Şimdi Ara

Apartmanda Belli Kısıtlar İle Kurulacak Ev Sinema Sistemi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Öncelikle ses ve görüntü sistemleri hakkında çok temel bilgiye sahibim. Daha önceden Cambridge soundworks DTT 2500 ses sistemim vardı ve PC de creative ses kartı ile dts ses alacak şekilde kullanıyordum. Bilgilerim bu zamanlardan kalma :)

Bir çok konuyu elimden geldiğince okudum ve yine de sizlere de danışıp fikir almak istedim. Ses sistemi tavsiyesinden daha çok nasıl bir kurulum yapmalıyım buna karar veremedim. Önceliklerim de %80 film, %15 oyun, %5 müzik şeklinde.

- Elimde LG nin 47LE5500 TV si var ve tvde ARC bulunmuyor.

- PS3 var ve bluray disc nadir de olsa alıp kullanacağım.

- Elimde diskte duran 1080p ripler mevcut.

- 30 m2 kare tip bir oda var ve orta kısmı boş olacak şekilde eşyalar konumlanmış durumda. zemin kattayım ve alt taraf ile yan taraf boş. Üst kat dolu sadece.

Amacım mac mini gibi pc yada aynı işi görebilecek bir player ile tüm media işlerimi oturduğum yerden halledebileceğim, internete girebileceğim, aynı zamanda ps3 de oyun oynayabileceğim bir kurulum yapmak.

Burada kullanacağım mac mini yada playerın ses kalitesi en zayıf nokta olacaktır. Bunun için de kaliteli bir ses kartı gerekecektir. Yanında aktif 5.1 hoparlör düşünüyorum. Amaç akşam 6 dan sonra apartman ortamında tertemiz ve kısığın az üzerinde bir ses ile kaliteli vakit geçirmek.

Kısıtlara gelince.

- Kesinlikle hanımın estetik ve yer açısından onayından geçecek bir şeyler olmalı :) Kule tipi ve raf tipi hoparlörler eleniyor o yüzden. burada örnek olarak HK 16 onaydan geçer mesela.

- Aynı nedenden dolayı da AVR de eleniyor. Bu yüzden mac mini boyutlarında ve bir ses kartı ve ayaklı ön arka hoparlörler ile (mümkünse arkalar wireless) bir kurulum gerekiyor diye düşünüyorum.

Bu konuda sizler ne önerebilirsiniz bana? Öncelikle kurulum hakkında fikirleriniz benim için daha önemli. Sonra kuruluma göre alacağımız şeylere ve bütçeye bakarız :)

Teşekkürler Syg...

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kecan -- 2 Temmuz 2014; 14:55:34 >

• % 85 film izleyeceğinizi belirtmişsiniz derin doyurucu bir bas etkisi lazım bunu estetik olarak nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz zira filmlerde Woofera çok iş düşüyor.Hocam sizin durum baya bir vahim kısıt çok Kule yok Raf tipi yok Avr yok ayrıca dört adet ince uzun ayak odada estetik olarak bence Kule tipi Hoparlörden daha bir çirkin durur sanki.Yinede zevk sizin Hanımları üzmemek lazım😃..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kecan K kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam öncelikle bu is için bütcen nedir birde media player için PC mi kullanacaksınız ? Yoksa htpc mi toplayacaksın veya android stick mi alacaksın ? Ses isi için ise AVR li sistem tavsiye ederim hem kalite hem de kullanışlık acısından AVR olarak slim modeller var misal marantz 1504 gibi birde kompakt setler var harman hkts canton cx 80 MX 125 Boston soundware gibi setler alınabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: aydinsakaryali

% 85 film izleyeceğinizi belirtmişsiniz derin doyurucu bir bas etkisi lazım bunu estetik olarak nasıl halletmeyi düşünüyorsunuz zira filmlerde Woofera çok iş düşüyor.Hocam sizin durum baya bir vahim kısıt çok Kule yok Raf tipi yok Avr yok ayrıca dört adet ince uzun ayak odada estetik olarak bence Kule tipi Hoparlörden daha bir çirkin durur sanki.Yinede zevk sizin Hanımları üzmemek lazım😃..

Merhaba,
    Mesajda belirtmemişim ama 5+1 sistem olacak. Aktif bir sub düşünüyorum. Kule yok dememin sebebi de asıl kaliteli kule hoparlörler cidden alan olarak çok yer kaplamaları görünümden ziyade. Yoksa kule tipi az alan kaplayan estetik görünüme sahip bir ürün de olabilir.

Hanımın onayından geçmeden eve giren herşey eninde sonunda kendini evin dışında buluyor :) O yüzden çok önemli bir kısıt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kecan -- 27 Haziran 2014; 17:17:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: des_955

Merhaba hocam öncelikle bu is için bütcen nedir birde media player için PC mi kullanacaksınız ? Yoksa htpc mi toplayacaksın veya android stick mi alacaksın ? Ses isi için ise AVR li sistem tavsiye ederim hem kalite hem de kullanışlık acısından AVR olarak slim modeller var misal marantz 1504 gibi birde kompakt setler var harman hkts canton cx 80 MX 125 Boston soundware gibi setler alınabilir

Aslında media player noktasında düşüncem mac mini tarzı yer kaplamayan ama güçlü veri işleme yeteneği olan bir pc. Ama tekliflerede açığım. Sebebi ise yeri geldiğinde ineternete vs de tv ekranından girebilmek bazı ufak tefek dosya işlerimi de halledebilmek istiyorum. Dediğiniz modelleri de inceliyorum şimdi.

Bütçe aslında burada net değil. Oluşacak kuruluma göre bu faydaya en fazla 1000 de veririm diyebilirim ya da böyle bir fikir için 5000 de ayırabilirim diyebilirim. Konu şartlara en uygun kurulumu yaratmak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kecan -- 27 Haziran 2014; 17:14:52 >

merhaba hocam sizin media playerlarlada dediğin işler olur ama uzun zamandan beri farklı media player kullanmadım yeni serilerin internet kullanımı ve veri işleri hakkında bir fikrim yok ufak bir pcde olabilir veya laptop eğer oyun ile işiniz olmazsa android stickler iş görebilir kısaca beklentilerine göre seçimi yapman lazım ses sistemi için ise orta model avr ve kompakt bir set size 2000-2500 liraya mal olucaktır tabi daha hoparlör kablosu ve ayak masrafı birde kullanacaksanız kablo kanalı masrafı dahil değil birde hdmi ve optik kablo gerekebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi des_955 -- 27 Haziran 2014; 19:19:27 >
    Öncelikle iyi günler. Elimde hkts16 ve hk avr265 var sistemimi komple değiştirdim. Artık kullanmıyorum eğer düşünürseniz tek tek yada ikisi bir verebilirim.

Eğer Avr almayı düşünürseniz elimdeki 17 ay garantisi olan Sony Str-dn 840 avr'mi satıyorum. Fiyat 800tl. Ürünle ilgili inceleme başlığım vardı. Linki de aşağıda.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=83544607

Bunun yanına da hepsiburada'daki Onkyo 5.1 hoparlör setini alarak sinema olayını 1700tl'ye halletmiş olursunuz.

http://www.hepsiburada.com/liste/onkyo-sks-ht528-51-kanal-ev-sinema-hoparlor-sistemi/productDetails.aspx?productId=evonkyosksht528&categoryId=152491

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler arkadaşlar, fakat boyutlarından ötürü şimdilik avr almayı düşünmüyorum.

Şu anda Canton 125 MX hoparlörleri inceleme aşamasındayım.
    O zaman düşündüğünüz canton hoparlörleri nasıl çalıştıracaksınız?

O hoparlörler için mutlaka Avr almanız gerekecek. Eğer ebat önemli ise Marantz 1504 modeline bakınız. En azından ince olduğu için biraz daha avantajlı olur

• Başlıkta ki "Sinama" kelimesine de bir "Edit: imla" gerekiyor galiba..
  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    Gözümden kaçmış düzelttim. Teşekkürler.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi inceliyorum şu anda. Aktif sub mevcut diye AVR siz kullanabilirim diye düşünmüştüm. Aşağıdaki gibi bir DAC ile çalışmaz mı? AVR nin ince olanlarının bile boyutu malesef çok büyük kalıyor benim için.

http://www.asus.com/Sound_Cards_and_DigitaltoAnalog_Converters/Xonar_Essence_One/specifications/
    Sizin aklınızda olan şey, Pc hoparlörü gibi birşey demekki. Maalesef o dediğiniz hoparlörleri Avr olmadan kullanamazsınız.

Pc hoparlörlerinde amfi kısmı Avr gibi harici bir kutu yerine sub içine yerleştirilmiş oluyor. Tabii bu amfi çok basit bir alet oluyor ve herhangi bir dekoder özelliği vs olmuyor. Bu sebeple bu işe giriyorsanız, mutlaka bir Avr şart.

Bunun dışında sorduğunuz Asus bir ses kartıdır. Amfi özelliği yoktur. Bu ses kartını sadece kaynak kalitesini arttırmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca böyle üst düzey bir ses kartının hakkını verebilmek için daha kaliteli ses sistemlerinin olması gerekir. Yoksa canton 80 gibi bir hoparlör için bu ses kartını almak çok büyük yanlışlık olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.