapalı ameliyata karar verilmişse genel anestezi ile uyutuluyoruz ve doktorların hünerli parmakları altında ameliyat gerçekleşiyor
     Apandist Ameliyatı Ve Sonrası (Yardım)  Apandist Ameliyatı Ve Sonrası (Yardım)
    resimde görüldüğü gibi vücutta 3 tane kesi açılıyor ve bu yapı kesilerek alınıyor.
    dikkat edilmesi gereken nokta zamanında müdahale yapılmazsa ölüme kadar gidebiliyor ama kesinlikle korkulmaması gereken bir ameliyat

"ameliyata girdiğimde ilk defa ameliyat olacak olmanın getirdiği heyecan ve korkuyla bekleme salonuna girdim doktorlar beni takmıyor gibiydi herkes kendi havasındaydı sanki bense onlara bana ne yapacaksınız lan edasında bakıyordum sonra biri geldi beni lafa tuttu sigara içiyo musun ilaç kullanıyor musun bi hastalığın var mı felan bir sürü soru sordu ameliyathaneye girdik sorular burada da kesilmedi iyice gerilmeye başladım narkozu çok merak ediyordum nasıl hissedicem acaba sonra anestezi teknisyeni geldi bi anestezi oh mis kalktım kafamı kaldıramıyordum ne oldu lan bana ne yaptınız gibisinden bir bakış attım herkese hala ağrı narkozun ve ağrı kesicinin etkisi vardı boğazıma hortum takıldığı için yutkunurken zorlanıyordum sonra beni bi odaya aldılar bir süre uyudum kalktığımda fena derecede ağrım vardı hemsire geldi iki serum bi iğne tamam sonra yemek yiyebildim aynı gün taburcu ettiler eve geldim 2 gün çektim yattığım yatak dar geliyordu bildiğin rahat edemiyordum sonra hiçbir şeyim kalmadı dikişleri de aldırınca rahatladım"

korkulacak bir ameliyat değil yani eğer vücudunuzda sol tarafta başlayıp daha sonra sağa doğru kayan dayanılmaz bir ağrı, mide bulantısı ya da kusma belirtileri var ise düz bir yere uzanın ayaklarınızı da dümdüz uzatın size yardım edebilecek birini yanınıza çağırın ve karnınızın sağ tarafına (göbeğin hemen sağ alt çaprazına) eliyle sıkı bastırarak aniden geri çekmesini isteyin eğer bunu yaptığında ona dümdüz gidecek kadar ağır bir ağrı hali oluşuyorsa ve sağ ayağınızı hemen kaldırıyorsanız apandisit belirtileri vardır doktora gittiğinizde sizi gaz var deyip acil statüsüne sokmayıp geri gönderirse gitmeyin başka bir hastaneye gidip tekrar muayene olun soğuk almışsın sen diyenlere de inanmayın ne kadar erken olursa ameliyat sonrası o kadar az ağrı çekersiniz benim apandisit az birşey delinmişti o yüzden ağrılarım olmuştu.
    bu arada 0-25 yaş arası çok sık görülüyor yaşlı kişilerde olmuyor bende ameliyat sonrası fena halde kanama olmaya başladı ki hala devam ediyor sende oldu mu hiç merak ettim ?

sana şimdiden geçmiş olsun arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 20 Ocak 2014; 5:50:07 >

• Teşekkürler, size de geçmiş olsun ben iyi dayandım ayın 16.sında akşam 6dan itibaren başladı gece 12de doktora gitmek için dışarı çıktım biraz yürüdüm tam taksi çağırıp hastanenin yolunu tutacakken rahatladığımı hissettim ve vazgeçtim geri döndüm böyle de sinsi birşey gece 3te kıvranarak uyandım hastanenin yolunu tuttum röntgen çekip midende yoğun gaz var, acil ve korkulacak bir durum yok dediler gönderdiler beni. Eve geldim sabaha kadar kıvrandım öyle bir ağrı ki sabah kalktığımda -afedersiniz- boxerımın sırılsıklam olduğunu hissettim ağrı o kadar şiddetliydi ki artık kasıklara kadar inmişti öğlene kadar kıvrandım bu arada ben ağrım olduğunu bunun hayra alamet olmadığını söylüyordum ailem ise soğuk aldığımı söyleyip duruyordu neyse soluğu bir sağlık ocağında aldım doktor beni muayene edip apandisit belirtileri olduğunu söyledi muayene ederken karın bölgemde bir takım hareketler yaparak vereceğim tepkiyi ölçüyordu ve sağ alt tarafa bastırınca yerimde duramıyordum doktordan bunları duydum ve az birşey kabızlık (apandisit belirtisidir) çektiğim için bir kutu sıvı ve elektrolit kaybı için bir ilaç yazılarak eve yollandım eve gelip ilacı aldıktan sonra daha da fenalaştım akşam 4e kadar çektim dayanamıyordum artık ağlama safhasına geldim sonra soluğu bir hastanede aldım durumum o kadar kötüydü ki beni gören herkes suratımın renginin kaçtığını durumumun iyi olmadığını söylüyordu hemen ağrı kesici bir iğne yapıldı rahatladığımı hissettim ve hemen detaylı bir muayeneye tabi tutuldum röntgen, idrar ve kan testi ve en son ultrasondan sonra apandisit olduğum netlik kazandı ameliyat olmam gerektiği ama hastanede yer olmadığı söylendi (sırada 2 kişi vardı) risk almaya değmezdi hemen ardından soluğu başka bir hastanede aldım burada da yer yoktu (sırada 5 kişi vardı) 38 saat bekledikten sonra ameliyata girdim kurtuldum çok şükür ağrı olunca aklıma gelen tek şey uyumak oluyordu ama uyuyamıyordum sanki içimi bir şeyler kemiriyor gibi hissediyordum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgiler işime baya yaradı emekleriniz icin tesekkürler iyilesme süreci nasil acaba ? Hizlimi iyilesir bu bölge? 3 gün oldu suan.

• Hastaneden aldığın kağıtta 3 gün sonra sargı bezini çıkarıp duş alabilir yazmışlarsa sıkıntı yok zaten yarın gündüzden itibaren ben ne kadar pis kokuyorum böyle demeye başlıcan sen 4.güne sağlama al kendini bırak dikişler iyice bi kaynasın yarın akşam üzeri ağrı kesicini aldıktan yarım ya da bir saat sonra gir duşa suyu ılığa ayarla bir tane göz yakmayan dalin şampuanı hazır et ilk önce yara üzerini suyla baya bi ıslat sargı bezine fazla asılmadan çıkartmaya çalış hafif batmalar olacaktır aldırma devam et hepsini çıkart rahatladığını hissedeceksin sonra istediğin gibi yıkanabilirsin eğer göz yakmayan dalin ise yaraya temas etmesinde sakınca yok ama sen yine de fazla temas ettirmemeye çalış. 6 günden sonra artık yaranın yavaş yavaş iyileştiğini farkedeceksin sonra dikişler kaşınmaya başlayacak batmalar olacak ara sıra kağıtta verilen tarihte hastaneye gidip dikişleri aldır doktor eline bir makas alıp dikişleri çekiyor dikiş aldırma işlemi çok basit çok hafif kanıyor ağrı sızı yok hissettiğin şey sinek ısırığı gibi birşey zaten dikişleri aldırdıktan sonra bir hafta içinde yara izinden eser kalmıyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Hastaneden aldığın kağıtta 3 gün sonra sargı bezini çıkarıp duş alabilir yazmışlarsa sıkıntı yok zaten yarın gündüzden itibaren ben ne kadar pis kokuyorum böyle demeye başlıcan sen 4.güne sağlama al kendini bırak dikişler iyice bi kaynasın yarın akşam üzeri ağrı kesicini aldıktan yarım ya da bir saat sonra gir duşa suyu ılığa ayarla bir tane göz yakmayan dalin şampuanı hazır et ilk önce yara üzerini suyla baya bi ıslat sargı bezine fazla asılmadan çıkartmaya çalış hafif batmalar olacaktır aldırma devam et hepsini çıkart rahatladığını hissedeceksin sonra istediğin gibi yıkanabilirsin eğer göz yakmayan dalin ise yaraya temas etmesinde sakınca yok ama sen yine de fazla temas ettirmemeye çalış. 6 günden sonra artık yaranın yavaş yavaş iyileştiğini farkedeceksin sonra dikişler kaşınmaya başlayacak batmalar olacak ara sıra kağıtta verilen tarihte hastaneye gidip dikişleri aldır doktor eline bir makas alıp dikişleri çekiyor dikiş aldırma işlemi çok basit çok hafif kanıyor ağrı sızı yok hissettiğin şey sinek ısırığı gibi birşey zaten dikişleri aldırdıktan sonra bir hafta içinde yara izinden eser kalmıyor :)

Çok teşekkür ederim kadir hocam allah razı olsun :)

Saygılar.

• Ben de oldum, mutlaka bir yararı vardır ama patlayınca affetmez adamı.
  • Rica ederim bu arada sargıları kaldırdıktan sonra merak edip yaraya dokunma isteğin mutlaka olacaktır bende defalarca olmuştu ellerinin temiz olmasına dikkat et yemek yedikten sonra bile kalk yıka hastanelerde kullanılan mavi renkte dezenfekte suları var farketmişsindir onlardan bir şişe al kullan her bir iki saatte bir ellerini onunla dezenfekte et ben öyle yapmıştım bu arada o mavi suyun ismini bilmiyorum ama eczanede satılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir.uluag

Rica ederim bu arada sargıları kaldırdıktan sonra merak edip yaraya dokunma isteğin mutlaka olacaktır bende defalarca olmuştu ellerinin temiz olmasına dikkat et yemek yedikten sonra bile kalk yıka hastanelerde kullanılan mavi renkte dezenfekte suları var farketmişsindir onlardan bir şişe al kullan her bir iki saatte bir ellerini onunla dezenfekte et ben öyle yapmıştım bu arada o mavi suyun ismini bilmiyorum ama eczanede satılıyor.

Bu gün doktor pansumanı değişecek galiba hocam,su geçirmez bantla kaplayacağını söylemişti.

Bir,bir buçuk haftaya dışarı çıkabilirim galiba..

• quote:

Orijinalden alıntı: egzotik99

Hocam ben 15 gün cektim agrisini çeken vilir özellikle geceleri aziyordu gitmedigim devlet ozel hastaneye kalmadı. Taş döküyon diyenmi olmadı zehirlenmişsin diyenmi olmadı ailem bile yeter artık numara yapma dediler en son 16. Gün komaya girdim 1 hafta yattım 24 saat full serum yedim.bu hastalık zamanında teşhis edilirse ertesi gün taburcu olursun yoksa benim gibi olursun. 2 ay mendimi toparlayamadim doktorlar kendi aralarında konuşurken hocam bu hastanın durumu pomboktu diyorlardı gençliğin verdiği gucle ölmedim

Ahahahah :D iyi yırtmışsınız valla hocam aynen zamanında teşhis çok önemli bazı doktorlar gerçekten çok ilgileniyor bazısı da başından savıyor ben devlet hastanesinde ameliyat oldum beni ameliyat eden cerrah on numaraydı bir dediğimi iki etmedi çok ilgilendi gerek ameliyat öncesi gerekse ameliyat sonrası Allah razı olsun ondan. Ben 19unda ameliyat oldum 17si gecesi yediğim şey bir bardak şekerli süt ve ekmekti midem hiçbir şeyi kaldırmıyordu ondan sonra sürekli serum yedim hayatımda ilk defa hastaneye yatmıştım ve ilk defa serum yemiştim :)

• Bildiğim kadarıyla su geçirmez banda gerek yok ama doktor en iyisini bilir tabiki işin içinde pansuman varsa değişir tabiki. Aynen rahat ağrı kesici kullanıyor musunuz ağrınız oluyor mu ? bu arada hastanede kaç gün kaldınız ne zaman taburcu oldunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 20 Ocak 2014; 10:57:54 >
  • 4 yıl önce yarı baygın bir şekilde patlamak üzereyken oldum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.Kadir arkadaşım bilgi vermiş ben de biraz tıbbi bilgi vereyim.
    Apendisit apendix vermiformis denilen yapının iltihabıdır.Apendix denilen yer ince bağırsakla kalın bağırsağın birleştiği yerde kalın bağırsağın aşağıya doğru uzantısıdır.Bilinen bir işlevi yoktur.Lenfoid doku olduğu ve immunglobulün salgıladığı söylenmektedir. Apendisitte bir şekilde lümen tıkanmıştır(Fekalit lenfoid doku hiperp,yabancı cisim,parazit..gibi nedenlerle) Tıkanan lümende mukus salgısı birikir bakteriler ürer ve gerilme olur.Zaten ağrının kaynağı da bu gerilmedir.Ağrı başta göbek çevresinde yayılmıştır daha sonra sağ alt kadrana ilerler.Bulantı kusma da eşlik edebilir.Fizik muayene ve öykü ile tanı konulur.Şüpheli durumda USG istenilebilir fakat ilk ikisi yeterlidir.
    Hastalığın mortalitesi(ölüm oranı) anestezi riski kadardır yani çok düşüktür.Ama komplikasyon gelişimini önlemek için erken tanı koymak önemlidir.Tek tedavisi acil apendektomidir.

laparoskopik görüntü

anatomisi

operasyon sonrası çıkarılan apendix

Apandist Ameliyatı Ve Sonrası (Yardım) Apandist Ameliyatı Ve Sonrası (Yardım) Apandist Ameliyatı Ve Sonrası (Yardım) Apandist Ameliyatı Ve Sonrası (Yardım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen.md -- 20 Ocak 2014; 14:18:05 >

• Eğer ameliyat sorunsuz geçtiyse ve dikişler iyi atıldıysa düzenli bakımla atlatırsın..
  • Doktora gittim, üst taraftaki dikişleri aldı ve gazlı bez üzerine krem sürdü su geçirmez özel bant ile kapattı.Ameliyat sonrası yapılmış pansumanı da çıkardı üzerinde herhangi bir iltihap,akma vs yoktu..Sizin yardımlarınzda işime yaradı

• 1 haftaya normal çok rahat yürüyen arkadaşım gördüm bu sene başında bayramda olmuştu.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.