Şimdi Ara

Apartman önüne park kavgası ( Şikayet şekli öğrenildi ) ( Şikayet Sonucu Zabıta geldi) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
4
Favori
79.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aslında aynı şeyi yazmışız şöyle ki... Almanya'da insanlar çöplerini bile ayrıştırıp atacak medeniyette yaşıyorlar... Kurallara genel anlamda gayet saygılılar yani genelde kendi kendilerini kontrol ediyorlar ama Türkiye'de kurala uymayan kesim uyandan fazla olduğu gibi bir de barbarca kendi fikrini savunmaya çalışan kuralsızlarla dolu. Yani Almanya gibi bir toplumda 10 dakika o arabayı öyle süremezsin çünkü ilk dakikasında birisi şikayet eder ama Türkiye'de bu tam tersi
  • Baştan sona okudum. Gecmis olsun.

Peki bana ne onerirsiniz?:

Ben de 5 yildir izmir karsiyaka'da apartmanin insasindan beri ev sahibiyim. Kapali garaji, apartmanda baska arac sahipleri olmasina ve planli park edince 6 arac sigabilmesine ragmen sadece ben kullanirim. Mutahit yazmasa da, panjurlu garaj kapisini kör bile fark etmesine ragmen garaj ustune ve yanina park edilmez,garaj cikisidir yazdim. yoneticiyle ve komsularla sık sık garaja giris-cikis yapabildigimizi konustum. buna ragmen; karsi apartmandan ve cevreden garaj onune park edilip engellendigimizi goruyorum.

bizimki resmi olarak oturma ruhsatinda da ortak kullanim alani olan kapali garajdir. ben ki,birilerinin gecisine engel olmamak icin araci yurumeyi goze alip uzaga park edebiliyorken baskalari neden benim ozgurlugumu kisitliyor! Bizimki ucan araba mi ki,garajin onundeki barikati asabilsin! yazmak vurgulamak yetmiyor.

nasil rahatca kendi garajimi kullanabilirim? aleme ibretlik şov mu yapayim... hic bana gore degil. bende de yillarin birikimi olustu. street fighter'da ateri salonunda zevkten dort kose oluyoduk, oto parcalarken. gozunun yasina bakmadan kiyayim mi!

dertsiz basimi, akli selim dusunup derde sokmadan kendi malimdan baskalarini nasil uzak tutabilirim?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    fazla özenmeyin. benim iki tane evim var. ikisi de kapalı garaja sahip. garajı olmayanlar gelip sığır gibi garajın önüne park ediyor. garaj çıkışı park etmeyin levhalarına rağmen. bazen bir yere gidecek olduğum zaman polisi arayıp çektirmek zorunda kalıyorum arabaları. çekici gelene kadar yarım saat beklediğim oluyor. yani garajı olanda sinir stress sahibi oluyor. yakın binalardan birinde oturan bir sığır var. bir kaç kere uyardım "ne olacak ki ben yabancı mıyım çıkacağın zaman haber ver çekeyim. niye bağırıyorsun" diyor. her araba lazım olduğunda sığırın ayağına gidip garajımızdan çıkmak için izin isteyecekmişiz. insanlar mikrop. bağırınca, karısının yanında küfür edince bile utanmıyor.
  • Zabıtayla polisle çözülecek iş değil insanlarda bilinç ve vicdan olması lazım. Geç saatte eve geldiğimde park sıkıntısı olmayan bir yerde yaşamama rağmen her yer dolu oluyor. Burası otopark çıkışı, buraya parkedersem arabalar çıkamaz, buraya parkedersem gelir biri vurur arabaya diye diye 15 dakika yer aradığım oluyor.

İşin komik tarafı sabah kalktığımda benim parketmediğim yerlere alelade bırakılmış arabalar görüoyorum. Yani adam geliyor küt diye ilk gördüğü yere tek hamlede bırakıyor umrunda değil.
  • aynı dert bizde de var. binada iki sığır var kendi yerleri gibi duba zincir yaptırdılar. belediye geldi söktü, yoğurt kovasına beton döküp onu bırakıyorlar şimdi. başkası hasbel kader oraya çekse arıza çıkarıyorlar. oranın kamuya ait herkesin kullanımına açık olduğunu ve isteyenin boş olduğunda park edebileceğini anlayamayacak kadar cahiller. başımı belaya sokmamak için Allah a havale ettim artık hiç umursamıyorum. cahille uğraşmak en pis şey. bende sinirli bir insanım, çarşı pazar karışacak yoksa.. Allah cahil ve kötü niyetli insanlardan korusun.
  • Memlekette imarın içine s.çtılar kimse işin içinden çıkamıyor.

40 daireli binaya 40 araçlık otopark zorunluluğu yaptırmadılar

Şiödi efendim engelli eğime çekiyorlar kaldırıma çıkıyorlar löy löy löy

Bizim memleket iflah olmaz kimseyle itişmeyin bile. Zabıta polis işinizi görün ama fiziki diyaloğa girmeyin. Memleket barzo dolu ailenizi üzecek sonuçlara neden olmayın
  • Diablo kullanıcısına yanıt
    bunlarda benden mecidiyeköy dereboyu cd. gece o caddenin ortasına bile araç parkediliyor. çıkmaz sokakta her akşam ve sabah birbirimizi uyandırıp benim arabayı senin arkana önüne koyayım muhabbeti erken çıkcam geç çıkcam bilmem ne muhabbeti oluyor.

Apartman önüne park kavgası ( Şikayet şekli öğrenildi ) ( Şikayet Sonucu Zabıta geldi)

Apartman önüne park kavgası ( Şikayet şekli öğrenildi ) ( Şikayet Sonucu Zabıta geldi)

• quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

kardeşim bizim buradada var ama ben bina sakinlerine sordugumda apartmanın arsasıymış belediyeye gidip dılekçe vermişler ve hak kazanmışlar ..şimdi demir direk dıktıler güzelce araclarını parkedıyorlar kıskanmamk elde degil...belki sizdeki durumda öyledir...

Hocam kafadan atmis olabilirler. Dogrulugunu arastirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar boşu boşuna garajı yada bahçesi olan ev önermeyin. Şehir merkezinde yaşayan biri için bu ikili çok büyük bir sıkıntı. Kapının önüne bırakırlar ne girebilirsiniz ne de çıkabilirsiniz. Sokak sokak park yeri aramaktan daha beter bir durum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tüm park yerleri paralı olacak,

park sorunu olan yerlerde park pahalı olacak ama kişinin oturduğu-çalıştığı yerde ödeyeceği park ücreti çok çok düşük olacak.

kişinin oturduğu-çalıştığı yerde yeterince park yeri yoksa, oraya düşük ücretle park etmek isteyenler arasında ihale yapılıp para toplanacak.

toplanan paralar ile yeterli park yeri olmayan sokaklara otopark yapılacak.

başka bir çözüm yok.
  • HeroTech kullanıcısına yanıt
    40 daireli binaya 40 araçlık otopark olsa ne olacak. 10 daire de çift araba olsa sıkıntı yine aynı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

40 daireli binaya 40 araçlık otopark olsa ne olacak. 10 daire de çift araba olsa sıkıntı yine aynı.

hocam o mantıkla 50 araç kapıda ve dert büyük. 10 araç için yer bulunur yine.
    nasıl bir ekonomimiz varsa herkeste araç var. ben 2 sene önce yayıla yayıla park ediyordum aracımı şimdi akşam 10dan sonra sokak sokak geziyorum.
  • hocam hakkınızı aradığınız için sizi tebrik ediyorum. Ayrıca böyle maganda insanları evcilleştirmek hepimizin görevi
  • korkusuzmo kullanıcısına yanıt
    Haksızlığa sustukça bir fazlasını yapıyorlar o yüzden herkesin bu şikayetleri yapması lazım bana dokunmayan yılan bin yaşasın olayı bitmeli
  • O konuyu çözdük bile biz yabancı kimse gelip çekmediği sürece sorun yok. Yabancı vakasına yılda 3-4 kez oluyor en fazla. Garajın önünü baya uyarıcı şeyler koyun o sokakta ikamet edenlere derdinizi anlatın anlmaz hala koyarsanız arabanızı cektiririm deyin. Arabasını yada parasini seven oraya koymaya cesaret edemez zaten. Koyan oldukça çektirin inat ederlerse nereye kadar park parası verecekler nereye kadar arabaları çekilirken verilen hasarı göze alacaklar?

• Trafik Kanunu 6 Ncı Kısım 3 Ncü Bölüm 58 Nci 60 Nci Ve 61 Nci Maddelerine göre;
    Yolun gidiş yönüne göre sol tarafta bekleme yapılmaz ve beklemenin olmadığı yerde park etmek yasaktır. Tek yön olan sokaklarda ise eğer park yapan araçlara rağmen sokağın genişliği acil durum yönetmeliğine uygunsa yol boyunca sadece sağa veya sadece sola park edilmesi gerekir.(trafik kanununa göre düzen kurulması buna göre sola park edilmemesi nizam açısından asıldır.)

2007/12937 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARAR “BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK” 2NCİ KIS. 1NCİ BL. MD22 ye göre;

Trafik denetleme unsurlarının acil olmayan normal zamanlarda, yolun acil durumlara hazır halde bulundurulmasını sağlamak için denetimlerini düzenli olarak yapmaları ve yol genişliğini en az 4 metre olacak şekilde korumaları (itfaiye araçlarının rahat geçebilecekleri öngörülmüş olçü) gerekmektedir.

Bina giriş çıkışları, binaların acil durum kaçış yoludur. bina giriş çıkışlarını bariz şekilde engelleyecek şekilde araç park etmek kanunen yasaktır.

Otopark giriş çıkışlarını engelleyecek şekilde araç park etmek kanunen yasaktır.

Plastik delinatör üstüne park etmek, kaldırım üstüne çıkarak park etmek yasaktır. Kanun önünde öncelik insandır araç değil.

3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hk. Kanun ile 132 sayılı TSE Kuruluş Kanununa dayanılarak, RESMİ GAZETEDE 28411 sayı ile yayınlanan "Şehir İçi Yollar - Kaldırım ve Yaya Geçitlerinde Ulaşılabilirlik İçin Yapısal Önlemler ve İşaretlemelerin Tasarım Kuralları" ve "Şehir İçi Yollar - Yaya Yolu ve Yaya Bölgeleri Tasarım Kuralları" ve "Şehir İçi Yollar - Yaya Kaldırımlarındaki Koruyucu Engeller İçin Tasarım Kuralları" ile ilgili BELEDİYELERİN UYGULAMASI ZORUNLU OLAN TEBLİĞLER GEREĞİ;
    TSE STANDARDINA UYGUN GÜVENLİ YAYA YOLU yapımı YEREL BELEDİYE TARAFINDAN SAĞLANMALIDIR.
    Buna göre kaldırım genişliği ENAZ 120 CM olacak şekilde sokakta EN AZ 1 KALDIRIM BULUNMALIDIR.
    Eğer yol genişliği park yapan araçlara rağmen acil durum yönetmeliğine uygunsa yolun 2 tarafına da en az 120 cm kaldırım yapılır.
    Kaldırım sakat yolu ile birlikte gerçekte olması gereken genişliği 2 metredir.
    Eğer sokakta en az 120 cm olacak şekilde kaldırım yoksa ve sokak genişliği yeterli değilse; yerel belediye tarafından yukarıdaki kanun hükümleri ve bununla birlikte Avrupa birliği uyum yasası hükümleri ve insani yaşam hakları gereği olarak, sokağa araç parkına yasaklanması ve kaldırım yapılması zorunludur.

UKOME:
    Ana sokak ve caddelerde düzeni sağlamak için gerekli tabela ve bilgilendirme işaretlerini koyar. Trafik denetleme unsurlarının görevlerini yapabilmelerine yardımcı olur. Normalde ara sokaklarda düzenleme yapmamasına karşın, eğer yerel belediye ara sokaklardaki yol tabela ve işaretleme görevini yerine getirmiyorsa UKOME bu görevi üstlenebilir.

YEREL BELEDİYE:
    Görev sınırları içerisindeki sokaklarda düzeni sağlamak, kanun hükümlerini eksiksiz yerine getirilmek, sokak içerisinde güvenli yaya yolu sağlanmak, araç yolu arızalarının gidermek ile yükümlüdür. Kanun karşısında bu yükümlülüklerinden feragat edemez.
    Ayrıca sokak içerisinden gelen kanuna aykırı talepleri yönetmek gereken düzeni sağlamaktan vazgeçmemek zorundadır.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DENETLEME BİRİMİ:
    Yukarıdaki belirtilen kanun hükümlerini uygulamak zorundadır. Kanunlara uygunluğu sağlama nizamı korumak, kanunu ve nizamı bozan kişilere gerekli müdahaleyi eksiksiz yerine getirmek en aslı görevlerindendir. Bunun için yanlış parklanma yapan araçlara cezai işlem uygular ve gerekli durumlarda da araçları çeker. Sokak içi tartışmalarında kanun hükümlerine dayanarak gerekli müdahaleyi tereddütsüz yapar ve asayişi sağlar. Bundan taviz veremez.

FAKAT:
    Günlük yaşamda, bu maddeleri bilmeyen ve/veya bilse bile uymayan, bencil, duyarsız, empati yoksunu, kendini kral gibi gören haksız olduğu halde utanmadan aslan kesilen, insani değerlerini yitirmiş o kadar çok sayıda varlık var ki... Sakata, yaşlıya, çoluğa çocuğa saygıymış, sevgiymiş umurlarında değil. Bu VARLIKLARIN tek derdi, ARABAM VAR BENİM, arabamı nereye koyacağım... Peki İNSANLAR nerde yaşayacak??
    Bu bir kısır döngü değil, cevap net.. arabanı insani yaşamı rahatsız etmeyecek şekilde İNSAN GİBİ, KANUNA VE NİZAMA UYGUN ŞEKİLDE HER NEREYE PARK EDEBİLİYORSAN ORAYA PARK EDECEKSİN.. GEREKİRSE UZAĞA PARK EDİP YÜRÜYECEKSİN..
    O DA OLMUYORSA PARANLA İNSAN GİBİ OTOPARKA PARK EDECEKSİN..
    PARAN DA YOKSA ARABA ALMAYACAKSIN..

YEREL BELEDİYE:
    haksız yere aslan kesilen kanuna uygunsuz kesimin yanında durup görevlerini yerine getirmez.
    Sokak içi olması gereken kanun hükümlerini uygulamaz ve nizamı sağlamaz.
    Kanunlar zorunlu kıldığı halde araç park etsin diye kaldırım bile yapmayabilir.

UKOME:
    Ana sokak ve caddelere bakar, ara sokak Yerel Belediye sorumluluğundadır diyerek şikayetlerinizi geçiştirir. Ara sokak içerisine eğer çok ısrar ederseniz belki teşrif eder belki park yasağı tabelası koyar.

TRAFİK DENETLEME:
    Kanun hükümlerini sadece park yasağı tabelası varsa uygular. Sokağa çekici araç sokamıyorsa hiç sokmakla uğraşmaz, en fazla gelir ceza yazar, plakadan araç sahibine ulaşır aracı kaldırmasını söyler. (e tabi kaldırırsa)
    Öte yandan empati yapmak gerekirse: Trafik denetim ekibi sayısı inanılmaz derecede yetersiz. Kanun ve nizamı gerçek anlamda uygulayabilmesi için kadronun belki 10 kat belki de 20 kat arttırılması gerekir.

SOKAK İÇERİSİNDE DÜZEN SAĞLAMAK İÇİN:

1) İLK ÖNCE: Yerel belediyeden sokağı düzenlemesini ISRARLA istemelisiniz. Eğer kaldırım yoksa TSE standardında kaldırım istediğinizi, bu konuda bilinçli bir vatandaş olduğunuzu ve haklarınızı bildiğinizi ISRARLA HATIRLATMALISINIZ. Aksi halde yerel belediye saçma sapan kanuna uygunsuz dönüşlerle sizi geçiştirecektir. Yerel belediye normalde buna bütçe ayırmak istemediğinden ve sokak içerisinde aslan kesilen haksız kişiler ile çatışmak istemediğinden bu işe girişmek istemeyecektir.

2) UKOME dan ISRARLA sokağınızı incelemesini ve park yapılmaz tabelası koymasını talep ediniz. Israr etmezseniz bu sorumluluk yerel belediyeye aittir, ayrıca yanlış parklanma için trafik denetleme görevlidir diye işin içinden sıyrılacaktır. Öte yandan sokağa park yapılmaz tabelası koyulmadığı sürece Trafik denetim memuru hiçbir müdahale yapmamaktadır.

3) 1 ve 2 NCİ maddelerdeki işler yapıldıktan sonra yanlış parklanmayı 155 e ihbar edebilirsiniz.
    İhbar için şunlara dikkat edin:
    yanlış park eden aracın kesinlikle park yasağı tabelasının da görüneceği şekilde plakası ile birlikte resmini çekin.
    155 i arayarak ihbarda bulunmak yetersiz genellikle ilk aramada ilgilenmiyorlar.
    aradıktan sonra yarım saat kadar bekleyerek tekrar arayın, eğer yine de aynı araç duruyorsa bir yarım saat kadar sonra tekrar arayın halen müdahale olmadığını belirtin.
    Bazen size geri dönüş yapan memur sokağa gelmeden araç resmini isteyebiliyor. O zaman whatsapp tan araç resmini memura gönderirsiniz.

1 VE 2 NOLU TALEPLERİNİZİ BİMER VE CİMER ÜZERİNDEN ISRARLA YAPMANIZI ÖNERİRİM.
    3 NOLU TALEP İÇİN 155 İ DİREK ARAYARAK MÜDAHALE İSTEYEBİLİRSİNİZ.

ÖNERİM: Sizi rahatsız eden kanun dışı park eden araç sahibi ile direk muhatap olmayın, onun seviyesine inmeyin. Kanuni haklarınızı kamudan isteyiniz.

İyi günler dilerim.

• Annemlerin istanbul beykoz’da bir koyde mustakil villalari var. ev cadde uzerinde. Burasi annemlere mi ait oluyor yoksa yine benzeri bir durum mu?

• Hırboluk moda oldu. Kıçı kirli herifler milletin ağası gibi geziyor etrafta

Not : kıçı kirli , cumhurbaşkanımızın da kullandığı bir tabirdir. Banlayanı şikayet ederim

Not 2 : find the irony

• Yeminle bu park mevzusu adama araba sattırır o denli sıkıntı bir iş park yeri buldun mu aracı çıkartasın gelmiyor o çileyi tekrar çekmemek için, düşündükçe afakanlar basıyor

• Şunlara bakınca midem bulanıyor. Bu üst üste tıkış tıkış yaşamaktan iğreniyorum ve bu şehirden bir an önce kurtulmak istiyorum. Mecburi olarak 1.5 yıl daha durmak zorundayım ondan sonra tapusunu üstüme verseler durmam.

Kirada oturup asgari ücret civarı paralara çalışıp her gün 3,4 vasıta değiştirip işe gidip, üst üste yolculuk edip sonra da "vazgeçemiyorum istanbuldan yahu başka şehirde yapamam" kafasına erişemedim bir türlü

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.