Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.797
Cevap
50
Favori
623.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ön ödemeli merkezi ısınma sistemine sahip, 5 bloklu bir sitede oturmaktayım. Yaklaşık Toplam 1250 daire bulunan oldukça büyük bir site. Herkes istediği zaman sıcak su ve ısınma istediği zaman istediği kadar gidiyor ve kontörünü alıyor. Buraya kadar her şey güzel de.. yönetim bir de ortak ısınma gideri diye bir şey çıkarttı ( MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK )
    14 Nisan 2008 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26847 (Mükerrer)) . Genel olarak bu yönetmelikte merkezi ısınma giderlerinin dağıtımının nasıl ve kimler tarafından yapılacağından bahsediliyor. Ancak bu yönetmelikte ön ödemeli sistemde ilgili yönetmeliğin 5.maddesi 7. fokrası ( daire başına yapılan hesapların detaylarını gösteren belgenin hazırlanması) ve 8. maddesindeki hesaplama yöntemleri kullanılmayabilir. Dolayısıyla bu ne demektir ? Eğer bu yöntemi kullanmazsak bu tarz yetkilendirilmiş şirkete de mi gerek yok ? Ya da zaten siz ödediğiniz kadar ısınıyor ve ödüyorsunuz. Dolayısıyla ısı paylaşımı zaten yok mu demek ?

Gel gelelim bizim yönetim , çıkartıkları ortalama bir değer ( Yani tüm 100 m2 aynı bedeli ve tüm 75 m2 aynı bedeli ancak biraz daha düşük) ile herkesin bu bedeli ödemesini istiyorlar. ( geçtiğimiz bir yıla ait bedeli ilk önce hesaplanmadı şimdi biz hesaplıyoruz mantığıyla) Bedelle alakalı olarak aylık ortalama 30-40 TL arası bir değer. 1250 daireye toplarsanız iyi bir tutar.

Yönetimin mantığı ise, biz aylık tüm kontörleri topluyoruz ( bloka ait) ve sonra o bloka gelen doğal gaz faturasından düşüp kalanı m2 esasına göre paylaştırıyoruz. Ancak ne hikmet ki tüm bloklara aynı bedel ortak ısınma payı hesaplanıyor... Ya da bu işe tüm site olarak mı bakmak lazım.

Özellikle ön ödemeli ısınma sistemi ile ısınan birilerinden yorum ve görüş bekliyorum. Paylaşırsanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 999999

Selamlar,

Ön ödemeli merkezi ısınma sistemine sahip, 5 bloklu bir sitede oturmaktayım. Yaklaşık Toplam 1250 daire bulunan oldukça büyük bir site. Herkes istediği zaman sıcak su ve ısınma istediği zaman istediği kadar gidiyor ve kontörünü alıyor. Buraya kadar her şey güzel de.. yönetim bir de ortak ısınma gideri diye bir şey çıkarttı ( MERKEZİ ISITMA VE SIHHİ SICAK SU SİSTEMLERİNDE ISINMA VE SIHHİ SICAK SU GİDERLERİNİN PAYLAŞTIRILMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK )
    14 Nisan 2008 Tarihli Resmi Gazete Sayı: 26847 (Mükerrer)) . Genel olarak bu yönetmelikte merkezi ısınma giderlerinin dağıtımının nasıl ve kimler tarafından yapılacağından bahsediliyor. Ancak bu yönetmelikte ön ödemeli sistemde ilgili yönetmeliğin 5.maddesi 7. fokrası ( daire başına yapılan hesapların detaylarını gösteren belgenin hazırlanması) ve 8. maddesindeki hesaplama yöntemleri kullanılmayabilir. Dolayısıyla bu ne demektir ? Eğer bu yöntemi kullanmazsak bu tarz yetkilendirilmiş şirkete de mi gerek yok ? Ya da zaten siz ödediğiniz kadar ısınıyor ve ödüyorsunuz. Dolayısıyla ısı paylaşımı zaten yok mu demek ?

Gel gelelim bizim yönetim , çıkartıkları ortalama bir değer ( Yani tüm 100 m2 aynı bedeli ve tüm 75 m2 aynı bedeli ancak biraz daha düşük) ile herkesin bu bedeli ödemesini istiyorlar. ( geçtiğimiz bir yıla ait bedeli ilk önce hesaplanmadı şimdi biz hesaplıyoruz mantığıyla) Bedelle alakalı olarak aylık ortalama 30-40 TL arası bir değer. 1250 daireye toplarsanız iyi bir tutar.

Yönetimin mantığı ise, biz aylık tüm kontörleri topluyoruz ( bloka ait) ve sonra o bloka gelen doğal gaz faturasından düşüp kalanı m2 esasına göre paylaştırıyoruz. Ancak ne hikmet ki tüm bloklara aynı bedel ortak ısınma payı hesaplanıyor... Ya da bu işe tüm site olarak mı bakmak lazım.

Özellikle ön ödemeli ısınma sistemi ile ısınan birilerinden yorum ve görüş bekliyorum. Paylaşırsanız sevinirim.

Bizde aynı sistemle ısınan, 2 blok üzerinden 25 daireli siteyiz.Bizde ortak ısınma pay bedelleri,aidatlarımız hariç kontör yükleme miktarı üzerinden düşülerekyükleme yapılmakta ekstra herhangi bir bedel alınmamaktadır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: arsenelupin

quote:

Selamlar,

Bizde aynı sistemle ısınan, 2 blok üzerinden 25 daireli siteyiz.Bizde ortak ısınma pay bedelleri,aidatlarımız hariç kontör yükleme miktarı üzerinden düşülerekyükleme yapılmakta ekstra herhangi bir bedel alınmamaktadır.

Sizin sitede dolayısıyla kontör alan bu bedeli ödüyor. Kontör almayan ortak ısınma bedeli ödemiyor. Peki ortalama ısınma gideri yaklaşık ne kadar oluyor. Bir rakam verebilir misin ? Böyle büyük bir site için bizdeki rakamlar biraz astronomik gibi ya da ben öyle düşünüyorum..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arsenelupin

quote:

Selamlar,

Sizin sitede dolayısıyla kontör alan bu bedeli ödüyor. Kontör almayan ortak ısınma bedeli ödemiyor. Peki ortalama ısınma gideri yaklaşık ne kadar oluyor. Bir rakam verebilir misin ? Böyle büyük bir site için bizdeki rakamlar biraz astronomik gibi ya da ben öyle düşünüyorum..

Edirne'de ikamet ediyorum, malum kış ayları bizim burada her ne kadar yağış olmasa da sert geçmektedir.Ortalama 5-6 aylık kullanıma bağlı olarak geçen yıl 26,000TL ,doğalgaz faturası binaya gelmiş daire başı ise aylık sert aylarda 300 normal dönemde 170-200 civarındadır.

• Bir binadaki ısı pay ölçer sökülüp diğer bir binada kullanılabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: didim

Bir binadaki ısı pay ölçer sökülüp diğer bir binada kullanılabilir mi?

olmaz çünkü pay ölçeri takan firma okuyor. öyle programlanmış. yani okuyan firma tüm binaya aynı model takıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar biz de bir ay önce İSTA denilen firma ile anlaştık. Her peteğe pay ölçer takıldı, daire başına 650 tl masraf ödedik.Fakat aklımızda birçok soru işareti var ve firma bunları ikna edici bir şekilde yanıtlamıyor. Zaten firmadan bir yetkiliyi bir kez gördük. Pay ölçerleri takanlara sorduğumuz sorular da havada kaldı.Neye göre hesaplıyor, hangi ortalamayı alıyor anlamış değiliz. Bİz neye dikkat etmeliyiz onu da bilmiyoruz. Ben son katta oturuyorum ve evim kuzeydoğu cepheli. sistem hakkında bilgisi olanlar yanıtlarsa sevinirim.
  • Selam arkadaşlar bir şey soracagım bu kalori metrenin montajından anlayan varmı açaba
    bana yardımcı olabilirmisiniz
    kalorimetre ters bağlanmış
    kalorimetre üzerindeki ok yönü ters
    okuma yaparmı yoksa hiç çalışmazmı?
  • sarlo- kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarı ile, kalorimetre bir su sayacı, iki ad sıcaklık sensoru ve bir de hesaplama ünitesinden meydana geliyor. Su sayacı kısmı, daireden çıkış (soğumuş su) borusuna, yönü suyun akış yönünde, sensorlerin birisi su sayacının gövdesine, ikincisi daireye giren sıcak boru üzerine takılıyor. Ters montaj mutlaka hata yaratacaktır. Normal su sayacını ters takmak gibi eksi yönde çalışacaktır.

Mesajların çoğunu vaktim müsait oldukça okuyorum. Genel olarak şikayetler kalorimetrelerin arıza yapması olduğunu görüyorum. Konuyu incelemeye çalıştım. Gördüğüm kadarı ile iki cins kalorimetre var.
    1) Mekanik kalorimetre. İçinden geçen su miktarını mekanik bir pervanenin dönüşü ile hesaplıyor. ( En çok arıza görülen ısı sayacı)
    2) Ultrasonik kalorimetre. İçinden geçen su miktarını ses dalgaları vasıtası ile hesaplıyor ve içinde hareketli bir parça yok. (Daha az arıza görülen ısı sayacı)
    Maalesef müteahhitler ucuz olsun diye mekanik sayaçları takıyorlar. Onu da tam yapmıyorlar. Isı sayaçlarının su giriş tarafına temizlemeye müsait filtre konması gerekir ki onu da koymuyorlar. Kalorifer borularının, radyatörlerin içinde bulunabilen tortular ve pas parçacıkları mekanik sayaçların pervanelerine zarar veriyor. Onların dönmesini engelliyor. Dolayısı ile, temiz olan sayaçlar fazla, pislenmiş olan sayaçlar az yazıyor.
    Adil bir paylaşım istiyorsanız, binanızdaki mekanik kalorimetreleri söküp atın, yerine ultrasonik kalorimetreler koyun. Markası hakkında bir şey söyleyemiyorum.
    Saygılarımla..

• arkadaşlar merhaba

bizim siteyede bu sene ISTA marka pay ölçer takıldı. sormak istediğim birkaç soru var.

1) petekteki cihaz sayım işlemi yaparken geçen sıcak suyu hesaba katıyor mu? yoksa sadece ortam ısısına göre mi sayaç işliyor? eğer böyle ise ben petek altına cpu fan bağlasam ve alttan soğuk havayı vakumlayıp sıcak havayı üfürerek ortamdaki evin tabanı ve tavanı arasındaki ısı farkını minimuma indirsem cihaz bu durumda nasıl davranır? sonuçta petek daha çabuk soğuyup daha çabuk sıcak su geçişi olacak ama dediğim gibi bunu hesaba katmıyorsa kullandığım sıcak sudan daha etkili kullanım yapmış olmazmıyım?

2)Yine durum yukarıda yazdığım gibiyse petek önünde koltuk olunca ortam ısınmada koltuktan dolayı petek bölgesindeki ısı fazla olduğundan dolayı sayaç çok ısınıyorum gibi tepki vermez mi?
    -aynı şekilde güneş alan evde güneş sıcaklığınıda yakıt yakmış gibi hesaplamaz mı?

3)kullanmadığım bağımsız salonun kapısı kapalı durumda vana en düşük olan 15 derece olsa kapı açık konundaki durum ile nasıl bir tepki verir? yani kapının kapalı olması ters tepki yaratıp sayacın fazla saymasına mı neden olur?

4)Firmanın bu sayaç hesabını yaparken herkese eşit dağıttığını nasıl anlarım, atıyorum mesela yönetici yada siteden herhangi biri firma ile anlaşıp bu K faktör çarpanını düşük hesaplayıp az ödeme yaparsa?

5) Son olarak bu sistem evde olmadığım zamanda bütün petekleri 15 dereceye yani en düşüğe aldığımda sayaç işlemeye devam ediyor mu? yani bu konumda ben sadece %30 luk ortak alan parası mı öderim yoksa sayaç yine işleyip faturaya eklenir mi?

Kullanıpta bu durumları test edenler yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 10 Ekim 2014; 15:53:08 >

• ercan_wrc kullanıcısına yanıt
    Sn. ercan_wrc
    Ben de henüz pay ölçer taktırmaya çalışıyorum ve 2 senedir araştırmalarımı sürdürüyorum. Pay ölçer kullanan dost ve arkadaşlarımın tüm paylaşımlarından kopyalar alarak anlamaya çalışıyorum.
    Sorularınızı bildiğim kadarı ile cevaplıyayım.
    1) Pay ölçerler, ortam sıcaklığı ile radyatör sıcaklığı arasındaki farka bağlı enerji tüketim miktarınızı kaydediyor. Siz fanlı bir sistem kurarsanız, radyatörün verimini arttırırsınız. Ancak pay ölçer de o nispette fazla yazacaktır. Yani bir kazanç veya kaybınız olmayacaktır.
    2) Radyatöre yakın koltuk, radyatör verimini düşürecek ve pay ölçer o oranda az yazacaktır. Güneş alan odanızda pay ölçer fazladan bir hesaplama yapmaz, yalnız radyatörün verdiği ısı enerjisini hesaplar.
    3) Kullanmadığınız odaların kapısını kapalı tutmanız sizin lehinize olacaktır. Ancak, salonunuzu 15 C derecede tuttuğunuzda da % 30 dışında az bir miktar para ödeyeceksiniz.
    4) Bazı firmaların paylaşım belgesi ve hesap dökümlerinden hiç bir şey anlaşılmıyor. Bazı firmalarınki ise, gayet kolay anlaşılır şekilde. Örnek olarak, SIES marka SAYI PAY ÖLÇER firmasının paylaşım belgelerinde çok açık olarak radyatörlerin her bilgisi var ve kontrol edilebilecek şekilde.
    5) Bu sorunun cevabı 3. cevap gibi. Dış hava sıcaklığının 15 C dereceden yüksek olduğu günlerde % 30 dan başka size ödeme çıkmaz, düşük derecelerde bir miktar çıkar.

Siz de yakıt giderlerinden tasarruf etmeyi istiyorsunuz. SIES firmasının müşterilerine dağıttığı "Isı Tasarruf Yolları" diye bir yazı elime geçmişti. Onu bulup, scan edip, buraya koyayım. Okumanızı tavsiye ederim.
    Umarım faydalı olmuştur.

• 80 m2 ısı pay sistemli ve yalıtımı güzel güneydoğu cepheli arakat ev için kombi önerisi yapar mısınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar aranızda lifos marka kalorimetre kullanan varmı
  • arkadaşlar,
    evimiz yerden ısıtma ve her odada duvarda termostat var.
    Güya odanın ısısını bizim ayarladığımız sıcaklıkta tututor...

termostatları sürekli 20 derecede tutuyorum ama evin içi buz gibi ve yerlerde soğuk. Termostatları 25 dereceye getirdiğimde ancak ev ısınıyor ve gerçekten 20 derece oluyor.

termostatlardaki bu durum benim diğer dairelerden daha fazla ücret vermeme sebep olur mu? yoksa bir etkisi yok mudur?
  • berto B kullanıcısına yanıt
    Sayın berto,
    Oda termostatların duyarlı elemanları(sensorleri) doğru yerlerde değil. Sensorlerin yerlerini değiştirmek kolay ise, bir termometre yardımı ile, deneyerek sensor yerlerini doğru yere değiştirin. Değiştiremiyorsanız, termostattaki 25 derecenin, 20 derece olduğunu ezberlemeniz gerekecek. Her mekanda da bu durum farklılık gösterecektir.
    Anlaşılan evinizde kalorimetre var. Kalorimetre evinizde ne kadar enerji harcadığınızı hesap eder. Termostatın durumu ile alakası yoktur. Eviniz soğuk ise az, sıcak ise çok ücret ödemeniz gerekecektir.
  • Belki defalarca sorulmuştur ama,

Annemlerin sitesinde her daireye payölçer ve termostatik vana takılmış.

Ev çok iyi güneş gören bir konumda.

Bir apartmanda 30 daire var, bunların çoğu konumdan ötürü vanaları açmış haliyle.

Annemim merak ettiği, evim çok sıcak olduğu için, benim vanam 1 de ama evin içi çok sıcak. Bu ay böyle giderse ortak kullanım alanları için %30 harici para öder miyim?

Diğer soru, banyoda payölçer var ama vana takmadılar, bu vana kapalı açık olsa payölçere etki eder mi?

Demişlerki ona payölçer oda sıcaklığını ölçer ona göre vanayı açar kapatır. Ben diyorum ki termostatik vana ısıyı kendi ölçer ona göre açılıp kapanır diyorum.

Payölçer petek suyunumuortam sıcaklığınımı ölçüyor. Yabancısı olduğum bir konu kafam karıştı. Uzman tv ye falan baktım birşey anlamadım. Sistem çalışma mantığı anlatan link de önerebilirsiniz.

Forumlarda da konudan çık yasal zorunluluk muhabbetleri yapılmış.

Edit. Ercan beyde benzer soruları sormuş ama tatmin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 28 Ekim 2014; 18:35:21 >

• arkadaşlar kitap okur gibi bu konuyu okudum ve beynim allak bullak oldu. Benim de bir sorum var; İstanbul'da lojmanda oturuyorum. 5.kat kuzey cephe, yalıtım yok, mantolama yok izolasyon yok... Bina 1981 model. Isı pay ölçer ve termostatik vanalı merkezi doğalgazlı ısıtma sistemi var. Ben termostatik vanadan 5. dereceyi bile ayarlasam ev ısınmıyor, bu yüzden oturduğumuz odayı ısıtmak için yağlı radyatör (elektrikli) kullanıyorum ve termostatik vanayı 2. derecede tutuyorum. Oda yağlı radyatör ile ısınınca ısı pay ölçer sanki kalorifer odayı ısıtmış gibi algılar mı, bu benim doğalgaz faturama nasıl yansır?
  • Selamlar,

Saatlerdir mesajlari okuyorum benim de kafam allak bullak oldu. Once durumumu anlatip, sonra aklima takilan sorulari sormak istiyorum...

Tek blok, 24 daireli bir apartmanin en ust katinda (8. kat) oturuyorum. Dairem dogu-guney-bati seklinde uc cepheli, ve tum cephelerin onu acik. yani gunesli havalarda gunesin dogumundan batimina kadar surekli gunes aliyor. Mantolama, kiremit cati ve cati izalosyonu mevcut. Isinma merkezi sistem. Her dairenin sicak su girisinde Lifos marka kalorimetre ve tum peteklerde termostatik vana var. Ancak su anda her daireden esit isinma aidati aliniyor. Ha bir de son olarak kazanda logamatik panel yok, zavalli kapici kazani yoneticinin belirledigi saatlerde manuel olarak kapatip aciyor.

Simdi gelelim sorulara:

1- Bu kalorimetre ve isi payolcer sistemleri birbirlerinden ayri sistemler midir? Yoksa isi payolcer sistemi kalorimetre verilerini de hesaba katiyor mu?

2- Kalorimetre daireye giren suyun debisini, gelis sicakligi ve cikis sicakligini olcebilmektedir. Bu veriler dairenin harcadigi enerjiyi hesaplamakta yeterli degil midir? Yeterli ise isi payolcere neden ihtiyac duyulmaktadir?

3- Kalorimetrenin hesaplama sistemi kafama yatmis, ve gayet mantikli gelmisken, isi payolceri anlamakta zorluk cekiyorum. Petek sicakligi ile oda sicakligi arasindaki farki bazi sabit katsayilarla carparak kullanilan enerjiyi hesaplamak ne kadar sagliklidir?

4- Daireye gunes vurmasi, elektrikli isitici veya klima ile takviye yapilmasinda sistem bu girdileri nasil hesaplayacak? Oda sicakligindaki artisin dis bir etmenden kaynaklandigini algilayacak mi? Yoksa bunlari bir de dogalgaz faturama mi yansitacak? Ya da tam tersi, cok isinan bir daire termostatik vana kullanarak vanalari kapatmak yerine kapi pencere acsa ne olacak?

Simdi son katta oturup isi payolcere karsi cikinca insanlar hemen "tabi o sisteme gecince en cok faturayi sen odeyeceksin, ondan istemiyorsun" diye dusunuyorlar. Oysa ki ben her iki sistemde de (eger ayri sistemlerse) haksizliga ugrayacagimi dusundugum icin karsi cikiyorum. Kalorimetre mantikli ve adaletli gibi gelse de soyle bir kusuru var: Mesela bizim yonetici kazani 40 derecede yakiyor (bu derecede kazan yanar mi lutfen bilen biri varsa beni aydinlatsin, kisin en soguk gunlerinde bile ki -15, -16'yi gorduk en fazla 42 derecede yakti), su 8. kata benim daireye gelene kadar 36 dereceye dusuyor, cikarken de 31 derece oluyor. Yani ben 5 derece sicaklik farkina denk gelen isi harcamis oluyorum. 2. kattaki adama 39 derece giriyor, 36 derece cikiyor (evi daha sicak oldugu icin). O da 3 derece sicaklik farkina denk gelen isi harcamis oluyor. E simdi bunu paylasimli odedigimizi dusunursek ben atiyorum aylik 250 lira oderken o 150 lira odeyecek. Ben daha soguk suya daha fazla para vererek daha az isinacagim. Bu mu adalet??? Esit ucret verdigimizde ise ben 2. kattan yine daha az isiniyorum ama son kat alirken bazi dezavantajlarini bilerek aldik, buna da katlanicaz diyorum.

Isi payolcer sisteminde de yukaridaki durumun yasanacagini dusunmekle birlikte, 4. sorumdaki hususlarin bana dogalgaz faturasi olarak katlanarak donecegine inaniyorum. Ev soguk oldugu icin klima ile takviye edecegim, aklik ekstra 100 tl elektrik faturasi odeyecegim, sistem bu 100 lirayi bir de dogalgaz faturasi olarak gecirecek bana. 2. kattaki de sicaktan cami cerceveyi acip faturasini dusurecek, onun farki da bana girecek.

Yanlis dusunuyorsam biri aciklasin lutfen...

• butcher888,
    Sorularınıza madde madde cevaplarım şu şekilde;
    1. Kalorimetre ve ISI Pay ölçer birbirinden ayrı sistemlerdir. Isı maliyetlerini bölüştürmek için ikisinden birinin kullanılması yeterlidir. Daireniz peteklerine tek noktadan Sıcak su girişi ve tek noktadan çıkışı söz konusu ise (kollektörlü sistem) Kalorimetre kullanmak, eğer her odanız için alt komşudan ayrı bir Kalorifer sıcak su hattı geliyor ise Isı pay Ölçer (Her peteğe) takmak gerekir.

2.Kalorimetre hesaplama mantığı aynı yazdığınız gibi. Fakat Kalorimetre takmak mümkün değil ise bu defa her peteğe Isı pay ölçer takılıyor.

3.Kesinlikle bu şekilde hesap sağlıklı değildir. Zaten Isı Pay ölçerin hesapladığıda bir Isı Enerji miktarı değil bir paylaşım oranıdır. Ve Isı pay ölçer çevresel faktörlerden, montaj şekli ve hassasiyetinden ve konfigürasyonunda kullanılan parametrelerin doğruluğundan çok etkilenir.

4.Bu sorunun cevabını ısı pay ölçer ölçme prensibini buraya yazarak cevaplamaya çalışalım. Ama tam cevabı vermeyelim bunu siz zaten bulmuşsunuz. "Isı Pay ölçer petek sıcaklığı 25 derece den büyük olduğunda ve Petek Sıcaklığı ile Oda sıcaklığı arasındaki fark 5 Dereceden büyük olduğunda tüketim yazamaya başlar". Cevabı burada bitirelim:)

Adalet ise ne yazıkki katlar arası ısı izolasyonu olmayan ve Kazan, tesisat ve ek sistemlerin alt yapılarının bu sisteme göre hazırlanmadığı ülkemiz bina ve kazanlarında bu sistem ile ne yazıkki mümkün değil!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cangon -- 14 Kasım 2014; 11:20:16 >

• pekı yazın bu sıstem nasıl oluyor petekler kapalı ama sıcak su nasıl hesaplanıyor
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.