Şimdi Ara

Apotemi fen fizik sorularım (2)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Apotemi fen fizik sorularım (2) cevap C. Bu soruda 2. Öncülü açıklayabilecek var mı ? Neden tele manyetik kuvvet oluşur o kısmı pek anlamadım bir de oluşan kuvvetin yönünü nasıl bulacağız?

Apotemi fen fizik sorularım (2) cevap C

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İkinci soru için konuşayım , T'nin mg'ye eşit olduğunu söyleyemezsin .

• manyetik alana girdiği an 1 yönünde akım geçeceği için sağ el kuralı ile yuları doğru kuvvet uygulanacak cisme. Bu da cismin ivmesini g'den daha az yapar. Yavaşlatıcı olarak etki ettiği için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodafternoon -- 9 Haziran 2020; 1:17:31 >
  • Apotemi Fen denemesinden memnun musunuz? Sınava yakın mı yoksa çok kasıntı mı sizce?

• Sebebi nedir hocam?
  • Sistem dengede değil .

• Dostum manyetik alana girerken duzlemin icine dogru manyetik aki artacagi icin induksiyon akimi bunun tersi bir etki olusturur. Tamamen iceri girdiginde manyetik aki degisimi 0 oldugu icin induksiyon akimi olusmaz. Cunku manyetik aki degisimi cercevenin manyetik alan icerisindeki alaniyla dogru orantilidir. Cerceve icere girene kadar surekli olarak manyetik alan icerisindeki alani artiyor. Buradan aklinda tutabilirsin. Bir de manyetik kuvvet y.cekimi ivmesinden kucuk olmalidir soruya gore cunku cisim dusmeye devam ediyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    345 AYT Fizik vs 3D AYT Fizik
    2 yıl önce açıldı
    kimya ve geometri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki mg.R'den büyük mü olur küçük mü? Bir de dengede olmayınca ne değişiyor açıklayabilir misin?
  • Bir de manyetik kuvvet olusmasinin sebebi cerceveden gecen induksiyon akimidir.

• Marstic kullanıcısına yanıt
    Çok kasıntı değil bence çözülebilir

• Kardesim bence makara konusunu bir tekrar et. Temel bilgileri biraz unutmus gibisin yararina olur. Yarim saatini almaz. Bu arada mg.R den kucuk olur. Cunku denge aninda mg=T dir. Ancak denge bozuldugunda net kuvvetin oldugu yone bir ivme kazanir cisim. Burada asagi dogru gittigi icin net kuvvet mg yonundedir. Mg>T oluyor yani.

• Hocam ben de böyle düşündüm ama böyle düşünürsek ikinci öncülün yanlış olması gerekmez mi

• Evet onu buldum ama 2. Öncülü yapamadım hocam

• Tork = Eylemsizlik Momenti × Açısal İvme , T.R = I . a

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4EC4C0E38 -- 9 Haziran 2020; 1:33:39 >
  • Mellarke kullanıcısına yanıt
    Neden yanlis olsun ki anlamadim. burda tork T.R olmus oluyor. Acisal ivme x I = T.R den cikiyor iste.

• Doğru hocam şu an bastı kafam

• Dostum cisim aşagiya hizlanacagi için yukarı yönde eylemsizlik varmış gibi düşünebilirsin pratik olarak

Eylemsizlik +T=mg
    Bu durumda mg>T olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci öncül de hocam indüksiyon akımı oluşur. Manyetik alana girmek istemeyecektir(indüksiyon gereği) ivmesi azalır. Halka manyetik alana girdiğinde basit tabirle indüksiyon da olanı tersine çevirmeye çalışırdık bu soruda yaklaştığımız için dışa doğru manyetik alan oluşturmaya başlayacaktır bu da 1 yönünde akım oluşturur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R NE HOCAM KAFAMI KARIŞTIRDI.
  • BLACKFACT B kullanıcısına yanıt
    Dairenin yarıçapı işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.