Şimdi Ara

Apartman Doğalgaz Tesisatı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apartmana doğalgaz tesisatı döşenmesi kararı aldık. Doğalgaz ekipmanlarında yüksek standard arandığı için ve de doğalgaz şehir dağıtım firması en son kurulan doğalgaz tesisatını kontrol ettikten sonra hattı açtığı için: yüksek maliyete ve de o/bu marka boru vana konulsun tartışmasına gerek olmadığını düşünüyorum.

Ne dersiniz? Herşeyde olduğu gibi kaliteli malzemeden şaşmayalım mı dersiniz?

• Ben her zaman ekonomik olan ve is goren malzemeden yana dusunmusumdur..ki dogalgaz gibi onemli bir sistemin tesisati dosenirken hic bir firma ustten tutma is yapmak istemez..cunku bu isin vebali buyuk..vana veya boru standartlari zaten gerekli kalitede olmak zorunda..bizim apartman mutahit isi..emin olun en ucuzunu bulmustur..6 yildir sikintisiz sekilde kullaniyoruz, vanasi iviri ziviri gayet yeterli urunler..en cok hareketli parca vana mesela , fakat vanayi kac kez acip kapayacaksinizki..su vanasi degilki bu surekli ac kapa yapalimda yalama olsun diyecek.

Atiyorum en kalitelisinden 50.lira denilecek bir vana yerine 25 liraya is gorecek bir vana tercih etmek daha mantikli benim gozumde..ama firmalarla iyi pazarlik yapmak lazim..is taahhutunu netlestirmek lazim..dedigim gibi hic bir firma dogalgaz tesisatinda riske girmek istemez...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Radyatörler DemirDöküm panel plus olsun bir de borular oksijen bariyerli olsun. Sıcak su kullanımı için de sıcak su borusu vardı ama adını hatırlamıyorum ondan kullanın. Mümkün oldukça petek metrajınız fazla olsun kombi de iyi bir yoğuşmalı olursa verim alırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

Ben her zaman ekonomik olan ve is goren malzemeden yana dusunmusumdur..ki dogalgaz gibi onemli bir sistemin tesisati dosenirken hic bir firma ustten tutma is yapmak istemez..cunku bu isin vebali buyuk..vana veya boru standartlari zaten gerekli kalitede olmak zorunda..bizim apartman mutahit isi..emin olun en ucuzunu bulmustur..6 yildir sikintisiz sekilde kullaniyoruz, vanasi iviri ziviri gayet yeterli urunler..en cok hareketli parca vana mesela , fakat vanayi kac kez acip kapayacaksinizki..su vanasi degilki bu surekli ac kapa yapalimda yalama olsun diyecek.

Atiyorum en kalitelisinden 50.lira denilecek bir vana yerine 25 liraya is gorecek bir vana tercih etmek daha mantikli benim gozumde..ama firmalarla iyi pazarlik yapmak lazim..is taahhutunu netlestirmek lazim..dedigim gibi hic bir firma dogalgaz tesisatinda riske girmek istemez...

Haklısın. Bir de doğalgaz boru ve ekipmanları her zaman yüksek standartta üretiliyor ve de şehir doğalgaz firması binaya doğalgazı vermeden önce kurulan kolon tesisatını kontrol ediyor. O yüzden pahalı olanını seçmeye gerek yok. Zaten hepsi kaliteli.

• quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Radyatörler DemirDöküm panel plus olsun bir de borular oksijen bariyerli olsun. Sıcak su kullanımı için de sıcak su borusu vardı ama adını hatırlamıyorum ondan kullanın. Mümkün oldukça petek metrajınız fazla olsun kombi de iyi bir yoğuşmalı olursa verim alırsınız.

Bu dediğin ısıtma tesisatı için ve çok haklısın: uzun petek ve yoğuşmlı kombi ideal kombinasyon (tabi yine hesaplama gerek: aksi takdirde mahal aşırı ısınmaya maruz kalabilir, petek uzadıkça daha hantal bir sistem olduğu için ve/veya gereksiz yere masraflı olabilir). Benim sorduğum apartman içindeki doğalgaz dağıtım hattı için (kolon tesisatı). Teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yetersiz ev elektrik tesisatı
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.