Şimdi Ara

Apartman Yöneticisinden Paramızı Alamıyoruz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
774
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar babam 2010 senesinde 32 dairelik apartmanımıza yönetici olmak gibi bir hatada bulundu. yönetimi devrederken de tam rakamı bilmesem de 500-600 tl civarında alacaklı olarak devretti. yani yeni yönetim, apartmana yapılan harcamaların bir kısmını kendi cebimizden ödediğimizi bu tutarın 500-600 küsur lira tuttuğunu kabul ettiler defter üzerinde.

işin civcivli tarafı bundan sonrası yeni yönetici bizden sonraki 3 dönem (hiçkimse aday olmadığı için) yani 2011, 2012 ve 2013 senelerinde yönetimi aldı ve babamla aralarında bir tartışma çıktığı için paranın üzerine yattı en amiyane tabirle. babam çok üşengeç davranıyor fakat ben bu parayı o heriften kuruşu kuruşuna almak istiyorum. bu konuda ne yapabilirim? var mı işinin ehli bu konuya hakim bir dostumuz?

• böle şerefsizlere para kaptırmayın onun imzası filan herşey belli ise ilk önce sözlü uyarıda bulunun baktın takmıyor ver dilekçeyi savcılığa paçalar tutuşunca öder yok yine ödemiyo evine haciz gelir (tabi ne kadar sürer bilmem )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marge Simpson

böle şerefsizlere para kaptırmayın onun imzası filan herşey belli ise ilk önce sözlü uyarıda bulunun baktın takmıyor ver dilekçeyi savcılığa paçalar tutuşunca öder yok yine ödemiyo evine haciz gelir (tabi ne kadar sürer bilmem )

eyvallah avukata falan gerek yok yani
  • Şöyle 9-10 tanıdık delikanlı toplayıp kapısına dayanın. Ben hiç taviz göstermem böyle para işlerinde.
  • bu ay aıdat toplamaya ondan once cıkın
    artan kısmı yenı yonetıcı ye verın
    alacagınızı tahsıl edın...
  • Bence iki ay aidat odemeyin ordan kapansin borc bunu dusun derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aparmana dedikodu sal

• O para kadar oluncaya kadar aidat vermeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elzem_uA

Bence iki ay aidat odemeyin ordan kapansin borc bunu dusun derim.

onu da yaptık, ama namussuz bizi icraya verdi, 250 liralık aidatı 450 lira ödedik. ben de o yüzden icraya verelim, o da aynısını yaşasın istiyorum. ayrıca adamın bir tür tümörü mü ne var beyler o yüzden dövemiyoruz ailecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: clint bey

quote:

onu da yaptık, ama namussuz bizi icraya verdi, 250 liralık aidatı 450 lira ödedik. ben de o yüzden icraya verelim, o da aynısını yaşasın istiyorum. ayrıca adamın bir tür tümörü mü ne var beyler o yüzden dövemiyoruz ailecek

Tümör onun sorunu git yapış yakasına. Ayrıca aidatı yatırmadığınızda ne hacizine verdi? Zaten yasal alacağınız yok mu? Azıcık istikrarlı olun birader.

• quote:

Orijinalden alıntı: clint bey

quote:

Vallaha sinirlendim böyle komsu mu olur binadan dışlayın sunları

• Dayanın kapısına düzhünce konuşun bence .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgurtaylan

Dayanın kapısına düzhünce konuşun bence .

iş, o kibarlığı aştı hocam :)
  • Apartman defterinde verileceği şu anda yazıyorsa dava açmanız durumunda kazanırsınız.Yok defterde öyle bir sayfada yazı bulunamazsa dava masrafları dahil adam size hakkınızda iftira suçundan dolayı dava açar ve her şeyi size yığar.Ona göre davranın defteri bir şekilde inceleyin..
  • Hukukçulara danışın derim. 1 kuruş olsa da arkasından gidin. Bizim apartmanın kapısı bozuk ittirince dışardan açılıyo fakat 31 mayısta tencere tava çaldığımız için kadın bize inatla yaptırmıyo çünkü biz 1. kattayız. anlayan arkadaşlar buna da bir el atabilir mi..
  • sizde aidat ödemezsiniz belli bi süre olur biter

artık bu işleri bina yönetimi şirketleri bakmıyor mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmet230023

Apartman defterinde verileceği şu anda yazıyorsa dava açmanız durumunda kazanırsınız.Yok defterde öyle bir sayfada yazı bulunamazsa dava masrafları dahil adam size hakkınızda iftira suçundan dolayı dava açar ve her şeyi size yığar.Ona göre davranın defteri bir şekilde inceleyin..

doğru söylüyorsun hocam, defterde bi çakallık yapılmışsa zararlı çıkarız üstüne bi de. gerçi, defterde oynama yapılırsa veya kaybedilirse de büyük cezası var benim bildiğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clint bey -- 23 Temmuz 2013; 23:54:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

sizde aidat ödemezsiniz belli bi süre olur biter

artık bu işleri bina yönetimi şirketleri bakmıyor mu ?

yok bizimki manuel halen
  • Yasal olarak adiat ödemediğiniz sürece icra kanalı ile takip başlatılabilir.Sizde itgiraz etseniz bile borç sabit olacağından tüm harçlar ve vekalet ücretleri ile dosyaya ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Yönetici konumundaki kişi nasıl takip başlatıyorsa sizde alacağınızı belgeleyen evrağınız var ise icra kanalı ile takip başlatabilirsiniz. Elinizde belge yok isede bu işlere bakan mahkeme kanalı ile dava açmalısınız. Dava sonucu lehinize olursa da icra takibine girmelisiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: @rkadas

Yasal olarak adiat ödemediğiniz sürece icra kanalı ile takip başlatılabilir.Sizde itgiraz etseniz bile borç sabit olacağından tüm harçlar ve vekalet ücretleri ile dosyaya ödeme yapmak zorunda kalırsınız. Yönetici konumundaki kişi nasıl takip başlatıyorsa sizde alacağınızı belgeleyen evrağınız var ise icra kanalı ile takip başlatabilirsiniz. Elinizde belge yok isede bu işlere bakan mahkeme kanalı ile dava açmalısınız. Dava sonucu lehinize olursa da icra takibine girmelisiniz...

teşekkürler hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.