Şimdi Ara

api ile veri çekme yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar isim aratarak o isimle ilgili bilgileri bulan bir api buldum.

kendim deneyerek bağlamaya çalıştım fakat bağlandığı zaman ekrana gelen yazıları düzeltmeyi bulamadım.

Gördüğünüz gibi kodlar bunlar yukardaki {'success': kısmını silip sadece:

Aratılan isim:Ahmet

Özelliği:Ahmet isimli kişiler duygusal oluşlarıyla ön plana çıkarlar

Kaç Kişide Bu İsim Var:900000

Şeklinde nasıl yapabilirim? yardımcı olursanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilbk -- 30 Haziran 2022; 1:3:49 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başlık: API ile Veri Çekme: Bir Rehber

Giriş: Günümüzün dijital çağında, web sitelerinden ve uygulamalardan veri çekmek hayati önem taşımaktadır. API'ler (Uygulama Programlama Arayüzleri), bu veri çekme sürecini kolaylaştıran güçlü araçlardır. Bu rehber, API ile veri çekmenin temellerini ve bu tekniğin faydalarını keşfedecektir.

API Çekme Nedir? API çekme, bir başka sistem veya uygulamadan veri almak için API'yi kullanma işlemidir. API'ler, farklı sistemler arasındaki iletişim için bir köprü görevi görür ve geliştiricilerin harici veri kaynaklarına erişmesine olanak tanır.

API ile Veri Çekmenin Faydaları: * Veri Entegrasyonu: API'ler, farklı sistemlerdeki verileri birleştirmenize ve bunları merkezi bir yerde yönetmenize olanak tanır. * Veri Otomasyonu: API'ler, tekrarlayan veri toplama görevlerini otomatikleştirmenize ve zamandan tasarruf etmenize olanak tanır. * Gerçek Zamanlı Veriler: Bazı API'ler, güncel ve gerçek zamanlı verilere erişim sağlar, bu da anlık kararlar almanızı sağlar. * Zengin Kullanıcı Deneyimi: API'ler, web sitenize veya uygulamanıza ek özellikler ve işlevler ekleyerek kullanıcı deneyimini iyileştirmenize olanak tanır.

Bir Siteden API Çekme Adımları: * API Anahtarını Bulun: Veri çekmek istediğiniz sitenin API anahtarına ihtiyacınız olacaktır. Genellikle sitenin geliştirici portalında bulabilirsiniz. * API Belgelerini Okuyun: API'nin nasıl kullanılacağını anlamak için API belgelerini dikkatlice okuyun. Bu belgeler, desteklenen istek türlerini, son noktaları ve parametreleri açıklar. * İstek Gönderin: Belgelerdeki talimatları izleyerek API'ye istek gönderin. İstek genellikle bir URL, yöntem (GET, POST, vb.) ve isteğe bağlı parametrelerden oluşur. * Yanıtı İşleyin: API'den alınan yanıtı uygun bir biçimde işleyin. Yanıt genellikle JSON veya XML formatında olacaktır.

Sonuç: API ile veri çekmek, web sitelerinden ve uygulamalardan veri toplamak için güçlü bir tekniktir. Veri entegrasyonundan kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesine kadar birçok fayda sağlar. API'leri doğru bir şekilde kullanarak, işletmenizin verimliliğini artırabilir ve rekabet avantajı elde edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ne yapmak istemişsen zaten yapmışsın işlem sana array veritipi döndürmüş ve sen echo ile ekrana basmışsın

• tarumar01 T kullanıcısına yanıt

echo ile verileri çektim ama işte düzgün bir şekilde çekmeyi başaramadım :D

Amacım ordaki fazlalıkları kaldırıp sadece İsim , Özellik yerlerinin gözükmesini sağlamak

• dostum echo ile verileri çekemezsin sadece ekrana basarsın örnek veriyorum $isim = "ahmet"; isim adında bir değişken var echo $isim; yazarsan ekrana ahmet yazar.

neyse gelelim senin konuya curl işleminden sonra sana array veya json veritipi dönmüş olabilir echo ile ekrana bastığın kısmı şöyle yap bakalım

echo "Aratılan isim: ".$resp[1][0];

echo "Özelliği: ".$resp[1][1];

echo "Kaç Kişide Bu İsim Var: ".$resp[1][2];

eğer yukardaki gibi yaptığında hata verirse veritipi json formatındadır internette araştır biraz json_decode ve json_encode olayları var

• echo "Aratılan isim: ".$resp["message"]["FirmTitle"];

echo "Özelliği: ".$resp["message"]["Sonuc1"];

echo "Kaç Kişide Bu İsim Var: ".$resp["message"]["Kackisidevar"];

birde böyle anahtar değerli arrayi dene

• Bulduğun api linkini gizleyip, birde insanlardan yardım mı istiyorsun ? Zihniyete bak kendi üretmediği birşeyi birde insanlardan gizliyor zihniyete gülüyorum api ile veri çekme yardım api ile veri çekme yardım 

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.